vino la McDonald’s!

Apropos de asta, am vazut undeva prin Bucuresti o reclama care zicea ca 80% din lucratorii McD sunt studenti care lucreaza part-time si isi fac programul in functie de ore. Amuzant, nu? Ce facultate ai termina tu? ASE? Si ce ai mai lucrat pana acum? Ah, in loc sa te pregatesti pentru o cariera si sa iti rupi coatele muncind la o firma, tu ai ales calea usoara si ai fript cartofi la Mec, lucru pe care il poate face orice analfabet! Bravo, esti numai bun de angajat!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Cand ma gandesc ca m`am despartit de fosta,pe tema angajarii la McD.
    Imi placea mai mult sa merg/invat la facultate decat sa`mi iau un mcjob.
    Vremuri domle … :D

    00
  2. pai tocmai, nu ai priceput. NU A TERMINAT facultatea, inca e la facultate, si munceste part-time la mcd ca sa faca un banut usor (vorba vine usor).

    00
  3. E mult mai tare faza cu: La Mc Donald’s toate contractele sunt pe perioade nelimitate. Ce bucurie!

    00
  4. @crassh Nu te prinzi nicicum… Păi ţie nu ţi se pare normal ca în timpul facultăţii, dacă tot îţi iei job, să fie ceva în domeniul tău? Ideea e să-ţi pregăteşti încă de pe atunci un CV, un CV în care la capitolul experienţă să ai ceva relevant de menţionat.

    Eu am prieteni care au facut tâmpenia de a lucra pe la WcDonalds sau pe nush unde, şi crede-mă că nu i-a ajutat la nimic. Cică „joburi pentru studenţi”. Da, chelner, prăjitor de cartofi, laborant foto si trăgător la xerox. Decât să ai aşa joburi în timpul studenţiei, mai bine înveţi, pierzi vremea sau îţi faci un blog. :D Părerea mea. …Şi nu numai a mea.

    00
  5. Depinde de cultura tarii, oricum munca e onorabila. Problema se pune, cred eu, altfel. Daca te duci sa lucrezi la McDonald’s doar ca sa ai bani de discoteca atunci ti-ar trebui o manusa peste moaca. Daca chiar nu sunt bani sa te intretii, si chiar nu ai timp de un job serios, asta e.
    Btw, de ce naiba nu scrie nimeni de job-ul standard de la ASE? Am cateva amice care sunt la call center pe la diferite banci. S-au gandit probabil ca e in domeniu, har har! Din cate am observat, job-ul de start pentru mai toata lumea din ASE e operator telefon, de obicei la companii d-astea mari: Vodafone, Orange, tot felul de banci etc. Probabil ca renumele nu strica cand stai la masa si raspunzi ca lucrezi la nust’ce banca. Problema e postul.

    00
  6. Decat sa stai sa furi, cersesti pe strazi, mai bine te angajezi si primesti un McSalariu.

    00
  7. @adrian: unde lucrezi bah? la orange? bravo! esti sef de sector la tine in sat! e o mentalitate simpla. si daca in loc de telefonista spui support operator…mai impusti 2 puncte pe scara corporatistilor…

  8. Aici e pe dos, nu te angajeaza nimeni pt ca esti student si te trimit acasa pe principiul „studentii nu sunt buni de nimic si chiar daca ar fi mai au 3-4 ani pana sa lucreze la noi” pentru ca legea nu te lasa sa muncesti decat 20 de ore pe saptamana, aka part time. In conditiile astea nicio companie nu te va angaja, oricat de stralucit ai fi. In Romania inca poti sa lucrezi full time si sa te duci la facultate…asa mai zic si eu. Aici e un fel de ‘nu te stresa prea mult cat esti tanar’. Ce gandire cretina! Dar eu vreau sa lucrez! „Mai bine du-te si traieste-ti viata, calatoreste, etc., angajeaza-te la McD ca sa experimentezi si „munca de jos” si dupa aia intoarce-te ca graduate.”

    http://scampblog.blogspot.com/2016/06/dave-trott-live-chat-all-day.html

    00
  9. Asta pe langa reclamele cu rosia si cartoful, in care McD ureaza succes in sesiune. Mie imi inspira ceva de genul: „Succes in sesiune, dar nu te stresa prea mult, tot la noi ajungi. (hehe)”

    00
  10. Cred ca 40% zice reclama ca sunt studenti care lucreaza la McDonald’s. Nu pot decat sa banuiesc ca restul de 60% din angajati nu au trecut de liceu…

    00
  11. NOU
    #11

    da da..sigur…ne exploateaza tineretea si sincer nu ma atrage cu nimic oferta lor chiar daca as avea nevoie de un job care sa -mi permita si facultate in acelasi timp.Mai bine ma duc sa lucrez la radio :P Pe atat de binevoitori,pe atat de profitori…

    00
  12. NOU
    #12

    Nici nu ştiu dacă este trist sau amuzant :|

    00
  13. @adrian: amice, nu te supara, dar esti troll… si tu si toti astia care va inchipuiti ca bancile angajeaza studenti sau proaspat absolventi pe post de Head of the Research Department… Indiferent cat de bun esti, incepi de jos. Call center-ul de la banci (nu ma bag la restul companiilor) este primul stagiu catre al post (credit officer, card officer etc.). Dar e usor sa vb fara sa stii…

    00
  14. Daca toti ar incerca sa-si faca o cariera.. cine ne-ar mai servi la mec ?

    00
  15. Intr-o economie normala dintr-o tara normala nu ar angaja nimeni studenti pe posturi de raspundere intr-o proportie asa de mare ca in Romania. Si nu ma refer la domenii exotice (precum SEO, SEM, design etc) unde, de obicei, ce-i in gura e si-n capusa, in sensul ca oricum nu inveti la facultate chestiile astea.

    Totodata, sunt facultati, precum Poli sau Constructii, unde programul nu-ti permite sa ai un job full time sau chiar si part time cu program fix. Pentru acei studenti, job-urile oferite de companii precum McD sunt OK: bani, experienta etc. Daca esti la ASE nu ai, intr-adevar, nicio scuza sa nu-ti gasesti ceva serios de munca. Programul e special facut sa nu pierzi timpul aiurea prin facultate.

    Apropo de ce spunea cineva mai sus, sa stiti ca si compania unde lucrezi e importanta, nu numai postul ocupat. Managerii de HR stiu, de obicei, care sunt conditiile in celelalte companii din piata: ce fel de oameni angajeaza, pe ce se pune accentul, care sunt pasii necesari unei avansari etc. In anul I, cand m-am angajat in Romtelecom, chiar daca postul era unul intr-un call-center, am sustinut interviul cu trei persoane: sef de divizie, sef de departament si un psiholog. A fost unul din cele mai serioase interviuri de pana acum, chiar daca am mai schimbat cateva job-uri mai pompoase de atunci.

    Bineinteles, in Romania munca e, in general, injositoare mai ales daca nu poarta o denumire chic in engleza. Pana cand ne vom mai reveni un pic la capitolul mentalitate, vom continua sa ne facem blog-uri in care vom pune h1, h2, h3 sau b> exact asa cum mai vedem si noi pe digital point sau prin comentarii la john chow

    00
  16. e o rusine sa lucrezi la mcD ? se intampla acelasi lucru si cu studentii altor tari. intr`adevar se pot face lucruri mult mai interesante, dar lucratu la mc nu e o rusine ! cati dintre voi ati avut un serviciu in timpul facultatii pe aceeasi specializare ?

    00
  17. Pe ce parte s-o luam? Daca lucreaza la Mc sau au jobul asta in CV e rau ca deh, asta e toata experienta? Dar daca nu ar fi unde ar mai lucra toti amaratii care fac o facultate in Romania SI in alte tari? CINE se gaseste sa angajeze pe unu` d-abia iesit de pe bancile facultatii si mai ales in domeniul pentru care s-a pregatit? Plangeti-va pentru Romania ca plang si altii pentru toata Europa. Inclusiv eu…
    Nu e bine cu,nu e bine fara.

    00
  18. Eu nu gasesc nici o diferenta intre un student cae lucreaza la Mc si unul care si-a gasit ceva pe specializare. Ambii muncesc cinstit si poate, de multe ori, cei de la Mc ar merita inca o data salariul si respectul celuilalt.
    Invatati sa respectati un om pentru ca isi castiga banii cinstit, ba chiar servindu-i pe altii!
    Iar despre ASE, daca tot sunt atatia invidiosi ca programul este flexibil, ca poti gasi un job full time mult mai usor, sa se reorienteze si sa-i urmeze cursurile si abia atunci sa mai vorbeasca !

    00
  19. NOU
    #19

    pt toti retardatii care au conceput reclama aia la Mc:
    sa ii spuneti lui Mutu, pretenu lu idiotu si-a lu tac’su dostoievski ca dupa ce lucrezi 4 ore in atmosfera de Mc iti mai arde de dus la scoala si mai dai vreun randament intelectual.

    @ nwradu: eu as spune ca 40% sunt studenti (ca sa-i cred pe cuvant) si 60% nu au mai terminat facultatea :D

    PS si Mc face o gainarie care merge bine cu petardele de pui pe care le fac: in loc sa plateasca asa cum trebuie niste oameni ca lumea, adulti seriosi, angajeaza pe te miri ce niste pusti fara minte, unii par de-a dreptul de a 9-a lasati-ma cu studentii ca au mai vazut si altii facultate pe lumea asta

    00
  20. @sidryane Dude, cand termini o facultate si te angajezi drept telefonista ceva e clar in neregula. Cerinta pentru acest post a crescut de la „liceu” la „facultate in curs” peste noapte. Cunosc persoane (putine, ce-i drept) care au terminat ASE-ul si au inceput cu alte posturi decat operator call center, deci se poate (normal, vorbesc de banci aici).
    Am zis-o si in comentariul precedent: orice slujba e onorabila, dar cand tu te angajezi doar ca sa iti cumperi nu stiu ce tampenie, mai bine renunti si te pui pe carte. Asta ca sa nu intru in problema de overdraft si credite la studenti cu salariu sub 1500 lei, unde e tragic.

    00
  21. NOU
    #21

    si ce faci daca nu are mami si tati bani sa te tina in facultate?

    00
  22. @Radu – Eu am terminat Poli. Si am lucrat din anul 3. Full-time, consultanta. Evident ca ma duceam la laboratoare (si aveam si laboratoare de 6 ore), dar tot munceam 40 de ore pe saptamana. Si mai stateam si in camin, unde e scandal maxim.

    1. Asta ca daca esti la Poli n-ai timp de munca, e un mare bla bla. Am putut eu, si au putut si multi altii. Cred ca 90% dintre cei de la Automatica (de la anul 3 in sus) lucreaza. Ca sa nu mai zic de altii. Asa ca las-o ca macane.
    2. Bani la McDonalds? Com’on… bani sa ce? Tigari si doua iesiri in oras…
    3. Prima fraza nu am inteles-o. Ce-ai vrut sa zici?

    00
  23. Nu comparati piata muncii din Romania cu piata muncii din alte tari! La noi sunt O GROAZA de posturi libere in domenii „intelectuale”. Bine, poate nu sunt la fel de profitabile ca la Mc sau chiar sunt pe salarii de toata jena dar dau mult mai bine intr-un CV ( => loc mai bine platit in viitor) decat sa te lauzi ca ai prajit cartofi. Nu vorbesc acum despre posibilitatea ca nu ai avea cu ce sa te intretii in timpul facultatii, doar de CV.

    PS: Daca ai terminat ASEul si inca lucrezi la call center, …

    00
  24. Andreea, şi măturatu’ străzilor e o muncă cinstită. Nu despre asta este vorba. Aici e vorba că un job nu înseamnă doar o activitate din care să scoţi bani. Trebuie să înţelegem că dacă vrei carieră şi eşti la facultate, trebuie să înveţi chestii din domeniul tău. Altfel, pierzi vremea câştigând bani de ţoale şi de ţigări. Ce dracu’, aşa greu e?

    00
  25. @sidryane : eu am inceput din anul II sa muncesc la o banca, si nu pe postul de telefonist. in schimb, am o colega care este acum la a patra firma (si anume Orange) pe acelasi post, customer support specialist….sau „raspund la telefoane si ajut pensionarii sa scoata cartela din telefon”. wow. ce viitor glorios. cine vrea, poate, cine nu, la cartofi prajiti si casti cu microfon !

    00
  26. ideea generala e ca daca tot ai aspiratii mari si esti la facultate, nu te angajezi la McD. iti cauti ceva in domeniu, chiar daca asta inseamna 3 ore pe zi, 3 zile pe saptamana (cum munceste sor-mea). e un inceput, dar inveti sa aplici ce inveti la facultate si mai faci niste bani intre 2 cursuri.

    daca vrei sa prestezi pe timpul verii, nu iti zice nimeni sa nu speli vase la mec sau pe litoral, toti am avut joburi din astea amuzante si pline de invataminte. dar daca esti pus pe lucruri serioase, trebuie sa incepi de la o varsta frageda. la 25 nu te angajeaza nimeni pe bune fara nici un fel de experienta relevanta.

  27. de acord cu Darius :”Decât să ai aşa joburi în timpul studenţiei, mai bine îţi faci un blog” ;)

    00
  28. In linii mari, ce-a zis Alexandru Petraş.

    00
  29. pai si decat sa stea acasa fara sa aibe loc de profesare, nu mai bine castiga un ban in plus?

    00
  30. zoso, nu te-ai prins care e ideea reclamei mc donalds de la tv. Reclama aia demonstreaza un singur lucru : Ca sintagma de McJob a ajuns/s-a raspandit si in Romania(pentru cine nu stie”McJob” e un termen care sa defineasca orice loc de munca de rahat.)

    Reclama nu vine decat sa ne spuna ca ” nu ii chiar atat de rau la mc” si un elegant, ”ba suntem disperati , nu avem pe cine sa angajam”. Imaginea tot ei si-au distrus-o prin felul in care intelegeau ei afacerile de interior :in genul ”nu are angajatorul nevoie de tine ci tu de el” si prin faptul ca unii angajati mai si povestesc ce stres , salar de cacat si ce sefi tampiti au. De aici cred ca au multe firme de invatat. Daca esti student stii sa faci ceva mai mult decat sa prajesti cartofi si sa meriti un ”mc job”.

    00
  31. Dom’le, ma dau si eu pe net de ceva ani. Si bloguri citesc iarasi de ceva ani. Numa’ ca nu stiu cum se face, da’ saitu’ asta al dumitale nu m-a atras niciodata. Oare ca tot ce-am citit p-aici mi s-a parut gogomanie?
    Si-am zis sa fiu un om si sa nu arunc cu fecale, am plecat cu parerile mele ( ca pe atunci se lua destula lume de dumneata) si am revenit, ca si azi, din cauza vreunui link.
    Astea fiind zise, ma intreb cu ce drept blamezi pe cel care vrea sa munceasca la alde Mec. Zici de firme serioase intai, nu-i asa? Dar banuiesc ca sugestia o faci doar pe baza experientei dumitale. Banuiesc ca de pe bancile facultatii (daca nu cumva ai terminat-o) ai muncit pe rupte la o companie d-asta de o propovaduiesti si poti sa faci diferenta intre bau-bau si mama lui bau-bau.
    Si-apoi nu pricep exact ce deranjeaza. Am mai rasfoit si mai sus printre comentarii: este o slujba din care oricine poate invata (ca aici am vazut ca se face diferenta intre aseisti si politehnisti): orice loc de munca ai avea, faptul ca lucrezi cu oameni si inveti sa te porti cu ei te ajuta indiferent de apartenenta la o universitate sau alta.
    Dar acum daca dumneata ai luat in calcul toate aceste aspecte, precum si altele, care necesita o analiza amanuntita, apoi respect!
    Insa eu banuiesc ca in spatele comentariului dumitale a stat doar o superficialitate: ‘ca cum sa muncesc la mec student fiind?! pai io o sa am un titlu, nu-s un fistecine sa prajesc cartofii la mec’. Asa ca is transanta cu dumitale si-ti zic a doua oara ca asta-i motivul pentru care ocolesc saitu’.
    Cine stie, poate o sa inceapa sa aiba continut in urma celor zise de mine.

    00
  32. NOU
    #32

    oke imi explica si ma lamureste si pe mne cnva…???am 14 anishori mai bne zis ani si sincer eu gandesc k pe perioada verii doresc sa ma angajez nu stiu daca accepta copiii de 14 ani si de asta chiar ma indoies pt k nu e normal
    de ce sa imi pierd timpul prin casa la televizor si la calc knd as putea foarte bine si frumos sa ma angajez…singurulu loc si singurul care mi-a trecut prin minte a fost McD
    plzzz help me…primes copii de 14 ani???..

    00
  33. NOU
    #33

    buna tuturor…as vrea sa stiu unde pot trimite un CV la Mc Donald’s…ms

    00
  34. mecdonalds este cel mai bun fast food din romaniaX:X::X: as dori sa ma angajez si eu la mecdonalds :D:D

    00
  35. si dk cnva are nevoie de bani pt facultate sau pla mea pt haine pt mancare… sa`si continuie studiile…etc…desteptule..la asta teai gandit ?

    00
  36. O firma de tot rahatu, o firma in care prostia tipic romaneasca domina alimentata de directorasii FARA STUDII SUPERIOIARE ce se cred dumnezei facand de obicei cu lucratorii comerciali in toate felurile, maturand la propriu cu ei pe jos, folosindu-i ca pe niste carpe, care dupa ce se „uzeaza” fizic si moral sunt aruncate la cosul de gunoi – EXEMPLU CONCRET MC DONALDS – COMPLEX TRIVALE – PITESTI.

    00
  37. Eu ca locuitor al moldovei inca leciist nu putem sa imi gasesc de lucru asa sa pot lucra dupa invatatura adica dupa liceu dar Mcd si chear mea placut si tot ce spuneti voi nu este drept

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile