Înainte să ajung la locație, l-am cunoscut pe proprietarul vilei Surya din Bușteni, întâi din povești, apoi personal. Tipul a plecat un pic în Asia și s-a întors după 7 ani de stat în Indonezia specialist în limba locală și în dansul de contact local.
De turism s-a apucat pentru că vila stătea degeaba și mânca bani. Așa că a investit niște bani și a transformat-o din “venim noi cu niște prieteni de două ori pe an” într-o locație de 5 stele pe TripAdvisor, cu tot ce înseamnă asta. Inclusiv refuzat grupuri prea mici (vila se închiriază doar pentru grupuri, pentru că, nelocuind în zonă, nu rentează să vină din București pentru 2 camere), de minori sau de clienți care au lăsat dezastru în urmă în închirierile ulterioare.
Zona e extrem de liniștită, peisajul de pe terasă și din unele camere e superb, grătarul funcționează. Peste 70% dintre cei care vor vila sunt cuceriți la vederea grătarului, care nu e foarte arătos, dar pentru cine se pricepe, știe că e bun.
Camerele sunt decorate diferit și unic, cu obiecte aduse de proprietar din Indonezia. La subsol e o cameră cu fusbal, ping pong și biliard, prilej să bat un tătar și să iau bătaie de la fi-sa.
Mai multe poze la la Cetin.
Da’ cu pistolu’ ai tras?
Beci are?
Depinde pentru ce
Avem crama. Cu alcool evident
Sex dungeon, doh.
1. Locuri de parcare garantate, sau pe apucate?
2. Paturile alea probabil scartaie cand respiri.
3. Copii ce pot face acolo? Vad o curte in poza, dar cred ca e de vizavi.
Altfel arata bine.
1. concentrează-te un pic. dacă vin eu cu tine și cu încă 2 cupluri, ce facem, ne batem pe locurile de parcare? în parcarea aia de o vezi in poză incap minim 6 mașini, deci capacitatea vilei.
2. probabil că nu.
2. curtea e a lor. momentan nu au un loc de joacă amenajat, urmează. au game room la subsol, pot juca pingpong sau fusbal.
„Paturile alea probabil scartaie cand respiri.”… vrea sa spuna ceva de naspa, apoi baga cu „probabil”.
De unde „probabil”, si de ce nu „probabil sunt cele mai faine paturi ever”?
Ce pot face copiii la Busteni?
Ma, ce intrebare e asta!? ca ma faci sa rad. Ce pot face copiii la munte?
Bai, ce inseamna sa nu stai decat cu fundul in masina!
Voi ati fost in expeditie cu clasa, in tabere, in excursii cu parintii, na! „Ce pot face copiii acolo”… SA SE PLIMBE/URCE PE MUNTE!
Sunt doua parcari private: una cu 8 locuri si una cu 2.
Paturile nu dac zgomot.
Copiilor le dai drumul prin curte sau ii scoti la plimbare prn padurea dn spate sau ii duci la tiroliana la 7 scari
Nu am acces la laptop si scriu de pe telefon. Va rog ignorati greselile. Multumesc.
Pentru 50€ în plus, le dai aduci un urs să-i alerge puțin prin pădure?
Shit, am scris copii, in loc de copiii.
Nu stiu ce capacitate are vila. In general nu merg in grup. Intreb, pentru ca in general se practica „primul venit, primul servit”.
Din poza, paturile par genul care scartaie. Multe arcuri, structura integral metalica. Nu am cum sa-mi dau seama fara sa vad, de-asta intreb. E frumos sa scrii „probabil”, ca sa nu faci pe Mafalda, din spatele monitorului, ca taranul.
Vorbesc de copii mici, gen 2-3 ani, pe care nu-i poti lasa nesupravegheati, deci scutiti-ma de glumele proaste gen „vai, cum, nu stii ce poti face la munte?”.
Atat mai scriu, ca vad ca ești irecuperabil:
paturile nu au arcuri, saltelele au arcuri.
Pe paturi poți pune orice fel de saltele, chiar și fără arcuri, dacă nu vrei cu arcuri. Iar alea cu arcuri sunt de multe feluri, unele ajungând la sute de euro.
Tu nu „întrebi”, tu deja „declari” ca totul e de cacat, fără sa fi vazut nimic in afară de cateva poze, din care oricum nu ti-ai dat seama ce si cum (mentionezi asta).
@Cristi – mai devreme te deranja „probabil”, iar acum deja „declar”. Unde ai facut scoala, bai Codrin Stefanescu?
Si ca sa vezi ca esti prost facut gramada, tu te-ai uitat doar la cele cateva poze postate aici, nu si la alea multe de pe Trip Advisor. Acolo sunt cateva poze in care apare un tip de pat facut in totalitate din metal. Despre alea este vorba. Hai, inapoi in vizuina!
Eu ma bag inapoi in vizuina daca imi spui ce ai vrut sa punctezi cu primul tau comentariu. Ca ce?
Ai fost acolo si scrii un review? CE spune comentariul tau? CARE e informatia valabila din el?
Arata cool in poze, dar daca tot e chic, trebuie atentie si la detaliile de pret:”mic dejun…6euro/noapte”?
Multam. Am sa modific
Ce e asa deosebit decorata? Arata ca orice pensiune de munte cu arhitectura post-decembrista. Nimic special
In primul rand este vila si nu pensiune. Sunt doua standarde de certificare foarte diferite. De exemplu la pensiune de 4 stele camerele au minim 12 metri patrati si nu e obligatorie baie proprie, la vila minim 14,5 metri patrati si obligatoriu baie. Si sunt multe alte diferente.
Decoratiile sunt luate de mine si de sotie, fiecare se incadreaza in tematica si in acelasi timp creeaza povestea vilei. Textilele sunt batik indonezian facute manual, sculpturile sunt facute pe comanda. Povestile au fost pe prima versiune de site, dar feedbackul de la romani a fost sa pun poze. Cu gratarul.
Si ca vb de gratar, e pe terasa cu acces din casa. Nu te ploua, nu te ninge. Muraturile si carbunii sunt din partea casei.
Vila are specific self catering si lucram doar cu grupuri. Mai exact, pun la dispozitie bucataria complet utilata, 3 frigidere si gratarul de mai sus.
Apoi, daca ai prieteni arhitecti, vino in vizita cu ei si o sa iti explice ei de ce nu e precum restul cladirilor post decembriste. Ma refer in special la interior.
Din fotografii nu se observa toate aceste detalii.
Poate ca experienta de acolo e altfel.
Sa inteleg ca o recomanzi? Chiar ma gandeam unde sa ma duc la munte anul acesta cu copii
Recomadare cu shareprofit. Deci putintica atentie.
eu as fi pus dulapul la perete si televizorul in mijloc.
In trip advisor spun multi clienti ca au mancat mancare indonesiana, dar pe site nu apare nimic la informatii. Ar fi indicat citeva poze/meniu de mancare indoneziana si eventual preturi. Parcarea e suficienta pt 5-8masini dupa cum apare in poze. Link ul din site[http://www.izvorulcupastravi.ro/Restaurant_s750.html] nu mai merge.
De obicei trimitem descriere completa cu ce oferim pe mail dupa rezervare. Asta pentru ca in general grupurile de romani nu sunt interesati decat de gratar. La grupurile de straini mentionez din prima si de multe ori e criteriu hotarator, cum este gratarul la grupurile de romani.
Am sa verific linkul de la izvorul cu pastravi. Multumesc.
Hello, poate este doar la mine, dar http://www.indonezia.ro/ este blank page.
@ Lidia e site-ul Ambasadei si nu merge pe mobil. Nu cred ca au de gand sa il schimbe. Am sa le mai zic.
Mai sunt si altfel de romani: care vor mai intai toate informatiile si pe urma fac rezervarea. Ai putea sa dublezi rezervarile daca faci o pagina cu pozele si descrierile mancarurilor traditionale indoneziene si cu citeva feedback uri de la clienti in legatura cu gusturile mancarurilor. Gratar poti sa mananci oriunde in Romania, chiar si la colt de strada. Dar o mancare indoneziana poate fi ceva aparte care reprezinta un atu fata de alte oferte si implicit lozul castigator in alegere. La tarife ar trebui specificat, pret/noapte/vila. Iar promovarea ar trebui marcat mai mult pe posibilitatea alegerii meniului indonezian, parerea mea. Succes!
Corect, poti sa insisti pe aspectul asta cu mancarea indoneziana. Cred ca sunt f putine locuri in Ro cu asa ceva, mancare autentica, si nu vreun local care face si pizza si mici si mancare asiatica.
Ok. Multumesc pentru feedback.
Meniul indonezian ar fi urmatorul:
– soto ayam – ciorba de pui
– rendang – vita in lapte de nuca de cocos (gatitul ei ca la carte dureaza 6 ore)
– babi masak kecap (se citeste babi masac checeap)- pork in sos de soia dulce
– sapi lada hitam – vita in sos de piper
– orez basmati la discretie
Practic se serveste fiecare cu orez basmati si apoi se pune peste orez din fiecare fel. Rendangul trebuie gatit cu o zi inainte pentru a se raci peste noapte si a da timp mirodeniilor sa se amestece in laptele de nuca de cocos- acesta se solidifica la sub 20 de grade. Soto ayam dureaza cam 2 ore, Babi masak kecap cam 1 ora, iar vita o fac pe loc fiind un stir-fry.
Din rendang am scos ardeii iuti si la vita am micsorat cantitatea de piper :). Pentru amatorii de picant, am insa sambal indonezian facut de taica-miu cu ardei indonezieni cultivati in gradina alor mei la Gorj :). Transpirat instant garantat.
Linkuri:
https://rasamalaysia.com/beef-rendang-recipe-rendang-daging/
https://rasamalaysia.com/soto-ayam-recipe/
https://www.jocooks.com/main-courses/braised-pork-in-sweet-soy-sauce/
https://rasamalaysia.com/black-pepper-beef/
De mentionat ca Indonezia si Malaezia au aceeasi cultura si limba, diferenta o face faptul ca peste malaezieni s-au dus englezii si au adus educatia lor, iar peste indonezieni s-au dus olandezii si nu prea s-au obosit sa-i scoleasca.
Cat e halatu ?
Daca iti plac halatele noastre pentru sauna si vrei sa pleci cu unul dintre ele acasa preturile sunt 250 lei pentru cel pentru domni si 200 lei pentru cel pentru doamne. Iti putem oferi unul sigilat, nu e nevoie sa pleci cu cel folosit si sa iti ui celelalte haine din bagaj.
La meniul de mai sus, mai adaugati si pozele si citeva cuvinte de la consumatori si puse pe prima pagina a site ului si e foarte foarte ok!