Vânzătorul de la tejghea

natural_selectionSă presupunem că îţi căutai un job temporar şi ai găsit unul la un magazin, ca vânzător. Nu e nimic ruşinos in asta, e un job lejer, care nu te solicită foarte mult intelectual şi ai şi timp să înveţi şi să dormi.

Ce te faci însă dacă un job atât de uşor îţi dă bătăi de cap? Nu ştii să vorbeşti cu oamenii, nu poti face matematică simplă, nu eşti util, uiţi să dai restul sau să iei banii, nu ştii ce vinzi, pe scurt eşti o catastrofă.

Chiar nu inteleg. SPeri să fii cu totul altceva, faci o facultate care ar trebui să iti deschidă mintea şi orizonturile şi nu ştii daca ai bere fără alcool? Cum te vei descurca la jobul tau de vis, de director general, obţinut imediat după absolvirea facultăţii, dacă nu eşti în stare să fii vânzător?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Poza spune totul :D

    00
  2. Ai fi uimit… cunosc cazuri de te doare capu’ .

    Stiu bine o firma care angajeaza manager de magazin doar dupa un training de 3 luni in care trebuie sa aranjezi marfa,sa fii stivuitorist, sortator, operator date etc.
    Sa nu ii zici apoi lu ala ca nu face nimic toata ziua pana cand nu stii tu ce inseamna „ziua” aia.

    10
  3. Unii cred că odată cu postul şi beneficiile corespunzătoare primesc şi mintea necesară pentru a face faţă. Alţii că odată ajuns sef, nu mai trebuie să ştie/facă nimica, de muncit muncesc ceilalţi. Cei mai mulţi sunt absolut convinşi că sunt genii nerecunoscute, talente irosite la tejghea, imediat ce vor fi instalaţi în postul mult visat se va dezlănţui talentul din ei. Numitorul comun este că nu au habar de ce presupune postul de director în realitate, în afară de a fi un loc unde se plictisesc aşteptând salariul cel mare, primele şi bonusurile de performanţă.

    00
  4. its funny cause its true

    00
  5. Eh, firmele tre’ să mai dea şi faliment… Serios acum, nu şti că în România meseria o înveţi la locu’ de muncă, pentru că la şcoală eşti prea ocupat să înregistrezi şi să redai lucruri care nu îţi vor folosi niciodată la nimic?

    30
  6. de ce articolul cu pensionarul face redirect la o poza si imi arata ca „Logged in as zoso. Logout »” acolo unde trebuie sa comentez?

    00
  7. Din păcate firmele de acum, cele cu buget redus, încearcă să angajeze omul bun la toate. O idee tâmpită de altfel. Și te trezești că mergi într-un restaurant de exemplu și chelnerul e și contabil…

    00
  8. Foarte corect articolul,chiar vorbeam cu un prieten care lucreaza in distributoie zilele astea si imi spunea…bai multi dintre astia de-acum au numai pretentii la salarii mari , dar daca-i intrebi ce stiu sa faca?…
    Numai bine

    00
  9. Daca se intampla sa ajungi totusi in asa situatie penibila, stai pe buci si n-ai stress intrucat nu e vina ta. Vina e a celor responsabili cu recrutarea si selectia personalului ca nu au reusit sa selecteze candidatul potrivit chiar si pentru asa post entry-level.

    00
  10. Formula: invatare de minte (patanie) => atentie + obisnuinta = succes!

    00
  11. generalizarea, moartea capitalismului.
    lucrez la un club cu o tipa care are 32 de ani, nu o intereseaza deloc jobul pt ca, ca si mine, are alte treburi mult mai importante dar care nu genereaza bani deloc. intr-un cuvant „arta”, ea grafica, eu muzica. ca se pricepe, ca nu la lucrul ei (si al meu) foarte slab e besides the point, ideea principala fiind asigurarea unui venit pentru un implicare si mai serioasa in chestia care iti place de fapt. atata tot. joburile vin si pleaca, dar lucrurile care cu adevarat iti fac placere… acestea trebuiesc urmarite de fapt :)

    00
  12. @kmlx
    Bun, deci ea are 32 dar tu cati ai? Am inteles ca te ocupi si cu muzica, sa fie manele? Imi pare rau dar te exprimi ca atare si exprimarea ta lasa de dorit.

    00
  13. 19 ani ca 19 ani. dar ce te faci cand ai vanzatoare de 40 care sunt bata?

    00
  14. Nu cred ca mai e o surpriza pentru nimeni ca generatia 18-22 de ani e cu mintea-n pla…
    Ca viseaza la joburi in publicitate ( wtf or avea cu publicitatea de le place asa mult), marketing etc ( de obicei lucruri care suna bine in mintea lor, dar nu au habar cu ce se mananca) insa ei nu-s in stare sa calculeze cat e TVA-ul dintr-un pret ( sigur se intampla si la case mai mari) etc…
    Astia nu inteleg ca drumul spre o anumita situatie/pozitie/job e destul de lung si cere efort, concentrare, acumulare si rabdare… si bineinteles un anumit numar de neuroni… energici…

    00
  15. nu tine de varsta, ci de atitudine…

    tinereii de 18-25 de ani care se viseaza manageri imediat dupa absolvire sunt doar naivi, problema e cu cei care isi pastreaza atitudinea de dezinteres pe tot parcursul carierei

    ideea e ca, in calitate de vanzator, daca nu te intereseaza ce produse ai pe stoc atunci nu vei fi bun pe nici un alt post

    menirea ta nu e sa fii CEO, deci fa-ti treaba cu daruire si interes pe orice post ai fi si atunci poate vei ajunge manager…

    00
  16. @kmlx
    Arta „genereaza” bani :). Conditia care se pune acum e sa ai intr-adevar ceva de spus .

    00
  17. @ geretus – Te rog nu generaliza in legatura cu generatia de 18-22.

    00
  18. Cum bre, angajati incompetenti la privat? Nu se ezixta… La privat e numai spuma, la privat se munceste pe rupte, se da viata „pe teren”. Anagajatii nasoi sunt exclusiv la stat.

    00
  19. @Mircea-e putin spus „in pla”.Geretus zice de tva si alte chestii sofisticate…Am vazut la tv, absolvent de liceu-student care nu stia sa citeasca.Daca vrei azi sa angajezi „un tanar”, nu ai de unde.In primul rand iti cere salariu 20 milioane(in euro…ca lei nu stie sa zica..ron…)…iar dupa interviu il intrebi cu siguranta, de ce a aplicat la job…
    Vor laptop dar nu stiu o formula in xl, telefon dar au pretentia sa nu-i suni dupa ora 18 si eventual numarul sa nu fie facut public, plus alte beneficii despre care au auzit la altii dar nu stiu ce implica…

    00
  20. Da, corect. Sunt si specimene din astea. Eu am avut oarecum noroc la 19 ani sa ma angajez pe un post, dupa un an jumate am promovat, fiind printre cei mai buni pe tara. Dupa inca un an, s-a desfiintat postul. Apoi inca un job ca supervizor la o firma de promotii, iar acum iarasi lucrez la un loc de munca ok. Dar nu iti fa griji, ca la inceput nu mi-am calculat salariul in euro, nici nu ma asteptam sa iau foarte mult, mai ales ca proaspat absolvent de liceu.

    Nu e regula generala. Acum, dupa 4 ani de experienta in vanzari + facultatea terminata, nu zic 20, dar macar 1400-1500 lei salar.

    la 23 de ani :)

    00
  21. cine mai zice „salar”…

    00
  22. pardon mestere

    00
  23. tu faci reclama la noile micro care au nevoie de 2^magazine angajati.

    macar scrie acolos i salariul si ca sunt 2 ture, concediu nema, etc:)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile