La toate forumurile şi la toate prezentările la care se întâlnesc oameni din industria internetului, se adună şi câţiva oameni care au bloguri. Unii mai mai, alţii mai prea, dar toţi cu o idee despre ce înseamnă fenomenul ăsta numit blogging.
Ce iese în evidenţă la oamenii ăştia e ca nu sunt crispaţi. Sunt lejeri, sunt glumeţi, sunt naturali. De unde şi înţelegerea şi adaptarea mai rapidă la ceea ce se întâmplă.
Cotidianul şi-a facut zilele astea bloguri. Caţavencii au de 2-3 luni.
Dragoş Novac va anunţa probabil vineri o nouă chestie. Preluând ce se întâmplă în jur, e nevoie de cineva care să ofere un crash course în blogging. În workshopuri, în ghiduri, seminarii în care să explice ce se întâmplă cu blogurile astea. O culturalizare, o educare a poporului.
La Digital Marketing Forum, Mădălin Matica a avut un discurs inimos pro-blogging, adresat unor oameni din agenţii şi din partea clienţilor care sunt interesaţi să cheltuiască bani pe internet. Sunt convins că unii dintre ei îşi vor fi notat cuvântul şi poate vor fi încercat să afle ce e cu blogurile astea.
Şi aici vor intra pe fir oamenii care vor avea răbdarea, cunoştinţele necesare şi interesul să explice tuturor ce e aia blog.
Oameni ca Bobby (iniţiatorul comunităţii Blogoree, care nu ştiu ce pregăteşte aici şi nici nu răspunde la telefon) şi ca Dragoş. Şi se vor găsi oameni dornici să înveţe şi oameni dornici să profite de pe urma „frustraţilor care scriu”.
În orice caz, nu ziarişti morţi de beti, transformaţi peste noapte în atotştiutori în materie de bloguri.
????frustra?ilor care scriu???? – stiu eu un blog care se incadreaza in aceasta categorie… si tu il sti…parerea mea
Hmm… daca se ajunge la nevoia de alfabetizare a maselor in materie de blogareala, cine va mai fi atras sa blogareasca? Eu unul n-as mai avea mare tragere de inima daca as avea pe unul in coasta care sa-mi zica el cum e mai bine sa fac ceva fara de care traiam foarte bine si pana acum.
Ce zici tu are doua intelesuri:
1. Hai sa-i ajutam si pe altii, educandu-i
2. Daca vrei sa conduci, gaseste o multime care se indreapta intr-o directie si aseaza-te in frunte (zi-le ca-i educi)
Eu inclin sa percep mai mult a doua nuanta… Convinge-ma ca gresesc
p.s. suficient de frustrat?
Bobby pare sa fi pregatit un Google Custom Search Engine specializat pe blogosfera romaneasca. Felicitari pt efort…is a pain in the ass to do it. Tinta e monetizarea in adsense….nu garantez ca va merge dar va fi un instrument util si primul de gen dupa cel putin 2-3 tentative similare esuate jalnic
Am fost la Digital Forum si cineva de langa mine, dintre clienti, dep. PR, mi s-a confesat ca exact pentru blog-uri a venit, ca sa afle cu ce se manaca.
Poate ca e putin rautacioasa remarca ta, cum ca unii si-au notat termenul (adica e nou pentru ei, n-au auzit pana acum, poate l-au notat gresit). Mai mult, la ideea lui M. Matica ca blogul este ideal ptr. comunicarea in cadrul companiei, intre angajat si patron (singurul care trebuie sa scrie blogul, poate iti amintesti, ai intervenit si tu aici, cred) reactia colegului de scaun de la PR a fost identica cu a lui Dragos Novac (daca un angajat frustrat, care nu reprezinta angajatii, da cu noroi pe blog, etc.). Eu sunt convis ca unii clienti au bagat la cap. Cred doar ca ai fost putin „superior” in remarca cu notatul.
de ce am impresia ca te vad in cativa ani analist la televizor?
Hopa!
Sa vie „oamenii care vor avea r?bdarea, cuno?tin?ele necesare ?i interesul s? explice tuturor ce e aia blog.”? Adica sa spuna oamenilor „ce si cum sa scrie”?
„e nevoie de cineva care s? ofere un crash course ?n blogging”… Hm… unde am mai auzit asta?
Tu te-ai molipsit de la cei de la Netoo!
zoso, nu mai puteai sa mai astepti cateva zile? :)) Plec si eu o zi de-acasa… si atunci te gasesti sa scrii?
P.S.: @camila, eu am intervenit la Madalin Matica, nu zoso
P.P.S.: zoso, iti iau fanele
Razvan, multumesc, sper sa iasa. Am gandit mai de mult sa fac asa ceva, dar abia acum cred ca blogosfera romaneasca si comunitatea blogoree au atins o masa critica necesara pentru a pune lucrurile in miscare (sunt acolo cam 1500 de bloguri, aranjate pe categorii – refinements – si da, mi-a luat ceva timp sa pregatesc).
P.S.: sa fim seriosi, daca scot banii de hosting din Adsense in .ro ma declar multumit. Am lasat Adsense-ul mai degraba pentru a fi cat mai apropiat de cum arata Google (si pentru ca reprezinta un test foarte bun pentru eventualele castiguri pe care le poate obtine cineva din Adsense in .Romania).