Unde erau jurnaliştii de înaltă ţinută morală

Puradeii lui Patriciu au mers pe metoda lu’ tat’su – ciordeşte şi fugi. Un personaj extrem de controversat, cu o biografie cu multe enigme, care dorea să facă jocurile în politica românească, eşuează moral defilând cu "Enigma Otiliei" ca un hoţ de buzunare care, avertizat să-şi retragă laba, continuă, arătând că nu se poate abţine. Jurnalul Naţional

in Jurnalul Naţional. Asa ii prelucreaza Lingaul, sa fie moralişti si drepti, uitand ca toti de acolo au limba maro de la atata periaj.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Hotii striga hotii!:) Tipic romanesc, dar sunt de parere ca aia cu biblioteca pentru toti sunt cei mai ‘curati’ din cearta asta. Asta dupa ce am citit ambele variante..

  2. Nu cumva si „Biblioteca pentru toti” e o marca inregistrata si nu de catre Jurnalul National?

  3. Nerusinare e cuvantul cel mai potrivit, in sensul sau cel mai pur: lipsa rusinii. Oamenii astia ar fi in stare sa umble cu slitul desfacut si sa-i doara la basca.

  4. Mizerabil articolul, mizerabila atitudinea fata de colegii de bransa

  5. cand ii vezi cum amadoua ziare se bat pentru BANII nostri si nu pe calitatea oferita, iti vine rau si chiar greata. indiferent de cartea scoasa de unul sau altul, este abject si ordinar un limbaj de genul asta. il si vad pe un „ciutacul” cum scrie si ii sar balelele din gura la ziarul respectiv. asta este presa noastra sub acoperisul unor fapte care se vor a fi de o mare tinuta morala, si care de fapt se rezuma la niste strategii simple si dure de a face vanzare si a aduna bani. nu are nimic in legatura cu ce credem noi, consumatorii finali, ci ceea ce cred ei ca este mai bine pt noi. suntem satui de ipocriti din astia din media romaneasca, care ne servesc gogosi cu zambetul pe buze, si intre ei se injura ca la usa cortului. halal presa!

  6. Lingăul se arată dezgustat de ce fac alţii, când o face el e bine, se numeşte creşterea tirajului. Oricum ăia de la Adevărul i-au făcut că au dat cartea ieri, înaintea Jurnalului, articolul ăsta este scris din frustrare şi ciudă…dacă tot ne-au făcut măcar hai să-l înjurăm bine pe Patriciu.

  7. „Enigma Otiliei” nu se mai afla sub protectia drepturilor de autor
    deoarece se supune Decretului nr. 321 din 18 iunie 1956 are carui
    efecte nu au fost schimbate de legile anterioare (1996 si 2004).
    Decretul spune ca: autorul se bucură de drepturile de autor pe durata
    vieţii lui (art. 2).
    După moartea autorului, de drepturile de autor se bucură (art. 6):
    a) soţul si ascendenţii (părinţii) autorului, pe tot timpul vieţii fiecăruia;
    b) descendenţii lui (copiii şi urmaşii lor), pe timp de 50 ani (de
    la moartea autorului);
    c) ceilalţi moştenitori (fraţi, surori, unchi, mătuşi, veri,
    verişoare, moştenitori testamentari) pe timp de 15 ani

    George Călinescu: n. 19 iunie 1899, Bucureşti – d. 12 martie 1965, Otopeni.
    George Calinescu nu a avut copii, deci opera lui a incetat sa fie
    protejata de drepturile de autor in 1980.
    Ce zic aia de la Jurnalul ca au cumparat drepturile de autor = bullshit.

  8. De doi lei articolul. Limbaj de mahala si o atitudine invidioasa. Urat

  9. Mai putina balacareala, mai multa calitate si de la unii si de la altii. Din volumul Shogun de la Adevarul lipseste un capitol intreg (46) pierdut in neant, undeva intre volumele 2 si 3…

  10. Nu cumva „biblioteca pentru toti” apartine altei edituri? Nu cumva „financiarul” apartinea deja altcuiva? Si vezi Doamne, au fost prejudiciati saracii. Vai ce mila mi-e de ei!

  11. Referitor la limbajul folosit: wow, parca tipii care scriau la Tricolorul lui Vadim s-au mutat la Jurnalul National :))

  12. Cocalarii mediatici de la Jurnalul si antene se scalda intr-un ocean de propria lor voma, cu limbile si nasul manjite de maroul lui Voiculescu. Sunt curios cine detine acea editura care chipurile are drepturile de autor.
    Cat despre Adevarul, nici ei nu sunt departe de voiculesti.

  13. cine detine drepturile??? SUNT IN PATRIMONIUL UNIVERSAL. Unuplusnoua are dreptate: „După moartea autorului, de drepturile de autor se bucură (art. 6):
    a) soţul si ascendenţii (părinţii) autorului, pe tot timpul vieţii fiecăruia;
    b) descendenţii lui (copiii şi urmaşii lor), pe timp de 50 ani (de
    la moartea autorului);
    c) ceilalţi moştenitori (fraţi, surori, unchi, mătuşi, veri,
    verişoare, moştenitori testamentari) pe timp de 15 ani”
    dar mai adauga si Art 8 tot al Decretului 321/1956 : La expirarea termenelor prevazute la art 6 si 7 sau, in lipsa de mostenitori, din momentul mortii autorului, dreptul patrimonial de autor se stinge.
    Apoi Legea 8/1996 este modificata in 2004 , prin Legea 285 care este cat se poate de clara:
    ” Durata drepturilor patrimoniale asupra operelor create înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi şi pentru care nu au expirat termenele de protecţie calculate conform procedurilor legislaţiei anterioare se prelungeşte până la termenul de protecţie prevăzut în prezenta lege. Prelungirea produce efecte numai de la intrarea în vigoare a prezentei legi.” art 149

    Deci, oricare dintre noi putem edita cartea….e drept ca unii platesc pantru asta (vezi Jurnalul National) ar fi fost culmea sa platim Copy Ro pt asta.
    Director General Nicoleta Cofcinski
    Avocat Ionescu Mircea Felix-Melineşti
    Consilier Juridic Guiu Rodica

    Domnii reprezentanti ai CopyRo ar fi bine sa verifice daca nu cumva Legea aia din 96 nu s-a modificat……poate nu ar mai induce in eroare cititorii …

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile