Una cu mobila din casele la vânzare

Mă gândeam la o fază. Vin să văd o casă de vânzare, da? Mobila, distrusă sau foarte foarte veche. Și nici măcar nu e veche din aia bună și mișto. E veche ieftină. PAL-ul ăla lucios de la începutul anilor 2000. MDFul ăla lucios, care unii pretind ca e lemn masiv.

Dar e renovat recent. Cam de când e pusă casa la vânzare. Adică a dat o lavabilă repede, ca să pară curat și frumos și gata renovarea. Mobila nu au schimbat-o, că vor să o lase pe loc, ca feature.

Și eu mă întreb mereu când văd faze din astea: nu ați avut 2.000 lei să luați un set de mobilă și stați cu dormitorul așa de minim 20 de ani, ce surprize mă așteaptă după ce cumpăr? Minim 90% spun că au înlocuit instalația electrică și termică cu ce e mai bun pe piață. Fără excepții. Dar de un dormitor mai nou nu au avut bani. Au stat așa cu el. Sigur că da. La fel cum la baie doar robineții i-au păstrat de acum 40 de ani, că încă mai merg, și chiuveta ciobită, dar instalațiile care nu se văd sunt toate de calitate.

Sunt curios, pică cineva la scheme din astea?

202108090209171515

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

113 comentarii

  1. Îmi aduci aminte de o faza, vorbesc cu unul, „noi am făcut casele la standarde din afara , nu avem înălțimea la 2,5 sau 2,7 le avem la 3 metri”. Pun telemetrul, 2,8 rotunjit. Greieri.
    Cu instalația e ușor, desfaci o priza/întrerupător și te prinzi, nu te lasă, pa. Mai degrabă e suspicioasa lavabil proaspăt și restul antic, te face să te întrebi câtă igrasie e pe dedesubt…

    • Așa funcționează, îți vin 30 să îți vadă casa, fiecare desface câte o priză, râcâie câte un perete, dă o gaură să vadă ce cărămidă e, scoate o placă de faianță să vadă ce țevi ai pe dedesupt? :)))

    • Patit, in tablou era cupru, la o priza cupru, la cealalta aluminiu. Investighez si in doze gasesc cupru legat de aluminiu…. Pacat ca am avut acces sa desfac toate prizele (si sa gasesc aluminiul) abia dupa ce am dat banii.

    • @Ion: cum am zis și eu și zoso, sunt alte lucruri care dau de bănuit înainte să verifici diverse lucruri în detaliu. Gen slabe șanse să aibe instalația de aluminiu și aparataj Legrand. Sau invers.

    • @DFT e mai ușor să schimbi aparatele, decât e să schimbi instalația de aluminiu.

    • Nu te-a pacalit cu nimic.Casa a fost facuta la inaltimea de 3 metri.Ce omiti tu e ca la finisaje(incalzire in podea,tencuit tavan,rigips) se pierd 15-20 cm din inaltimea “ initiala”,aia din proiect,care se refera la casa “ la rosu”-pentru aia se fac dimensiunile(3 metri),nu pentru casa “ la cheie”.

    • @antonioro no-no-no. Omul prezenta casa ca aia 3 metri sunt utili, lucrez cu construcții, știu ca se pierde. Chiar dacă ar fi fost 3 metri, nu pierzi 25 din încălzirea în pardoseala și tavan fals.
      @ubercool, de acord și la dedeman crezi ca ia comtec de 3 lei sau Schneider de 10?

  2. Și crezi că după 2020 s-a apucat careva să facă mobilă din lemn masiv? Tot din PAL sau MDF este, doar că nu are zgîrieturi vechi pe ea. Și culmea, ăsta recent e mai greu decît cel vechi din cauza cantității mari de rășină, așchiile de lemn sînt cam de decor.

    • PAL nelucios e viitorul!

    • Ai ridicat un PAL din ’84? Din mobila aia ceaușista, lăcuită? Ce, credeai că e lemn? Nope. Era PAL de proasta calitate în interior, greu ca dracu, izolat prost, se îndoia imediat la greutate. Sincer, un Egger/Kaindl din ziua de azi le bat la popou la rezistență, așa plin de lipici cum e. Puneau lacul ăla ca să creadă lumea că e lemn.

    • @DFT
      Păi tocmai asta spuneam, PAL-ul de azi e numai rășină (formaldehide și alte nitro-uri, adică chimicale), cel din mobila din casa părinților era făcut cu clei din oase și uite că rezistă și după 45 de ani și 4 copii care au tot ”frecat-o” pînă au crescut mari.

    • @DFT Am văzut, pe unde am stat prin chirie, mobilă din PAL de la începutul anilor 2000, care arăta jalnic. Melamină crăpată sau dezlipită de la umezeala din casă, PFL ieșit din cuie, colțuri rupte etc.

      În schimb mobila de bucătărie a maică-mii, din anii ’80, e acum la țară și încă arată decent. Bunică-miu are mobilier din PAL/MDF cu furnir de lemn, care arată impecabil și e din prin anii 60-70.

  3. Eu de exemplu nu imi iau mobila de toti banii pe care ii am. Mobila este ceva functional, prefer sa fie electrocasnicele puse la punct.
    La fel nici chiuveta nu o schimb imediat de se ciobeste un pi, e suficient sa scape copilul savoniera din mana de doua ori si ar trebui sa refac baia?

    O intrebare am insa – peretele ala din dreapta dulapului e drept?

  4. Sfatul meu e fie cumperi teren afara din oras si faci una noua fie cumperi ceva total daramabil in oras si faci o casa mica(a doua varianta ar fi mai buna). Daca faci o struto-camila o sa iei o casa veche in care o sa tot bagi bani in carpaceli o sa te trezesti la batranete cu pb grave gen fundatia praf sau instalatii terminate total. Gandeste-te sa ai 70+ de ani, idei putine si fixe, bani nu prea, nervi si cearta cu mesterii si copiii(sa vezi ce discutii am cu maica-mea doar ca sa schimbe o centrala veche pe banii mei).

    • mai bine, torni o placa din beton, si casa din panouri panouri sandwich. intr-o saptama e gata.

    • Da, da…
      Cumpara tu o casa veche acum si daram-o.
      Autorizatie de demolare dupa N avize, doamne fereste sa fie in zona monument istoric.
      Dupa ce o dai jos, o sa ai supriza ca nu mai poti construi pe aceea suprafata, ca trebuie PUD, deci minim 1-2 ani astepti dupa PUD, apoi inca minim 6 luni alergi dupa avize si poate candva ai autorizatia si te apuci de lucru.
      La PS1 de ex, nu s-a dat niciun PUD/PUZ de cand e Clotilde vrajitoarea suprema.

      Si domne fereste sa nu cumva sa ai casa la calcan, ca trebuie acordul notarial de la vecini.

      Pe scurt, e usor de dat de gura si e usor chiae sa cosntruiesti.
      Problema sunt actele si birocratia sufocanta.

    • Dacă ai deschidere sub 8 metri, la revedere casă după demolare, faci parc. Iar dacă sînt înșiruite, să vezi plecăciuni la vecini… Singura modalitate e să faci modernizare pe jumătate (de 2 ori) dar tot iti trebuie autorizații.

  5. Foarte mulți oameni în special români nu schimbă mobila decât când aceasta nu mai poate fi folosită. E ultima chestie pe care și-ar cheltui banii. 2000 de lei sunt mulți bani pentru unii, i-ar putea cheltui pe altceva înainte de mobilă, gen o instalație electrică.

    Când ai 2000 de lei salariul și în general nu îți rămâne nimic din el în fiecare lună, 2000 de lei e mult.

    • Dai ai „decât” 2000 de lei, faci ca Câțu, mănânci caviarul fără pâine și faci economie, să vezi cât disposable income îți rămâne…

    • Corect, mai bine iti iei un telefon flagship decat mobila.
      Telefonul il vede mai multa lume

    • Ai mei au mobila in toate camerele de cand eram noi mici, adica de acum 30 ani. 2000 lei sunt bani multi…..nush cum am ajuns aici, printre atatia bogatani…

    • pai si nu e normal asa, sa folosesti un lucru pana cand nu mai e utilizabil!? daca s-a rupt si nu poate fi reparat, la gunoi sau donat pt cine are timp si chef sa il aduca la o stare buna. nu inteleg dc sa schimb ceva ce e perfect functional doar pt ca e vechi!
      daca cadrul patului nu scartaie, dc mt lui sa il schimb? doar pt ca e lucios? la dracu’, nu mai dorm bine pt ca e mobila veche!

    • La țară aveam o dormeză mai veche, pe care am desfăcut o și am oprit cadrul. Câteva scânduri mai târziu și întărituri, pluso șlefuire și 2 mâini de lac, o saltea de hipermarket, am făcut un pat tres misteux.
      Trebuie un pic de voință.

    • @Ionuț M, trebuie să te pricepi un pic, să-ți placă cât de cât și să ai deja sculele din pasiune anterioară.

      Îmi imaginez că scândurile nu le-ai bătut cu ciocanul (d-ăla am și eu în casă) și șlefuirea n-ai făcut-o cu o bucată de șmirghel. Doar îmi imaginez, că nu mă pricep.

      Dacă chiar ai folosit niște scule, imaginează-ți pe cineva care nu se pricepe, cumpără acum sculele, amețește în tutoriale pe YouTube, își mai taie/julește un deget (sperăm că doar deget) folosind scule pe care nu le-a mai folosit.
      Mai bine ia un pat nou și termină circul.

    • @AB
      Așa-i, am o grămadăde scule cu care să fac chestiile ăstea.
      Ce bărbat e ăla, care n-are d-un minim la țară, să-și facă treburile prin gospodărie?

    • @corco e normal sau nu, e alegerea fiecaruia cum locuieste. discutia era despre cum pui problema cand vinzi locuinta. mai exact ca nu poti sa ai mobila antica si proasta si sa prezinti situatia ca si cum ii dai plus valuare la cumparator.

    • @Alexandra depinde de cumpărător. Dacă ăla își dă toți banii pe cotețul pe care îl cumpără, atunci îi prinde bine să fie un șifonier antic și o canapea în casă, până se pune și el pe picioare.

    • @Ionuț M, unul care n-are „țară”. :)
      Sau o femeie. :)
      Eu am în casă: un ciocan, un patent, o ruletă, o trusuliță de diverse capete de șurubelnițe și suportul în care să le pui și o șurubelniță mai mare cu 2 capete.

      În apartamentul propriu am mai lăsat o altă trusișoară cu șurubelnițe și o cutie de bocanci plină cu chestii: solzșuruburi, șuruburi, inbusuri și alte drăcii care au rămas de la reparat și montat chestii, plus vreo 3 sau 4 seturi de racorduri de baterie de chiuvetă pt că cele care vin cu bateria au lungimea unui antebraț de bebeluș (prematur), care nu au putut fi utilizate.

      Nu aș desconsidera un bărbat doar că nu se pricepe la meșterit. Poate are alte calități, hobby-uri, pasiuni.
      Dacă bărbatul respectiv aduce un meșter mai repede decât proverbialele 6 luni e ok din partea mea. :)
      Nici mie nu-mi place să cos, tricotez, împletesc, și tot ce presupune să manevrez niște instrumente ascuțite și niște ațe. :) Și sunt considerate treburi de femeie. Parcă și aud „ce femeie n-are în casă niște papiote”.

    • @IonutM aia care au bani 🤣

    • Cineva spunea mai sus f bine. Mobila nu o fi grozava, dar la pretul actual al imobiliarelor este tolerata cum o fi, pana isi permite cumparatorul sa schimbe ce nu-i place.

      @AB:) trusa ta e chiar ok pt o femeie

      Mie recent mi s-a pus pata pe pneumatice dar sunt in cercetari pt un compresor decent.

  6. „MDFul ăla lucios, care unii pretind ca e lemn masiv.”

    Despre care 😀

  7. Aqua Carpatica la 2L era 4.30 ron in Kaufland. The end is near

    • In Grecia, Corfu, 6×1.5 litri sunt 2.50 euro. Dar nah, România e first world country…

    • Nu e prost cine cere…

    • Aquatique e cam 2.15 lei pe 2 litri

    • E bine. Un cartus de cana filtrantă e 20-25 de lei si filtreaza 200+ litri. 10 litri, 1 leu.
      Aqua Cur nu e apă mai speciala, nu va… imbatati cu apă rece.

    • Cristici, ai oare idee de ce atunci când comentezi și poți fi votat te umpli de minusuri?

    • Pentru ca adevarul doare? Pentru ca e plin de prosti care cumpara apa imbuteliata dar se plang ca e poluare, ca e plin pe sosele de camioane, ca e praf, ca le e cald , ca e gunoi? Mii, zeci de mii de camioane in trafic carand apa in sticle, pentru prosti. Apa de ghiveta, in cele mai multe cazuri.
      Mergi la prima ghena de gunoi si numara pet-urile de apa. A luat 0,5 litri, a baut-o din 3 inghitituri, a aruncat plastic care se degradeaza in 500 de ani. Gunoi degeaba.
      De asta iau minusuri, ca adevarul supara.

    • @cristici – filtrul ala scoate si rugina din apa ? aia impinsa din tevile alea vechi de 60 ani ?

    • am dat + doar pt că îmi place cuvântul „ghivetă”

    • Exista filtre care filtreaza prea bine! (osmoza inversa). Unele filtreaza atat de bine incat nu se recomanda sa bei apa prea mult de la ele, ca nu mai bagi minerale in tine.
      So… sunt filtre pentru toate gusturile.
      Rugina e caca, sunt particule mari; eu am cumparat filtru pentru a filtra calcar, care e dizolvat in apa. Si merge, ceaiul facut cu apa de filtru nu are pelicula de calcar (exact ca in reclamele filtrelor! :) ).
      Faceti un test, pe care l-am facut eu: puneti apa imbuteliata in sticla de sticla, zilnic. Nu bei din pet, bei din sticla din sticla, in care pui apa din pet. Dimineata transferati apa din pet-uri in sticla de sticla, si beti numai din sticla de sticla. Faceti asta, si vedeti cum arata sticla din sticla peste cateva luni… sticla care nu va fi vazut decat apa imbuteliata! Am facut teste la serviciu, cu apa de la Cumpana, LaFantana, si cine mai aduce apa… Testati cu orice fel de apa imbuteliata: Luati doua sticle identice, din sticla. Spalati-le bine pe amandoua, sa arate perfect. Una o puneti in dulap, pe cealalta o folositi pentru experiment. Peste 3 luni, comparati-le.
      (Daca era vreun comentariu despre bere sau suc, nu comentam.)

    • Pai nu înțeleg ce e greșit la „ghivetă”, nu e aia de o pui la ciușmea, unde curge apa de la țuțuroi?

    • Iar discutiile astea de laba in cerc despre poluare.

      Terminati mai oameni buni cu prostiile astea ca nu sunteti copiii.

      Poluarea nu se poate opri decat prin masuri drastice, iar acest lucru nu se va intampla prea curand.

      Nu mai bem apa la 0.5, nu ne mai luam haine, cacat, nu se schimba nimic ca o mana de oameni iau masuri d’astea pe care ei si le justifica ca fiind pro planeta.

    • @Vlad: trebuie inceput de undeva.

    • @Vlad singurul labagiu de aici ești tu, care așteaptă de la alții să îi rezolve problemele, în timp ce el savurează o AquaCarpatica băută cu pai de plastic.

    • Trebuie inceput de undeva daca ai cu cine, iar in Romania e foarte clar ca nu ai cu cine.

      Poluarea e ceva ce ne afecteaza pe termen mediu si lung, iar pe romanasi nu ii afecteaza nimic nici macar pe termen scurt, stau pe plaja si arunca mizerie ca mai tarziu sa se intoarca tot acolo, deci despre ce vorbim?

      Se arunca pe jos hartii, pet-uri, chistoce, scrump, coji de seminte si in 2021, desi pare comportament de 2005.

    • nu-i chiar grav sa fii si labagiu din cand in cand, dar e mai nasol pentru tine ca esti muist.

      Daca imi este sete cand ies de la metrou, o sa imi iau apa la 0.5 si o s-o beau nu o sa imi iau bidon de 5 litri, muistule.

      Fac tot ce tine de mine cu privire la poluare, in mod rezonabil, nu in mod aberant.

    • @Vlad și cam ce crezi că ar ține de tine?

    • Si eu cumpar in draci plastice. Mi se rupe de parerea ecologistilor de carton. Singura chestie pe care o fac e sa reciclez. In rest, vreti sa nu se mai consume plastic, nu mai produceti ambalaje din plastic.

    • @ubercool cum a zis punKreas, sortez gunoiul.

      Spre exemplu, sticla mai sus mentionata de 0.5 caut o sa o arunc la plastic.
      Cand duc gunoiul il pun separat, astfel incat doamna care se ocupa cu curatenia, le ia pe categorii si mai departe nu stiu ce se intampla cu ele, ca le preda cuiva, nu stiu si nu ma intereseaza, doar ca nu arunc sticlele in ghena.

      Nu arunc gunoaiele pe strada, mai pun un pom la tara, hainele mai vechi le curat si in loc sa le arunc caut pe la tara sa le dau cuiva care are nevoie, dar fac lucrurile astea inainte sa fie la moda treaba asta cu poluarea.

    • Bravo vouă, că sorați și reciclați, dar are un efect doar cu puțin mai mare decât ar avea un like pe facebook:

      https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170719140939.htm

      9% din tot plasticul produs, la nivel global, a fost reciclat. Restul zace prin păduri, oceane, curți, margini de drum, parcuri, gropi de gunoi etc.

      https://www.reuters.com/investigates/special-report/environment-plastic-oil-recycling/

      ”Cand duc gunoiul il pun separat, astfel incat doamna care se ocupa cu curatenia, le ia pe categorii si mai departe nu stiu ce se intampla cu ele, ca le preda cuiva, nu stiu si nu ma intereseaza, doar ca nu arunc sticlele in ghena.”

      Ăsta e un alt mod de a nu îți păsa de mediul înconjurător, doar cu extra pași.

    • Cristici, ce vrei sa demonstrez icu testul ala? Apa aia teoretic e minerala, contine minerale, deci și impurități, e normal să se depună ceva și probabil e și normal să se înverzească.
      Zezidu sec prea mic nu e ok :)

    • 9% din plastic zici ca se recicleaza la nivel mondial.

      Eu sortez plasticul in proportie de peste 90%, vezi diferenta?
      Pe langa plastic, sortez si aluminiul (dozele), sticlele de sticla si cartoanele (cutiile de la diverse).

      Adica le pun separat la ghena, nu le arunc la gramada.

      Ce-i drept e ca nu ar trebui sa imi pese mie, ca individ, despre lucrurile astea, sunt institutiile internationale, nationale, agenti privati si asa mai departe, care sunt platiti sa gaseasca solutii si sa recicleze.

      Ca nu se poate recicla tot, nu este problema mea, este problema institutiilor internationale / natinoale, ca dau dreptul firmelor sa produca mai mult decat poate fi reciclat.

      Cred ca daca toata lumea ar sorta gunoiul tot nu s-ar intampla absolut nimic, nu cred ca avem capacitate de colectare separata si de reciclare, cel putin in Romania.

  8. „MDFul ăla lucios, care unii pretind ca e lemn masiv”

    Mda, „care unii”….

  9. Dar daca e vorba de mobila sculptata manual din lemn masiv (sufragerie+ hol, 15 piese), cumparata in urma cu 40 de ani? sau de un dormitor din lemn masiv de nuc (8 piese)? Impecabil conservate. Ce se poate face cu astea cand vinzi o casa (veche, ultracentrala)? nu am gasit niciun raspuns, nu stiu cine le-ar putea prelua, cu siguranta nu incap decat tot intr-o casa mare… Multumesc.

    • Aceeasi problema aici. Ma ia cu groaza la gandul ca trebuie sa gasesc spatiu de depozitare pentru mobila din casa parintilor (doar sufragerie si dormitor, dar tot este multa). Mobila din lemn, destul de bine facuta, dar chiar si daca o sa public niste poze, nu ma astept sa sara ofertele, nu se mai poarta stilul respectiv

    • mobila asta se asorteaza cu 2…poate 3 caserole de mici si un topor, gasesti recenzii pe aici

    • Puteti anunt pe OLX cu mobila de calitate, sunt destui care cumpara asa ceva pentru reconditionare si revanzare… Decat s-o lasi in pretul locuintei mai bine iei un ban extra

    • grupurile de freecycle aferente fiecarui oras. sunt destui care vin si iau mobila, aparatura de orice fel, faine, jucarii, orice!

    • Dacă o dai degeaba, dă-mi un semn. Nu o pune pe foc.

    • Poți să întrebi prin magazinele de antichități. Poate te ajută, poate îți trimit un client.

      E posibil să nu primești cât merită, dar dacă nu te interesează asta, poate scapi de ele.

  10. Realistic vorbind, nici cu 2000 nu iei mare lucru sau daca iei, te invarti tot in zona ‘low budget si se vede cu ochiul liber’. Cu un 2000 ron abia abia daca iei un pat decent, la care va trebui sa adaugi noptiere, saltea, un dressing, o noptiera, deci ceva frumos pe la un 7000 daca te incadrezi sa iasa frumos.

    • asta vroiam să zic. un dormitor mai de doamne ajută te duce la 3000 de euro ca popa

    • Bine, așa dacă bagi și folclorista-n preț poa’ să te ducă și la 3.100 €…

    • Depinde ce iei. Poți lua un dulap de PAL cu 2000 lei, dar mai bine iei un dulap comunist cu furnir natural și îl duci la recondiționat. Dacă vrei să iei acum dulap cu furnir sau lemn masiv, nu e 2000 lei, ci 2000 euro sau mai mult.

    • Cica doar mobila pentru bugetari sare de 3000 de euro. Pentru cei mai cu picioarele pe pamant, exista si la 1000 sau 2000 ;-) Si nu se primesc tichete de vacanta

  11. Noi ne-am renovat casa de la tara si am facut modificari mai serioase. Dupa ce am dat grosul de bani pe barne de rezistenta, geamuri noi, materiale, mana de lucru, etc, am ramas fara bani de mobila noua si decoratiuni. Merge si asa, vorba romanului. Asa ca nu vad mobila urata din poze ca pe o problema neaparat.
    Mai nasol e sa puna parchet laminat peste parchet vechi si inundat sa iti vanda casa samsarita, sperand sa iti ia ochii. Sau sa iti ceara bani in plus ca e lux faianta, cand aia e verde praz cu borduri inflorite in culori vomitive.

  12. Fac pariu ca o casa cu mobila inclusa e mai ieftina decat aceeasi casa fara mobila :))

    • Soţul se repede în dormitor:

      – Iubito, repede, ieşi de aici, arde casa!

      Se aude imediat o voce din şifonier:

      – Salvaţi şi mobila!

  13. Pățit recent, am luat un apartament. Proprietara avea placa cu „se da mobilat”. Urâțenii vechi și kitschoase, fotolii nenecesar de mari, o culoare de spărgea ochii – portocaliu turbat. A mai stat la discuții, s-a lăsat cu „hai că îl dau și nemobilat, scădem 2000 euro la preț”. Nu i-a convenit asta cu eliberatul, s-a tărăgănat cat de mult a putut. Și de curiozitate am urmarit-o un pic la plecări…jumate din ce a scos din apartament a dus direct la gunoi. 2k my ass.

    • – Plus 300 de dolari mobila.
      – N-am nevoie de mobila, doar de pat, cateva zile, până cumpăr altul. Platesc azi, dar te rog in maximum doua saptamani sa iei mobila.
      – … … … … Facem altfel: iti las patul cadou, dacă te ocupi tu sa scapi de restul mobilei.
      2003, București.

  14. Dacă schimbi tabloul de siguranțe înseamnă că ai înlocuit instalația electrică? Întreb pentru un prieten.

    • depinde de ce cuie folosesti la cel nou

    • Sigur că nu (știu, era retorică), uneori chiar mai rău că unii pun automate industriale (curba C) in loc să lase fuzibilele alea vechi calibrate…

    • Curbele alea C nu sunt o problemă dacă sunt folosite cum trebuie. Adică valoarea impedanței împământării să fie cât mai mică, iar valoarea curentului electric de scurt-circuit cât mai mare I=U/R, dacă U este constantă 230V in monofazat, ne rămâne R ca valoare ce ne influențează pe I.
      Am făcut cuiva recent o împământare și după separarea PEN și legarea împământării, sub 1 OHM la măsurători.
      Poa să pună și curba D. Au venit băieții cu aparatul, au măsurat, au testat diferențialele, totul funcționează perfect. Pam pam.

    • e destul să îl ștergi de praf.

    • @Ionut M, am citit cu voce tare și s-a mișcat scaunul (Ikea) sub mine.

    • @Mihai
      Aoleu, ce făcui greșit? :(

  15. Zi mulțumesc că a lăsat doar mobila. Unii lasă și chiriașii.

    • Sau gandacii

    • Gasisem un anunt de genul prin 2005 in Brasov (zona Craiter, unde era Banca Transilvania). Piata era pe la 45k un apt cu 2 camere, asta avea anunt cu 12k.
      Il sun, zic: „Buna ziua! E pe bune anuntul?” Zice: „Da, e foarte fain apartamentul, decomandat, bloc din anul X, doar ca are o mica problema. Am niste chiriasi (cam o satra intreaga) si nu pot sa ii scot de acolo. Eu nu am mijloacele, dar daca va intereseaza si aveti cum sa scapati de ei, e al Dvs.”

  16. Fostu proprietar de la care am cumparat apartamentul a vopsit mobilierul din baie cu lavabil alb…
    Legat de mobila veche din living si dormitor, acesta a fost dispus sa ne-o dea cadou. Se lauda ca e mobila de lemn masiv. I-am zis sa o ia cu el ca nu planuiesc sa fac hernie carand-o in jos de la etajul 3.

    • Știi cum am cărat singur mobila veche când am renovat? Că atunci când am avut eu chef s-au tras pe cur toți, că nu pot? Demontat-o blană cu blană, timp de vreo 4 beri. A doua zi pe răcoare, le-am coborât la intrarea din scara blocului. Apoi le-am cărat ușor ușor. Am pus anunț că le dau moca și m-au sunat niște blonzi, ca le iau ei, dar să le cobor eu in fata blocului. Le-am coborât la gunoi. Una cate una. Abia m-am învățat.
      Mobila de la Ikea mi-am asamblat-o singur.

    • de aia e bun un circular de mână.

    • Ionut vezi ca e vag ilegal sa arunci mobila (sau electrocasnice sau deseuri din constructii direct ca gunoi menajer). P-aici asoc. de proprietari si-a luat deja cateva amenzi pe motiv de vecini care fac d-astea.
      Ce nu inteleg astia de vand apt. mobilate e ca daca proprietarul viitor nu vrea mobila pentru el o sa fie o cheltuiala in plus sa scape de ea. Si daca te apuci sa le vinzi pe olx si sa stai dupa toti dubiosii tot nu scoti mai mult decat cateva sute de lei, nu se merita deranjul.

    • Avem o zonă special amenajată pentru asta in zona de gunoi. Nu le-am aruncat de capul meu. Plus că am plătit pentru asta și niște saci de moloz. Nu riscam pentru 30-40 de lei, să imi iau amendă. Știu ce zici, ai dreptate.

    • Le adună indienii înainte să apuce măcar să sune careva la meliție. Am cărat eu cîteva uși și deja la ultima era ”bărbierit” locul.

  17. Ce ar trebui sa fac dacă vând casa, sa cumpăr mobilă noua, cu riscul ca noul proprietar sa o arunce? Sau sa o iau cu mine, chit ca nu am unde sa o depozitez/nu-mi mai trebuie?
    Exista mobilă în casa, se vinde ca mobilată, pentru unii poate fi un avantaj până se organizează pebtru ranovare/remobilare, indiferent ca e mobilă lipita cu clei de oase sau mobila de lux Ludovic al x-lea foarte atractiva pentru o anumita etnie.
    Am vândut o casa și am plecat în chirie, aveam mobila relativ noua, unele făcute la comanda, nu aveam de ce sa o iau, era în stare buna și nu se potrivea în alta parte, dar era și mobila după care mi-a părut rău să o las. Am întrebat cumpărătorul dacă dorește mobila, a spus ca da. Ulterior am aflat ca a scos totul afara și ai fost luate cu căruța.

    • Posibil omul sa fi fost sincer. Dupa aia a venit nefasta si a zis „vai ce porcarie, arunca-le, draga, sa luam ceva de la IKEA” #insertbotdepitzihere

    • Rasta, ce ar trebui sa faci e sa nu te astepti sa primesti bani in plus ci mai degraba in minus fata de cati ai lua daca apt. ar fi gol. Despre asta e articolul.

  18. Nu stiu ce e mai rentabil pentru cumparator, sa lase mobila veche sau sa cumpere una noua ieftina care sunt sanse mari sa nu-ti placa.

    O varianta pentru vanzator ar fi un mobilier nou de calitate care l-ar ajuta sa ceara un pret mai mare.
    Nu cred ca multi dispun de suma respectiva si oricum ramane riscul ca noului proprietar sa nu ii placa. (poate cumparatorul prefera un stil modern, vanzatorul un stil clasic de ex.)

  19. NOU
    #102

    Rar pastreaza cumparatorul mobila veche in apartament, chiar daca e de buna calitate. Poate o masuta frumoasa, poate un cuier sculptat. In rest noul locatar vrea sa isi aranjeze dupa propriile idei. Si aici discutia ar trebui sa fie clara: cine suporta cheltuielile de debarasare, vanzatorul sau cumparatorul? Pentru ca nu e ieftin, costa sute de lei sau mai mult sa scapi de vechituri. In viata reala e o mermeleala – „mobila inclusa in pret” blabla. Am patit-o, ca si cumparator. Si daca tu vrei sa cumperi, iar vanzatorul nu accepta sa suporte debarasarea, asta e, vei plati, ca nu e deal breaker.

    • Recent am luat 2 camere comuniste, care vor merge in chirie la cineva. Mobila de bucatarie a ramas, am incercat sa-i conving pe proprietari sa-mi lase mobila din camera mare, avea cam 8 ani, unele elemente uzate, plus o canapea. Am dorit sa-i ofer 500 E. Pleaca cu ea, deoarece ei se muta la mai mare si nu au bani de altceva. Pe mine ma incurca. Voi gasi la pretul acela ceva, dar e de umblat carat etc.

  20. In alta idee am un cunoscut care fabrica mobila. De anul trecut a trecut a extins businessul: cumpără apartamente noi în rezidențiale, le mobilează și câștigă 5-7000 de euro/apartament.
    Mi s-a părut riscant inițial, dar se pare ca sunt cumpărători, a rulat cam 7-8 apartamente într-un an.

  21. nu prea contează chestiile astea, ca cumpărător nu vrei să dai de oameni cu mobilă fancy, care trage după ea pretenții nejustificate. Cine are bani să ia apartament are și pt mobilat. Chestiile astea contează mai mult atunci când cauți chirie.

  22. Bai frate ce rasini ai in cap…
    Can iei casa/masina SH, este SH.
    Este ceea ce este.

    Cred ca majoritatea comentatorilor tai ai mobila de PAL dla bunu, ca e (mai) ieftin si usor de facut mobila pe spatiul disponibil.
    Daca ai mobila de lemn masiv gen Simex, atunci mai mult ca sigur nu stai la bloc.
    Eu de ex am oroare de PAL culoare cires, melaminat.
    Acum se poata PAL vopsit. E si mai ieftin, dar la oa dica poti revopsi fetele si e ca nou cu minim de bani.
    Un pat cu somiera e ceva rar la romani, pt ca de pal cu baza de pal e mai ieftin si ei oricum nu stiu ce e aia o somiera (nu zic de ororile IKEA, de lemn) cu arcuri.
    Salteaua e aia „Relaxa”, adica beton, si are 20 de ani!

    Majoritatea romanilor au instalatiile electrice originale, pt ca pana la proba contrarie nu au fost probleme, iar aia care au facut un mic upgrade, au pus sigurante modulare… Comtec (ca si alea erau ieftine).

    Placa casa/apt ce se da mobilat are o singura explicatie: nu are ce face cu ele, decat sa le arunce.

    Cu alte cuvinte, cumperi ceva SH => sa ai bani multi de renovare.

    Sau nu cumperi si aia e.

    • „Can iei casa/masina SH, este SH.
      Este ceea ce este.”

      conceptul de casa SH ma da pe spate.

    • Nu mai au românii în orașe instalații vechi, sau au f putini. În orașe mici e ieftin de schimbat, gen 30 lei priza unde vrei cu legătură pe doza noua. Nu e ca în bucale 500 lei un tablou. Sau 1000 euro câteva prize trase prin șapă.

  23. Pe un submarin secundul ridică periscopul. Se apropie căpitanul și întreabă:
    – Câți?
    – Șapte!
    – Șapte ce?
    – Ce câți?

  24. Daca are mobila de orice fel ar trebui sa fie mai ieftin. „Luxul” lor e de obicei gunoi.

  25. Daca mobila veche e buna, mai merge folosita.

    Era o gluma: Doi batranei erau intrebati cum se face ca au reusit sa ramana impreuna foarte multi ani, iar batranica raspunde: Noi ne-am nascut in perioada in care, daca un lucru se strica, era reparat si nu inlocuit!

    Asa si cu mobila. Apropo: mobila veche, din import, e mai buna decat cea noua…

    • Tu crezi ca cifrele alea de afaceri, cu multe zerouri, se fac cum? Prin lucruri trainice? Sau lucruri pe care sa le schimbi cat mai des?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile