Twitter vor să închidă Vine, pentru că…

Au anunțat azi că vor lăsa baltă aplicația de online, cum ar veni, nu închid direct, ci o lasă să moară.

Nu pentru că nu producea bani, nu pentru că costa prea mult să o întrețină, ci pentru că Twitter, proprietarul Vine, e condus de idioți fără idei. Serios.

Și asta e bine, pentru că bula asta cu “sharing economy”, “social media”, “cloud computing” și alte manele trebuie să se spargă la un moment dat. Sunt niște ani în care lansezi un produs, îți găsești publicul, îți găsești locul și utilitatea și încerci să faci bani.

Iar Twitter se chinuie de 3 ani să își găsească un loc și să facă bani, pentru că trenul lor a plecat de mult în stație, dar ei nu vor să accepte asta.

cloud

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. ce de complet căcat. din pacate, asta e problema cu siturile mari, care stau pe grămezi de cash de la investitori. cumpara orice idee buna, sperand sa o inglobeze in situl lor de cacat si, cand nu le iese, o inchid

    • „Ce de cacat, era o aplicatie gratis pe care o foloseam si prin care nu ii faceam niciun venit proprietarului, de ce o inchide? Ce daca nu produce bani si ii consuma resurse aluia, mie imi placea!”

      In alta ordine de idei, daca ideea e buna si acum o inchid astia, ramane o oportunitate pe piata, nu?

      P.S. NIMENI nu cumpara idei. Aia care cumpara, cumpara executia, oamenii din spate, IP, etc.

  2. Daca cloud computing-ul e manea, atunci Satya Nadella e Adi Minune. Stii ce bine le canta?

  3. Industria tech per total e de ceva vreme intr o bula.

    La capatul social media – e greu de justificat o aplicatie gratis (Whatsapp) care a costat 19 miliarde dar nu produce nimic. Cum scoti banii aia inapoi + profit? Nimeni nu stie.

    La capatul celalalt – industria tech in general. Precum firmele care angajeaza si oameni fara experienta pe salarii mai mult decat prea mari bucurosi ca au reusit sa prinda mana pe o resursa pana nu i o fura din fata vreo multinationala cu buzunarul larg. Insa pretul final merge la client care asteapta un produs de calitate pentru factura astronomica, nestiind ca de fapt i a fost lucrat proiectul de un junior abia iesit din facultate sau reprofilat pentru ceva bani in plus.

    De programatorii aia cu experienta nu mai zic nimic ca ei asteapta de la 80k la 150k+. Pe ei nu poti sa i invinovatesti, ca asa i au invatat piata + recruterii speculanti (vezi firmele mentionate mai sus).
    Cred insa ca daca s ar opri vreodata multi dintre ei pentru o secunda si s ar intreba: „Oare ce fac eu aici valoreaza banii pe care i iau?” tot la fel de multi ar raspunde „Nu”

    • Treaba cu Whatsapp e usor de explicat dpdv al bulei: facand o paralela cu bula imobiliara, toti cumparau proprietati cu preturi astronomice asteptand sa le creasca pretul. Unde mai pui informatia culeasa cu aplicatia, si informatia inseamna putere(daca stii s-o folosesti).
      Revenind, este o bula in orice domeniu atunci cand din banii investiti intr-un proiect, sub 1% merg pe proiect in sine(dezvoltarea tehnica aplicatiei/platformei) si restul de 99% in publicitate si marketing pentru a strange utilizatori.

    • Cat timp programatorii aia cu 80k+ lucreaza la firme care fac profit an de an si in crestere, de ce nu? Omul e si el o resursa, ca oricare alta. Cat timp e cerere de respectiva resursa si activitatea e profitabila resursa aia face cat se plateste pe ea.

    • Acri strugurii?

    • @vase, continuand metafora, nu-s acri, dar nu-s struguri.

  4. Dupa un timp ai cam facut si vazut toate glumele, cam asta s-a intamplat cu vine. Tin minte ca ma spargeam de ras la alea cu batch/bach sau amanda cerny, dar acum nici nu il mai am instalat.
    Instagramul mi se pare mai fain si decat blogurile, poti stalkeri o gramada de chestii. Eu pe instagram vad fara sa ma strofoc sa caut: gagici, iepuri, purcei, chestii funny si mancare. Cam tot ce vrei de la viata…

  5. Sau o tanti care nu stie unde sa faca pipi in padure…
    https://www.instagram.com/p/BL_XmA2BHsm/

  6. De obicei incearca sa inglobeze un facebook, a, avem un site care da starea vremii, hai sa bagam si social media ca sigur vin prostii cu cont si pun poze si o sa batem facebook-ul original, nu-i asa?

    Avem o aplicatie care afiseaza un cacat de pdf? Hai sa-i punem un milion de inutilitati, s-o facem de 3 giga, sa lucram la ea la infinit, ca asta e produsul nostru, nu, va merge asa pana la sfarsitul lumii, utilizatorii nu o sa treaca pe ceva simplu si eficient cu a fost si a noastra la inceput, gen sumatra, android etc…. Piata ii regleaza pe cretini.

  7. ce e Vine?
    Sau la ce foloseste?

  8. si care e baiul? cine folosea mizeria aia de short videos?
    poate copiii hipsteri, care oricum sunt saraci si nu poti scoate un shfantz de la ei…

  9. Audienta nisata, fan-base cu o varsta destul de frageda si pe care trebuie sa il tii in priza cu content. Model de crestere lipsa, strategie de monetizare coerenta lipsa pentru creatorii de continut. Skituri de 6 secunde (prea putin-parere personala fata de competitie)
    In 6 luni de zile a fost „ingropat” de lupte interne (concedieri) dupa achizitie si lipsa unei viziuni (nimic nou aici)
    Twitter nu o duce foarte bine si era normal sa inchida proiectul: concediasera exact oamenii ce au creat Vine si au realizat ca au in mana un produs si habar nu au ce sa faca cu el. Este scump de intretinut si avea nevoie de o minune cu o viziune.
    Vine s-a nascut talent si a murit speranta.

  10. Nu stiu care este treaba cu Vine, dar eu nu inteleg faza cu Twitter. Nu stiu cum este prin alte parti, dar eu nu stiu nici macar un singur om activ pe twitter. Senzatia mea este ca daca excludem persoanele direct interesate (jurnalisti, bloggeri, politicieni, cantareti, tot felul de vedete si aspiranti pentu una din categoriile anterioare) nu prea mai ramane nimeni. Ma refer aici la conturi active, nu la fake-uri (de care twitterul era plin la un moment dat) sau la conturi pe care nu s-a mai postat nimic de ani de zile.

  11. Comparatia cu Whatsapp e deplasata. Aplicatia aia chiar face ceva de banii aia. Aduce informatii depsre numerele de telefon pe care fb nu le avea. Adica x milioane de utilizatori conexati! Iar la celelalte aplicatii lasate sa moara se foloseste infrastructura si logistica in alte scopuri.

  12. Vezi..d.aia nu a platit lumea pt a citi blogul tau.Ca il citim pe buda.

    Ca 99% din bloguri sau din appuri daca dispar maine..aia e. Zmiorcaim 2 zile dupa care ne vedem de viata.

    Da.l in mortii lui de vine cum da.l in mortii lui de yahoo mesenger. A crapat? Fuck it. Next.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile