Trei despre smarphone și mobile

Romanii cheltuie, in medie, 200 de lei pentru achizitia unui smartphone, opteaza pentru ofertele la abonament si prefera sistemul Android, potrivit oficialilor EuroGsm. Bugetul mediu pentru achizitia telefoanelor la liber se ridica la 1.200 de lei, iar printre criteriile de selectie se numara camera foto, dimensiunea ecranului si spatiul de stocare. (sursa)

Peste 80% dintre românii care deţin un telefon mobil spun că au preferat să cumpere aceste terminale noi, indiferent că este vorba de un telefon obişnuit sau de smartphone, această opţiune fiind susţinută de ofertele operatorilor telecom, dar şi de garanţia utilizării fără probleme, potrivit GfK. (sursa)

 

Și…românii nu cheltuiesc bani pe in-app purchases.

itunes

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. NOU
    #1

    Bancile din Romania inca scot carduri inutilizabile online si tu vrei in-app purchase? Ha, ha, ha.

    00
  2. Partea cu „prefera sistemul Android” ma amuza copios. Nu e ca si cum mare parte din romani stiu sa foloseasca Android-ul si il aleg pentru multitasking sau altele. Aceasta preferinta a aparut pentru ca sunt sute de modele cu Android si doar 2-3 cu iOS si vore 10-20 cu WP.

    00
  3. Plus ca pe ios e sistemu ala absolut cretin de la itunes cu transfer si sync. La cata vreme pierd pe porcaria aia fata de drag & drop…

    00
  4. Bull… Android are mai multe aplicatii/jocuri care se gasesc gratuit, fara mare bataie de cap. In plus, sa vezi un film pe telefon cu subtitrare e floare la ureche pe Android fata de iOS. Chiar si sa asculti o melodie e mult mai simplu.

    00
  5. exact, jocuri muzica si filme…in rest…
    pacat de cei 1200 de lei pe smartphone daca e doar pentru asta…

    a auzit cineva ca poti sa iti organizezi mai bine timpul? se cheama calendar, e inclus in sistem
    a auzit cineva ca poti sa tii mai bine sub control taskurile? se cheama tasks, e inclus in sistem

    Evernote, sugarsync, Cal, Any,do, ChaosControl…etc.

    pentru asta e un smartphone nu pentru filme si jocuri…

    romani, incercati sa faceti bani si pe urma cheltuiti…

    00
  6. Între ce sisteme de operare poţi alege la un buget de 200 de lei pentru un smartphone? Dar la 1200 de lei? Am o vagă impresie că la banii acestia expresia „prefera sistemul Android” corectată ar suna ceva de genul „n-au de ales”. Singura bucurie poate fi dacă telefonul poate rula ultima versiune de Android.

    00
  7. @Gorby: exact. Și faptul că Android este prezent pe o varietate mai mare de device-uri poate fi un motiv legitim pentru care unii oameni preferă Android. Care era partea amuzantă?

    00
  8. „…printre criteriile de selectie se numara camera foto…” – adica numarul de megapixeli ai camerei foto, nu calitatea acesteia :-/

    00
  9. cei 41 mp de la nokia or fi marketing.
    In schimb a dat ceata tuturor producatorilor de telefoane cu CALITATEA imaginii la Lumia 1020

    00
  10. @VOC: Nu cred ca verbul „a prefera” este potrivit. Cand un iPhone costa de la 2000 lei in sus si un telefon cu Android gen Orange Pasadena costa 200 lei, cu siguranta romanii il vor alege pe cel la 200 de lei. Clientul nu alege telefonul pentru performantele lui sau pentru sistemul lui de operare, il alege dupa buzunarul lui.

    00
  11. @cartus:
    normal ca e usor sa gasesti aplicatii/jocuri „gratuit” pe android. Ca doar de-asta suntem romani, ce dracu.
    Si aia cu sa asculti o melodie e mai simplu e geniala.

    00
  12. @zoso
    Daca ne uitam la calitatea imaginilor facute cu Nokia N82, N95, N8, 1020 nu stiu daca e vorba doar de megapixeli: chiar au avut camere foarte bune.

    00
  13. Sunt eu defect la creier sau chiar e aiurea ca principala calitate a unui telefon să fie camera foto? Adică, să fim serioşi, dacă chiar vrei poze de calitate maximă te cari cu aparatul foto după tine, oricât de leneş ai fi, nu îţi iei un smartphone doar pt că poate foto!

    00
  14. Ma duc sa-mi iau un Galaxy S4 pentru ca are Android si e ieftin :) … si nici nu conteaza ca e cava mai bun ca altele

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile