Șoc! Nu toți românii sunt disperați după bani!

Nu știu dacă tipul ăsta bagă ceva în promovare, dar îmi tot apar clipurile lui la recomandări, și clipul ăsta e cu adevărat interesant. Omul vorbește cum a refuzat oferte de la Google și Facebook, pentru că lui i se pare mai OK să rămână în România și să încerce să facă pe aici chestii.

Motivele lui sunt ale lui, eu vreau să subliniez încă o dată două chestii.

1. Companiile mari se hrănesc cu suflete. E foarte nasol pentru unii, nu pentru toți, să pună suflet în ceva și, la final, să fie doar programatorul #78651 dintr-un angrenaj. Care, de multe ori, e prost, pentru că motive. E foarte nasol. De aceea destul de mulți oameni sunt dezamăgiți după câțiva ani de munca la companiile mari, odată ce hype-ul s-a risipit, și caută joburi în colective mai mici, dar mai inimoase și mai sincere. Mâncare gratis, spațiu de recreere, ca să se simtă dronele apreciate.

2. Nu toți românii sunt disperați după bani. Știu că pare greu de crezut, dar în România au fost și sunt oameni care nu fac foamea. Civili vorbesc, nu politicieni, țuțeri de partid, țepari și cămătari. Oameni normali, care au crescut cu înțelegerea că ai nevoie de bani ca să trăiești, dar nu sunt disperați după ei și nu sar imediat când cineva le flutură 200€ în plus la salariu. Sau 2.000€. Știu că, pentru omul care n-a avut niciodată sume din astea, pare greu de crezut, dar ei există.

E bine că băiatul ăsta vorbește despre asta, poate așa se mai trezesc și alții că, după o sumă, banii trec pe locul doi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

147 comentarii

  1. Tipul e bun pe vlog, are flow fain, il urmaresc de ceva timp.
    Cat despre refuzul ofertei celor de la goagal, Cioran zicea ca daca nu ar fi avut parintii bogati, s-ar fi sinucis.

    00
  2. „Nu toți românii au talent disperați după bani” – eu zic să citești comentariile de la articolul despre interviuri.

    00
    • am zis „după o anumită sumă” :D

    • La 20 de ani și singur viața e mai simplă și ai nevoie de mai puțin de la sistem. La 30 de ani și cu 1-2 copii se vede puțin diferit, eu zic sa nu ne bucuram așa tare, la vârsta lui e firesc să fie idealist.

      00
    • Tineretea este o boala de care din pacate ne tratam..

      00
    • Viata e grea, dar trece

      00
    • @Bigbear
      Sunt 2 discuții diferite. Una e sa ai un salariu cu care efectiv sa te doara-n cot de cheltuieli,concedii, distracții și alte cele și alta e sa fii angajatul obișnuit în România, cu un salariu din care nu-ți permiți un Logan nou. In cazul al 2-lea, in care se afla marea majoritate a angajaților, lucrezi strict pentru bani și te lasă rece un „colectiv mic și inimos”.

      00
    • Bigbear +1 , eu am plecat pe la 28 ani si am schimbat Romania doar pentru ca Cehia e prin mijlocul Europei si vroiam sa vad cat mai multe, turism si alte; viata era simpla atunci, desi aveam decent un salariu mult peste medie, in Galati, top 3 firme IT la vremea aia. Intradevar altfel se vede viata cu aduni o nevasta, ceva copii si o rata la casa.

      00
  3. stii despre ce vorbesti? el chiar a lucrat/lucreaza la google in ny.

    00
  4. Daca urmaresti ce spune pustiul in clipuri ai sa vazi ca fix pentru bani a refuzat Googal. El e bun pe ce face si spera sa se realizeze ca antrepenor. Refuza acum un salariu de zeci de mii in speranta ca va scoate milioane in viitor.

    00
    • A fi anteprenor nu inseamna doar bani. Banii sunt ultimul lucru care care vine in situatia asta… pana la ei e multa munca, perseverenta, sacrificii si pasiune. Da stiu – vorbesc din carti… Incearca si tu – daca nu le ai pe astea de mai sus te lasi pagubas in 2 saptamani :)

      00
    • parca si Bud(ă)isteanu ala refuzase „mii” de oferte de-afara ca sa devina „antreprenor de Valcea” …

      00
    • Eu cred ca e de la # rezist ,nu pleaca sa dea PSD-u jos ,locuieste in pantilimon da nu-i place elvetia ,este foarte logic ;-)

      00
  5. Vrajeala eftina de oameni cu bani. Totul se rezuma la bani baete , mai ales cand esti anagajat. Daca ai fi fost dependent de venituri obtinute prin munca clasica de la 8-4 nu ai fi facut pula mare cu besini de astea de hipster obosit.
    Cacaturile astea merg pe net doar.

    00
    • Ia fa-ti o firma a ta Dan, sa scoti tone de bani si sa nu mai stai angajat de la 8 la 4, sa nu mai muncesti deloc si sa bage hipsterii munca pentru tine.

      Cine te opreste?

      Hai fa afaceri ca e simplu si sa vezi cum or sa curga banii, de ce stai? Ce astepti?

      00
    • Ah, ce delicios – un cuvint nou demn de a intra in Dex: „anagajat”. Definitie: persoana incadrata intr-un loc de munca dar care face greseli elementare in post.

      00
    • Ti-am dat like pentru troll

      00
    • Dane, faza amuzanta e ca tot neamu tau nu va face cat a facut deja baiatu asta. Ma refer si la bani si la realizari.

      00
    • Andrei , presupui ca sunt angajat sau sti sigur?
      Daniel pare sa ma cunoasca mai bine ca si contabilul meu.
      Ala cu anagajatu’ … esti prost?

      00
    • Dane, e frumos că după ce Locacorten îți atrage atenția că faci greșeli de scriere tu recidivezi.
      Patroane..

      00
    • Dan, il urmaresc de ceva timp pe Cristi. La un momet dat si eu am tras pe freelancer online, eram mai tanar, imi placea sa invat orice si eram dependent de salarul ala de 8 ore. E o experienta care te scoate din zona aia (4/8 ore). Te rog fa un efort si urmareste tot canalul sau macar ultimul an. Este despre spirit. Have fun!

      00
    • Dan, la ce atitudine aroganta, snoaba, superioara si infumurata ai tot ce sper e sa nu fii un manager, team lead sau orice presupune sa ai oameni in subordine…

      00
  6. Un exercitiu bun ar fi sa vedem cine sunt parintii baiatului. Da, cand mami si tati te tin cu bani e simplu sa faci gesturi nemaipomenite si rare. Tocmai pentru ca e destul de rar sa ai bafta de o familie care sa te tina cu bani pana imbatranesti. Restul tinerilor sunt fortati de imprejurari sa lucreze oriunde, cu atat mai mult la corporatii cu nume mari. Banii de chirie trebuie dati lunar, de mancat trebuie sa mananci zilnic. Nevoile astea nu asteapta pana iti incerci tu norocul cu diverse „proiecte personale” si vezi daca iti ies sau nu.
    Deci haideti sa nu ridicam in slavi niste decizii imposibil de luat in cazul unor tineri obisnuiti. Daca ar avea pusculita asigurata, multi ar prefera sa o arda pe „dezvoltare personala” decat sa munceasca de la 9 la 5.

    00
    • Ridicam in slavi faptul ca e un baiat articulat si inteligent. Nu trebuie sa fii de acord cu el.

      Viitorul e asigurat daca macar jumate din tineret ar putea articula ce articuleaza hipster-ul asta. Si nu neaparat pe subiecte Google/Facebook.

      Hai sa nu aruncam cu noroi aiurea.

      00
    • De unde s-a dedus că băiatul nu lucrează/ nu va lucra și nu își va produce banii ci îi va da șoroș sau mă-sa?

      00
    • Poate nu m-am exprimat eu bine. Jos palaria pentru baiatul in cauza. Nu am spus ca nu il duce capul, nu am spus ca nu poate sa isi castige banii.
      Am comentat legat de ridicarea in slavi a unei astfel de decizii. Ca sa o iei trebuie sa iti permiti sa o iei. Simplu. Daca nu avea bani de la parinti, nu avea de unde sa isi permita chirie in bucuresti plus alte cheltuieli fara sa aiba un job si sa astepte sa puna la cale diverse proiecte personale. Nu am spus ca nu o sa ii iasa proiectele, nu am spus ca nu o sa fie in stare sa faca bani. Am spus ca practic si concret trebuie sa te sustina cineva cu bani, daca nu muncesti si alegi sa te dedici unor planuri (care se pot sau nu concretiza, intr-o luna sau 6 luni sau 3 ani). 99% din tineri nu isi permit asta, chiar daca sunt la fel de inteligenti sau inzestrati. Au in plus pe cap si grija zilei de maine, care nu le permite sa zica pas unei oferte de job in ideea ca o sa castige de 10 ori mai bine peste 5 ani. Pana atunci stai pe strazi si mori de foame?

      00
    • Daca banii de la mami si tati te baga in internship la Google si Facebook, vreau si eu !!!

      Lasand gluma la o parte, uite un cuvant de bagat in vocabular – economii – internship-urile la Google si alte companii de genul sunt in general platite. Dar e greu sa judeci, cand roade invidia, mai simplu sa ne gandim ca a avut mami bani.

      00
    • Banii parintilor conteaza mai putin totusi conteaza daca parintii sunt doctori/profesori ori alcoolici anonimi de la coada vacii

      00
    • omu a produs bani din ce a muncit la google si facebook, are canalu ala de youtube in care arata cum locuia in camin cand facea facultatea … so nu prea sunt bani de la mami si tati.. mai degraba bani facuti pe carca lui . A mai explicat ca producea bani din freelance , chestii de programare.

      00
    • John, draga, ca el sunt multi, care pot mai mult si isi permit „aere de dezvoltare personala” fara mami si tati in spate. Am avut si eu job mediocru care totusi se platea bine. Ce-am facut? Am vrut mai mult si am renuntat la el si am investit in ce mi-a placut desi toti imi spuneau ca sunt fraiera. Ma intretin singura din anul 2 de facultate. Momentan studiez prin „strainatati” cu 0 finantare de la babaci si 100% finantare din burse. Muncite. Daca ii ascultam pe cei ca tine in urma cu 2 ani, poate ma frustram si gaseam scuze legate de sustinerea pe care nu am avut-o. Deci da, proiectele personale si dezvoltarea personala sunt un lux muncit si meritat de unii oameni.

      00
    • Te-ai uitat macar la unul din clipurile lui sau te-ai trezit sa te dai destept in necunostinta de cauza? Tipul a stat la camin pe perioada facultatii, nu pare sa detina obiecte prea scumpe sau multe, doar strictul necesar. Nu pare genul care sa o arda prin cluburi sau sa aiba cine stie ce cheltuieli extravagante, dimpotriva. Prin urmare, avand in vedere ca are cheltuieli minime, se poate sustine singur lejer din veniturile pe care le obtine, pentru ca obiectivul lui nu pare a fi acela de a se culca noaptea pe un morman de bani.

      00
  7. Un sorosist nenorocit..

    00
  8. NOU
    #36

    Acest tip Cristian Dascalul stie un singur lucru ca e foarte bun in informatica si foarte tanar , iar visul lui nu e sa isi ia Bemve ci doar sa isi traiasca viata si sa arda anumite etape…are un vlog muncit nu doar filmat si urcat pe youtube.

    00
    • E bine că s-a chinuit ani buni să ajungă aici, a tras să obțină un internship la Google, iar când ăia au vrut să îl angajeze el a zis că nu mai vrea.

      00
    • NOU
      #38

      a vazut probabil ca trebuie sa fii un robotel ca sa lucrezi la ei , iar acest intership i-a deschis noi orizonturi …..si-a largit bagajul de cunostinte si a plecat sa pisat pe ei :)

      00
    • @Giumbixw – nu stiu cat de tare „s-a chinuit” pentru acest internship la Google avand in vedere ca a mai fost la un internship la Google si Facebook inainte de asta despre care a filmat si a vorbit de cand a inceput cu vlogurile.

      Cand stii ca esti bun pe ceva, poti sa faci bani din freelancing foarte usor. De fapt, trebuie doar sa fii peste medie. In fine, intelegi ideea.

      00
    • A spus și el că a aplicat de mai multe ori până a fost acceptat. Trecând peste asta, tipul e foarte tare. Poate fi un speaker motivațional foarte bun, are cuvintele la el și e deștept.

      00
  9. Cateva observatii referitoare la video si la articol
    1. Despre articol, total de acord, cu o singura mentiune, aia care nu sunt disperati dupa bani, ei deja sunt constienti ca sunt extrem de buni si nu doar tehnic dar ca stil de a vedea lucrurile, ca sunt „jmecheri” cum zice baiatul ala, stiu ca oricand ei aleg si nu sunt alesi, stiu ca oricand trimit niste cv-uri, sansele sa fie sunati se apropie de 100%. Cati sunt in punctul asta, procentual? Poti numara pe degetele de la o mana? Cata munca a depus baiatul asta sa ajunga in punctul asta?

    Referitor la baiatul asta,

    – din punctul meu de vedere e foarte inteligent, in primul rand cum explica si perspectiva lui asupra vietii. Multumesc pentru articol, o sa ii dau subscribe + notifications
    – nu sunt de acord cu mici chestii, de exemplu „datorita Romaniei am invatat eu atatea”, cacat, nu stiu exact cat e meritul Romaniei, eu zic ca oriunde era el, putea invata, sigur, tara a facilitat niste chestii, dar cred ca mai mult tine de atitudine. Si eu m-am nascut in Romania si nu-s la nivelul lui.
    – cum zicea si el, situatia e potrivita pentru aspiratiile/motivele lui, eu poate as fi procedat altfel, pe motivele mele (de exemplu eu n-am pentur cine sa raman in tara). Acum sigur as refuza pentru ca nu se potriveste cu planurile familiei, insa, la 25 de ani cand Microsoft m-a refuzat de 2 ori, daca mi-ar fi facut oferta, sigur acceptam.

    Cu joburile la corporatii de astea mamut

    – Astia care ziceti ca „a avut noroc” nu stiu daca ati sustinut niste interviuri la firme foarte renumite din afara Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft. Insa va spun eu unul care a luat flit de 2 ori de la Microsoft, nu e chiar simplu. Pe langa concurenta total diferita fata de Romania, unde vin toate natiile inclusiv indienii aia dependenti de greencard si stau 15 ani sa obtina permisul de rezident care sunt dispusi sa scada pretul, mai ai si o serie de 4-5 interviuri cel putin, si nu de 30-60 minute (screening, unul sau mai multe telefonice tehnice, apoi onside cu multe echipe unele dupa altele de cateva ore bune pe care nu le poti aburi cu „am facut, stiu”, te pun aia sa faci in timp real, am asistat onsite la 6 ore de interviu, apoi inca unul cu manager pentru oferta) plus background screening, se duc la politie, scoli, toate firmele in care ai lucrat si te scobesc peste tot sa vada daca te vor angaja sau nu. Ce vreau sa zic, nu e simplu sa iei un interviu la o firma de genul asta, cand ei au poate doar o pozitie si trebuie sa aleaga dintre 10 in faza finala.
    – Lucratul la o companie cu renume nu inseamna ca lucrezi la tot mamutul, de multe ori lucrezi la un cacat care nu are treaba cu interfata cu clientul, de exemplu scripturi de sters logurile si alte cacaturi din baza de date, sau script sa detecteze review-uri false. Ce vreau sa zic, munca poate sa nu fie foarte interesanta, plus ca nu integrezi tu tot mamutul.
    – Cum a zis si Vali esti un numar, Microsoft avea 90k de angajati, a dat afara divizii, parca vreo 12%.
    – Promovarea se face greu in comparatie cu un startup, ai ajuns standard dev, pana ajungi senior poate sa dureze 3 ani, apoi alti 3-5 ani pentru Tehnical Manager sau ce vrei, si tot asa
    – Salariul: de multe ori firmele astea mamut au un buget standard, unele ofera salarii bune, beneficii, insa altele sunt de genul, iti oferim 5000 brut, vrei bine, nu, pa.Bine, fiind Google nu sunt ultimele chitre dar trebuie sa iti faci niste calcule si cu costul/calitatea vietii (bine, el la 25 de ani, singur, era ok pt el)

    Insa pe final, baiatul e foarte destept, cel putin pentru nivelul meu, am sa-l urmaresc pentru simplu motiv sa vad cum prezinta modul in care vede el lucrurile

    00
    • Poate se refera la Romania in sensul ca anumiti oameni l-au indrumat in unele planuri (de la parinti la unii profesori buni, prieteni, etc). Nu ca ar multumi Androneascai pentru ceea ce e el. Nu trebuie sa ne gandim la nivelul asta. Pana la urma e vorba de o mica bula in care s-a dezvoltat ca om.

      Iar eu cred ca poate gasi Cristi si pe viitor alte oportunitati la fel de bune, are prea mult potential, de aceea este eronat ca lumea sa-l vada ca pe un ratat doar pentru ca a dat cu piciorul la doua oferte la care nu considera el ca ii asigura viitorul pe care si-l doreste.

      00
    • cand totul e roz nu prea iti arde de studiu personal.
      in UK de exemplu toata lumea asteapta training-uri.

      In Romania, deschizi o carte, deschizi niste pagini de net si te educi singur. Si esti motivat ca vrei sa iesi din cacat.

      00
    • Bravo lui!
      Macar sa aiba jumatate din tineri gandirea lui. E brici baiatul. Bravo.

      00
  10. Tipul asta are cel mai fain Vlog din Romania si chiar e un tip inteligent care a muncit mult sa obtina acea oferta. Haterii isi imagineaza ca a picat din cer ca a avut noroc… romanisme.

    00
  11. S=Qr unde S=succes, Q=talentul natural + deprinderile dobandite iar r=produsul, daca nu exista capacitatea de a pune in practica ideile si de a le monetiza, poti sa ai cele mai bune produse ca totul se va duce pe apa sâmbetei, daca ai produse proaste vei face din căcat bici si tot va plesni, abilitatile dobandite te mai salveaza intr-o oarecare masura in cazul in care nu ai talent (faci ucenicie pe undeva, inveti cum se lucreaza, mai ales daca nu ai crescut din familie cu modele de-astea, intr-un cuvant muncesti ptr altii o vreme), dar inclinatia naturala catre un anumit domeniu nu poate fi inlocuita de nimic

    00
  12. Vali, dupa ce ni l-ai prezentat pe baiatul ala cu 99vehicles or inceput sa apara pe youtube si alti „specialisti” in masini carora le curge scuipat din gura.

    00
  13. Aștept videoul în care zice după X ani dacă a fost o alegere bună sau nu.
    Acum e ușor să tot „hey! Uitați cum refuz oferte! Mă bagă cineva în seamă?”

    00
  14. Sigur ca nu toti romanii sunt disperati dupa bani.
    Cum zicea si Arnold: „Money doesn’t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.”

    00
  15. Cand ai (sau poti face relativ usor) bani, nu esti disperat dupa bani. Cine-ar fi crezut?
    Asa nici de mancare nu are nevoie toata lumea. De exemplu eu, dupa ce am mancat o ciorba, o friptura si o felie de tort, am refuzat doua fursecuri!

    00
  16. o simpla intrebare: de ce a mai aplicat la job atunci? :)

    00
    • Omu’ a facut 2-3 internship-uri la Google apoi oferta a venit automat de la ei, nu a aplicat la job…

      00
    • Aplicarea pentru job incepe din liceu, cand rad colegii de tine ca esti ‘tocilar’ ca prea iei note mari, mai ales la mate si info. Omul zice acolo ca a muncit 11 ani sa ajunga unde e. 11 ani! Zilnic. Ca sa ajungi departe trebuie sa ai pasiune, altfel nu ai tragere sa stai pe o problema pana ‘cedeaza’.

      Cand ajungi la o anumita varsta, deja ai palmares: ceva olimpiade cu ceva rezultate, concursuri, articole publicate etc. Si nu trebuie sa mai aplici. Vin firmele la tine.

      Din nou: 11 ani de munca.

      00
  17. Multe chitre, azi, p-aici. Dacă unii ați ratat ocazii (sau nu v-a gratulat nevasta cu felația de dimineață), nu fiți ca învățămîntul românesc. Acordați pruncului circumstanțe atenuante, că nu dați din buzunar.

    00
  18. Mai degraba tipul a ajuns acolo si a vazut ca nu e chiar asa de special si ca mai sunt si altii ca el. Pur si simplu nu s-a adaptat acolo si n-a avut chef sa mai continue. Am vazut o gramada de chestii de roman abia plecat din romania, chestii de care dupa cativa ani iti e rusine, dar care daca nu le rezolvi te intorc in romania.
    Am mai urmarit unele video-uri de la el si intr-un clip a tinut sa spuna ca sunt oameni negri pe strada.
    Personal mie imi pare ca inca se mai crede la facultate si ca tot la camin sta. E de urmarit peste vreo cinci ani si vazut atunci ce avioane mai are in cap.

    00
    • ce oligofren esti. Vezi ca nu ti-ai terminat pachetele de livrat, adaptatul plii. Nu toti lucreaza in depozite, dorm 5 intr-o casa si o ard pe facebook ce frumos e in UK. Sunt parti bune si nasoale, pentru fiecare persoana in parte.

      00
    • NOU
      #62

      Boss! Coboara sa semnezi ca ti-a venit comanda de vibratoare si lubrifiant. :-??
      Momentan sunt lead data designer pe un proiect de vreo 32 de milioane de lire asa ca poate or parea comentariile mele cretine, dar sunt departe de lucrat cu carca in depozite.

      00
  19. Tipul privește opțiunea de a merge la Google de parcă trebuie să iasă la pensie acolo. Cred că s-a auzit de demisie și în Elveția.

    Oricum, foarte probabil are deja mult din stabilitatea financiară de care vorbește (de la părinți sau self-made, nu-l judec, doar zic), pentru că altfel o astfel de ofertă e greu de refuzat. Da, la 30 de ani cu familie și copil e mai greu să te rupi de lumea curentă, dar când ești tânăr nu ai dileme din astea.

    Mai mult, dacă în viitor își dorește independență și antreprenoriat, un job de vreo 5 ani la o companie de genul ăsta îți poate aduce vizibilitate și relații, oameni care te pot ghida/ajuta sau îți pot deveni parteneri. E tânăr, are timp, nu zice nimeni să se îngroape într-o companie pe viață.

    00
  20. O sa regrete daca nu mai devreme sigur cand va avea copii.

    00
    • De ce sa regrete ? Pleci de la premisa ca o sa ajunga rupt in cur, doar ca intr-o companie esti limitat la salariu, cand esti pe cont propriu sky is the limit.

      Fondatorul What’s App a fost refuzat de Facebook la interviu, da un search pe Google si vezi cu cat au fost cumparati de Facebook acum cativa ani …

      Bai nene, voi faceti copii ca sa va plangeti mai tarziu ca v-ati futut viata din cauza lor ? Bad news, vina pentru rateu este 100% a voastra :-)

      00
    • Cunosc un caz de roman care s-a angajat in Elvetia. E la pensie acolo acum. In afara de avere, cam acelasi drac l-ar fi facut si in Ro. Nu s-a prea integrat acolo. Are familie, nu-i problema, dar stau cam intre ei.

      In momentul in care ajungi sa ai bani destui ca sa traiesti si sa-ti permiti unele lucruri (casa, masina, concedii) ti se cam ia de emigrare.

      00
    • @hash cum e cu situația politică? Asta nu te influențează cand ai bani și o duci bine așa cum spui tu?

      00
    • Stii ca nu-i obligatoriu sa ai copii, nu? Ma gandeam ca informatia asta a ajuns la urechile tuturor pana in 2019.

      00
    • Măi, nu prea. Cat timp nu simti la buzunar, in afara ca te enervezi, cam stai in bula ta. Sunt cartiere, orase absolut decente in care poti locui, unde primarii tac dar fac. Mers pe jos pana la birou, lucrezi cu oameni de dincolo zilnic, delegatii, conditii ca in vest, de ce sa pleci? La ce sa pleci?

      De bine de rau aici mai ai un cuvant de spus si-i mai educi si pe cei din jur. Cu forta, daca trebuie. Poate nu transpare, dar noi cei care tacem si facem suntem multi. Mult mai multi. Se vede in economie. Si vom fi din ce in ce. PSD pierde teren si stie asta. De aia se agita asa.

      00
    • @Daniel: Ăia care se plâng că ei nu-s că alții, că ei au copii și că dacă n-ar avea copii alta le-ar fi viața și ar face, și ar drege, dar, ce să vezi, au copii și nu pot, că altfel ar rupe stilul, nu altceva, ăia cresc niște copii care nu-s ai lor, practic a venit cineva și le-a făcut niște copii, că ei nici de asta nu erau în stare, și acum se plâng fiindcă cresc copiii altora, proști să fie, noroc că sunt!

      00
  21. Omul nu face parte din categoria „toți românii”.
    Îi doresc să-și păstreze optimismul, să realizeze tot ce își propune, și sper că nu se va lăsa „îngenunchiat” de dosarul cu șină, streptococul auriu, datul la gioale practicat de absolut toate instituțiile statului, concurența neloială, lipsa de caracter a celor din jur etc.
    Am citit că va fi invitat la „Răi da’ buni” sau cum naiba se numește mizeria aia de emisiune a lui Morar pe nu știu ce antena. Attention whore sau cum?

    00
  22. mare dreptate ai, sa stii. deja dupa al cincilea Range Rover, nu prea mai ai satisfacia sa tragi tare, intervine rutina.

    00
  23. Nici eu nu as sari din ghete pentru 200 de euro in plus, dar pentru 2000… You have my attention.

    00
  24. Mama ce naivi sunt unii, cica iti faci o afacere/pornesti un business si lucreaza altii pentru tine :)). A auzit cineva de zicala: „Antreprenorii sunt singurii oameni care refuza un job cu 40 de ore de lucru pe saptamana doar ca sa lucreze 80?” Sigur ca nu, pt ca toata lumea crede, aaa gata mi-am facut afacere lucrez mai putin ca o fac altii pentru mine. Daca luam ca exemplu oameni de afaceri de succes precum Warren Buffet, Jeff Bezos, Tim Cook, Elon Musk, si altii constatam ca de fapt lucrurile stau putin altfel. Stiu stiu, ei probabil sunt exemplele care confirma regula, eu cred ca nu.

    00
    • In romania daca esti abonat la politic functioneaza zicala ca vor lucra altii pentru tine, sau daca esti pensionar mai-st/mapn-ist cu pensie de 1000+ euro, sau daca esti fost sr-ist cu pensie de 2000+ euro. Asa e usor sa faci afaceri, ai deja un venit si ti se rupe daca dai esec dupa primul an dar pentru muritorii de rand fara pensii la 45 de ani sau abonati la bani publici da, treubie sa lucrezi 80 de ore pe saptamana din nefericire

      00
    • Ideal ar fi acolo sa se ajunga, antreprenorul sa nu fie implicat day to day in afacere. Practica este mai dificila in special in Romania, unde delegarea=faliment in 99% dintre cazuri. Totusi exista afaceri cu posibilitate mare de automatizare, unde munca este minora. Dar munca pana ajungi la acel nivel, numai minora nu e

      00
    • Si cati cunosti de acest gen? Sa zicem ca unul vrea sa isi deschide un atlerier de prelucrare prin aschiere. Sa il vad eu ca vine cu 200 000 de euroi de acasa…

      00
  25. Omul isi exprima si el opinia lui despre munca in corporatiile tech. Poti sa fii de acord cu el sau nu, dar ca sa poti emite o opinie cat de cat avizata, ar trebui sa ai aceeasi pregatire ca el. El si-a rezolvat nevoile de baza si acum cauta altceva, lucru pe care il poate face oricine, cu sau fara familie. Exista antreprenori de succes cu familii. Nu familia ar trebui sa te franeze.

    00
  26. Eu am crezut ca e o lesbiana batrana drogata si nu m-am uitat. Daca voi spuneti ca are 20jdeani ….

    00
  27. Excepţia care confirmă regula. Bravo lui dacă încearcă „să facă chestii” în România. Peste, să zicem, 5 ani, să vedem (care dintre noi o mai fi pe aici) şi ce i-a ieşit. Altfel:
    1. „Companiile mari se hrănesc cu suflete”. Că dacă te duci acolo, pui suflet ca să… ce? Visezi să revoluţionezi Google şi Facebook, să nu mai propage fake news? Visezi să descoperi vreun algoritm minune? Visezi să-i umanizezi pe şefi, să le dea lacrimile cînd sînt nevoiţi să-ţi ceară să faci suplimentare neplătite?
    2. „Nu toţi românii sînt disperaţi după bani”. Foarte adevărat. Depinde de ce obiective îţi propui în viaţă. Mulţi oameni sînt fericiţi să-şi mănînce pensia „de la stat”, să stea să spargă seminţe în faţa blocului şi să converseze cu tovarăşii lor de pensie şi de opinie, într-un perfect acord că Soros e duşmanul nr. 1 al României, să se alinieze frumos la 3 ianuarie la coadă la plătit taxe şi impozite, şi odată la 4 ani să voteze, ca nişte cetăţeni responsabili, cu cine trebuie. Astfel de români fericiţi găsim la tot pasul, acum chiar mai des, de cînd „ceilalţi” au cam luat-o în alte direcţii.

    00
  28. Bai atatea dezbateri, mi s-a parut foarte simpla alegerea pentru el: oricand se poate intoarce la Google in 2-3-5 ani. Are suficienta experienta, deja e in sistemul lor, altfel discuta cu ei pe viitor. Nu avea absolut nimic de pierdut, pe cand daca nu incerca sa faca ceva pe cont propriu, pe viitor ar fi avut regret. E mult mai greu dupa 5 ani de Google in Elvetia sa renunti (incepi sa te obisnuiesti cu un comfort de care probabil nu ai nevoie la 25 de ani). Nici macar nu se rezuma la bani, totul s-a rezumat la „ce as regreta ca nu am facut in 5 ani?”.

    00
  29. Ok, am urmarit doar cateva minute pentru ca mi-am dat seama ca nu ma intereseaza prea mult. Am prins insa cele trei puncte de la inceput si nu inteleg punctul 2. Sunt programator (ok, „software engineer” ca sa folosesc cuvintele lui) intr-o corporatie si am energie si ce mai vrea el acolo. Chestia care-mi suge sufletul din mine este mai degraba faptul ca zilnic pierd 2 ore pe drum pana la birou (dar „fabrica” unde lucrez ma lasa sa lucrez de acasa, asa ca mai scap de drumul asta cand n-am chef).

    Pe langa asta, niste comentarii referitoare la text:
    – referitor la „programatorul #78651 dintr-un angrenaj” – dude… nu stiu cum sa zic, ai vorbit cu progratori din corporatii in general? Acolo se fac mai multe proiecte, nu numai unul. Da, la scara companiei esti programatorul #78651, dar in proiectul in care lucrezi poti fi „technical lead” („maistru de santier” este termenul tehnic) daca te arati capabil.
    – „joburi în colective mai mici, dar mai inimoase și mai sincere” – ce inseamna „sincer”? In jurul meu sunt ~15 oameni in acelasi produs lucrand la module / proiecte diferite. „Ne-sinceritatea” si „ne-inimosenia” e fix zero, pentru ca nu are rost. Suntem toti pe acelasi nivel (ala de mai de sus), iar unii dintre noi nici macar nu au aceiasi sefi.

    …dar, e ceva ce textul nu spune (pentru ca probabil nu stie) – cultura asta a inchiderii, nesinceritatii si a „dronei” vine de obicei de sus si e acceptata de aia de jos. Poti sa nimeresi sefi ok sau poti sa nimeresti bulangii. Chestia asta am intalnit-o si la firmele mici (mai ales acolo, pentru ca toti vor sa se afirme).

    00
    • Hai zi-ne ceva si de mancatoria din companiile mari, de la nivel de middle management in sus.

      00
    • jollyca, n-am vorbit niciodată cu un programator dintr-o companie mare, nu mă pricep deloc, vorbeam aiurea. serios, după atâția ani, să vii cu manele din astea…

    • Serios, daca primesti un set nou de sefi, sau al tau direct cu unul capricios si are cheful sa strice feng-shui-ul echipe va tine sa plecati toti ?

      00
    • In corporatie poti avea o viata foarte buna, mult mai buna decat a unui antreprenor, sau poti avea o viata mizerabila. Totul depinde de cine ti-e sef direct. Si nu ma refer neaparat la relatia plebei-manager, ci si la manager-manager, sau manager-de-manageri-manager. Mi se par penibili atat oamenii care apara munca in corporatie in detrimentul antreprenoriatului si invers.

      00
  30. Ce frumoasa este viata când esti un tânăr liber, plin de speranță si idei apoi te lovește viata, trebuie sa iți cumperi mașină ca sa mergi si tu la munte ca toată lumea, casa la marginea orasului doar nu stai in apartament comunist, trebuie sa ai un venit constant sa iți duci iubita in concediu in Grecia, mai faci 2 copii si trebuie sa plătești afterschool, cursuri de karate, engleza si dans … si uite asa ajungi sa te plafonezi într-o multinațională pentru a avea niște bani in cont din care PSD-ul bagă mâna pana la cot, doar ai privilegiul să trăiești in Gradina Maicii Domnului.

    00
  31. Ca software engineer, Romania e o alegere foarte buna.
    Salariul e mult peste medie, pe cand afara e mai mare decat media, dar nu atat de mult.
    Asta iti ofera anumite avantaje materiale in Romania, iti permiti mai multe lucruri decat in strainatate: chiria e 400 euro nu 1500, o masa e 10 euro nu 50, etc.
    Nivelul de trai pentru un programator e mai bun in Romania, mai adaugi si viata sociala care e inexistenta in strainatate si brusc alegerea e mai usoara.

    Dezavantajele sunt date de infrastructura deficitara.

    00
  32. Nu am văzut decât clipul embedded aici, dar pare un tip deștept, însă cu o gândire de adolescent – nu în sensul de 13-15 ani, dar încă nu a apucat să aibă prea multe responsabilități. Sunt sigur că în 5 ani, dacă nu se i se schimbă complet circumstanțele familiale – și deci implicit responsabilitățile și obligațiile – o să decidă să plece. În acești 5 ani, la cât de deștept pare să fie, o să acumuleze suficient de multă experiență în țară astfel încât orice salariu o să-i fie oferit în vest o să-l scoată din bula idealistă de acum.

    Sunt iar sigur că salariul oferit acum – la 25 de ani e încă relativ proaspăt absolvent – i-ar fi permis un nivel bunicel de trai, dar nimic spectaculos. Zürich e unul dintre cele mai scumpe orașe din Elveția, la mare concurență cu Geneva. Așa că probabil decizia pe care a luat-o în acest moment e corectă. Are în continuare o mai mare libertate financiară în România, dacă își găsește un job bun, care îi va permite să economisească mai mult la început; iar probabil toți prietenii lui, sau majoritatea lor, sunt încă în țară. Dar indiferent de câtă libertate financiară și personală va avea în România, pe măsură ce se mai maturizează își va da seama de lipsuri.

    Oamenii ca el nu pleacă niciodată din cauza banilor, ci mai mult din frustrarea de a trăi într-o țară guvernată de niște lepre, ale căror taxe – căci evident oamenii aceștia câștigă mult și în general venitul lor e complet declarat în acte – nu se regăsesc în nimic din ce societatea le oferă înapoi: servicii medicale execrabile, școli cu programe învechite, infrastructură dezastruoasă, interacțiunea minunată cu instituțiile statului, instabilitate economică ș.a.m.d.

    00
    • inca mai sunt medici, sistemul privat e in regula;
      exista meditatori (scoala paralela);
      Jeep 4×4. Mare. Nesimtit.
      redus la minim sau ‘descurcareli’. Cumoastem mecanismul de cand stateam la coada la lapte si stergeam mucii cu maneca.

      Compromisuri.

      00
    • @hash în sistemul privat lucrează tot aceeași medicii care lucrează și în spitalele de stat. Și vin plictisiți și obosiți și sictiriți, după ce și-au făcut programul la spitalul de stat, ca să te vadă pe tine la privat. Și te văd în graba (sau nu neapărat) și”maxim de atenți”. Singura diferență e că în privat sunt condiții. Prin urmare vei sta într-un salon de lux iar dacă se întâmplă ceva sau intervine ceva, tot in urgență la spitalul de stat ajungi.

      00
    • @hash: de ce ai vrea să plătești de 2 ori pentru același serviciu? Dacă-ți permiți abonament la o clinică medicală privată nu-ți dă nimeni înapoi contribuțiile pe care le-ai plătit din salariu fondului de sănătate.

      Și apoi tânăr, deștept, priceput, îți faci treaba bine – de ce ai vrea să faci compromisuri?

      00
    • Da, eu cred ca murea de foame cu 100-120 k pe an in Elvetia. Bai, automat daca nu iei aceleazi decizi in viata ca altii, vin sa sara unii de cur.

      00
    • Hm. De la un nivel de salariu in sus, cam trebuie sa-ti platesti ‘pacea sociala’. Toti trebuie sa mancam, nu doar programatorii. Unii primesc leafa, altii agent termic, ajutoare sociale, spaga sau mai stiu eu. Parca zicea ceva Fluturele de taxele platite in Franta.

      Astea cu medicii din spitalele private care lucreaza si la stat o sa se rupa, deja sectorul privat musca puternic din piata; viitorul e al spitalelor private, ca statul nu mai construieste nimic.

      00
    • @venom: 100k nu e salariu de dat unui puști care a fost intern de câteva ori. 100k începe să fie salariu de mid-level. Nu zic că e un salariu prost, dar când te uiți la prețuri o să vezi că nu e un salariu din care să trăiești foarte confortabil – depinde bineînțeles de ce standard vrei. Sigur, mighty Google îți dă mâncare și îți spală rufele, dar atunci ajungi clar doar o rotiță într-un angrenaj.

      Apoi, nu am zis că a procedat greșit, ci doar că îl văd plecând după ce se mai maturizează un pic. În afară de tine, în thread-ul ăsta, nu a sărit nimeni de cur. 😉

      00
  33. eu am refuzat canada cand aveam 24 crezand ca pot face chestii glorioase in Romania. am plecat zece ani mai tarziu cand am realizat ca nu…
    no foul, no harm…

    00
  34. NOU
    #101

    „după o sumă, banii trec pe locul doi.”

    Basically this, ideea e ca nu te incalzeste cu nimic ca ti-ai inlocuit X-ul cu XS daca faci 1 ora pana la job, treci zilnic pe aceeasi strada plina de noroi si gropi, iti refuleaza wc-ul cu kkt si multe alte considerente care iti cauzeaza disconfort gen plecarea din tara si ruperea de prieteni.

    Iar fomistii care spun „il tin parintii, is permite bla bla” sa stiti ca unii isi mai calculeaza bugetul si nu se arunca la ultimu’ aifon, ultima masina, concediu in poiana, haine pe care nu le poarta si sa manance doar la restaurante cu somelieri.

    Pe de alta parte daca/cand se va lovi de sistemul sanitar romanesc si de infractionalitatea in crestere, probabil o sa ia considerare plecarea din tara.

    00
  35. Mi se pare misto cand se plang it-istii de infrastructura, servicii medicale la stat etc.
    Pai It-istii de vreo 15-20 de ani nu platesc impozit pe profit. Cei din privat care castiga minimul pe economie platesc, it-istii nu.
    Pe deasupra nici multinationalele care reprezinta cred 80-90% din economie nu platesc impozit pe profit (platesc doar firimituri).
    Din ce bani sa se faca drumuri, spitale etc?
    E clar ca se fura dupa ce se aduna banii la buget, dar daca se aduna si o suma mai mica (pt ca unii nu platesc impozite pe profit), sansele sa se faca lucruri bune (autostrazi, spitale) sunt mai mici.

    00
    • Vasile, esti sigur pe ce spui sau vorbesti din ce citesti pe Facebook ?

      Nu platim impozit pe venit (care este diferit de profit), insa platim contributii la sanatate si pensie de 3 ori mai mult decat majoritatea.

      Nu cred ca a strigat un IT-ist ca vrea sa fie tratat de 3 ori mai bine.

      00
    • NOU
      #104

      Problema bugetului e administrarea, se fura mult prea mult! Daca in loc de 10 lei ar fi 12 lei situatia ar fi identica, vezi cazul Secureanu!

      00
    • Hai să îți explic eu ceva. România în momentul de față nu e in postura de a dicta. România e o țară mică din multe puncte de vedere și trebuie să faci orice pentru a atrage capital aici. Ca țara, singurele atuuri sunt forța de muncă ieftină comparativ cu vestul Europei și aceste mici facilități fiscale (care de altfel, se dau și în vest). Noi nu avem un învățământ de calitate, nu avem infrastructură și nici stabilitate politică (vezi taxe băgate peste noapte, fara nici o consultare). Să știi, că toate multinaționalele astea nu au venit aici că avem media IQ-ului la nivel național de 130, au venit că e mai ieftin să facă unele lucruri aici. Cercetarea tinde spre 0, fara rezultate (asta e efectul unui buget foarte mic). IT-istii își cheltuie majoritatea veniturilor aici în tara, exceptând vacantele prin strainatate. IT-ul la noi e un domeniu încă la început, abia se dezvolta domeniul asta și încep să apară și la noi startup-uri românești. Facultățile de profil sunt in dezvoltare și ele. Să îl impozitezi acum s-ar putea să îți tai singur craca de sub picioare singur. Putea fi orice alt domeniu. In fine, nu știu cât de bine am explicat, sper că înțelegi ideea.

      00
    • NOU
      #106

      Vasile, vorbesti sa te aflii in treaba, ai fi perfect la un post tv „de stiri”.

      @eu nu sunt de acord, cei 10% impozit pe venit NU vor avea nici un impact asupra joburilor din IT, dar parerea mea e ca ar trebui sa aiba toata lumea aceleasi reguli.
      Impozitele de orice fel se duc in bugetul local, daca nu ma insel.

      00
    • Vezi, așa se întâmplă dacă bagi Antene la vena, rămâi idiot și sărac :)

      00
    • 0.1% la sută e mult câteodată, 10%…

      00
  36. Lucrul intr-o companie mare nu e numai despre facut multi bani, daca pui mana pe o pozitie buna. E despre posibilitatea de a creste profesional. E si despre sansa de a acumla cunostinte, pe care de multe ori nu o ai in companiile mari, unde ajungi un robot si atat. E si despre sansa de a creste, profesional si implicit managerial.
    Problema acestui om nu e ca a refuzat pe Google, pentru ca ocazii ca aceasta sigur vor mai fi si sigur va mai avea. Problema lui e imaturitatea crasa cu tare a tratat treaba asta, implicit penibilitatea argumentatiei contra.

    00
    • Cum știe romanul ce e mai bine pentru alții. De unde știi tu că a tratat lucrurile cu imaturitate, îi cunoști toată experiența de viata? Exista vreun drum standard in viața? Ai făcut o afirmație de căcat fara argumente, și îi spui lui de penibilitatea argumentației. Ipocrizie maxima.

      00
    • Ce propagandă de hr-istă ai băgat…

      00
    • Ce ti se pare imatur ? Ca a luat singur decizia asta ? E nevoie de niste balls sa refuzi Google iar omul le-a avut.

      Sunt destui care au facut in viata ce-au spus mami sau tati si nu s-au ales decat cu „facultate=>masina=>gagica=>casa=>copii”, apoi vin pe blog la Zoso sa spuna ca e greu cand ai copii sa mai faci ceva … e greu, normal, cand nu iei singur decizii pentru tine. E si mai greu cand pretinzi ca stii ce e mai bine pentru altul.

      00
  37. L-am vazut chemat la antena stars povestind refuzuri… la claca cu morar . Morar se inspira de la zoso sau invers? :)

    00
  38. Ipocrizie maxima.

    Scuze ca mi-am pierdut cateva minute scriind pe aici. Nu o sa se mai repete.

    00
  39. Mie mi se pare ca spune lucruri de bun simt.
    Discutia de fond e in sine destul de complexa – corporatie vs. companie mica, antreprenor vs. angajat etc. Sunt multe de zis.
    DAR, ceea ce vreau eu sa spun legat de vlog in sine: pe langa tinerii semidocti care au vloguri in Ro (nu vreau sa enumar, ca nu-i stiu, dar ii vedeti vara pe dozele de cola, da?), acest baiat este efectiv dintr-un alt univers. Si are tot respectul meu pentru ca abordeaza astfel de teme pe un vlog.

    00
  40. Asa is It-istii, ca toata lumea, asa le intorc incat sa le fie lor bine.
    A fost mare tragedie cand s-a facut transferat contributiilor, pierdeau 6% la salariu.
    Daca It-istii nu platesc impozit pe venit, de ce altii sa plateasca, daca oricum se fura banii? Doctorii de ce sa plateasca?
    Asta cu cheltuitul banilor in tara e o gluma. Cheltuie destul de mult direct afara, si cheltuie iarasi destul de mult la multinationalele care scot profitul fara sa plateasca impozit in tara.
    Urmeaza sa se planga de spitale si infrastructura preotii si bisericile care nu prea stiu ce is alea impozite si magistratii care au cotizat la pensie de 3000 lei si au pensie de 17000 lei net.
    Cand esti scutit de impozit de atatia ani, mai subtire cu pretentiile.

    00
    • Vasile, te frustreaza rau treaba asta cu IT-istii, nasol cu invidia …

      Intr-o lume in care ai fi tratat direct proportional cu contributiile, tu ai fi ala mai subtire cu pretentiile, nu noi.

      00
  41. … Tipul asta nu lucreaza la Google?

    00
  42. Am analizat cateva aspecte pe care as vrea sa le expun si concluzia ar fi ca avea TOATE motivele sa raman in Romania. Nu sunt invidios pe baiat, il urmaresc inca de la inceputul activitatii sale pe Youtube, dar decizia lui nu a fost un sacrificiu adus Romaniei, ci doar concursul de imprejurari favorabile unei sederii in tara.
    Primul argument ar fi ca in Elvetia in cadrul companiei Google exista multi oameni capabili, acolo dispare mirajul ca vei transforma lumea intr-un loc mai bun deoarece sunt altii la fel ca tine sau poate mai buni. In legatura cu costul traiului in Elvetia, mai ales in zonele urbane cunoscute, este destul de mare.
    Al doilea argument, care reiese din primul, este ca in Romania domeniul in care activeaza este scutit fiscal, in dezvoltare, iar sansele de reusita cu o afacere in acest domeniu sunt relativ mari daca ai si un pic de experienta, iar pustiul a sesizat ca are toate aptitudinile necesare acestui demers, nefiind o povara sa te impui in Romania, comparativ cu ce intalnim in vestul Europei.
    Da, decizia sa este demna de laudat, dar orice om sanatos la cap analizeaza decizia pe care o va lua, iar luarea acestei va fi posibil doar in cazul in care inclina a-i fi favorabila.
    In ceea ce priveste dorinta sa de a se implica in planurile persoanale, pot impartasi aceeasi opinie cu ceilalti: prima oara ai nevoie sa-ti fie asigurate toate nevoile primare, apoi sa ravnesti si la cele elevate, iar baiatul e putin favorizat, poate prin forte proprii, poate ajutat, e discutabil, dar tind sa cred ca a reusit de unul singur si sper sa fie asa deoarece toata argumentatia clipului ar cadea si ar fi pacat, avand in vedere ca reprezinta un reper pentru multi tineri care il vor vedea.

    00
  43. cc Mariciu, vlogurile ăstea fără craci și content boring atrag vizualizări ;)

    00
  44. Omul face o singura greseala. Se transpune in viitor cu gandirea de acum. Asta face toata lumea fara experienta de viata. Nu vrea sa ia in calcul ca peste 5 ani va gandi altfel si ca experientele in viata nu curg pe un singur trend, drept dovadata ca intre varianta A si pensie traseaza o linie dreapta iar intre C si pensie traseaza o linie sinuoasa.

    00
    • @Sandu

      Da, dar in 5 ani va fi tot tanar si tot la mare cautare. Astea doua lucruri ii vor permite si atunci sa se mute in alta tara daca e cazul. De aceea nu cred ca face un sacrificiu foarte mare, pentru ca optiunile la care acum „renunta” ar putea fi disponibile si atunci.

      00
  45. Perspectiva e importanta. E greu pentru cei care au nevoi primare, la baza piramidei lui Maslow, sa se puna in situatia celor ce au urcat/evoluat in aceasta.
    E la fel de adevarat ca celor care nu mai sufera de nevoi primare, care au o casa comfortabila, mancare buna si suficienta etc. nu le mai este la fel de usor sa empatizeze/constientizeze suferinta celor de la baza. Vezi numerosii oameni care zic ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu, uitand de frigul ingrozitor din casa de exemplu si de lipsa unei mancari decente.

    Mi se pare mie sau tipul seamana foarte bine cu Dan Diaconescu la figura?

    00
  46. Cu toții luam decizii pe care le regretam in viața. Astea vor fi ale lui (cea cu Google).

    Mulți founderi iau finanțare ușor după ce pun Google in CV. Nu trebuia sa lucreze acolo o viața, ci suficient pentru a capta cunoștințe in plus. Din punctul meu de vedere e mai mult fuga de responsabilități decât orice altceva.

    00
    • Dacă ați observat, tipul nu își schimba nici măcar ochelarii care au lipsa suportul pe o ureche. Adică dacă financiar e atât de rău, poți zice da – încerci câțiva ani și vezi ce se întâmpla (ca oricum nu pierdea nimic, dimpotrivă capăta experiența pentru el) – și apoi iei alta decizie dacă e cazul. Iterezi cum s-ar zice.

      Dar măcar ai experiența, bani, Google la CV, si ai văzut ce înseamnă sa trăiești in alte părți. Ma rog, fiecare cum știe pentru el.

      00
    • Nu poti trage concluzia ca o duce rau doar pentru ca nu-si schimba ochelarii. Poate lanseaza o noua moda!

      00
    • A fost la internship-uri prin state și presupui că nu are bani de o pereche de ochelari noi care-s vreo 100€. Are un video în care explică de ce poarta ochelarii respectivi, și nu este din motive financiare…

      00
    • Vorbesti ca cineva care regreta ca … n-a trecut de interviul cu Google.

      Minunat cum romanii cunosc reteta succesului …

      00
  47. Fără a vrea sa fiu muist, eu cred că îi e greu sa schimbe dealerul. Nu poți să știi cum merge niciodată treaba in Elveția :))

    La un moment pune problema: „de ce as avea nevoie de capital și experiența când pot sa nu le am pe niciuna și să devin următorul Bill Gates?”. Really?

    00
    • La un moment pune problema: “de ce as avea nevoie de capital și experiența când pot sa nu le am pe niciuna și să devin următorul Bill Gates?”. Really?

      păi, e un pic logic. n-ai nevoie de experiență, că domeniul nu există încă. :)

    • Funny, dar nu prea :)).

      Nu o sa auzi niciodată un specialist in fizica sau in matematica vorbind așa. Asta se întâmplă doar pentru că domeniul e nou, și fiecare crede că poate fi următorul Heissenberg al programării. Îți zic fiind pe partea lui de gard.

      00
  48. E simpatic pustiul. Si i-a placut New York-ul spre deosebire de tine ;)

    00
  49. Il cunsoc pe tip. Este foarte destept. La Google a lucrat la un produs important. Reconad canalul lui. Spune lucruri bune. :)

    00
  50. https://imgur.com/o0MorA5 – fratilor, eu imi retrag cuvintele frumoase pe care le-am spus mai sus despre el. E doar un naiv. O lectie foarte importanta: daca un om se pricepe la un anumit domeniu (IT de exemplu), nu devine automat un atotcunoscator in ale vietii. Jeez, si cum ne mai da el lectii despre viata.

    00
    • Merge un update la articol, sa ramana indexat pe viitor cand o sa mai dea copilasii de sfaturile lui de viata.

      00
    • Bai eu nu va inteleg. De unde trageti voi concluzia ca ne da noua sfaturi cum sa procedam? Omul a spus clar intr-un video ca el nu da sfaturile astea ci isi explica decizia lui pe criteriile lui, in nici un caz nu ti-a zis sa faci la fel.

      Bai, suntem atat de limitati si plini de besini. Vedem unul ca are ochelarii nu stiu cum, sarim sa tragem concluzia ca e rupt in cur, ba ca se da autocunoscator (unde pula mea ti-a zis tie asta????) ba ca sta la camin, ba ca ii dau parintii bani, ba ca nu stiu ce are fatza lui, ba ca de ce s-a dus el la Morar. Cat timp nu ti-a zis el „mergi si voteaza cu Dragnea” sau nu a dat cu flood de-ampulea, care e problema?

      Incercati in pula mea sa vedeti mai departe de cacaturile astea minore, vedeti daca zice ceva folositor si de bun simt, daca nu ignore si mergi mai departe. O sa ramaneti in cacat nu penteu ca viata e grea si Dragnea, ci din cauza gandirii voastre.

      00
  51. @Daniel
    La acelasi salariu brut, un medic plateste impozit pe venit, pe cand un programator nu (deci medicul ia bani net mai putini). In raport cu alt salariat cu acelasi salariu brut, it-istul e avantajat (si medicul plateste taxe de 3 ori mai mult ca multi angajati).
    Asa gandesc si corporatiile, daca platim taxe si impozite de n ori mai mari ca firmele romanesti/alte firme de ce sa mai platim impozit pe profit. Apoi, si it-istii si multinationalele se plang ca statul nu face infrastructura sau alte chestii.
    E misto cand it-istii cu salarii bune si scutiti de impozitul pe venit se asteapta la servicii bune in domenii unde sunt salarii mici sau medii si toti angajatii platesc impozit pe profit.
    Pot sa plece linistiti din tara ca nu se vor intampla mari schimbari pozitive pana cand vor exista scutiti de impozit, pensii speciale, multinationale care nu platesc impozit pe profit si politicieni si servicii care fura bani de la buget.
    Daca nu, pot sa ramana, pot sa se planga, oricum mare lucru nu se va schimba.
    Si pot sa se planga alaturi de subofiterii de politie pensionati la 42-45 de ani cu pensie de 5000 lei net ca e nasol in Romania.

    00
  52. NOU
    #143

    Pulifrici imatur plin de basini pe banii lui mami si tati.

    00
  53. imi place de pusti… dupa ce a bagat boala in romani cu america acum da in retragere.

    00
  54. Un tip de care Romania are nevoie!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile