TinTag – cum să nu mai pierzi cheile

O idee bună, venită de la doi români din Cluj: un dispozitiv care se atașează cheilor sau altor obiecte ușor pierdute și, la nevoie, localizarea obiectului prin GPS.

 

Cum funcționează?

De dimensiunea unui card, Tintag este ușor de atașat de orice obiect, ba chiar și de zgarda animalelor de companie. Dispozitivul are o aplicație mobilă, creată tot de aceeași companie, care îți arată, în orice moment, unde se află obiectul sau necuvântătorul supravegheat.

În cazul în care obiectul nu se mai află în raza de acțiune a antenei bluetooth, dispozitivul atașat va transmite un semnal oricărui telefon mobil din raza sa de acțiune ce are instalată aplicația Tintag, și va trimite informația către rețeaua hotspot la care este conectat telefonul proprietarului.

Siteul lor aici.

cheile-monitorizate-cu-tintag

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. walk of shame movie- acolo am vazut chestia asta . Functioneaza direct pe gps, se poate localiza prin aplicatie sau printr-un call center :)

    00
  2. super misto!

    00
  3. nu mai bine o faceau cu locatie gps? desi probabil se consuma mai repede bateria totusi, cam cat de des ar trebui schimbata bateria?

    00
  4. Era mai ok daca avea un receiver GPS, ca sa nu depinda de alte dispozitive din zona. Sau un WiFi receiver, sa primeasca datele despre retelele WiFi din zona si cand se conecteaza la una fara parola sa trimita informatiile acumulate prin intermediul aplicatiei.

    00
  5. mda… „idee bună, venită de la doi români din Cluj”. ma bucur ca lumea e asa de ignoranta. https://www.thetileapp.com/

    00
    • Da, tocmai ma pregateam sa zic si eu de Tile :)

      00
    • e ok ca lumea isi da importanta fara sa caute inainte. indiferent de orice functie noua nu e bine scrisa stirea

      00
    • „A whole year?
      Tiles last a year. We’ll remind you when it’s time to order new Tiles and send you an envelope to recycle your old ones.”

      mai bine incarc de 3 ori intr-un an si platesc acelasi pret decat sa imi cumpar anual cate un Tile ! big + aici

      00
  6. mda, ca sa stie nevasta unde esti cand nu esti acasa…
    inteligent, ft inteligent…

    00
  7. Ideea intr-adevar nu este noua, elementul de noutate in schimb este faptul ca e reincarcabil, prin inductie.

    00
  8. Din pacate ideea nu este a lor si nu e prima. O solutie foarte asemanatoare ar fi , care strangea fonduri acum ~2 ani parca.
    Interesant de vazut cu ce vin nou/diferit…but that’s about it.

    00
    • @ Andrei, Nu sustinem sa fim primii care s-au gandit la asta. In schimb aducem cateva imbunatatiri cheie inclusiv fata de Tile, daca tot i-ai mentionat.

      Una din ele ar fi bateria reincarcabila. In cazul altor dispozitive va trebui ori sa cumperi unul nou cand bateria e gata (cazul Tile) sau altii te vor pune sa iti inlocuiesti bateria.

      Si lista poate continua, o gasesti in intregime la

      00
    • @Andrei: Am citit lista, si am spus ca totul sta in ce faceti diferit. Bafta.

      Mesajul era mai mult pentru @zoso, pentru ca „O idee bună, venită de la doi români din Cluj: un dispozitiv care se atașează cheilor sau altor obiecte ușor pierdute și, la nevoie, localizarea obiectului prin GPS.” suna ca si cum nimeni nu s-ar mai fi gandit la asa ceva pana acum.

      00
  9. -„O idee bună, venită de la doi români din Cluj…”
    Hai no, zici că eşti la primul tău post pe blog. Fac şi românii ceva şi le aduci heitării pe cap. Reformulează: „O idee bună, preluată şi îmbunătăţită de doi români din Cluj…” sau ceva asemănător.

    -„De dimensiunea unui card…”
    La ce card te referi? Că un card bancar, să zicem, are 8,55cm x 5,4cm iar tintagul ăsta are 3,92cm x 2,8cm.

    -„un dispozitiv care se atașează cheilor sau altor obiecte ușor pierdute și, la nevoie, localizarea obiectului prin GPS.”
    Nu îi prin GPS îi prin „Enhanced Bluetooth technology…”.

    Ca şi noutăti/îmbunătăţiri pe care le-am observat eu sunt astea trei:

    1.”Rechargeable
    Each charging with the Home Base companion makes Tintag ready for 4 months of use. There’s no need to replace its batteries or buy new devices when batteries run out.”

    -TILE când o apărut, trebuia să tot cumperi altele când era gata bateria, că nu se puteau incărca.

    2.”Unlimited items tracked
    Tintag app allows you to track as many items as you like.”

    -tot la TILE: puteai să ai doar 8 per telefon.

    Asta era strategia lor de a face bani mulţi ani. Să le tot schimbi la 6 luni şi să cumperi pachetul ăla mare de 9 + x gratis. Ce îi peste 8 să le dai cuiva şi să îl prindă şi pe ăla în horă.

    3.Şi mai îi si „Home Base” prin care reîncarci tagurile wireless dar îi şi un BigBrother de la distanţă, să vezi de câte ori îţi fuge pisica din casă la humpălit :P

    Dacă am greşit ceva o să îmi dau o palmă cu faină.
    Pe cuvântul meu de cercetaş :P

    00
  10. Nu ar fi mai simplu sa ai grija de cheile alea ? Just saying

    00
  11. In afara de bateria reincarcabila si pret, alte avantaje fata de Nokia Tag mai sunt?

    https://support.microsoft.com/en-us/help/4340298/support-options-for-nokia-lumia-and-feature-phone-devices

    00
  12. Imi amintesc ca odata demult (1994 -1996) erau de vanzare prin buticuri niste brelocuri care la orice zgomot (mai ales la fluierat) incepeau sa bipaie. Fara GPS, fara aplicatii android and shit, etc. Erau mult mai utile mai ales cand iti pierdeai cheile prin casa, geamantan, etc. Bateria tinea chiar si 6-12 luni de zile daca nu flueirai frecvent dupa breloc :).

    00
  13. E o poză pe site cu un Golden Retriever cu un Tintag la gât. Ca idee, mai toate produsele de GPS pentru câini pleacă de la 100$ în sus, doar pe d-alde Alibaba mai găsești chinezării la vreo 50$. Tintag e 19$.

    00
    • @Andrei: da, doar că nu-l localizezi decît dacă e la mai puţin de 30 de metri de tine.

    • @Alex, scuze, n-am explicat prea bine use case-ul.

      Să zicem că ești cu câinele în parc, vorbești cu cineva, iar câinele începe să alerge în direcția opusă, că a văzut ceva interesant. Când ajunge la 50m (adică după vreo 5 secunde pentru un câine de talie medie), primești alertă pe telefon. Sau ești cu cortul pe munte sau multe alte cazuri unde ai dori ceva gen geofencing.

      Până acum, singurele soluții pe care le-am văzut implicau un tracker GPS, care creștea foarte mult costul, plus că exista riscul ca unii binevoitori să-ți fure câinele doar pentru gadget-ul de la gât. Personal, nu mă încălzește prea mult faptul că am animalul la anumite coordonate GPS, cât faptul că e la mai mult de 30-50m de mine.

      00
  14. Băieți, gps-ul nu funcționează indoors. Așa că e aproape inutil dacă ți-ai lăsat cheile nonșalant pe birou la scârbici, fără să fii pe lângă vreun geam.
    În plus un receiver gps ar consuma inutil mult mai multă baterie.

    Ce ar fi cu adevărat interesant în aplicație (nu am idee dacă există deja, dacă nu există, puteți să-mi „furați” ideea contra un dispozitiv :P ), ultima dată când mobilul a detectat tag-ul. Și acolo, în aplicația de mobil, poți să utilizezi localizarea mobilului ca să-ți spună unde erai ultima dată când aveai tag-ul pe lângă tine.

    00
    • @Meeku Foarte buna si simpla idee. Le-ar da ceata tutror celorlalte si ar putea fi produsa super simplu cu un BLE de 10 dolari (un Bluegiga BLE113 de exemplu) + baterie de 3.3V interschimbabila odata la un an. In cazul iOS te folosesti de notificarea din Core Location atunci cand face range out la un beacon. Face range out salvezi locatia. Nu mai gasesti cheile, intri in lost mode si te duce la locatie si incepe sa bipaiei cu o frecventa ridicata cand esti in apropierea beaconului (in functie de puterea de emisie).

      00
    • Nu ăsta ar fi feature-ul cu „last location”?

      00
    • George se pare ca stii cu ce se „mananca” noua tehnologie , dar iti lipsesc anumite informatii beacon-ul iti da doar un uuid nu te poti conecta la el ;) ( la ble da )

      00
    • @andrei1

      1. Cand sari la gat sa musti asigura-te ca stii sa musti.
      2. Te asigur ca nu ai inteles mecanismul. Mai incearca odata.
      3. Desi nu doaream sa comunic cu SoCul asa cum ai inteles tu gresit, te aunt ca poti comunica foarte lejer cu un BLE prin Core Bluetooth, Core Location se ocupa doar rangingul UUIDului asa cum ai precizat mai sus.
      4. Multumesc pentru informatii, am implementat deja iBeacon.

      00
    • @andrei1 De curiozitate, ce anume te-a indus in eroarea de a crede ca eu schimb infrmatii cu BLEul ?

      00
    • @Meeku: din ce scriu ei pe site are Location History.

      00
    • @george nu am sarit sa musc pe nimeni :)) dar… tocmai cu ble-ul poti sa comunici ( cu core bluetooth cum zici tu ) .. daca ai implementat ar fi trebuit sa stii :) .. in finne good luck

      00
    • sau asa ai zis si tu in finne bafta! ;)

      00
  15. De ce se concentrează toată lumea pe locul de unde a pornit ideea? În toate industriile din lume se iau idei si se imbunatatesc, scoțând un produs nou pe piață. În industria tehnologiei mai mult ca oriunde.

    În era unde aproape totul este conceput in America, sau altă țară, nu ne putem bucura ca doi Români au scos un produs pe piață?

    00
  16. sa-ti bagi pla, o gramada de specialisti care stiu, care stiu Cum ar fi fost facut mai bine si in general cum de fapt e de cacat. nu mai bine muriti voi putin? sa ne aratati cum se face corect, nu de alta

    00
    • Bine arhi. Pe de alta parte, tu sa vii doar cu ideea ca in rest se ocupa chinezu de implementarea hardware :) vrei sa tina bateria 3 luni, sefu ? 5 dolari ! Aaa, vrei 6 ? 8 dolari !, Vrei 1000 de bucati ? 4 dolari ! Vrei 1000000 ? 2 dolari !

      00
    • NOU
      #42

      Please, don’t kill the thread!

      00
  17. nește baieti care vand pielea ursului. de fapt au doar un prototip si atat. cul. shut up and take my investment money!

    00
    • Aha, ce mare rahat sa faci un prototip, nu ? Pai care e ultimul prototip pe care l-ai facut tu ?

      00
    • Georgica, iti gasesc maine 2 studenti anu 4 care sa-l faca.
      uite, de ex astia au mai multe cipuri ca voi :)
      http://www.ee.tuiasi.ro/studenti/cercetare-si-rezultate-ale-studentilor/

      00
    • Fratiuc, asta cu-ti gasesc si oameni care pot am fumat-o demult. E un obicei prost al romanilor. Hai sa mai sarim si cu fapte nu doar cu vorbe. Lasa-ne cu prototipui de laborator. Produs, carcasa, website, aplicatie, PCB design, Firmware, marketing. Stii ce inseamna asta ? Munca baa, nu comentarii pe internet.

      00
    • Georgica unde e produsul, ce-mi vinzi? marketing aveti ce-i drept..
      ca ma duc maine si cumpar de la chineji.

      toate sunt pe taraba azi…cu livrare in 3 zile, nu juma de an; in juma de an zice ne-a moore ca face 9.5$ 19$, pai ce ati invatati voi la scoala la cluuj?

      00
    • Eu nu-ti vand absolut nimic pentru ca nu am nici o legatura, eu doar tin partea oamenilor care muncesc nu a celor ce dau din gura. Dupa cum ti-am spus, nu conteaza cat de simplu este teoretic, ne-am saturat de teoreticieni ‘telijenti.

      00
    • Da chiar asa bai cici, sari cu link la munca ta. Nu contributie, ceva gandit si produs de tine, pe banutii si timpul tau. Macar sa ne dai jer de pe o pozitie de nemuritor.

      00
    • Si daca m-ai recunoscut fii baiat finut si spune-mi si tu cine esti ca eu sunt un George cu poza reala, tu un cici care sti ca am facut niste ore la Cluj.

      00
  18. Pai sunt someri toti si se plictisesc. Sau mai rau, bugetari. :)

    00
  19. O idee super, l-aș umple pe fiul meu de dispozitive de-astea: unul pentru chei, altul pentru telefon, unul pentru bani și altul pentru cap.

    00
  20. NOU
    #53

    Problema cu reincarcarea bateriei este ca device-ul trebuie sa stea alea 6 ore pe incarcator (timp in care in mod evident nu este atasat de ceea ce trebuie sa urmaresti – in afara cazului in care tii cainele 6 ore cu gatul pe Home Base). Ideea cu token-urile astea este sa stea atasate de obiectele asociate lor, de aia ceilalti producatori folosesc baterii simple CR2032 care se schimba in 10 secunde, tin 1 luna sau mai mult si costa aproape nimic.

    In plus, tot sistemul de reincarcare prin inductie creste costul si greutatea device-ului final, asa ca nu prea inteleg de ce au ales sa faca asta (in afara de a adauga un nou „unique feature”).

    Finally, as vrea sa vad si eu antena aia a lor custom de Bluetooth care bate 100m. 100m e distanta maxima teoretica la Bluetooth si mai depinde si de antena smartphone-ului. In ce conditii au testat range-ul asta (cu ce smartphone si in ce conditii/locatie)?

    00
  21. Eu am luat pentru tata care isi uita mereu cheile de casa / apartament prin casa , chestia asta . Mi-a placut in urma unui review haios facut de cei de la Linustechtips , unde au facut un easter egg hunt https://www.youtube.com/watch?v=iCA70odX76E .

    Pe scurt range 45 m , baterie ce tine un an .

    00
  22. Conteaza ca au mai fost altii acum 2 ani care au ceva asemanator , totul porneste de la ideie dar depinde foarte mult cum e implementata. Daca fac niste modificari si il poti pune in bagaj de cala la calatoriile cu avionul sau la pachete trimise pe curier sau mai stiu eu ce aplicatii se mai pot gasi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)