Telecom: ce ştiau ei şi nu ştiam noi

…ordinea operatorilor in functie de numarul de portari catre propria retea in perioada 21 octombrie 2008 – 15 februarie 2011 este urmatoarea:

Cosmote – 114.000
Vodafone – 93.400
Orange – 90.000
RDS&RCS – 3.500 (sursa)

V-aţi prins acum către cine erau îndreptate cartelele prepaid? Către oamenii care nu erau mulţumiţi de reţeaua în care erau şi căutau o ofertă mai bună. Numai că toată lumea era ocupată să fure clienţi de la alţii şi nimeni nu vedea că alţii fură clienţi de la ei. Şi-au bătut cuie în talpă cu mâna lor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

  1. Consider ca ofertele prepaid sunt o solutie viabila pentru segmentul de piata dinamic, tanar. Raman fan declarat al acestui tip de serviciu. Cea mai haioasa chestie la care am putut asista a avut loc intr-o casiere Cosmote: Doi batranei simpatici negau existenta sms-urilor trimise de pe telefoanele proprii desi sms-urile apareau ca expediate prin simpla verificare a telefonului. :))

  2. hah, foarte bine. asa le trebuie. si inca niste amenzi de alea de zeci de milioane de euro.

  3. @Teniescu: si amenzile alea de milioane de euro, crezi ca vin cu bani de acasa sa le plateasca? tot din incasarile clientilor le platesc.

  4. @ Popa Cosmin: si daca se platesc din banii abonatilor ce? Din ce ai vrea sa se plateasca? Din donatii? O spui de parca e vorba de daunele pe care le are de platit statul roman din banii contribuabililor in urma proceselor intentate de smecheri. Sau te refereai cumva la faptul ca ar scumpi pretul serviciilor ca sa acopere gaura?

  5. @unu’: Exact la aia ma refeream, eu ma crucesc cand ii vad pe astia de la Vodafone ca conduc ultimul model de golf. In schimb cei de la Cosmote nu au un parc auto asa de mare si ofera pachete la abonament la preturi mai bune. Nu cred ca in cazul unei amenzi astronomice o sa mai vanda din golfuri, in schimb ar putea marii abonamentele.

  6. @Popa Cosmin: sigur, si o sa aiba doar de castigat daca maresc abonamentele. o sa vina in valuri abonatii noi la orange si vodafone dupa ce au inceput sa fuga gramada la cosmote, nu?

    eu ma bucur ca aia sufera. atat.

    @zoso: unge-o! :P

  7. @Teniescu – La atatea milioane de clienti, diferenta aia de 20.000 dintre cei portati la Cosmote si cei portati la Orange sau Vodafone e exact ceea ce descrii tu ca fiind „gramezile care fug la Cosmote”. :-))) Riiight.
    Cosmote are ARPU pe la 5 Euro. Daca n-ar fi bagat bani in ei nemtii de la T-Mobile, ar fi dat faliment demult. Grecii au dus o politica simpla si eficienta: hai sa avem preturi super mici, cat mai multe sim-uri active pe masa negocierilor.
    Situatia se va schimba in curand, T-Mobile nu vine aici pt munca de caritate.

    (P.S. Mirajul Cosmote: „Baaa, Motorola Defy e numa’ 2 milioane la Cosmo!” – Ca abonamentul e 48 de Euro/luna – pe 2 ani de zile…asta nu mai conteaza)

  8. companiile de telefonie mobila nu sunt fundatii de caritate…sau cel putin nu ar trb sa fie – atata timp cat cosmote este de cand a aparut in romania pe minus, iar voda si orange sunt pe plus, inseamna ca ultimii fac un business foarte bun. Oricum la cosmote s-au dus cei care vor moca si nu au nici o asteptare legata de calitate…cand vine T-Mobile in romania in locul lor, o sa vedeti ca vor pleca toti clientii astia fideli – clientul cosmote nu este la cosmote din fidelitate, este din cauza pretului foarte mic si va pleca la altceva mai ieftin

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile