tarifele ROTLD

Stiati ca trebuie sa va pastrati cu grija lista de domenii inregistrate? Pentru ca altfel, ROTLD va taxeaza cu 100€ sa va spuna ce domenii aveti…

From: ROTLD Support Team
Subject: Re: schimbarea detinatorului domeniului.

Buna ziua,

asa cum este afisat si pe pagina registrului, la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro", "Plati", Registrul de domenii .ro nu are obligatia de a tine evidenta domeniilor detinute de catre fiecare persoana fizica sau juridica.
Fiecare detinator are obligatia sa-si mentina la zi evidenta domeniilor .ro inregistrate.
ROTLD ofera contra cost lista domeniilor detinute de catre o persoana, in urma
primirii unei cereri ferme, in care se mentioneaza foarte clar criteriul de
cautare in baza de date (numele persoanei ce detine domeniile).

Tarifele sunt urmatoarele: 
   1-100 domenii .ro detinute – 100 euro (+ TVA);
   1-200 domenii .ro detinute – 200 euro (+ TVA);
   1-300 domenii .ro detinute – 300 euro (+ TVA) s.a.m.d.

ROTLD Support Team

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Cum adica
    1-100 – 100 euro
    1-200 – 200 euro s.a.m.d.?

    Adica daca am sa zicem 3 domenii inregistrate, isi aleg ei cum sa ma taxeze?

    Pentru ca 3 domenii intra si la 1-100 si la 1-200 si la 1-300 si la 1-10.000

    Nici macar lista aia n-au fost in stare s-o scrie ca lumea. Niste imbecili.

    00
  2. NOU
    #2

    o metoda care scarbeste clientii, care denota o proasta cunoastere a marketingului si dorinta de a scoate pielea de pe clienti. cand ii prinzi cu ceva, merita fututi, ca nici ei nu sunt omenosi.
    si nici macar profesionisti.

    00
  3. Cind esti monopol de stat, condus de un dinozaur comunist asta se intimpla.

    00
  4. De ce nu ma mira? Pe mine m-au futut mai ceva ca pe o curva de centura pentru un nume de domeniu pe care il vroiam si care era inregistrat pe adresa falsa si nefolosit de zece ani. mai aveam putin si le-o dadeam si pe mama, a trebuit sa obtin (prin plata fireste) adresa catre ei de la registrul comertului cum ca firma folosita pentru inregistrare nu exista, apoi ca persoana de contact nu exista, apoi dovezi ca la numarul de telefon raspunde altcineva iar adresa trecuta acolo e falsa. toate pe banii mei. dupa astea a trebuit sa le fac un dosar, sa-l duc la ei pentru ca nu recunosc mailul si documente scanate ca mijloc de comunicare, ei stuidoar cu postalionul. dupa toate astea, rupt de bani, mi-au cerut sa le platesc transferul domeniului catre mine, desi mai luasera odata banii pe el. am refuzat, asa ca l-au pus pe liber si l-au vindut altcuiva, odata ce s-au asigurat pe banii mei ca o pot face.

    00
  5. de frate, suntem in romania, nu-i asa.

    00
  6. NOU
    #6

    ce bizoni …

    00
  7. N-am de ce ma chinui. Am doar 5 domenii ( nu sunt toate .ro ) si sunt on pe toate zi de zi. Si asa, taxa asta „de aducere aminte” e aberanta.

    00
  8. 100 Euro OMFG – cine sunt ratatii care au nascocit idiotenia asta ?

    Si eu am avut probleme cu un domeniu .ro inregistrat la ROTLD

    Pt asta eu zilnic le bag p*la-n gura la toti „lucratorii” de acolo !

    00
  9. Apollinaire, do it again! Do it again! :D

    Deci da, inca e pe val acest ghiveci de birocratie, japca si ilogica, dar na… noi si suntem popor de pampalai. In alte tari se iese-n strada pentru fiecare fleac. Acolo puterea poporului ( mai putin aparenta decat la noi ), nu cu revolutii de carton si eroi agramati.

    00
  10. @Apollinaire: singura chestie normala din ce ai zis tu este tocmai taxa de transfer :))

    00
  11. Nah, citisem „târfele ROTLD” in titlu.. da’ era corect si asa, la o adica.

    00
  12. NOU
    #12

    Tot ce se intampla acolo este pe dos. De o saptamana ma chinui sa schimb adresa de email pentru un domeniu si inca nu am reusit. Actele necesare: copie dupa CI administrator, copie dup certificatul de la reg. com. si o cerere tembela semnata de trei ori si stampilata odata toat trimise prin FAX nu email (asta la o organizatie care isi desfasoara activitatea exclusiv pe internet). In plus daca vrei sa te enervezi intr-o zi ii poti suna pe cei de acolo si va fi de ajuns sa iti strice ziua.

    00
  13. ce misto e ca faceti liste. sunt curios cind spune unul. am protestat asa si asa. cine se mai baga. altfel stam si facem liste de birocratii, uitind ca multi dintre noi fac la fel. problema reala nu e „ei”, ci „noi”.

    00
  14. pont: nu mai merge site-ul lu` SPAM SRL aka rural

    00
  15. Ehh, e buna si batista impermeabila la ceva.

    00
  16. no’ sa tina mult … adica orice verificare de domeniu: .com .net. blablabla ‘ti spune cine este proprietarul de drept, dar ROTLD a ales sa faca bani din asta ;) … atat de tampiti (a se citi hoti)!

    Exista si exceptii de la regula cu domeniile internationale, unde pentru ascunderea detaliilor se plateste. (ex un domeniu detinut de mine: forumvideochat.com – Registrant Search: „Domains by Proxy, Inc) !

    „Fiecare detinator are obligatia sa-si mentina la zi evidenta domeniilor .ro inregistrate.” hai ma … chiar asa ?

    Se da un scenariu: apare o informatie/poza/video pe un site .RO care incalca drepturile de CopyRight, iar site’ul nu are CONTACT ;) … cum dai de stire lu X (detinatoru’ site-ului) ca informatia cade sub incidenta dreptului de autor ? Trebuie sa platesti 100 de EURO :D … apoi iar batai de cap …

    00
  17. Daca ar fi fost mai ieftin (sau gratis) ar fi aparut pana acum directoare cu cate domenii au unul-altul inregistrate. Asa, e ca la registrul comertului – vrei sa afli ce firme sunt inregistrate pe numele lui X-ulescu, platesti si afli. Curiozitatea costa :-)

    00
  18. NOU
    #18

    Oarecum relevant, dar dacă domeniul tău nu este înregistrat prin rotld direct și ai folosit un resseller, domeniul respectiv nu este al tău, este al resseller-ului.
    Ressellerul în mod normal nu are motive să îți schimbe ceva în cont și te va lăsa să îl folosești o perioadă nelimitată, la modul cât mai transparent.

    Dar, spun asta pentru că aparențele înșală. :)

    00
  19. Eu pe suedejca aia de lucreaza la ROTLD, cam al 4-lea birou pana in fund pe partea dreapta cum vi de la lifturi, etajul 3, daca o prind pe strada, ii ard o bucata in mecla de-i rup nasul. Niste imputiti, hoti si jigodii care fac reguli dupa bunul plac.

    00
  20. Am citit ca directorul ANRCTI Dan Georgescu tocmai a fost schimbat din functie de Slabiceanu pt incompetenta. Poate ar trebui sa facem niste sesizari sa-l verifice si pe cercetatorul lu’ peste Staicut impreuna cu sleahta lui de banditi.

    00
  21. @Programare – domeniul este al tau indiferent de unde e luat (cu exceptia myx de la care doar se inchiriaza si, bineinteles, daca nu te-a pacalit „reselleru”). Ca sa vezi daca e al tau, te uiti in whois la ROTLD. Daca nu vezi nimic, nicio problema – dai click pe administrare domenii si apoi recuperare parola. Ar trebui ca parola sa se trimita pe adresa ta de mail. Cu parola poti sa vezi exact pe ce date e rezervat domeniul tau.

    00
  22. Majoritatea registrilor nu ofera deloc aceasta facilitate datorita imposibilitatii de interogare a bazelor de date dupa expresii regulate. Nici ROTLD nu va mentine mult timp aceasta optiune, dar este momentan necesara pentru anumite firme care au cumparat alte firme si vor sa stie bilantul domeniilor pe care le au dupa absorbtie. In rest orice om cu ceva inteligenta stie ce domenii cumpara, nu este datoria ROTLD sa tina evidenta de domenii pe persoane.

    00
  23. mi se pare normal… daca nu esti in stare sa ti o lista cu ce domenii ai, mai bine lasa pe altu sa se ocupe de ele…

    00
  24. Doresc sa fac publica nedreptatea care mi s-a facut de catre aceasta institutie, care se numeste „NATIONALA”.

    Sunt victima unui transfer de proprietate fraudulos asupra unui domeniu .ro. Acum 4 zile am observat ca se incearca schimbarea parolei de administrare a domeniului pe ROTLD, am dat mail prin sectiunea ” Info-Contact” (deoarece nu imi aminteam alta adresa de email de la ei) ca nu doresc nicio modificare vis-a-vis de domeniul meu si nici transferul de proprietate. A doua zi am ramas fara domeniu. In jurul orei 16:00 ora Romaniei am sunat la numarul de contact +40-21-316.07.62 si le-am adus la cunostinta frauda. M-as fi prezentat personal la sediul lor, dar sunt plecat din tara de pe data de 29.09.2010. Mi s-a raspuns ca seful lor a parasit deja biroul si am fost indrumat sa trimit un mail cu o cerere semnata pe adresa facturi@rotld.ro, ceea ce am si facut in aceeasi seara la care am atasat copie CI, copie pasaport, copie pagina cu viza si stampila de iesire din tara pentru a le dovedi ca nu ma aflam in tara la momentul cand hotul s-a prezentat cu documentatia (in fals) pentru a prelua domeniul.Nimeni nu s-a gandit sa verifice daca identitatea sa corespundea cu cea de pe copia de buletin.Am primit urmatorul raspuns, la cererea mea de a stopa transferul fraudulos:

    „Transferul domeniului ……………….ro a fost facut conform

    regulilor de transfer afisate la http://www.rotld.ro, sectiunea „Domenii .ro”,

    „Transfer drept de folosinta”, în data de 16.11.2010 Registrul National ROTLD

    punându-vă la dispozitie toate actele în urma carora s-a modificat deţinatorul

    acestui nume de domeniu .ro.

    Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica nu este abilitat sa

    se pronunte asupra autenticitatii unei semnaturi.Aspectul referitor la

    autenticitatea respectivei semnaturi poate fi reglementat doar printr-o

    plangere penala. Menţionăm faptul că ROTLD va pune în aplicare decizia unei

    instanţe judecatoreşti ce face referire la dreptul de folosinta a domeniului

    ………….ro.

    Cu stima,

    ROTLD Support Team

    Diana Petrescu”

    Tin sa mentionez ca dupa 48 de ore nu am primit documentatia respectiva.

    Doamna Diana Petrescu spune ca ROTLD nu este in masura sa verifice veridicitatea semnaturii de pe cererea de transfer. Dar oare ROTLD nu este in masura sa verifice macar daca cel ce se prezinta cu documentatia este cel caruia ii apartine fata de pe actul de identitate? Sa fie oare atat de dificil de a stabili identitatea celui care tine buletinul in mana (sau copia lui)?!

    Avocatului meu i s-a comunicat personal si mie telefonic, ca hotul s-a prezentat personal cu documentatia, nu a trimis-o prin posta. Nu i s-a cerut imputernicire sau delegatie din partea titularului, a fost socotit ca fiind titularul.

    Procesul probabil ca va dura o eternitate,pentru ca se va judeca in Romania, si pana primesc decizia judecatoreasca, domenuil meu se afla in folosinta hotului. Gasesc absurd faptul ca dupa ce au fost avertizati cu o zi inainte ca nu doresc niciun fel de schimbare asupra domeniului meu ( inclusiv transferul) , ca se incearca preluarea frauduloasa a acestuia , ei au facut modificarile si ca nu sunt dispusi nici macar sa investigheze aceasta frauda..Nu sunt interesati daca au facut sau nu o greseala, daca au actionat in detrimentul proprietarului, fiind partasi prin neglijenta sau cu buna stiinta la o faradelege.
    Asa ca domnilor, incercati in continuare sa faceti o schimbare pentru constientizarea maselor.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube