Faina chestia. Pacat ca preturile nu cred ca sunt tocmai apropiate de gustul romanilor in general. Sunt curios daca branza in scoarta de brad o fi sau nu buna. Eu cumpar de la un cioban din Rasnov si nu am probleme.
00
NOU
#2
fanu
am cautat in repetate randuri sa vad daca sunt mediatizate in online astfel de targuri/expozitii/piete in Bucuresti si n-am gasit nimic niciodata. mi-a s-a intamplat sa dau din greseala peste ceva asemanator la statuia aviatorilor intr-un weekend dupa ce cu cateva zile inainte cautasem febril prin tot online-ul sa vad cand si unde ar avea loc. why?!
00
NOU
#3
vali
@fanu: eu am auzit la radio de câteva ori de târgurile din Bucureşti. nu mai ştiu la care radio insă..
Carnatii si jumarile ale nici nu fac colesterol.
Daca ii dai cu niste palinca naturala.
00
NOU
#5
andrei
cetateanul,
Branza in scoarta de copac eu nu mai cumpar de cand am vazut mai multe postari de genul
si cum stiu ce le poate mintea romanilor sunt convins ca asa e.
Burduful e foarte bun si in scoarta si in afara scoartei de copac.
cumpar insa de multe ori cuiburi din alea cu pastrav puse intre crengi de brad.
In Bucuresti gasiti in fiecare weekend un astfel de targ in curtea Institutului Agronomic (intre Universitatea de Stiinte Agronomice si Spitalul CF2). Din pacate, nu sunt atat de multi producatori cum e in Brasov, dar e ok!
Mai bizar este cand gasesti un astfel de targ in Bucuresti, de exemplu in cate un mall. Dureaza 3 zile, timp in care toate produsele stau pe taraba, nu la frigider. Apoi le muta in alta locatie, de ex Piata Revolutiei.
00
NOU
#11
BANIPENET
bunatati si fara e-uri le-as devora1:))
00
NOU
#12
George
Are cineva numarul de telefon a lu nenea cu mierea (Daniel Bolovan) ?
@Stângaciu Doar Kurtos Kolacs poale-n brâu. Moldovenesc. Cu muschiuleţ la borcan.
NOU
#19
maddy
m`am blocat la jumari – 30 lei/kg. just LOL.
00
NOU
#20
Daniel T
Pana cand dureaza targul ??
00
NOU
#21
vali
@Daniel T: de obicei sâmbătă şi duminică.
NOU
#22
motanes
maddy, jumările atârnă uşor la cântar, un kilogram înseamnă, de fapt, al naibii de multe jumări. Altfel, da, să fie jumările mai scumpe decât cârnaţii… prea de tot.
00
NOU
#23
Daniel T
@zoso: Multumesc pt informatie. Vroiam sa trec pe acolo maine dar din moment ce luni nu cred ca va mai fi, ramane pe alta data.
00
NOU
#24
vali
@Daniel T:
NOU
#25
cristi
Daca e ceva ce nu-mi place la targurile astea, sunt preturile nesimtite.
NU UITATI CA EI NU DAU BONURI/FACTURI/CHITANTE!
So, un borcan de miere e 24 de lei, apllicam TVA 24%, plus adaos comercial (pun 15%, modest), si in supermarket ar trebui sa ajunga cam 35 de lei…
Daca supermarketurile ies pe profit cu preturile lor, inseamna ca „targurile” astea sunt un maaaare cacat.
00
NOU
#26
cristi
„cozonac – 300g/12 lei”. Pai batrana mea, cand coace de Paste 10-15 cozonaci de-UN KIL BUCATA, inseamna ca e bogata!?
deja mi s-a luat de targurile astea. preturi nesimtite.
00
NOU
#30
icsmo
m-a luat foamea. plec la masa.
00
NOU
#31
Sakura
Eu pe ţăranii ăia cu scoarţa de brad i-aş ancheta cu privire la provenienţa materialelor folosite, a scoarţei în special. Mi se pare culmea ipocriziei să se promoveze ca fiind eco când pentru fiecare kg de brânză au exterminat un brad. Mă întreb ce părere are despre acest lucru organizaţia italiană sub a cărei egidă se organizează evenimentul.
@maddy: Am văzut la Kaufland jumări la caserolă, nu produse bio sau ţărăneşti, ci din cele mai ordinare, industriale, cu conservant şi antioxidant, la 50-60 lei/kg. Şi mie mi se pare exagerat 30 lei/kg, dar se poate şi mai rău. În magazine observ că sunt pline de antioxidanţi ş.a. toate produsele care făcute în casă rezistau luni de zile fără aceaste ingrediente, cum ar fi şi jumările, slănina afumată, cârnaţii uscaţi etc.
Nu ştiu la ce controale sunt supuse produsele din aceea piaţă, pentru că eu sunt absolut convins că o parte a lor au ajuns acolo direct de pe rafturile supermarketurilor. Sunt destui ţărani români care „produc” în acest fel.
00
NOU
#32
Estic
Or fi scumpe, dar sunt bune. Am luat anu trecut, tot din piata sfatului niste branze de burduf cu ardei, boia samd si merita banutii. Si nu la 100 lei/kg
00
NOU
#33
lulu
In Bucuresti,puteti gasi un targ Slow Food in fiecare weekend,la The Ark(Piata G.Cosbuc). E super tare. Si sa stiti ca toate produsele sunt supuse unor controale,altfel nu pot fi puse pe taraba. Cautati pe slowfood.com si o sa vedeti ca e o chestie interntationala,deci trebuie repsectate anumite standarde…
00
NOU
#34
Violeta
Buna ziua,
stie cineva numarul de telefon al d-lui Bolovan Daniel, cel care vinde miere? Pe borcanele cu miere se afla trecut numarul de telefon, dar din pacate le-am dat la deseuri si am uitat sa-l trec in agenda si… am mare nevoie de el. Va multumesc anticipat.
Faina chestia. Pacat ca preturile nu cred ca sunt tocmai apropiate de gustul romanilor in general. Sunt curios daca branza in scoarta de brad o fi sau nu buna. Eu cumpar de la un cioban din Rasnov si nu am probleme.
am cautat in repetate randuri sa vad daca sunt mediatizate in online astfel de targuri/expozitii/piete in Bucuresti si n-am gasit nimic niciodata. mi-a s-a intamplat sa dau din greseala peste ceva asemanator la statuia aviatorilor intr-un weekend dupa ce cu cateva zile inainte cautasem febril prin tot online-ul sa vad cand si unde ar avea loc. why?!
@fanu: eu am auzit la radio de câteva ori de târgurile din Bucureşti. nu mai ştiu la care radio insă..
Carnatii si jumarile ale nici nu fac colesterol.
Daca ii dai cu niste palinca naturala.
cetateanul,
Branza in scoarta de copac eu nu mai cumpar de cand am vazut mai multe postari de genul
si cum stiu ce le poate mintea romanilor sunt convins ca asa e.
Burduful e foarte bun si in scoarta si in afara scoartei de copac.
cumpar insa de multe ori cuiburi din alea cu pastrav puse intre crengi de brad.
Sec, mă duc să mănânc.
hai mă, că mi s-a făcut gura apă
Branza aia in scoarta de copac are si gust ca naiba… Prefer branza-n burdug si-atat.
In Bucuresti gasiti in fiecare weekend un astfel de targ in curtea Institutului Agronomic (intre Universitatea de Stiinte Agronomice si Spitalul CF2). Din pacate, nu sunt atat de multi producatori cum e in Brasov, dar e ok!
Mai bizar este cand gasesti un astfel de targ in Bucuresti, de exemplu in cate un mall. Dureaza 3 zile, timp in care toate produsele stau pe taraba, nu la frigider. Apoi le muta in alta locatie, de ex Piata Revolutiei.
bunatati si fara e-uri le-as devora1:))
Are cineva numarul de telefon a lu nenea cu mierea (Daniel Bolovan) ?
Da ai facut poze nu teai incurcat. Ma duc sa mananc ceva ca mi s-a facut foame.
Astea de la moldovenii de noi vin.
Kurtoş Kolak nu a fost?
Te-a interesat blonda de la patiserie!
Eu nu inteleg cum poate sa va placa martipanul!
@Stângaciu Doar Kurtos Kolacs poale-n brâu. Moldovenesc. Cu muschiuleţ la borcan.
m`am blocat la jumari – 30 lei/kg. just LOL.
Pana cand dureaza targul ??
@Daniel T: de obicei sâmbătă şi duminică.
maddy, jumările atârnă uşor la cântar, un kilogram înseamnă, de fapt, al naibii de multe jumări. Altfel, da, să fie jumările mai scumpe decât cârnaţii… prea de tot.
@zoso: Multumesc pt informatie. Vroiam sa trec pe acolo maine dar din moment ce luni nu cred ca va mai fi, ramane pe alta data.
@Daniel T:
Daca e ceva ce nu-mi place la targurile astea, sunt preturile nesimtite.
NU UITATI CA EI NU DAU BONURI/FACTURI/CHITANTE!
So, un borcan de miere e 24 de lei, apllicam TVA 24%, plus adaos comercial (pun 15%, modest), si in supermarket ar trebui sa ajunga cam 35 de lei…
Daca supermarketurile ies pe profit cu preturile lor, inseamna ca „targurile” astea sunt un maaaare cacat.
„cozonac – 300g/12 lei”. Pai batrana mea, cand coace de Paste 10-15 cozonaci de-UN KIL BUCATA, inseamna ca e bogata!?
@cristi: târgurile astea au loc o dată pe lună
un link: http://casatraditieiromanesti.ro/category/branzeturi-maturate/
Pe site-ul ala, o branza maturata nu depaseste 50 de lei, la marele targ, vad in poza 100 de lei kilu’?
Care sunt prostanii care ar cumpara la mai mult decat dublu?
deja mi s-a luat de targurile astea. preturi nesimtite.
m-a luat foamea. plec la masa.
Eu pe ţăranii ăia cu scoarţa de brad i-aş ancheta cu privire la provenienţa materialelor folosite, a scoarţei în special. Mi se pare culmea ipocriziei să se promoveze ca fiind eco când pentru fiecare kg de brânză au exterminat un brad. Mă întreb ce părere are despre acest lucru organizaţia italiană sub a cărei egidă se organizează evenimentul.
@maddy: Am văzut la Kaufland jumări la caserolă, nu produse bio sau ţărăneşti, ci din cele mai ordinare, industriale, cu conservant şi antioxidant, la 50-60 lei/kg. Şi mie mi se pare exagerat 30 lei/kg, dar se poate şi mai rău. În magazine observ că sunt pline de antioxidanţi ş.a. toate produsele care făcute în casă rezistau luni de zile fără aceaste ingrediente, cum ar fi şi jumările, slănina afumată, cârnaţii uscaţi etc.
Nu ştiu la ce controale sunt supuse produsele din aceea piaţă, pentru că eu sunt absolut convins că o parte a lor au ajuns acolo direct de pe rafturile supermarketurilor. Sunt destui ţărani români care „produc” în acest fel.
Or fi scumpe, dar sunt bune. Am luat anu trecut, tot din piata sfatului niste branze de burduf cu ardei, boia samd si merita banutii. Si nu la 100 lei/kg
In Bucuresti,puteti gasi un targ Slow Food in fiecare weekend,la The Ark(Piata G.Cosbuc). E super tare. Si sa stiti ca toate produsele sunt supuse unor controale,altfel nu pot fi puse pe taraba. Cautati pe slowfood.com si o sa vedeti ca e o chestie interntationala,deci trebuie repsectate anumite standarde…
Buna ziua,
stie cineva numarul de telefon al d-lui Bolovan Daniel, cel care vinde miere? Pe borcanele cu miere se afla trecut numarul de telefon, dar din pacate le-am dat la deseuri si am uitat sa-l trec in agenda si… am mare nevoie de el. Va multumesc anticipat.
Bolovan Daniel, producator de miere: 0726329081