Suflanta și umbra

Mă întreabă cineva de suflantă (Makita DUB184z). Cât de ușoară, cât de bună, de ce nu folosesc grebla să adun frunzele. I-am explicat că am 60mp de curte cu pavele, și e mai simplu cu suflanta decât cu matura o dată la 2 zile ca să suflu frunzele și praful aduse de vânt în curte. Pe pavele. În grădină, unde am iarbă, da, treaba se face cu grebla.

Dar înțeleg că nu e logic. Românul moare să-și betoneze curtea, să taie copacii care fac umbră casei și curții, că sunt greu de întreținut și toaletat, trebuie să facă asta uneori și o dată la doi ani, plus trebuie adunate frunzele și uneori și fructele, și nu vrea asta, și apoi să-și facă un foișor, ca să aibă umbră. Logic. Tai ce-ți face umbră naturală și faci tu umbra ta, cum vrei tu.

Așa. Mi-am mai luat un ciocan rotopercutor Makita HR1830 și o șurubelniță Makita DTD156. Am înscris 3 scule la campanie, mi-au venit 3 acumulatori.

 

surubelnita-electrica-makita-dtd156z

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. O suflanta e utila si pasionatilor de aviatie https://youtu.be/FMvppuS_ehg
    :)

  2. Cu ce ai facut poza? M-am uitat in EXIF, dar nu-i mai nimic completat…

  3. Toate sculele arata foarte bine in mana ta.

  4. NOU
    #15

    Știm pentru ce ai luat rotopercutorul ăla. Ca sa scoți pavelele alea, este?

  5. Am impresia ca romanii urasc copacii. Vecinii mei au taiat toti copacii de la poarta ca fac prea multe frunze, dar vara cauta umbra.

    • Frate, am un mar pricajit.
      Nu face cine stie ce umbra, dar m-a innebunit cu rodup, am mere gaunoase de imi umple zilnic curtea.
      Mi s-a luat de facut curatenie in curte.

      Vecinul are 3 salcii care isi varsa ca titati impresionante de frunze la mine curte.

      Serios, imi strica tot fensuiul.

      Astia care critica, nu ai stat la casa, sa stie ce bucurii ai.

    • Amatori, pana acum 5 ani am avut un tei intre mine si vecin, cred ca avea spre suta de ani, la cat de mare era. Problema lui? era gol pe dinauntru,putrezit.Dupa ce l-au taiat cei de la ADP, in zona respectiva acum si-a luat alura un alt copac aflat in strada. Pe spatiul verde din strada am plantat 3 nuci la distanta de aproximativ 4 metri unul de altul. Mai am un copac batran din care la ultima furtuna s-a rupt o buna parte din el, restul uscandu-se. Acuma am doua variante, ori scot nucii si pun mesteceni ori pun inca un nuc in locul copacului uscat.Si da sulfanta aia face toti banii.

    • Stii ca poti sa aduni merele si frunzele sa faci compost, pe care apoi ti-l pui la straturi sau ce mai ai in curte?

      Astia care nu citesc o carte, sa stie pe ce lume traiesc…

    • Eu locuiesc la casa. Am plantat la poarta 2 nuci si in curte alti 2. Daca frunzele iti strica fensuiul…clar nu stii ce-i ala.

    • @Bogumil: ai mere gaunoase pentru ca nu faci tratamentele care trebuie.

  6. Campania parcă era/este doar pentru scule de grădină. Deci ciocane, rotopercuoare, șurubelnițe, ciuciu. Eu am luat o mașină de tuns iarba, am înscris-o pe site, dar ceva similar ca în poză (DDF458Z) am luat de pe Amazon.

  7. E mult pana cumperi un acumulator , apoi începi sa cumperi scule :) … găsești fierăstrău tip sabie , foarte util pentru curățat

    • NOU
      #26

      Așa e, s a dezvoltat o altă „unealtă” pentru a ne ține ocupați , ne agață și ne manipulează. Totul e gândit și bine pus la punct :)))

  8. Intreb si eu, nu dau cu parul: „suflatoarea” aia nu iti imprastie resturile de vegetatie si praful prin toata curtea? Poti dirija cu ea sa le strangi intr-un loc dorit, sau iei la maturoi apoi colturile curtii pe la toate gardurile?

  9. Am 2 nuci de 40-50 ani în curte (la tara) .. Când sunt afara 40 grade, sub nuci e răcoare…

    Merita tot efortul de strâns frunze, căzut din când în când o nuca în cap, toaletat, curățat…

    Am renovat casa în pandemie, și tot ce am mai construit pe lângă, am făcut ținând cont de ei, și în jurul lor…

    Am ajuns sa fac zilnic 120 km dus, 120 întors, doar ca să ma bucur de ce e acolo… Așteptam o noua izolare ca pe pâinea calda…

    …nu a mai venit.

  10. De unde ai luat HR1830 ? Sunt novice dar mai fac mici reparații prin apartament, care este diferența majoră între o surubelniță electrică și un ciocan rotopercutor de genul? Văd că și tu îl folosești cu biți (eu pentru asta vreau).

    • sculeprime.ro

      ciocanul percutor e pentru găuri. șurubelnița e pentru șuruburi.

    • NOU
      #35

      Ce se vede in poza, nu este surubelnița electrică HR1830. Este un impact driver care, de obicei se folosește de către tâmplari să înșurubeze in lemn șuruburi lungi și groase Avantajul impact driverului față de o șurubelniță normală ( cordless drill) este că pe lângă mișcarea de răsucire a bit holderului are și o „bătaie” ceea ce imprimă șurubului o forță de pătrundere superioară cordless driverului care imprimă doar forța răsucire. Dacă vrei să dai gauri in lemn, fier, plastic , folosești cordless drill sau ciocanul rotopercutor ( pe setarea corectă) dacă vrei să dai gauri in beton , cărămidă etc, folosești ciocanul rotopercutor.
      Folosești scula potrivită pentru fiecare job în parte, cum ar veni :)

    • @Vali: mersi, le-ai dat link, au site-ul down :)

  11. 3 aspecte observate de mine (amator) legate de surubelnita cu impact:
    – trebuie suruburi de calitate altfel te trezesti ca le rupe;
    – atentie cand ajungi la capat si trebuie sa opresti ca sa nu-ti bage capul de surub in lemn;
    – biti de calitate sau adecvati pentru impact;

  12. ai prins gustul makita. nu ti-e dor de einhel? :)

  13. Deci o Makita ca a ta e 376 lei. Eu am luat un Bosch Uneo din targul de vechituri cu 130 lei, am dat o gaura, i-am schimbat motorul 250 lei, am mai dat o gaura, acumulatorii 210 lei, total 590 lei.

    L-am lasat la soare in curte, s-a facut presiune intr-o celula si i s-a declansat supapa de siguranta. Mai bine beam banii aia.

  14. e marfa tare surubelnita

  15. You did the right thing.

  16. Colega, ce ai cu foisoarele? Unele sunt misto :-)

    Ce voiam sa zic. Acumulatorii aia de 5.0 Ah sunt o placere sa lucrezi cu ei. Am lucrat intr-o zi cu o Makita din asta, spre sfârsitul zilei dadeam gauri doar ca sa vad daca pot sa dovedesc bateria, care nici macar nu fusese incarcata in ziua aia. Bine, eu nu sunt primul blogger al tarii, deci acasa la mine lucrez cu Hikoki de 3.0 Ah (care e o surpriza placuta, la numai 150 EUR cu doi acumulatori). Când vad cum intra un holzsurub de 140 mm lungime, ma gândesc la Parkside-ul de 40 EUR care moare dupa 5 gauri in stejar.

  17. Suflanta este buna si pentru frunzele din locurile cu pietricele ? Mai exact, zone unde este facut covor de marmura sparta de 5/7

  18. Exact kit din asta am cumparat si eu acum 3-4 ani si o baterie din doua e moarta. Da eroare la incarcare. Aveam asteptari mai mari de la Makita.

  19. „Românul moare să-și betoneze curtea…” – inconjurat de olandezi turci marocani irakieni – si 2 belgieni ,doar eu si belgienii am plantat pomi in curte restul au pus placi .Deci romanii si belgienii mor sa planteze pomi sfidand normalitatea .

  20. Sa ma ajute si pe mine cineva, va rog, ca sunt in ceata totala. Ori am imbatranit inainte de vreme, ori e de la soare (in cap). Am cumparat o masina de gaurit, in 27,07 – asa zice factura. De pe shopexpert.ro – asa zice adevarul. la inregistrare in campanie, ca sa ma fac si eu cu 1 acumulator in plus fata de cele 2 cu care am luat scula:)))), scrie frumos sa precizez de unde am luat – magazin, sau magazin online. Am bifat, fara sa mint, on-line. Mai jos – sunt 2 campuri dealer Makita si data achizitiei. Orice as scrie la dealer – ca scriu www, sau numele firmei, cu srl, nu vrea sa accepte. data achizitiei am luat-o ca tot omul, de pe factura. Nu vrea…e cu rosu si numele dealerului, si data achizitiei…

    Cine a mai reusit, ma scoate si pe mine putin din meandrele dealerului?

  21. nevermind…postul anterior. mi-am dat seama ca prostia ar trebui sa doara…Inregistrarile care depasesc 30 de zile de la data achizitiei vor fi respinse automat de catre sistem, astfel, pierzandu-se dreptul de a participa la campanie.

  22. @Vali: in nemernicia mea,vreau si eu o solutie spusa/scrisa pentru rezolvarea problemei frunzelor de pe o suprafata de 6120 de metri patrati de gradina,in care apar si doi nuci…Restul doar pomi fructiferi gen pruni,etc.,iar pe jos gazon.Cum fac sa scap de mizerie?Suflanta,sau aspirator?

  23. Mail de la Makita: Produsul DTD156 nu face parte din lista de produse eligibile cu acumulatorul bonus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)