Ştirile zilei – 27 decembrie 2012

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Nu sunt cele mai bune telefoane, sunt cele mai bune dispozitive mobile.

    00
  2. jumatate dintre romani nu au legatura cu banca:
    normal, la ce jegosi sunt si la ce comisioane nesimtite au prefer sa-mi iau salariul in mana. Banii mei sunt munciti cu greu si n-am de gand sa-i impart juma-juma cu camatarii romani zisi bacheri

    despre chestia cu facultatile inutile: la momentul la care am intrat eu in facultate in invatamant (postul de profesor de istorie) erau cam 10 locuri si cam 40 de candidati. Cand am terminat se mai scoteau cam 2 locuri si erau 80 de candidati.

    00
  3. Imi place cand pui stiri despre locuri de munca si scoala si studenti…ma fac intotdeauna sa ma intreb ce stiu eu sa fac :)

    00
  4. Comisioane mari la bancă? Eu ca firmă plătesc sub 100 euro pe an, mă îndoiesc că glumeţul de mai sus are rulajul meu. Dar deh, suntem români şi trebuie să ne plângem, altfel nu ne simţim bine.

    00
  5. Apropo de articolul lui Naumovici: 90% din clienti nu stiu ce inseamna ceea ce au cerut, 90% din cei care construiesc chestii online (agentii, freelanceri, whatever) abia au habar ce li se cere. Nivelul pietei nu e dat de studentii care faceau site-uri pe 100 de euro, pentru aia exista clienti si acum, ci de faptul ca romanii sunt inca imaturi in zona asta. Ma amuza situatia agentiilor de publicitate cand e vorba de online. Lucrurile sunt mult mai usor de masurat online (google analytics, conversii, etc) cand e vorba de interactiune, fata de o reclama la TV, si esecurile mai greu de vandut ca un succes rasunator (nu ca n-ar face asta, dar e mai greu). Un exemplu in sensul asta sunt agentiile care includ in oferta creearea de video virale, de parca ar avea reteta viralitatii online si pot sa faca asta pentru orice client le-o cere. Sunt ridicoli, si clientii vag competenti ii taxeaza pentru asta. Daca un client are cat de cat habar cat valoreaza ce a cerut, evident ca o sa rada de ei cand cer 30000 euro pentru ceva ce valoreaza vreo 1500.

    00
  6. @Ionut: tocmai, astia cu rulaj mic sunt cei mai afectati de comisioane. De exemplu la BRD, comisionul pentru o incasare prin OP intre 500 si 50.000 lei este de 7 lei, suma fixa. Prin urmare daca ai salariu 600 de lei vei fi afectat mai mult decat unul cu salariu de 5000 de lei.

    00
  7. @Ionuţ Imi poti spune ce banca folosesti de platesti sub 100euro?

    Iti spun din experita – comisionele platite la banca de o firma mica sar lejer de 100 euro, chiar si fara a avea prea multe tranzactii.

    ~30 ron lunar intretinere cont

    Daca mai ai un card mai platesti si acolo ceva.

    Numai din astea scoti 100 euro.

    00
  8. @neaorin: Te costă mai puţin comisionul bancar decât dai pe ţigările/băutura/you name it dintr-o singură zi. Deci ce comparăm, mere cu nuci? Când vei avea cheltuielile unei firme atunci da, putem avea termen de comparaţie, vedem care cu cât rămâne după ce tragem linie. Şi deşi sunt la o bancă la care comisionul e de 2,5 lei sau chiar 0 lei, cunosc problema cu plata la ghişeele BCR (4 lei până în 1500 lei şi 7 lei peste) şi BRD. E normal să fie aşa, numai voi credeţi că vi se cuvine totul gratis.

    00
  9. @aparent: ING.

    00
  10. @Ionut: discutam aici de jumatatea de Romanie care este nebancarizata. Nu de mine si de tine. Ci de oamenii care au salariu cateva sute de lei si care isi dramuiesc fiecare banut.

    00
  11. @neaorin: Sunt bani blocaţi în piaţă la poplație cât să mai facem o Românie. Poplaţia nebancarizată de care zici tu nu plăteşte frecvent comisioane bancare, preferând tranzacţiile în numerar. Nu ştiu cum se vede la tine, dar la mine majoritatea celor cu „salarii de câteva sute de lei, care îşi drămuiesc fiecare bănuţ” cheltuie mai mult pe ţigări, băutură, TV şi telefon decât pe comisioane bancare.

    00
  12. @Ionut: intotdeauna ai sa gasesti cheltuieli mai mari decat comisioanele bancare pe care sa le dai drept exemplu. Dar oamenii de care vorbesc eu nu vad avantaje in a avea cont in banca pe care sa plateasca bani. Nu comanda online, nu calatoresc in strainatate, nu au ordine de plata de facut, magazinele de unde-si iau de ale gurii accepta cash… etc. Ii doare fix undeva ca banii lor nu circula in piata. Ei stiu ca luna de luna trebuie sa faca pe dracu-n patru sa se ajunga cu banii. Nici bani sa puna deoparte n-au.

    Ce sa faca un om cu 600 de lei salariul cu un cont bancar, care sa merite acele comisioane date? Sa se simta bine ca are card in portofel?

    00
  13. @neaorin: E un serviciu de care nu au nevoie, nu sunt informaţi sau se tem de cipuri :D. Nu pentru că sunt comisioanele mari. Situația e identică cu a milioanelor de români fără o adresă de e-mail.

    00
  14. Mai corect ar fi fost filmele cu cele mai multe incasari, respectiv cele mai putine. Exista suficiente filme pentru care nu exista vreo legatura intre incasari si faptul ca filmul respectiv e bun sau prost.

    00
  15. Prin ASE circula ceva legenda urbana cu prof. al carui jeep a intrat sub un tir pentru ca i se umblase la frane, din acelasi motiv.
    Pe de alta parte, la cum se imbraca si poarta unele studente care o cauta cu lumanarea, nu poti sa fii surprins ca uneori o mai si gasesc. Nu toti stiu de gluma si accepta ca marfa expusa nu e de fapt de vanzare.

    00
  16. Nu stiu care a facut top-ul acela de telefoane, dar sa puna nexus 4 dupa S3 sau crapfon 5… Nu stiu ce sa zic, daca s-au axat doar pe vanzari, nu prea e relevant top-ul, dat fiind faptul ca nexus a aparut prea tarziu in 2012

    00
  17. @Ionuţ: Aveam un card la BRD, care era folosit odata pe an. Atunci intrau fix 225 lei. O singura data pe an. Din aia, mai scoteam 160-175 lei, depinde de fazele lunii. Asa e cu cardul pentru studenti, la BRD.

    Pe de alta parte, la Banca Transilvania, daca bag 10 lei azi, peste 5 ani, tot 10 lei voi avea.

    00
  18. Si, oricum, multi au conturi, la banca, pentru ca asa trebuie. Eu nu mi-as fi facut niciodata, daca Politehnica dadea banii in mana. La fel si parintii mei, daca nu le-ar fi intrat salariul pe card.

    00
  19. Naumovici e amuzant. De aia apare într-un clip video din ceva campanie online la Galaxy Note II?

  20. @ubercool: Cum spuneam, cardul nu e pentru toţi. Ne mai trebuie încă vreo 50 de ani de educaţie financiară până să pricepem nişte chestii de bază.

    00
  21. @ubercool: „la Banca Transilvania, daca bag 10 lei azi, peste 5 ani, tot 10 lei voi avea”? Amice, banca aia din ce traieste? Donatii de la proprii angajati? Tu iti dai seama ce ineptie sustii acolo?

    00
  22. @Cipri: banca traieste din investitiile pe care le face cu banii pe care ii incredintez, respectiv din anumite comisioane legate de faptul ca i-am incredintat banii. De acolo insa si pana la absurdistanul romanesc al luarii de bani in momentul interogarii soldului: ah am 1000 de lei, nu de fapt am 990, sau stai am 980 etc. e o cale lunga…

    00
  23. În 2000 când mi se spunea că în Asia este mai rentabil să faci investiţii decât să ţii banii la bănci din cauză că la depozite mai veneai cu nişte bani de acasă sa îţi acoperi comisioanele, râdeam. „Hai domne, cum e posibil, ce naiba!?” Suntem în 2013 deja şi unii încă nu au trecut de mentalitatea de 2000. Nu ştiu ce naiba îi învaţă pe unii la ASE şi alte pseudo facultăţi, dar în nici un caz nu îi învaţă cum să îşi depăşească lipsa de cultură economică sau cum să gândească logic.

    00
  24. @Cipri: Din comisioane, probabil. La tipul de card pe care il am eu, nu platesc nici o taxa de intretinere. Am vrut, la un moment dat, sa il inchid si tipa de la ghiseu incerca sa ma convinga sa-l mai pastrez, unul din argumente fiind chiar asta, ca nu ma costa nimic sa il tin.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile