Știrile zilei – 9 martie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Flextape ii zero. Incearca fiberfix: https://www.youtube.com/watch?v=haPvuhznuyI

    00
  2. meseriașul priceput la de toate va trece de la banda izolatoare la lipiciul ăla. va revoluționa reparațiile în țara noastră.

    00
  3. Ala cu salariul minim, pe un site care se pretinde economic, confunda grav adaosul comercial cu marja de profit.

    00
  4. Unu nu ar face un cidru cinstit cu merele alea, dar e usor sa te plangi …

    00
  5. Ăştia cu merele ar putea să le facă suc.

    00
  6. Eu chiar mananc multe mere. Cel putin doua pe zi. Probabil mancam in familie undeva la 10 kg pe luna.

    Si nu imi cumpar mere romanesti. Pentru ca in general sunt stricate inca din magazin. Sunt lovite, partea lovita e fainoasa, are alt gust (rau), care incet-incet strica tot marul.

    Uitati-va cum sunt pastrate merele austriece sau italienesti. Sunt puse in cofraje ca ouale, si se pastreaza in cutii. Se lucreaza atent cu ele.

    Dar nu. Merele romanesti se pastreaza in lazi si se manipuleaza prin rasturnare, ca sa se loveasca precum cartofii. De-aia se bat si sfarsesc prin a se strica.

    De prea multe ori am luat mere romanesti „ca sa suport industria locala”, si am constatat ca arunc 1/3 iar ce ramane are gust rau, arata frumos dar sunt fainoase si batute datorita tratamentului la care sunt supuse.

    Erau mai demult niste mere ionatane, „La Mosie” le zicea. Foarte frumos ambalate si pastrate, dulci, zemoase, se epuizau instant.

    Parerea mea e ca pana cand producatorii si furnizorii romani de mere nu o sa invete sa umble frumos cu merele alea, asa cum fac cu merele de import, merele romanesti NU se vor vinde. Se pot vaita cat vor, dar ca mentalitate sunt exact ca cei descrisi de Ion Creanga in „Prostia omeneasca”.

    00
  7. O fi merele mai urate decat cele imporate, dar sunt eco.

    00
  8. @Daniel, ca vad ca la tine pe site nu ai mai aprobat si comentariul in care iti aratam diferenta intre adaos si marja: Intr-o realitate in care cumperi cu 100RON si vinzi cu 250 RON, ai adaos de 150% si marja de profit de 60%. Adaosul se raporteaza la pretul de achizitie iar marja la pretul de vanzare, prin urmare nu are cum sa fie supraunitara. Detalii aici: https://www.mailagent.ro/ro/blog/view/3091/care-este-diferenta-dintre-marja-si-adaos

    00
  9. In Oradea a fost un targ al producatorilor agricoli, prin toamna anului trecut. La Cetate. Era acolo o familie care vindea ….suc de mere. A trebuit sa mearga de cateva ori cu duba sa-si aduca marfa, se vindea in draci! Deci da-i dracului pe aia care tin merele aiurea si se plang ca nu au clienti. Isi merita soarta!

    00
  10. Vali petcu
    9 Martie 2017 la ora 5:00 pm
    nu e doar suc de mere. e suc de mere natural, cu chimicale, ca să reziste 6 luni în cutia aia de hârtie și aluminiu.

    Nu e chiar asa. Sora mea și-a cumpărat o mica instalație de suc anul trecut. A făcut câteva mii de litri din producția proprie de mere. 100% suc de mere și doar pasteurizat, fără adaos de altceva. Rezista 1 an un pungile respective, după deschidere 2-3 săptămâni și nu în frigider. Nu zic ca alții nu pun, dar se poate și fara
    BTW, a pus și de-un cidru, de abia aștept sa fie gata :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile