- Roșcată . Blondă . Flori . Blondă . Brunetă . Roșcată . Brunetă . Maro . Alb . Verde . Brunetă
- Românii trimit bani acasă
- Proteste la Dacia
- Energia se va reglementa cumva
- N-a otrăvit-o nimeni pe fosta ministră, vorbea ca politicanul
- Oare adaptase viteza la condițiile de drum?
- Frumoasă fentă
- Politica e mișto, dar banii sunt și mai mișto
- Să trimită cumnatul un fluturaș de salariu
- Cronica de business
Foarte bun articolul despre protestul Dacia. A specificat clar nemulțumirea. 10/10. Profesionalism jurnalistic.
Mie mi se pare ciudat ca, dupa ce faci o facultate de jurnalism (asumand ca un jurnalist scrie articolele alea), ai probleme grave cu virgulele, ortografia si formatul datei/orei.
Inteleg ca la scoala aveai alta treaba, la liceu dadeai la buci in loc sa inveti, dar trei ani la facultate asum ca ai scris si ai citit mai mult decat it-istii.
Tocmai aia e problema. In scoala a chiulit ca sa joace fotbal si counter-strike. In liceu era ocupat sa fenteze bullies ca sa nu-si ia prea multa bataie. Abia in facultate a apucat sa dea la buci si acum doar acolo-i sta gandul. Asa ca, abia peste inca vreo 4 ani poate fi vorba de un inceput de matruritate.
@vosidit98 eu am terminat facultatea de ceva timp și tot să dau la buci îmi stă gândul. Mă voi maturiza vreodată?
Subscriu la ideea enuntata. Ma gandeam la datul la buci, cand citeam articolul :-))
@Rumbu – Tu zici ca jurnalistii nu stiu deloc gramatica, te iei de scoala altora, si folosesti „a asuma”. Cuvantul asta nu inseamna in limba romana ce crezi tu ca inseamna, l-ai tradus din engleza. Ii zice „a presupune” in romana! Engleza are 600 de mii de cuvinte, romana are 100 de mii, si tot reusesti sa le reduci la un vocabular de 200 de cuvinte!
Ninja ești prost! Si îmi asum asta! Asumând că înțelegi ce citești!
ASUMÁ vb. I. tr. 1. A-şi lua (ceva) asupra sa; a se angaja la îndeplinirea unui lucru. 2. A accepta ca ipoteză o propoziţie (judecată) pentru a constata consecinţele care rezultă din ea. [P.i. asúm, 3,6 -mă. / < fr. assumer].
(Dicţionar de neologisme)
Ah, eterna batalie intre analfabeti functionali si whataboutisti
9… au gasit coruptia din tara. avea 58.000 de euro nejustificati? taiati-i o mana, si puscarie pe viata cu munca silnica.
Mane, câți din cei angajați la privat, reușesc sa economisească 58 000 euro după 20 de ani de munca sa spunem ? Tu ești real ? Sau ești ruda cu ăla ? Ești cumnatul lui ? 😀
Vin cam 250 euro pe luna la cum ai pus tu intrebarea.
Nu zic ca ar putea toti, dar se poate totusi.
Pai salariu mediu în RO este in jur de 4000 lei net (800 euro) ; daca ai rata la casa 200-250 euro , poate și la o masina (un Logan de 15 000 euro , ca barosanii 😀) , apoi facturi și haleu, nici nu ma gândesc la copil, concediu, teatru, film, cultură, you do the math…daca e asa ușor sa economisești lunar …
@dny: nu, nu se poate. Cel putin nu in primii 10 ani de servici.
La inceput salariul este micut, ca esti incepator, iar nevoile sunt mari (in ordine: distractii, intalniri, nunta, chestii prin casa, masina, chestii pentru copil). Nu reusesti sa pui mare lucru deoparte. Iar ce pui, se duce repede, ba pe avans la casa, ba pe reparat masina, ba pe avans la masina noua.
ha! bine ca l-au gasit, ca nu sunt eu ala sa il apar pe șpăgar. dar poate, doar poate, numele lui trebuia sa apara in ultimul rand al listei care incepea cu firea, pandele, oprisan, chirica, flutur, negoita si mai bagati si voi, ca avem sa umplem un caiet studentesc, si pentru care aia 58k sunt ce le cade din buzunare cand pleaca seara acasa.
2. Cel mai mare ‘investitor’ in ‘economia’ României. Banii astia fac și rău, în sensul că atât timp cât vin, maschează cât de praf este de fapt țara, cât de stat eșuat, corupt suntem…o sa fie interesant peste ceva timp, când cei care sunt plecați acum vor îmbătrâni și nu vor mai putea munci pe acolo deci nu vor mai trimite…iar copii celor stabiliți acolo nu vor mai trimite pentru ca nu mai au sentimentul de apartenenta la romanica…atunci, chiar o sa fie criză si la noi….
Poate atunci mai scad prețurile la apartamente. Când vor vinde copiii ălora de tot cumpără apartamente goale pe aici.
In urmatorii 10 ani o sa inceapa sa se mai populeze unele sate si localitati mai mici cu pensionari romani, dar cu pensie din Italia, Spania, Germania etc., deci un oarecare import de capital extern tot o sa fie.
ca producator de energie sunt limitat la pretul de vanzare, dar poate am alte costuri de operare crescute, salarii crescute, credite de rambursat marite. astea din ce bani se platesc? mentenanta cu ce se plateste?
orice plafonare a pretului unui produs duce la disparitia lui de pe piata.
Mai degrabă te credeam dacă ziceai că se branșează ilegal Domnu Feru la rețea.
Daca ai fost atent, pretul se plafoneaza la un nivel care ii convine lui Enel, in asa fel incat sa iasa pe profit generos in continuare, sa dea si la stat taxe consistente, si ca bonus sa mai si elimine sau sa preia niste concurenti mai mici care, cum zici tu, nu isi vor mai acoperi costurile.
Deci toata lumea e fericita. Mai putin consumatorii, care se aleg cu preturi mult mai mari si cu compensari tot pe banii lor (deja se discuta dublarea plafonului de compensare).
Eu tot nu am inteles cerinta celor de la Dacia referitoare la legislatia muncii.
Protestul pute a actiune sindicala in care oamenii sunt scosi cu japca
pentru că nu e un articol scris să informeze, e un articol scris să facă conținut
@7. e posibil ca Smiley sa nu fi stiut exact pentru cine canta iar cand a aflat, a bagat manevra asta ca sa scape de obligatii fara penalizari? Ca nu o fi cel mai stralucit, dar nici atat de prost incat sa fie rusofil n-as crede ca e.
4. Oare ce o fi in mintea astora care cred ca pot impune preturi la produsul finit?
Confunzi energia cu televizoarele.
Nimic despre frantuzoaica penala?
sa-ti traiasca frantuzoaica!
Dar despre tzoapa penala ? Care acum si-a angajat toți voluntarienii in ministerul famigliei ? Sau despre finul ei , neacoita, cel mai mare datornic la ANAF ? Ia zi, nimic, nimic ?
Interesant, nimic in aparerea ei, doar distragerea atentiei catre altii. Asta spune multe
Esti amuzant. Pe Tudorache l-au gasit cu diamante prin ciorapii din debara, ca nu mai stia unde sa le bage si pe tine te freaca grija de 3500 de euro.
S-o ancheteze, sa ii dea amenda , sa ii ia banii, sa o condamne, sa faca pușcărie dacă e cazul , indiferent ca e franțuzoaica…dar vrei asta și pt firea și neacoita, da ?
@9 nu merg aia de la ANI sa il intrebe pe bebelusul lui Chirica de unde a avut banii sa isi ia palat cash? Parca era vorba numa de vreo 300K euro….
7. Uite, de aia e mai bine sa fii roman decat rus. In Rusia, daca faci o greseala, te trage curentul si cazi pe fereastra. Si in Romania te trage curentul, dar scapi cu o laringita si o saptamana de incasari.
Mie Enel mi-a dat o lovitura neasteptata in dimineata asta. La cafea, am nefericita idee sa imi verific mail-urile si vad ca a aparut si factura de la Enel. Deschid mail-ul, cand vad soldul, mai sa fac infarct. Era mult mai mare fata de ce platesc eu in mod normal. Ma uit pe factura, vad ca la consum e trecut mult mai mult decat am dat eu indexul la sfarsitul lunii trecute.
Sun la Enel, dupa vreo 30 de minute reusesc sa vorbesc cu un operator uman, o doamna. Ii explic situatia iar ea imi spune: „pai nu v-am luat in considerare indexul dat de dvs. pe 30, ca a trecut pe 26 un operator de la noi si l-a citit.”
Ii spun ca pot sa ii fac o poza chiar acum contorului meu si sa o trimit, sa ii arat ca ala a citit aiurea. Admite ca poate sa fie o eroare a operatorului lor.
„Si eu ce fac acum?” am intrebat. Imi ofera doua solutii: pot face o sesizare, cu timp de raspuns din partea lor de 30 de zile sau pot sa platesc factura mult umflata (dublata practic fata de ce platesc eu in mod obisnuit) si data viitoare sa dau acelasi index citit gresit de operatorul lor, ca sa imi vina factura pe minus.
Am ales a doua varianta, ca de platit tot trebuia sa o platesc chiar daca faceam sesizare, nu mai stiu daca te decupleaza de la sistem dupa 30 de zile sau mai mult timp.
Asta e…fmm Enel!
Bravo. Le-ai imprumutat bani fara dobanda. Daca mai gasesc vreo 50 000 de d-astia ca tine, aduna destui bani pentru a-i inmulti.
Mai exista si a 3a varianta: platesti acuma jumate de factura, iar restul luna urmatoare. Din cate imi amintesc, de la data scadenta mai ai inca 45 de zile termen de gratie, si abia apoi incep sa curga penalizari si avize de deconectare.
Bine, arunca o privire pe contract, pentru mai multa siguranta. Dar nu credita Enel doar pentru ca sunt ei golani.
Enel o face p-aia cu „da-o mai departe ca ramai magar”; statul nu-si plateste la timp obligatiile asumate catre ei si ei incearca sa ia de pe clienti – ca bancile deja nu le mai dau si oricum nu le dau gratis, ca clientii. Deci statul e capul rautatilor aici – daca mai era vreun dubiu.
nu trebuia sa platesti nimic.
intai suni la ei si ii zici domnisoarei ce si cum si ca nu platesti ca au citit ei gresit si ca vrei sa faci reclamatie. aici trebuie sa o negociezi la fata locului, ca e posibil sa nu iti spuna ca se poate.
poza cu indexul la contacteem.ro@enel.com
si o scurta explicatie cu ce s-a intamplat.
astepti sa te contacteze, pe mail sau telefonic si soliciti o recitire. platesti doar cand vine factura corecta, ca intre timp s-ar putea sa iti mai trimita cateva aiurea.
am patit si eu, a durat vreo 3 saptamani tot taraboiul, de pe 16 august pana pe 7 septembrie. factura corecta, si cu cele care anulau ce venise pana atunci, a venit la sfarsitul lui octombrie. atunci am platit.
Anul trecut din delăsare nu prea am dat indexul și la sfârșit de an m-am trezit cu vreo 1000 kw pe minus.
Pentru că urma să plătesc majorat de la 1 ianuarie, normal că am inceput să mă agit. După câteva mail-uri și telefoane în care mi se spunea că asta e! ( Indexul îl puteam da doar în ianuarie, după ce se scumpea) am amenințat cu ANRE și bineînțeles că s-a găsit o rezolvare
Adică să le trimit poze la contor(contoar ?) pe 31.12, urmând că ei să calculeze majorat de la pozele mele.
Și așa s-a și întâmplat!
Și să soliciti să vină să recitească contorul. Ai dreptul ăsta
Am patit la fel la Eon, dar au anulat factura telefonic urmand ca eu sa platesc factura urmatoare care oricum va include si consumul vechi.
Am ramas surprins de cat de usor a mers totul.
Am pățit la gaz în septembrie. Nu eram în oraș în perioada de citire și a fost estimata, nici mă citită, deși de obicei vine cineva și citește.
M-a luat cu palpitații când am văzut factura. Noroc că am făcut concediul la părinți pe vatră, așa că mai aveam bani, așa că am plătit.
Am dat indexul luna următoare și factura a venit cu minus,deși în octombrie chiar am dat seara drumul la căldură.
Ca chestie, și la Enel și la Engie, dacă încerc să comunic eu indexul și deja a fost citit de un angajat, nu mai pot să înregistrez indexul meu, nu mă mai lasă.
Eu așteptam să ne spui cum vrea Budă să vă mănânce cos-ul
Ce se mai aude despre politistul de la Dej care s-a impuscat in cap?
Ce coincidenta, fix seful lui, dar si „seful mare” de la judet, ambii anchetati de DNA.
Cum e posibil ca la km 0 al „civilizatiei” sa se intample asa ceva?! Cluj Napoca se stie ca „e altceva”, „civilizatie”… nu e „coruptie” ca peste munti.
Dar ce sa vezi… noul/actualul sef al politiei Cluj e nepotul lui Rus, celebrul PSDist care spunea despre romanii plecati „afara” ca femeile lor ajung curve si copiii golani… „civilizatie a la Cloooj”.
Atentie, politistul ala avea 39 de ani… la varsta aia nu se sperie usor omul cand i se „arata pisica”…
E clar ca sunt banii cumnatului, spaga se da cash!
@AB Asta a fost si mirarea mea, i-am spus doamnei de la Enel cu care am vorbit azi dimineata ca eu, la 4 zile de la data la care pretind ei ca au trimis operatorul sa imi citeasca (anapoda) indexul, am putut sa dau indexul fara nicio problema. Nu a stiut ce sa imi raspunda, mi-a zis doar ca indexul citit de mine nu a fost luat in considerare. Si eu am mai patit sa nu imi pot inregistra indexul, dar acum nu s-a intamplat asa.
BNR a crescut rata dobânzii de politică monetară la 6,75%. Creditarea se scumpește
https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/bnr-a-crescut-rata-dobanzii-de-politica-monetara-la-675-creditarea-se-scumpeste-2145229
Vezi de treabă că nu interesează aproape pe nimeni.
Restaurantele/terasele sunt pline, mall-urile sunt pline, oamenii fac planuri ce alte lucruri inutile să cumpere de black friday.
Sper din tot sufletul să meargă economia și să o tărăim așa vreo câțiva ani că dacă vine iar o criză ca în 2008 – 2010 suntem vai de noi.