Știrile zilei – 8 noiembrie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Școlile nu corespund cu cerințele pieței muncii pentru ca nu exista cerere reala pe piata muncii de oameni pregatiti…

    „Din totalul celor 1,8 milioane de tineri care lucreaza ca salariati, jumatate si-au gasit locul de munca prin contactarea directa a angajatorului (CV-uri, etc.), iar alti 540.000 de tineri (28,8%) si-au gasit locul de munca actual prin rude, cunostinte sau prieteni. Acestea doua sunt cele mai de succes metode de gasire a unui loc de munca. La mare distanta se afla anunturile publicate in media sau pe internet (7,0%) ”

    In Romania PCR still rules :))

  2. @Ioana: Realizezi ca doar 7% din angajati au ajuns sa lucreze intr-o firma in urma unui anunt ? 7%… nu 50%, nu 30% ci 7%

  3. O recomandare va surclasa mereu un CV „anonim”.

  4. Cea mai cool mașină din 2017 de fapt nu e disponibila in 2017.

  5. De-asta bag eu centrala. In cazul unui colaps iminent RADET, toata lumea se va inghesui sa faca acelasi lucru. Obtin acordul blocului si apoi ma debransez fie ca vrea RADET fie ca nu. Le platesc si amenda aia de 1000 de lei, anticipat daca vor, doar sa ma lase in pace.

  6. între timp angajatorii nu au făcut nimic în ultimii 20 de ani pentru a influența guvernul să creeze program de studii adaptate pieței muncii, se mulțumesc cu angajați ultra calificați, care știu 2 limbi străine și nu reușesc să treacă de specializdele de eiciar, pentru că să știi 2 limbi străine e deja mainstream, nu mai zic de restul abilităților (mai ales de aia cu pupatul undeva)

  7. „Cea mai tare masin”…de apreciat ca fac treaba in felu lor si nu copie celelalte marci (ca astia pe unde lucrez). Da totusi…ecranu ala, cum schimbi directia ventilatiei cand mergi cu 90 pe drum serpuit si denivelat. Mie mi-e greu sa folosesc touch in mers. Comenzile folosite in mers ar trebui sa fie butoane, sa nu-mi iau ochii de la drum

    • Conceptul e ok daca te uiti la regulile evolutiei produselor. Tendinta trebuie sa fie de a minimiza numarul de componente. Chestia asta functioneaza foarte bine mai ales daca au sisteme de asistenta la condus si poate fi imbunatatita constant prin update-uri de software, pentru comenzi vocale spre exemplu.
      Problema Tesla e productia. Nu stiu totusi ce e mai jenant – ca o companie care a luat cei mai buni ingineri de la celelalte firme auto sa nu invete in 10 ani sa produca in masa, sau o companie auto cu vechime, care stie sa produca in masa, sa nu poata construi o masina electrica competenta.

    • ford pinto? airbagurile de la takata? da, iei cei mai buni ingineri, dar muncitorii sunt aceiași.

    • Alea sunt tot greseli ale inginerilor si nu au legatura cu capacitatea de a proiecta si executa un proces de productie. Cred ca problema e mai mult data de modul de lucru si target-urile nerealiste ale lui Musk decat de oameni.
      In orice caz muncitorii, atata timp cat executa instructiunile inginerilor, nu pot fi cauza vreunei probleme.

    • Musk spune ce vrea lumea sa auda, primesti multa publicitate gratuita ca au fost 500000 de oameni care au facut rezervare, ca vreo 100000 se razgandesc nu mai conteaza.
      Tesla trebuie sa vina cu ceva nou sa rupa gura targului,pe cand ceilalti mai schimba un buton mai facelift …..

  8. ganditi marunt! Aerul din Bucuresti este deja infect, inca 800 000 de centrale il vor face de nerespirat. Sa se scumpeasca caldura, sa devina de nesuportat si sa se mute la tara, frumos, toti pensionarii carora ililescu ion le-a facut cadou apartamentele. In USA , toti pensionarii sunt in florida. Unde scrie ca trebuie sa stea in Bucuresti dumnealor… Sistemul centralizat RADET si RATB-ul sunt putinele lucruri din Bucuresti care il apropie de civilizatia urbana a marilor metropole. Toate solutiile individuale gen centrala sau masina personala sunt falimentare si foarte poluante. Ahh, si cui nu-i convine poate sa revina in oraselul lui trist de provincie unde sigur are centrala si rutiera pe post transport in comun, mai loazelor mutate in Bucuresti

    • O solutie ar fi sa se faca centrala la subsolul fiecarui bloc. E un compromis intre sistemul mamut de acum care nu functioneaza si cel individual care este probabil poluant. Subventiile sa plece de la RADET si sa se duca catre asociatii pentru instalarea unor asemenea centrale.

    • Daca tot faci un efort, de ce sa nu il faci in directia corecta? Sistemul ala mamut are potential sa fie cel mai eficient.

    • ce poate fi mai trist decat un bucurestean care se lauda ca-i bucurestean?

    • E cam tarziu sa mai faci ceva cu el. Deja sunt multe zone neacoperite. Gandeste-te doar la cate blocuri s-au construit dupa 90, care nu au nici o legatura cu RADET-ul… Cate bulevarde ar trebui sapate pentru conducte. In cati ani se realizeaza asta in Romania?

    • In USA pensionarii cu bani sint in Florida. Cei fara inca lucreaza la Walmart sa-si poata acoperi asigurarea medicala.

  9. Cred ca pluginul de 19 eur toicmai a crapat, ca nu mai afiseaza poza de la cea mai cool masina. Nici pe pc, nici pe mobil

  10. Scoala romaneasca e foarte buna asa cum e. Ca e buna cultura generala, tine neuronii in viata. Si te si ajuta sa vezi altfel lucrurile, nu doar la nivel superficial. Plus ca te si poti adapta mult mai usor, tocmai la piata asta a muncii, ca doar avem de toate: si de cultura generala si de specializare, invatamant de lunga sau scurta durata, ori cursuri tintite.

    • Scoala romaneasca are 2 mari probleme: 1 Nu te ajuta sa intelegi ci doar sa memorezi si 2 partea practica e inexistenta, probabil si din cauza lipsei de bani. In orice caz, cam nimic din ce zici nu este adevarat: cultura generala inseamna, in scoala romaneasca, sa inveti pe de rost informatii si nu prea inseamna sa intelegi de ce se intampla chestii. Treaba asta nu cred ca iti dezvolta creierul prea mult. In alta ordine de idei, „te ajuta sa vezi altfel lucrurile” nu e un sir de cuvinte pe care l-as asocia cu scoala din Romania. Poate „te ajuta sa citesti mai bine dintr-un manual si sa repeti fix cuvintele alea fara sa pui intrebari”. Conceptul de dezbatere e inexistent in scoala, cel putin asa cum o tin eu minte. Despre practica nu stiu daca e nevoie sa spun ceva. Intra intr-o scoala din vest si compara cu Romania.

  11. La clipul cu Tesla tot asteptam sa-i arate ceasurile ca ma plictisisem de tableta aia, apoi am inteles :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)