Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Referitor la știrea cu creșterea ROBOR – el tot creste din septembrie 2021, când era cam 1,6 % iar părerea mea este că va mai creste dintr-un motiv foarte simplu și anume că urmare a inflației foarte mari

    Extrem de simplist vorbind bancile sunt niste comercianți ca orice alt comerciant doar că marfa lor este reprezentată de bani.
    Atunci când inflația oficială este de 14% asta înseamnă că dacă în urmă cu o anume perioadă cu 100 de lei cumpărai X produse acum pe aceleași produse dai 114 lei.

    Iar dacă cel care vinde roșii cere mai mult, cel care vinde mașini cere mai mult că e inflație la fel va cere și banca dobânda mai mare.

    00
    • referate.ro ?

      00
    • adaug si eu un citat de la tv
      „preturile au crescut din cauza inflatiei”

      00
    • Mirel, crypto & financial adviser. Ne indrumi catre in curs de educatie financiara te rog?

      00
    • @Crator, @Je, @Noname
      Am scris acel comentariu pentru că mie mi se pare o problema foarte mare creșterea constantă a ROBOR și am crezut că mulți alți oameni sunt de aceeași părere – crezând deci că va urma o discuție pe tema creșterii ROBOR, a IRCC și implicit a ratelor și consecințele acestor creșteri

      Este evident că m-am înșelat, pe oameni nu ii interesează acest subiect.

      00
    • Si uite asa se ajunge la articolul de la punctul 6:

      „but now the industry is in chaos as the profiteering of rentier corporations sends the world system into meltdown.”

      00
    • Mirel, motivul pt care ai luat minusuri nu este ca nu vrea lumea sa discute despre asta, ci din cauza ca nu ala este motivul si mecanismul inflatiei.

      Nu cer bancile dobanda mai mare din cauza inflatiei.

      Motivul inflatiei este surplusul de cash din piata si apetitul crescut al oamenilor pt a cheltui bani. Bani care de multe ori provin din credite. Si atunci bancile centrale cresc dobanzile de referinta ca sa tempereze apetitul oamenilor pt credite si pt cheltuieli si asta reduce cantitatea de cash din piata si readuce echilibrul.

      00
    • @michael deci, pe scurt, băncile măresc dobânzile din cauza inflației :))

      00
    • Una peste alta, înafara articolelor care prezintă valoarea ROBOR-ului, eu nu văd să fie mare tam-tam. Asta mă face să cred ca lumea are bani și chiar dacă cresc ratele, nu e o problemă.

      Știe cineva de cazuri în care omul nu-și mai poate plăti ratele și e evacuat de bancă? Sau pentru asta mai e de așteptat, nu că vreau, că lucrurile astea nu se înfăptuiesc în 2 – 3 luni.

      00
    • @Red Nu cunosc persoane care se plâng de rate, benzină, preț la țigări, bere sau din astea. În schimb cunosc destule persoane, care se plâng de altele.

      Cum ziceam într-un alt comentariu, se plâng că nu au bani să le plătească copiiilor diverse. Cursuri, jucării, haine etc. La grădiniță se plângeau pentru 50 lei/lună pentru un curs de dans sau engleză. În parcuri auzeam copiii vorbind pe 1 iunie. Întrebase unul ce au primit cadou și destui au zis nimic.

      Pe facebook văd non-stop oameni plecați în concediu. Pe stradă văd aglomerație de vehicule la orice oră. În magazine aglomerație la case, rafturi goale. Prețurile la imobiliare încă sus, chiar în creștere, în ciuda știrilor că dezvoltatorii nu mai vând. Prețurile la restaurante mari, dar ai nevoie de rezervare, altfel nu găsești loc. La shaormerii mereu sunt băieți de la firmele de livrări, deci lumea încă mai comandă, nu gătește acasă.

      În concluzie, lumea cheltuie în continuare. Creșterea prețurilor e suportată.

      00
    • bai, eu sunt uimit ca voi sunteti uimiti ca vedeti aglomeratie, in functie de orasul pe unde aciuatzi sunt de la 100mii la 1-2milione de oameni si masini, eu as fi uimit sa nu vad aglomeratie cam cum au fost vreo 2 saptamani cand s-au kkt pe ei toti de covid. asta imi aduce aminte de un fost coleg care spunea ca el nu crede ca toata lumea are dreptul la masina (el neavand masina sau carnet,lol); pai nu e neaparat un drept dar e o necesitate, ba mai mult mi-a amintit de statistica aia stupida cum ca 96% din romani sunt proprietari, ba, sa le spuna cineva si muricanilor sa vina in romania, aici fug cainii cu covrigii in coada, curge mierea la izvoare, presimt ca si putin e invidios pe marea si mirobolanta romanie

      00
    • Tipărești, ai inflație.
      Nu tipărești, nu plătești salarii.
      – Manole

      00
  2. Aștept sa văd anunțul vânzării palatului Știrbey preluat de agenții pe site-urile de imobiliare la “15 milioane – ocazie unică”

    00
  3. 5. La stirea cu politistul. Deci pentru unul de al lor au fost in stare sa se uite pe camere, sa verifice declaratii fiscale! Ala prost ca a condus beat, dar sigur mai suparase pe cineva! Si pe baietii cu masini de 100k din oras cum naiba de nu ii intreaba nimeni de venituri dar la asta au gasit 5000 lei nedeclarati?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile