Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. La unele aeroporturi cei cu statut de ‘frequent flyer’ sau care au bilet la clasa I se pot baga direct in fata, in loc sa existe o alta coada pentru ei.

    La orice zbor decent, oamenii se dau la o parte si poate chiar saluta. La zborurile spre bucuresti auzi tot felul de comentarii si toti te privesc de parca le-ai dat in cap.

    Si nu cumva sa intarzie avionul 2 minute din cauza ta, ca o sa auzi injuraturi cum n-ai auzit niciodata.

    Si daca nu aplauzi la aterizare, se inteleg intre ei priviri: ‘lasa-l, ca asta ca nu stie cum se face’.

    00
    • zbor mai mult cu non-ro si tot se aplauda. nu toata lumea, dar da, se [mai] aplauda. ;-) nu prea ma prind de unde a aparut tendinta asta de superioritate …

      00
    • Mda, ai uitat să menționezi că imediat ce au terminat de aplaudat, când avionul încă rulează pe pistă, își decuplează centura de siguranță, iar unii chiar se ridică și-și scot bagajele doar pentru plăcerea de a sta cu ele în brațe cele 10 minute cât mai trec până se poate coborâ din avion.

      00
  2. Londra, intr-o gara ceva mai mica. Doua ghisee identice, iar coada de vreo 5 persoane era doar la unul dintre ele. Ma duc la ghiseul liber, lucru revoltator pt cei din coada. „he just went there!!!” exclama indignata o doamna. Un negru se revola si el, dupa care restul oilor. Pana sa scoata furcile i-am invitat in fata sa calmez spiritele.
    Concluzia: asemanarea dintre oi si om nu tine de nationalitate sau de culoarea pielii

    00
    • In Londra, de obicei, se formează o singură coadă pentru toate ghișeele… odată ce un ghișeu se eliberează, prima persoană din coadă merge la acel ghișeu, după principiul ”primul sosit, primul servit”… finețuri dom’le!

      00
    • Eh, Incearca sa le explici asta babelor de la Mega Image, sa vezi sacose in cap ce-ti iei.

      00
    • Intr-adevar…si nu doar in Londra se formeaza o coada pentru mai multe ghisee. Diferenta consta in faptul ca exista un indicator pentru asta,un singur culoar sau se iau bonuri de ordine de la un aparat. Nu si in cazul din gara respectiva. Dupa micul protest nu a fost nici o problema sa se imparta coada de 6 in doua de 3 si 3 (care cum s-a miscat).

      00
    • @nutu
      raționamentul tău cade din moment ce unul din ghișee era LIBER.

      00
    • Sabotor, nu, nu cade rationamentul lui nutu. Asa e in UK si in alte tari civilizate, se face o singura coada care se distribuie la ghisee.
      Alt exemplu: casele la supermarket, se deschide o casa langa aia cu coada, nu te duci tu din capatul cozii mot primul, lasi pe cei care sunt mai in fata si deja au asteptat sa se duca. Stiu, fraieri civilizatii astia.

      00
    • @ Sabotor:
      Eh, aici intervine alt „fineț” insular: de obicei, persoana din capul cozii nu sare imediat pe ghișeul eliberat, așteaptă ca ”operatorul” să-i facă un semn discret prin care-i dă de înțeles clientului că ”I’m free now, how can I help you?”…
      Poate omul are de aranjat banii și/sau hârtiile lăsate de precedentul client sau pur și simplu iese din tură și ar fi păcat să stea clientul ca flețu în fața ghișeului până se instalează schimbul de tură la post.

      Numa’ bine!

      00
    • @nutu: in tarile intradevar civilizate, gen cele scandinave, exista rola cu bilete de ordine, fiecare cum ajunge ia un biletel si este chemat la ghiseu cand ii vine randul. Daca uiti sa te duci la casa in alea 3 secunde cat casierul striga numarul, te duci frumos si mai iei un bilet , ca ai fost cascat.

      00
    • Ca sa intelegeti mai bine situatia era in felul urmator (unde A si B reprezinta ghiseele):

      A B
      |

      |
      |
      |
      |

      Dupa protest situatia a devenit:

      A B
      | |

      | |
      | | <- eu

      Trist ca trebuie sa desenez si faptul ca e inevitabil sa se trezeasca unul mai "destept", specialist in "fineturi", care stie el cum se intampla intotdeauna in tarile civilizate.

      @Radu
      Referitor la exemplul tau cu deschisul unei noi case, crede-ma ca am vazut suficiente sinutatii de acest gen, si da…cei din capatul cozii se baga primii la noua casa deschisa.
      Terminati cu idolarizarea tarilor "civilizate". Daca nu exista pericolul de amenda multi oameni uita de bun simt, indiferent de tara de origine.

      @Andrei
      In tarile cu adevarat civilizate nu striga nimeni. Bonul si ghiselu este afisat pe un ecran. Stai frumos pe scaun si cand vezi numarul bonului tau, te duci la ghiseul respectiv. Astfel se elimina coada la ghiseu, desi uneori se poate forma o coada la aparatul de eliberat bonuri.

      00
    • Zdruleanu, trebuie sa accepti posibilitatea ca unii care comenteaza pe aici sa traiasca de ani buni in respectivele tari, si sa povesteasca cum e regula, nu exceptia.

      00
    • @radu
      De exceptii e vb si im articol. Am calatorit suficient cu avionul si pot spune ca n-am intalnit ceea ce era descris ;)
      Poate ai avut mai multe intamplari la aeroport precum cea descrisa si o consideri regula.
      As mai avea exemple de asemenea din aeroport non-ro tot cu tema oi…da’ poate cu alta ocazie ;)
      Numai bine

      00
  3. Acum cativa ani, Praga, la poarta de imbarcare spre Bucuresti, cu vreo ora inainte de plecarea avionului, observ ca era cineva la biroul de imbarcare, si merg sa rezolv o problema cu boarding pass-ul. Doamna/domnisoara e draguta si incepe sa ii dea de capat problemei.
    Brusc aud voci fix in spatele meu, ma intorc si vad vreo 6 oameni in spatele meu la coada.
    Ma intorc spre angajata aeroportului si vad ca se apleaca usor si apasa pe butonul de „ajutor”, si se opreste din rezolvat problema.
    In cateva secunde apar doua matahale, ce schimba niste replici scurte cu tipa de la ghiseu si pe urma incep sa imprastie coada. Codarii erau foarte revoltati ca nu li s-a permis dreptul ancestral de a sta la coada.

    00
  4. tuxonu’ ala pare leit mazda 3/5/cx3

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile