Știrile zilei – 3 iunie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

  1. Am mers pe linkul tau, cel cu „primavara turceasca”
    M-am lamurit ca Campeanu Cristian (cacofonie dorita si implicita) inafara de a injura la Ponta, PNL, USL, nu se pricepe la nimic.
    Amesteca informatii istorice cu realitatile actuale si per total scoate un articol absolut penibil.
    In acest moment in Turcia, pro occidentalii si armata ( prin traditie aparatoarea anti islam) incearca sa scape de islamistul Erdogan.
    Daca nu scapa de el, sansele lor, si asa extrem de reduse, de a adera in viitorul indepartat la UE, devin nule.

    00
  2. Omuleţul de a scris articolul legat de Turcia e total pe dinafară. Ca idee, la faza cu „arestările masive în rândul militarilor” n-a pomenit că militarii ăia arestaţi erau pe punctul să declanşeze o lovitură de stat sub acoperirea unui exerciţiu de amploare. Fapt dovedit şi nu dosar fabricat. Asta pe lângă expresii care nu prea au ce căuta în vocabularul unui om de presă, gen „secularismul kemalist”. Nu mai zic nimic de documentare de bază, căci e Taskim şi nu Taksîm. Unii ar zice „mică diferenţă” dar nu e chiar aşa.

    Foarte Interesant e că deja şi-a făcut apariţia pe scenă şi Anonymous, care din câte am citit la ceas de dimineaţă au şi revendicat niscaiva atacuri DDoS asupra unor website-uri oficiale respectiv ale presei proguvernamentale (a se înţelege pro-Erdogan).

    Rămâne de văzut ce se va întîmpla pe viitor. Personal sunt de părere că situaţia are mari şanse să degenereze, atât din cauza reacţiei exagerate a Poliţiei (şi da, poliţiştii turci sunt printre cei mai nenorociţi când vine vorba de situaţii de genul ăsta) cât şi din cauza mulţimii (la fel ca şi Poliţia, sunt nenorociţi când li se pune pata pe ceva). Am stat un an jumate în ‘Stanbul, i-am cunoscut şi am stat de vorbă şi cu poliţişti dar şi cu oameni „de rând”.

    00
  3. Mai era pe undeva un top, cu salariile din Europa. Romania e pe locul 2 de la coada. Paradoxal.

    00
  4. Cat timp in Turcia va exista pedeapsa cu moartea, pot face ei cate reforme vor si oriunde, nu vor fi acceptati in UE.
    Francezii, englezii, nemtii nu vor accepta Turcia in UE din simple ratiuni economice, pentru ca nu vor sa fie invadati de produsele ieftine si cam proaste care rezulta masiv din industriile turcesti. Pe langa, desigur, ura fata de religia islamica si amintirea cruciadelor.

    00
  5. Multam fain pentru mentionare.

    00
  6. In Turcia este o situatie extrem de tensionata datorita laicizarii statului. Oamenii au fost obisnuiti cu un stil de viata modern, iar acum se incearca introducere unor legi Sharia. Pe undeva era normal sa rabufneasca asa.

    00
  7. Nu zice nimeni nimic despre faptul ca Turcia a dat inapoi toti banii la FMI si nu mai are nevoie de ei.
    Pentru cei care doresc un articol destul de bun despre situatia respectiva:

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.