Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Economia duduie ca și-nainte de ’89: din pix. Noroc cu Masha

    00
  2. NOU
    #3

    5 grade diferenta si apoi ne explica Alina Neagu: daca afara sunt 37-38 de grade, temperatura optimă ambientală este undeva între 18 și 22 de grade, nu mai puțin.

    00
    • De 2 ori am citit articolul ala. N-am inteles nimic..

      00
    • pai ai vazut poza cu doamna doctor care de altfel zice: „noi suntem mai ursuleti, asa…”
      Cred ca asta spune totul…

      Pe scurt, se referea la faptul ca nu are trebui sa fie o trecere brusca intre temperaturi (sa nu fie un soc termic), ci o acomodare partiala inainte de iesirea la temparatura mare, la o temperatura cu 5 grade mai mica, timp de jumatate de ora!

      00
    • asta am vrut sa mentionez si eu, articol scrist ls misto

      00
    • NOU
      #7

      Articolul pare scris de Istodor.

      00
    • sau poate, doar poate, că nu-s nici medic, nici lingvist, nici nimic, situația e următoarea:
      – la modul optim, într-o situație ideală, temperatura optimă pt om e în intervalul 18-22 grade. mai de toamnă, primăvară, când și afară și în casă sunt temperaturi medii.
      – în situații de variații de temperatură când în interior temperatura ambientală este răcită artifical, este de preferat,optim, etc ca această modificare artificială să fie făcută astfel încât să existe o diferență de maxim 5 grade între temperatura de afară și cea din exterior și dacă diferența e mai mare să existe o trecere treptată.

      ps. îmi poate explica și mie cineva de ce foarte multă lumea vrea vara temperatura din interior să fie foarte joasă, aproape de ceea ce unii am numi ”frig” (mie la 15-16 grade, în ținută de primăvară, îmi e frig), dar iarna vor peste 25 de grade (unii, mai modești, se mulțumesc și cu 22-23)?

      00
  3. Cum se folosește aerul condiționat: 5 grade diferență

    Să vedeți ce diferență e când dați drumul la ninsoare :) https://imgur.com/iaDVm6w

    00
    • Eu am tinut ninsoarea aia pornita pana prin mai, sa vad daca o opreste careva. Se pare ca e un feature permanent :)

      00
  4. Da, toata lumea isi seteaza clima la 37gr cand afara sunt 42

    00
  5. Ce panică, frate, cu alea 60.000 de firme. Pana mea, unul nu se uită că din 1,1 sau 1,2 milioane de firme câte există sunt doar 300.000 care au o cifră de afaceri peste 100.000 de lei. Și 100.000 de lei înseamnă 8333 lei pe lună, mai puțin de 2000€. Cifră de afaceri, nu profitul patronului. Dacă urcăm limita la 200.000, mai dispar încă 100.000. Cam asta e realitatea, din 1,2 milioane, ai 200.000 firme cât de cât sustenabile și încă vreo 100.000 care împușcă francul.
    Deci, faptul că dintr-un milion firme existente pe hârtie s-au închis 60.000 este egal cu 0. Ca să nu mai vorbim că, la cât durează procedurile, cel mai probabil vorbim de firme închise real de-acum minim 10 ani.

    00
  6. Cum, nu s-au trezit inca „socialistii ” care sa ne explice dandu-si ochii peste cap ca „vai, draga, dar 100 de lei pe zi este sclavie moderna…”???

    00
    • 100 de lei ori 20 de zile lucrate aduc in casa 2000 de lei care la tara si in orasele mici sunt o suma decenta. Daca merg doi din familie e si mai bine. 2000 de lei lunar plus masa de pranz asigurata e mai bine decat au unii in Bucuresti.

      00
    • Ți se pare că e mai e nevoie? you get what you pay for.

      00
  7. Zilierii sunt plecați de mult la căpșunele pe 4-5x. Culmea, prețul produselor sunt la fel ca în țările în care au plecat. Unde e problema? La zilieri sau la angajatori?

    00
  8. Felicitari zilierilor si celorlalti oameni cu diferite specializari ce s-au pisat pe patronii romani. Am facut turul Europei acum cateva saptamani. Ca un mic rezumat, avem printre cei mai scumpi combustibili, iar preturile sunt mai mari decat in vest. Combinat cu preturile imobiliarelor din ultimul timp, mie unul imi da cu virgula. E o tara bananiera in Europa. Asta in timp ce patronul ala, se plange din Porsche-ul Cayenne ca nu gaseste zilieri sa lucrezi 12 h pe zi cu 80-100 lei.

    00
  9. Asa arată o economie sănătoasă, nu găsești angajati pe toate bulevardele.

    00
  10. 60.000 de firme au disparut pt ca o mare parte dintre ele au fost radiate automat in baza unei legi de prin 2018 care limiteaza numarul de coduri CAEN pe care le poate avea un PFA, o II sau forme similare de firme. Toate firmele care nu si-au redus numarul de coduri CAEN la cel acceptat de lege au fost radiate automat la 30 Martie 2019 chiar daca aveau activitate.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile