Știrile zilei – 3 august 2021

  1. Apus . Brunetă . Munți . Oraș . Munți . Brunetă . Apus . Blondă . Blondă . Verde . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Munți . Râu . Apus . Flori . Brunetă
  2. Guvernul continuă să se împrumute de bani
  3. Angajații ISU care nu sunt vaccinați n-ar trebui concediați?
  4. Clujenii își pot face carte de identitate nouă
  5. Creditele duduie
  6. Olandezii vor să ne fure portul Constanța
  7. Ce a făcut Bolojan cu banii din concedieri
  8. Philip Morris vrea să nu mai vândă țigări în următorii 10 ani
  9. 4,9 milioane pensionari
  10. Frumos la România, avem 5G și alte chestii
  11. Prețul cafelei va crește
  12. Dacă era țară normală, liderii PSD erau la bulău, toți
  13. Toți sunt de vină, mai puțin materia învechită
  14. Cronica de business
  15. Cronica de tehnologie
  16. Cronica de tehnologie
  17. Cronica de tehologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. La punctul 2: daca dai afara 70% din angajatii de la urgente, cine va mai furniza acest servicu in Romania? Vine doctorul cu trotineta la interventie, ca soferul si asistenta au fost dati afara?

    00
    • Pai si gata? Aia e, atat s-a putut? Cum cacat sa fi de la ISU, SMURD, etc. si sa refuzi sa te vaccinezi?

      00
    • Asta e ca aia cu cismarul care nu are opinci! Pai cum mah sa nu te vaccinezi tu ca personal medical….

      00
    • Păi și de ce să se vaccineze? Care sunt avantajele vaccinului anit Covid19 pentru un om sănătos și cu un sistem imunitar ok? Nu vorbesc de cei bătrâni, supraponderali sau cu boli cronice.

      00
    • Avantajele sunt ca nu ramai bezmetique. Sau sosoc

      00
    • Presupuneți, în mod greșit, că angajații ISU ar fi cu ceva diferiți de angajații din construcții sau de la serviciile de salubritate sau de ITiști. Ce studii medicale are un brancardier, șofer de ambulanță sau ce mai e pacolo? Sunt medici în România, care cred că nu au mai citit un studiu științific din facultate și voi aveți pretenții de la ISU. Pun pariu că media asta de 40% +/- 5% se va găsi cam în orice domeniu din România. 50% din români sunt speriați de 5G.

      Faceți aici aceeași greșală ca și la vot. ”DaCă Ar IeȘi ToAtĂ lUmEa La VoT, aLtFeL aR sTa LuCrUrIlE.”. Ar sta aproximativ la fel.

      00
    • ati luat-o razna, sunteti nazistii vaccinurilor. vaccinarea trebuie sa fie un drept, nu o obligatie. realitatea arata diferit de ce stiti voi din mass-media si ce mai permite fb si youtube sa existe ca informatie

      00
  2. Am căutat articole pe tema “aurului de la Londra”, dar nu prea sunt. E posibil să nu fie nicio legătură cu ieșirea UK din UE, aurul e acolo de multă vreme, parcă de pe la sfârșitul celui de al doilea război mondial.

    00
  3. La punctul 3 cu vaccinul și părerea privind concedierea unor persoane :
    Din cate cunosc, in acest moment vaccinurile au o autorizație provizorie de punere pe piață, iar vaccinarea nu este obligatorie – deci care ar fi temeiul legal de concediere a unor persoane care nu s-au vaccinat ????

    Pentru că în decizia de concediere trebuie să scrie că X a încălcat sau nu a făcut sau nu a respectat ceva ce este prevăzut undeva, într-o lege, ordin, regulament etc. – ori daca nu există obligația de vaccinare nu poți fi dat afară pentru că nu te-ai vaccinat.

    Din păcate în România, la nivelul percepției generale, asta este o situație generala – dacă oamenii au o problema cu ceva vor pur și simplu să se rezolve problema, nu contează ce spune legea.
    Dacă însă acelorași oameni li se încalcă un drept prevăzut de lege este vai și amar.

    00
    • Nu-l dai afara, il detasezi la mama dracului. La fel cum se detaseaza de la mama dracului in orase mai mari.
      Sa vezi atunci cresteri de vaccinari.

      00
    • Nu trebuie sa fi vaccinat, e suficient sa prezinti un test negativ facut la intervale de 48 de ore, pe banii tai. E ok, nu?

      00
    • @kendo
      Din cate am văzut în mass media toate studiile arată că și cei vaccinați pot lua Covid și îl pot transmite – aceleași studii arată că persoanele vaccinate se îmbolnăvesc mai greu, dacă se îmbolnăvesc fac forme mai ușoare etc. deci per ansamblu este bine sa te vaccinezi.

      Când impui însă o regulă sau o interdicție trebuie sa ai un scop explicit, legitim, real etc., astfel încât regula respectiva să facă în esență bine, chiar daca prin restrângerea unor drepturi și nu doar sa restrângă niste drepturi

      Dacă scopul tau este ca toți angajații ISU (de exemplu) să nu aibă Covid – atunci toți ar trebui sa se testeze la 48 de ore, deoarece și cei nevaccinați pot avea o forma ușoară de Covid și implicit pot transmite.

      Dacă scopul tau este doar sa reduci probabilitatea că angajații ISU să aibă Covid, poți să impui că ei sa fie vaccinați sau cei nevaccinați sa prezinte regulat un test negativ.

      Mergând mai departe insa pentru a reduce probabilitatea de a avea Covid oare doar angajații ISU trebuie sa se vaccineze sau toate persoanele ?
      Dacă se vaccinează obligatoriu toate persoanele cu cât scade insa efectiv posibilitatea de transmitere a bolii și cine răspunde în cazul în care o persoană are grave efecte adverse de la vaccinul pe care altfel nu l-ar fi făcut ?

      Acum se vorbește că este nevoie de a treia doza de vaccin, poate la anul se va spune că trebuie să facem vaccinul anual – poate statul să suporte la nesfârșit aceste cheltuieli ?
      Dacă nu poate să suporte la nesfârșit aceste cheltuieli oare se poate să fie obligatoriu vaccinul ?

      Toate astea sunt întrebări la care din punctul meu de vedere ar trebui să găsim un răspuns înainte de a ajunge la idei radicale.

      00
    • Scopul nu este reducerea transmisiei, pentru că cei vaccinați transmit la fel de bine virusul, se îmbolnăvesc la fel.

      Posibil doar să facă forme mai ușoare, deși studiile sunt facute de cei care vând vaccinul.

      Scopul este controlul populației, cu prea puține interes pentru sănătatea acesteia.

      Limitarea accesului și mobilității acesteia, obligativitatea testării regulate contra cost, obligativitatea vaccinarii și rapelurilor regulate.

      Acestea nu aduc beneficii reale populației generale.

      Toate acestea cu un medicament care aduce zeci de miliarde profit, este aprobat provizoriu și insuficient testat.

      00
    • ce zice tester aici suna a teoria conspiratiei acum, dar va fi de fapt doar o stire peste ceva timp. oamenii au luat-o razna, ce se intampla se poate compara cu ce era in perioada bolsevica: nu mai ai voie sa gandesti decat ce ti se spune de sus. si sunt multi care sustin ideea asta

      00
    • Concedierea se poate face. Conducerea țării poate schimba legea funcție de noile realități. Vaccinarea este o problemă de datorie socială, de obligație socială, de responsabilitate socială. În condițiile actuale de urgență mondială legile se pot schimba.

      00
  4. NOU
    #16

    Pe tema cu aurul. N-are nici o legatură cu Brexitul. Banca Angliei este depozitar internațional de astfel de valori, și nu de puțin timp.

    00
  5. 3. Simt un pic de buyer’s remorse si in loc sa acceptati ca poate v ati grabit putin, sa moara si capra vecinului🤓

    00
  6. 11. Haha, parca ieri glumeai tu ca se scumpeste cafeaua din cauza ninsorii din Brazilia

    00
  7. 6. Pe lângă faptul ca trebuie să fii un pic tâmpit să te gândești că un transport cu țârâita cu slepuri pe canalele navigabile din Europa continentală e de preferat în loc să le duci prin Mediterana direct în Rotterdam și de acolo pe mizerabilele lor autostrăzi în toată Europa, da, e și o chestie de dimensionare.
    De asta eu sunt adeptul „vizitarea gratuita a Europei de către generația 55+”. Orice pensionar care are creierul acasă, e suit in Euromast și i se arată portul Rotterdam ( vezi chestia aia cât juma de București, până la orizont?) , ar trebui să-l bufneasca râsul dacă vrea să-l compare cu Constanța. Serios, e o formă frumos mascată de subvenție pentru Tarom și de civilizare forțată.

    Da știu, ne ține Europa săraci ca să aibă muncitori ieftini…

    00
  8. 13. Sunt facultati f dificile. Nu neaparat materia invechita cat cantitatea e o mare problema. Cand ai 4 examene grele si 3 usoare in 2 saptamani nu prea mai conteaza daca iti place sau nu materia. E fizic imposibil sa inveti atat de mult.

    00
    • NOU
      #24

      @Ion „E fizic imposibil sa inveti atat de mult.” Dacă îngrași porcul în ajun, ai dreptate. Dar dacă ai învățat atunci când trebuia, nu mai pare atâta de imposibil.

      00
    • @valentin: tu nu ai fost niciodata stundent. inafara de medicina nu se invata inafara sesiunii.

      00
    • @ion: studentii trebuie sa se adapteze facultatii, nu facultatea la viata de student.

      In alta ordine de idei, materia la facultatile de tehnologie vor fi tot timpul usor invechite. Par examplu eu am invatat in facultate despre televiziunea „radiodifuzata” (desi cablul era deja rege pe vremea aia n-a pomenit nici dreacu de el) si aparate cu tub catodic. Si proful a vrut asa de tare sa ma pice ca era mai sa renunt. Evident ca, retrospectiv privind, totul a fost inutil dar cine putea sti pe vremea aia?
      La facultatile de IT problema e si examenul de admitere. Ala selecteaza studentii prost. De multe ori e la ceva mate (algebra/analiza parca) care dupa aia conteaza fix deloc.
      Cele mai multe joburi de IT in Romania sunt de „code monkeys”, trebuie sa fii familiarizat cu niste tehnologii care se evolueaza non-stop si tu tre sa tii pasul. Ce faci in faculta iti poate folosi daca aspiri la Gugal, Microsoft et co., nu la firmele de duzina la care aproape sigur ajungi.

      00
  9. @13 problema abandonului in IT e ca orarul (oralul) scolii se suprapune cu orele de webchat pentru za americanz ;) .

    00
  10. 13. Si eu am abandonat facultatea de info in anul 3, prin 2002. Nu eram un tampit, am intrat cu 9,90, aveam note bune. Mi se acrise sa am de-a face cu comunistii aia nenorociti si cu materia de 2 bani. Cand un idiot de profesor mi-a dat doar 5 la diferentiale, pentru ca nu aveam prezente (lucram si eu cat puteam) pe o lucrare de minim 9, l-am bagat in aia a ma-sii si m-am dus direct la secretariat sa imi retrag dosarul.
    Mai castigat iesi cu niste certificari serioase,nu cu mizeriile alea de facultati.

    00
    • Prima ta greseala a fost ca ai dat la info, la universitate adica.

      00
    • Poate, dar nu stiam decat matematica, la ce naiba sa dau?

      00
    • La poli, tot mate se dadea. In anii aia aveai de ales, pare-mi-se, intre 2 examene de mate sau unul de mate si unul de fizica. N-am sa fac acum reclama politehnicii, tot de c*cat e ca si orice alta faculta din Ro, dar informatica de la uni era pentru masochisti.
      N-am inteles niciodata de ce isi bateau joc de singura lor facultate care ar fi avut cautare. Parca o faceau dinadins complet insipida.
      Tu cand zici de „diferentiale” in anul 3 te referi la ecuatii diferentiale, adica mate? In anul 3 (din 4) trebuia deja sa faci numai chestii specifice de info si sa dai examen doar din programare.

      00
  11. 13. Firmele care angajează IT-iști deja nu mai au nevoie de diploma aia pentru reducerea de 10%. Care oricum va fi scoasă în următorii 5 ani.

    Also, poate explică prorectorul UB cum în ciuda sprijinului oferit de firmele de IT (financiar/seminarii/dotări/cursuri cu experți) pentru universitate ei au decis în senat creșterea numărului de studenți la Litere. O poate explica profesorul de logică Mircea Dumitru, fost ministru al educație în guvernul Cioloș, fost rector, că el a fost artizanul uneia din cele mai mari țepe de acest gen date firmelor.

  12. Programările la buletinul electronic merg beton https://imgur.com/a/s7wfaYn

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)