Știrile zilei – 29 mai 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Nu vine Rebengiuc dar vine Draga Olteanu, monstrusacru Tudor Gheorghe si desigur sclavul sef Mircea Diaconu

    00
  2. Când aud expresii de genul „clan de romi”, „interlopi”… niște paduchiosi care se bat, atât.
    Dacă poliția ar avea ceva nerv, nu mult, „clanurile de romi” ar dispărea precum cainii vagabonzi din București.
    Si câinii aia „terorizau trecătorii”.

    00
    • Politistii n-au nici un interesa sa dispara astia. De unde si-ar mai lua ei completarea la salariu ( ca sa nu zicem spaga) ?

      00
    • Politia nu face nimic pentru ca societatea nu se sesizeaza.
      Ei by default nu se sesizeaza – trebuie mortul sa faca plangere.

      Eu zic ca daca fiecare din noi am avea mai mult simt civic, daca am reclama fiecare neregula si sa urmarim rezolvarea ei – atunci o sa-si faca treaba mai bine.

      Poate ca traiesc eu intr-o bula dar rromii trebuie condamnati la scoala. Da, program fix, vrei-nu-vrei, mergi la scoala.

      00
    • noi ne uitam la aia din occident ca stau ca prostii la clanurile musulmane, dar nici noi nu stam altfel…

      00
  3. Asta cu „vânarea de talente” la HR e cam ca la știri, unde orice cazan bulgăresc este automat „bolid”. Rahatul acesta corporatist a ajuns mai rău ca învățământul politic de odinioară. Și probabil cu aceleași efecte pe care le aveau ședințele de partid din anii 80.

    00
    • Ultimul mesaj de mai sus nu era pentru domnul Dan Surpateanu (nu mi-as permite sa vorbesc la per tu cu cineva care mi se adreseaza cu dumneavoastra) Mesajul era pentru Alex care a sugerat ca eu sau altii am dori ca cineva sa lucreze exclusiv pentru „bunastarea” noastra. Sistemul de aprobari a facut ca raspunsul sa vina imediat dupa cel al domnului Dan Surpateanu.

      Suma de 3500 de lei este una perfect rezonabila si sunt de acord cu dumneavoastra ca, pentru sume mai mici, e greu sa gasesti motivatia de a veni la un job, oricare ar fi el.

      00
    • @Andrei: Foamea e o motivatie foarte buna.

      00
  4. Referitor la „3 din 5 angajati..” adevarul este ca s-a cam dus naibii piata muncii… ca si angajator cu o afacere care merge cat de cat bine este incredibil de greu sa gasesti oameni ok si implicati. Prima intrebare pe care o pun 4 din 5 candidati la interviu este, evident, cat e salariul. Aproape nimeni vad ca nu realizeaza ca salariul se face in functie de ceea ce stie el sa faca, de rezultate, de implicare. Mai mult, majoritatea angajatilor am observat ca inteleg ca salariul se da doar pentru prezenta la serviciu si pentru orice fac mai mult in afara de prezenta asteapta bonus. Nu sunt eu mare antreprenor dar problema cu oamenii este cel mai greu aspect al unei afaceri din punctul meu de vedere.

    00
    • In UK salariile sunt oa vedere, scrise in anunț.
      Faceți la fel, stimați antreprenori, și nu veți mai întâlni întrebarea asta din partea candidaților.

      00
    • Si de ce nu ar fi normal ca omul sa stie salariul de la bun inceput ca sa nu se mai piarda aiurea timpul cu procesul de angajare daca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu salariul? Ai impresia ca exista vreun om care sa vina sa munceasca pentru tine de dragul afacerii tale si de dragul bunastarii tale personale? Nu, vine pentru propriul lui castig financiar. Iar asta cu salariul se stabileste in functie de ce stie el sa faca e o prostie. In majoritatea corporatiilor salariul pentru o anumita pozitie e deja stabilit.

      00
    • Antreprenorii angajează în funcție de ce știe imul să facă, sau angajează in funcție de ce are firma nevoie?
      Eu aș băga diplomatic intrebarea: „Ce buget aveți pentru funcția asta?” ;)

      00
    • NOU
      #13

      Avand in vedere ca salariatii vin la servici/job pentru salariu, evident ca va intreaba asta. Sunt si cazuri (evident ca dvs nu va numarati intre ele) in care se poate munci pro bono sau chiar in deficit/salariu foarte mic datorita renumelui firmei. Ex: firme de avocatura extrem de puternice, firme de arhitecti foarte renumite, banci – Google/Alphabet, Adobe, Microsoft samd. Asta insa o fac doar incepatorii sau cei care vor in CV asa ceva, si perioade scurte (asta daca nu li se ofera un job de raspundere in cadrul firmei respective, caz in care oricum nu mai este prost platit).

      Si eu as intreba asa ceva, dupa cateva experiente neplacute. Timpul e pe bani pentru toata lumea, si chiar si dumeavoastra ca angajator de ce v-ati pierde timpul cu oameni care atunci cand afla salariul dispar? Plus, nu cred ca veti mai gasi, in starea actuala a economiei, oameni care vor sa creasca odata cu firma, daca nu sunteti cumva o filiala a unei firme celebre. Pur si simplu, personal, vad doar riscuri, si nu vad ce rost are sa ajut la cresterea unei firme ce nu este a mea – poate as putea fi interesat daca ar fi actiuni date anual la pret preferential sau gratuite, dar asta doar la firme serioase. La firme mici, nici o sansa, salariu si bonusuri, nu exista presupunerea de seriozitate in cazul patronilor romani mici/medii sau mari. Multi patroni sunt rroma sau rroma romanizati – din start refuz colaborarea – nu din ura rasiala, in fond tot indo-europeni si ei – pentru ca sunt ceea ce ei numesc smenari. Nu pot pune umarul la asa ceva, pentru ca daca as pune, as gasi justificat sa imi iau si eu ‘teapa’.
      Nu platesti serios, nu esti serios. Asa cum eu nu glumesc cu jobul, nu glumi nici tu cu salariul. Plata sub 3500 lei net e bataie de joc, daca nu iti permiti mai mult, fa-ti ceva intreprindere/afacere familiala si munceste tu si familia ta pe banii aia.

      00
    • Ce-am spus eu si ce spui tu… Bineinteles ca e absolut normal sa stie omul de la inceput ce salariu va avea. Eu doar am spus ca nu asa se procedeaza la interviu ca si angajat, in sensul ca discutiile se poarta asa:

      – Buna ziua!
      – Buna ziua!
      – Luati loc!
      – Multumesc! As avea o intrebare – ce salariu se plateste pentru postul acesta?

      Fara nicio exagerare aceasta e discutia initiala din primul minut cu 90% din candidati. Si posturile sunt unele pentru care se cer studii superioare, nu am vreo crasma sau mai stiu eu ce.

      Practic eu spuneam mai sus ca aceste persoana se descalifica din start ca si credibilitate punând problema in felul acesta. Crede-ma ca nu am nicio dorinta de a avea oameni care sa „lucreze pentru bunastarea mea” asa cum sugerezi.

      00
    • @Andrei
      Desigur Andrei ai si tu dreptatea ta , nu e usor sa fii intreprinzator si ‘Chapeau’ pt asta dar poate e timpul sa te-ntrebi daca problema e la candidatii tai, la tine sau la ambii.

      00
    • NOU
      #16

      @Andrei Nu e frumos, nu faci impresie buna sa faci asta, dar eu o fac. Pentru ca am avut angajatori care mi-au facut-o cu salariul si nu mai risc. Am avut interviu de 10 ore in aceeasi zi, nu am intrebat de salariu (era firma de renume la vremea aceea) si am plecat de foame de acolo pentru ca nu aveai efectiv ce manca acolo; am aflat ca era salariu praf.
      Ce rost are sa pierd timpul si al meu si al tau daca nu ai bani? Asa cum am spus mai devreme, daca nu ai bani, faci afacere familiala si gata! Nu trebuie sa ai afacere daca nu iti permiti sa ai afacere! Si la angajatori ca la angajati – survival of the fittest!

      00
    • Prin facultate cand incercam sa caut fie ceva part-time, fie ceva pe domeniu inclusiv 8 ore, citeam cu foarte mare atentie anunturile de angajare si ce frumos sunau ele, iar cand ajungeam la fata locului era cu totul altceva. Nu e vorba de moft, ci de dezamagirea ca mi-am pierdut cateva ore din viata sa ma duc la un interviu pentru o pozitie pe care nu o doream, doar ca nu stiam despre ce e vorba. Prezinta ce e important pentru compania ta, dar si pentru viitorul angajat si vei evita multe situatii de genul. Faptul ca te plangi de aia 4 din 5 poate insemna ca tu nu ai habar sa iti vinzi postul ca sa iti atragi candidatii pe care ii doresti. Deci mai usor cu aia 4 din 5.

      00
    • @Andrei: cu ăla care spune mulțumesc după ce l’ai invitat să ia loc nici nu trebuie să mai continui interviul. îl angajezi și’l plătești cât cere!

      00
    • Am avut interactiuni pe ambele parti (nu, nu sunt antreprenor, n-am firma, dar am stat si pe partea aia a liniei).

      De ce cacat sa nu zici direct salariul din start, sau un buget?

      Daca eu lucrez pe ~4000 lei, sa zicem, si tu cauti o persoana cu aceleasi aptitudini pe care le am eu, dar tu ai un buget maxim de 3000 de lei, indiferent de „ce stie sa faca”, de ce sa ne pierdem timpul amandoi?

    • Nu zic salariul din 2 motive:
      1. Îl lasă pe prost sa spună cat vrea. Dacă vrea mai mult.decat bugetul, negociază cu el sau declara opariti ca lumea nu vrea sa muncească. Dacă vrea puțin, și-au găsit prost ieftin
      2. Dacă spun salariul, firmele concurente o sa spună cu 10 lei peste și tot asa se va crea o bula prin care așteptările salariale vor creste, ei nu vor asta, vor ca oamenii sa vina sa se milogeasca și sa accepte orice mizerie

      00
    • http://www.reed.co.uk Salarii la vedere. Aia nu pierd timpul cu cacaturi „- Ce salariu va doriti?”

      00
  5. zecile de mii de șoferi blocați în iași în trafic îi urează un sincer „la mulți ani!” lui niță

    00
  6. E la moda arestul la domiciliu…Nu a scapat, ii are pe constiinta pe cei doi politisti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube