Știrile zilei – 29 iulie 2020

  1. Mare . Brunetă . Brunetă . Oraș . Dasha .
  2. Optimismul imobiliarilor e adorabil
  3. Starea cadrelor didactice care se vor întoarce la catedră
  4. "Ăla e prostul ăla care fumează, nu?"
  5. Grupul LMVH are scăderi, deși luxul nu trebuia să fie afectat
  6. Da’ de ce nu vin mamă la tine deloc nici unul?
  7. Sinistra comedie a alegerilor din București
  8. Cresc prețurile la carburanți
  9. Cronica de tehnologie
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Lol @ „Peste jumătate dintre fumătorii din România (57%) sunt bărbaţi”.

    E atat de aproape de medie procentul acela incat efectiv nu spune nimic.

    00
  2. Optimism sau nu, dar prețurile alea, pentru București, după o scădere timidă, parcă nu se mai mișcă deloc în jos.

    00
    • Articolul ala e o mizerie. Spune ca „~135.000 de potentiali cumparatori au fost direct interesati” si atat.

      Importante sunt tranzactiile efectuate si la ce preturi. Eu personal am fost interasat si am mers sa vizitez 2 case de peste 150.000 euro. Nu am cumparat niciuna.
      Am fost doar pentru a ma calibra si a ma informa ce mai este prin piata pentru ca 99% din anunturile imibiliare nu spun nimic despre proprietatile scoase la vanzare. Musai trebuie sa iei contact direct pentru a afla informatiile care te intereseaza. Sau sa afli ca sunt mult supra-evaluate proprietatile.

      00
  3. chiar sunt curios tare cum se va desfășura învățământul din toamnă, în românia, în primul rând, dar și în lume. că văd că nimeni nu se întreabă de ce universitățile cambridge și harvard au anunțat demult că vor avea, în anul universitar ce vine, exclusiv cursuri online, pe toată durata anului.

    00
    • ai noștri sunt fierți, că online nu pot să fure. de aia nu au nici un plan, nu fac nimic, așteaptă să se revină la normal.

    • greșești. câteva milioane de tablete și laptopuri, plus sistemul de comunicații, plus mentenanța aduc bani cât 4 autostrăzi nefăcute.

      00
    • @berenger, da, dar asa fura doar cativa, multi raman pe dinafara. Si aia multi conteaza la alegeri.

      00
    • Am făcut ceva facultate la Politecnico di Torino.
      Încă din 2013 puteai, ca student, sta acasa si să urmărești cursuri online. Profesorii erau înregistrați, până la finalul zilei cursul apărea pe serverul facultății.
      Era foarte fain și dacă nu înțelegeai ceva la curs, reluai acasă. Ba mai mult, cum mi s-a întâmplat mie, poate explica mai bine alt profesor. Aveam curs de chimie cu X, dar nu înțelegeam prea ok, așa ca acasă urmăream si cursul lui Y.
      Și mai mult, fiind student cu acces pe serverul universității, puteai vedea TOATE cursurile online din Politecnico. Din anii trecuți, de la alte facultati, totul.
      Încă ceva: cursurile se inregistrau cu o frecvență de câțiva ani. Adică, eu in 2013 putem vedea si cursuri din 2010.
      Doar sa vrei să înveți!

      Eu sunt Cristi care a scris un mic articol (?) despre sistemul de învățământ din afară, și am pus niște poze cu sălile lor de lectură, pline de nu puteai arunca un ac.
      Trei sferturi din comentarii erau desore „și românii au sali din astea, nu te mai da tu rotund”, ignorând complet faptul ca in sali cu sute de locuri nu era un scaun liber.

      00
    • și ăia mulți pot fura „băiatu, fă un transfer pe paypal ca să îți dau linkul de zoom”

      00
    • @berenger: nu e chiar asa. la tablete fura doar unii. daca se deschid scolile pot sa fure toti.

      00
    • @Cristi, mai multe detalii despre cum ai ajuns sa stuiezi la PoliTo ?

      00
    • E facultate de stat. Oricine poate merge la PoliTO. Romanii sunt in UE, si au taxe mai mici. Noi suntem si saraci, adica avem „venituri anuale pe cap de familie” foarte mici. Asa ca, taxele cele mai mici. 400 de euro pe an, in doua rate.
      Examenele si restantele nu se platesc. Iesi mai ieftin decat la universitate din Romania.
      Chiria in Torino a fost 200 de euro patul, intr-o casa de 80mp in care erau 3 paturi. imagineaza-ti spatiul: 600 de euro chirie pentru 80 de mp.

      Am dat examen, si am intrat.
      Am avu un unchi profesor universitat la Poli Bucuresti. Intrasem si la Bucuresti. Am mers la el sa-l intreb ce sa fac, ce sa aleg?
      Unchiul asta, fost prorector la Poli, mi-a spus sa ma duc la Torino fara sa analizez prea mult.
      Asta am facut.
      Au fost niste ani foarte frumosi, chiar si la 35 de ani, cat aveam cand am ajuns acolo.

      Am fos mai putin silitor decat au fost altii, si nu am avut nici un fel e bursa. Dar stiu romani care au luat TOT ce se putea lua la nivel de burse. Bursa de merit, bursa data de Inesa SanPaolo, bursa data de… laptop oferit de… pentru aia „cum laude”. Au luat tot. Erau „pe profit” cateva mii de euro pe an, asta dupa cazarea gratuita, scolairzare gratuita, laptop gratuit… dupa ce au accesat astea, erau si pe profit.
      Eu am IQ mai mic decat aia. Sau poate am „IQ emotional” mai mic (sau mai mare) pentru ca m-am luat cu altele, mai putin cu invatatul in mod serios.

      Cam asta e.
      Daca voi avea copii, ii voi incuraja sa mearga la facultati in afara tarii.
      Am un coleg care are fata ce a luat bacul anul asta. 9.32 media la admitere la facultate. A intrat la Brasov. Am facut ieri cu el in calcul… Era mai ieftin pe an daca mergea la Torino. Dar na, ei sunt bogati, nu ca mine. Ei isi trimit copilul la Brasov.

      Uite-l pe proful meu favorit de chimie, care intre timp a ajuns rectorul PoliTO:
      https://www.youtube.com/watch?v=w_pUjrR1B9k

      00
    • Cum arata un curs online din 2014:
      Chimie: https://www.youtube.com/watch?v=4svq4M9yIDc
      Mate: https://www.youtube.com/watch?v=HMhmO1Q9zvc
      proful de mate, cel mai bun profesor pe care l-am avut in viata mea, domnul Boieri. Amuzant, proful de chimie e Sarracco, cel de mare, Boieri.
      Boierul si Saracul. :)
      Lui Boieri i -s astricta proiectorul intr-o zi. A spus: „Sa ne intoarcem la creta. Nu am mai scris cu creta din anii ’90.”

      00
  4. „Problemele capitalei României sunt acute și tot mai profunde – distracția favorită a locuitorilor ei a fost să facă duș cu apă rece vara asta, după ce astă-iarnă o bună parte din ei au dârdâit în case. Avem cel mai prost trafic din Uniunea Europeană, mii de clădiri care riscă să se prăbușească la un cutremur mare, iar capacitatea de preluare a unor bolnavi grav de Covid-19 a fost depășită cu ușurință în doar câteva săptămâni.”

    cele mai mari subvenții din țară pentru apă caldă și căldură, cele mai ieftine bilete (bineînțeles, tot subvenționate) la transportul public, cel mai mic preț – reglementat – din țară la taxiuri, vouchere pentru biciclete, pentru vacanțe în grecia, pentru teste covid pentru vacanțe în grecia, pentru femei însărcinate etc., etc.

    cei mai bogați români sunt și cei mai cocoloșiți cu bani publici și apoi lumea se întreabă de ce orașul se prăbușește în jurul lor…

    00
    • Tot din acel articol: n-a facut deoarece a fost vaduvita de fonduri de colegii din partid, aham, s-o creada porcul pe ea si pe articolele de genul asta. PNL si USR s-au raliat exemplar pentru a contracara ciuma asta. Nu consider ca USRr duce lipsa de oameni, daca nu era Nicusor era altcineva, sunt cativa oameni cu potential acolo.

      00
    • bucurestiu primeste inapoi mai putin de 20% din ce produce. Asta asa ca „de ce sunt subventii”

      00
    • @animaloo, n-ai înțeles. problema e alta: faptul că banii pe care bucureștiul îi are sunt folosiți foarte prost. bucureștenii nu au apă caldă și căldură pentru că banii pentru investiții în țevi noi și centrale performante sunt folosiți să se plăteacă, sub formă de subvenție, actualele centrale și actualele țevi crăpate peste tot. banii aia mulți pe care-i are bucureștiul se duc în milioanele de metri cubi de apă caldă care curg, pur și simplu, în pământ, se duc în întreținerea unor tramvaie depășite acum 30 de ani, într-o întreagă mafie bugetară care toacă fonduri imense pe sinecuri, în cadouri date unei populații care nu are nevoie de acele cadouri etc., etc.

      și asta cu „producția” bucureștiului e un mit. faptul că la bucurești sunt sediile de firme și, deci, oamenii cu cele mai mari salarii, nu înseamnă că bucureștiul „produce”, ci doar că profită la maximum de poziția privilegiată în raport cu restul țării.

      00
    • Foarte buna analiza despre situatia Bucurestiului (si nu numai) in prag de alegeri locale. Sinistra si fara sfarsit cearta pe candidatii de dreapta… nu fac decat sa developeze intentii discutabile si sa demobilizeze alegatorii, cati or mai fi fiind. Jocul USR in capitala e penibil. Incapatanarea cu care PNL tine de candidatul de la sectorul 2 e penibila. Sa te pozezi (instagram, aprilie) cu Rares Bogdan si niste preoti (!) pe la manastiri (?) tine loc de competente? Asta te calificala primarie?

      00
  5. paradoxal si ironic, da, preturile la imobiliare ar putea sa creasca, pt ca lumea se cam reorienteaza, o data ca nu prea stie in ce altceva sa investeasca si pentru ca realizeaza ca degeaba ai 10 genti Gucci si 20 de perechi de LV, in vremuri nasoale nu te ajuta prea mult.

    00
    • Da, ajuta sa cumperi apartamente pe care le tii la fel de goale precum gentile Gucci.

      Parerea mea e ca majoritatea cumparau in ideea in care le bagau pe airbnb sau la inchiriat pe termen lung
      .
      Daca regimul hotelier nu mai merge (si aici o idee pentru statul roman: verifica pe aia care inchiriaza ilegal!!!! E plin olx-ul de inchirieri in regim hotelier…) iar chiriile scad, renteaza sa cumperi ca investitie tinand cont de nivelul preturilor de achizitie si ROI?

      00
    • il tii gol doar daca nu te intereseaza deloc chestiunea inchirierii. altfel, daca te interesezi cat de cat de o zona buna, ai toate sansele sa faci bani. un apartament nu il cumperi cu gandul ca anul asta e naspa la inchirieri, e o chestie pe termen lung. odata ce devine disponibila vaccinarea, isi va reveni si turismul.

      00
    • Cine are 10 genti Gucci si 20 de perechi de LV probabil are si un bloc de vânzare pe undeva

      00
  6. Asociaţia Dezoltatorilor Imobiliari din România protestează împotriva modificărilor aduse de Guvern programului Noua Casă: Programul nu ar putea aduce beneficii reale in piaţa imobiliară. ( https://www.zf.ro/constructii-imobiliare/asociatia-dezoltatorilor-imobiliari-romania-protesteaza-impotriva-19444703 )

    Eu inteleg asa, citind toate articolele de pe zf care se bat cap in cap: programul nu o sa aduca beneficii, dezvoltatorii sufera, preturile vor creste preventiv deoarece a fost marit plafonul.

    00
  7. 2. Imobiliarii sunt in denial, ca in vara lui 2008. Si incepuse asa bine anul, totul era pe crestere…

    00
  8. buhnici primar !!!

    00
  9. Craiova in top 10 orase? Mai lipsea Constanta. Imi dau seama ce aspiratii au aia care au votat.

    00
  10. Imobiliarii, noii speakeri motivationali! Mereu optimisti

    00
  11. Te-ai uitat la preturile materialelor de constructii ? Sunt cu vreo 20-30% mai mari fata de anul trecut.

    Nu vad cum ar putea sa scada pretul apartamentelor (cel putin in blocuri noi), doar daca le-ar construi din hartie si plastic poate.

    00
  12. Nu zic ca Basescu a fost un primar perfect, dar sa il pui in lista cu Firea, Lis sau Videanu e jalnic.

    00
    • NOU
      #34

      și dacă oameni încă îl apreciază pe Băsescu ca primar sau ca orice ne mai mirăm că lucrurile merg așa?
      Repetați după mine: singurele progrese văzute în București, în orice perioade, nu au venit din cauza unor oameni care administrau orașul sau sectoarele atunci ci din cauza obligativității de a implementa unele chestii venite de afară!
      De-aia cât de cât orașul s-a mai curățat puțin față de cum era în 94-95!
      Cât despre articolul pressone, mi se pare fff bun, dacă nu ar fi prost! Cum să prezinți tot lanțul de politicieni și partide ca fiind vinovate pt problemele din București când acei oameni și probleme nu ar fi existat politic dacă nu ar fi fost aleși?
      Avem ce am cerut și vom avea în continuare la fel!

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.