Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

76 comentarii

    • 10000 de euro chirie pt o casuta in centru/sezon. Sa nu ne miram de 30 de lei pe o clatita.

      Comentariu apreciat.371
    • Sunt f curios cam cu ce profit raman (in medie) dupa targurile de Craciun. 120000 – 53500 = 67500. Din care mai scazi salariile (targul tine cam o luna) si pretul de achizitie al marfii. Food truckurile alea trebuie tinute prin vreo curte undeva tot anul, deci sa zicem si chiria lor (desi se gaseste loc in curtea cuiva si gratis). Mai ai si investitia in food truck – cam 25k euro ceva decent. Deci care sa fie profitul? 25000? 30000? 35000? O amortizezi in 3-4 ani. Nu cumva astia care se plang sunt pe genul lacomie Horeca – hai sa ne scoatem investitia in 2 ani ca sa vina banu gros mai repede ca fraierii oricum platesc? 250000 ron/50000 euro venit ca sa fii multumit? Pt o luna?

      Urusu’ ala nu se ia singur…

      Indecis. Tu ce zici?2313
    • dacă e așa simplu, de ce nu-ți iei un food truck d-ăsta și nu te apuci de învârtit în crătiți?!

      Indecis. Tu ce zici?2432
    • Anul asta ma duc intai si mananc bine la Hadad, inainte sa merg la targ. Altfel ma rupe la buget.

      Comentariu apreciat.311
    • Vesnica retorica de 2 lei : Dar de ce nu faci tu ……

      Indecis. Tu ce zici?2810
    • @AB: Anul trecut am luat la rând toate tărgurile de Crăciun de la Hamburg pana la Brasov. La Bratislava a început să scârțăie treaba (târgul de crăciun e o crâșmă imensă în aer liber, au ăia numai băutură și atât) și când am trecut granița s-au dus dracului magia sărbătorilor.

      Pe lângă prețurile la nivel de Viena, la Oradea a fost okish dar scump, la Cluj primul vin ok, al doilea oțet. La Sibiu nu l-am mai încercat pe-al doilea. La Brașov au vrut pur și simplu să mă otrăvească, am aruncat vinul de la două tarabe diferite. Nu mă refer aici la condimentarea vinului că acolo gustul e subiectiv, eu vorbesc de oțet spurcat, zici că au fermentat apa din ligheanul în care s-a spălat pe picioare un soldat. Șocul a fost cu atât mai mare ca veneam de la ungurași de la Gyor și Budapesta unde m-au rupt cu gusturile, nene! Am mâncat la ungurași de’ nu ne-a mai trebuit restaurant după târg, când intram într-o cameră prima dată apărea burta apoi eu.

      Da, tărgurile noastre arată foarte bine, dar băutura e bătaie de joc și mâncarea e atât de scumpă ca mai bine te duci la restaurant și poate mânânci ok (la Oradea, restaurant cu 4.7 pe Google nu-s în stare sa facă un stake).

      Comentariu apreciat.573
    • @AB putem sa discutam si de ce nu am eu food-truck, dar discutia era daca nu cumva sunt iar niste lacrimi de crocodil ale Horeca.

      Si ca sa-ti raspund la intrebare, e mai simplu sa investesc in remedii pt enterocolita/toxiinfectii, am asa o presimtire ca o sa fie cerere.

      224
    • eu mă refeream la discuția despre profit versus cheltuieli, nu despre gusturi, procedeu de fabricație a mâncării, toxiinfecții și alte alea.

      dacă n-am înțeles eu bine discuția, my bad.

      36
  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2377
  2. 8. Parc fotovoltaic în Argeș, 155 MW, va alimenta 100 de mii de gospodării.

    Parc fotovoltaic la Al Dhafra în Emirate, 2 GW, va alimenta 200 de mii de gospodării.

    Ori cineva minte, ori e al naibii de scump să ții aerul condiționat pornit 9 luni pe an.

    Comentariu apreciat.496
    • Romania – gospodarie cu 2 becuri, 1 TV, 1 frigider.
      Emirate – gospodarie cu 3-4 dispozitive de AC.

      Comentariu apreciat.862
    • 155MW/100k vine o medie de 1.5 kw pe zi, adica sub 50kw pe luna de gospodarie – asta presupunand ca au doar zile insorite tot anul. O fi zona rurala, dar e clar subestimat consumul, in medie e cel putin dublu consumul la o casa (presupunand ca nu se incalzesc electric). E umflat sa dea mai bine in presa.

      Comentariu apreciat.454
    • neaorin:

      E exact ce bănuiești, AC și sisteme de ventilație complexe pentru a putea trăi în deșert în timpul verii.

      Gândește-te cam de câți kw ai nevoie să menții o temperatură de 24 când afară sunt 30-35 ca la noi, și câți ai nevoie atunci când afară sunt 45-50.
      Plus că nu știu care sunt standardele de construcție, cât de bine izolate sunt casele alea.

      Și mai e un factor, sunt sigur că nu sunt gospodării de 90mp casa și restul coteț și wc, fiind Dubai mă gândesc că orice casă începe de la 200mp utili deci poate ar fi utilă și să știm suprafețele medii per gospodărie să putem compara.

      Comentariu apreciat.393
    • plus că Argeș e județ de munte/deal. cam în juma’ de județ ajunge temperatura vara la peste 35 grade celsius și chiar și atunci puține ore pe zi.

      exemplu concret: mi-am făcut concediul în iulie, acasă, pe malul dunării, mama avea curiozități morbide și avea afară (pe o masă de lemn, la umbră) un termometru. la 10 seara temperatura cobora la 30 grade. (între 11 dimineața și 8 seara nu puteai să stai afară).
      taică-meu și-a petrecut vara cu treburi la câmpulung muscel, în argeș. după 8-9 seara punea șosete, pantaloni lungi și hanorac, că era răcoare, dormea cu pilotă subțire.

      diferanța între câmpulung și Dubai e de la cer la pământ.

      Comentariu apreciat.290
    • Incurcati KW (putere) cu KWh (energie).

      Daca e sa calculam pe KWh, total energie generata/consumata. (factura de curent vine in KWh)
      parcul din Arges are putere maxima, in cea mai insorita zi de vara, la ora 15 de 155MW. In acea zi, va produce aproximativ 6h*155MW= 930MWh. In intreaga zi. Anualizat (iarna eterna surpriza) la latitudinea sudului Romaniei, vine aproximativ 4h*155MW*365zile=226GWh
      Asta vine un consum mediu pe casa de 2MWh pe an, adica 188kwh pe casa pe luna. Complet viabil ca medie la nivelul tarii.

      Daca e sa calculam pe KW. Putere produsa/consumata maxim instantaneu. (ce putere maxima consuma motorul electric maxim pe care il poti porni acum)

      In cea mai insorita zi de vara, la ora 15 parcul fotovoltaic va produce 155MW.
      la 100.000 de case inseamna ca va fi suficienta putere in fiecare casa sa invarta un motor de 1.55 de KW. Echivalentul unui resou mai mic pornit 6 ore pe zi vara si 2 ore pe zi iarna in maxim.

      220
    • @Baliverne
      Nu cred ca incurcă ceva. E vorba de puterea instalată, nu de consumul in timp.

      02
    • @Marinel citez din OP: „va alimenta 100 de mii de gospodării.” aceasta declaratie era contestata de autor.
      Din prima parte a comentariului meu, pe KWh, demonstrez ca da, aduce in sistemul energetic echivalentul de energie pentru 100.000 de utilizatori medii romani.
      In a doua parte a comentariului, pe KW, arat ca daca ar fi legat de puterea instantanee, n-ai putea sa faci mai mult decat sa fierbi un ou in fiecare casa la un moment dat, ca apoi ai depasit capacitatea. Casele sunt legate la 6 sau 7KW, rar la 11KW. Ori sistemul de mai sus da maxim 1.5KW la fiecare din cele 100.000 de case in conditii optime.
      Deci prima parte e corecta, declaratia ca „va alimenta 100 de mii de gospodării” este calibrata in energie, nu putere, pentru consumul mediu al consumatorului privat.

      20
  3. 3. Si totusi, de ce e inflatia tripla in Romania? Compunere de clasa a 3-a.

    Comentariu apreciat.385
    • Da, lumea urlă că chatgpt care regurgitează/rescrie de la alții le va fura locurile de muncă celor care…regurgitează și rescriu și ei de la alții la rândul lor :)

      Comentariu apreciat.371
    • S-au printat mai multi bani decat in alte state. De aceea avem noi inflatie (mai mare).

      1611
    • Era scris in primele randuri: ” În 2023, România a printat 40 miliarde de lei (bani noi). La fel de mult ca în pandemie.” Bani echivalenti cu aproape 3% din PIB tipariti din nimic si aruncati in mare parte in consumul guvernului.

      Indecis. Tu ce zici?296
    • N-a zis decat de vreo 15 ori ca s-au printat bani

      Comentariu apreciat.322
    • Ca s-au printat bani stie orice fraier care a urmarit stirile in ultimii 2 ani. Dar sa scrii un articol intreg din care singura explicatie a intrebarii din titlu e „ca s-au printat bani”, asta inseamna sa fii mafiot. Ce bani, cat, cum, unde, pentru ce? Care e legatura cu dobanzile de referinta? Cat au crescut la altii si cat au crescut la noi?

      Comentariu apreciat.304
    • A zis, dar nu a dezvoltat: „Statul printează bani pentru a acoperi deficitul bugetar.” Toate statele fac asta, diferenta e ca unele au incetinit printarea de bani, altele au oprit-o cu totul. La noi petrecerea inca e in toi.

      Solutia e desigur stoparea printarii de bani si reducerea cheltuielilor bugetare ca sa nu intram in deficit (asta poate insemna orice de la inghetarea angajarilor la reduceri de personal, amanarea de achizitii ne-esentiale (iPhone 15 Pro anyone?), taieri de salarii si pensii, taierea finantarii pentru diverse programe).

      Dar masurile astea vin cu dureri in randul populatiei si asa ceva nu se face in an pre-electoral.

      Parerea mea e ca la un moment dat, destul de curand, BNR nu va mai putea tine cursul leu-euro in frau fara sa topeasca aiurea banii din rezerva valutara si se va produce declicul. Ar fi inteligent sa aveti niste economii in euro.

      175
    • Cursul euro e mânărit și menținut relativ stabil de BNR de vreo 20. Caută evoluția cursului față de euro sau dolar a coroanei daneze, norvegiene sau suedeze, și compară cu evoluția cursului leu-euro.

      Câtă vreme România se împrumută extern la dobânzi record, BNR va face orice tumbe are nevoie să facă pentru a menține cursul stabil, pe o traiectorie ușurel ascendentă.

      Tu ce ai face dacă ai datorii în euro dar salariul îl încasezi în lei, iar politica monetară e decisă de tine?

      122
    • @Tudor et restul

      [Adrian] Vasilescu (BNR): Întotdeauna în noiembrie se produce o ușoară depreciere a monedei naționale

      Întotdeauna în noiembrie se produce o ușoară depreciere a monedei naționale, fenomen întâlnit la cehi, la unguri și la polonezi, a declarat luni, pentru AGERPRES, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR.

      “De ce este totuși depreciere și nu apreciere? Sau de ce nu stă leul în raport cu valuta pe loc? Din mai multe motive. În primul rând e noiembrie și întotdeauna în noiembrie se produce o ușoară depreciere a monedei naționale. Și asta nu se întâmplă numai în România, se întâmplă și la vecinii noștri, la cehi, la unguri, la polonezi. Și ei au înregistrat o ușoară depreciere în această perioadă pentru că în primul rând vine iarna, în al doilea vin sărbătorile și în aceste condiții este o intensificare de importuri. În același timp, dacă vorbim de raportul import-export vedem că pe întregul an 2019, așa cum a fost și în 2018, așa cum a fost și în 2017, avem o creștere importantă a importurilor în raport cu exporturile, care cresc și ele dar mai încet. Și acesta duce la un deficit de balanță comercială, deficitul de balanță comercială se reflectă în deficitul contului curent și asta se vede pe piața valutară pentru că deficitul acesta trebuie acoperit de undeva”, a spus Adrian Vasilescu, referitor la deprecierea monedei naționale.

      „Plec de la ce se frământă acum pe piața știrilor, anume depreciere record, record istoric la deprecierea leului și așa mai departe. Practic de ieri până astăzi leul s-a depreciat cu o jumătate de ban, iar de la sfârșitul lunii octombrie până astăzi, cu două zile până în ultima decadă a lunii noiembrie, deprecierea este cu un ban și jumătate. Practic, dacă apar cifre în plus sau în minus ele sunt foarte mici și nu sunt de natură să ne îngrijoreze”, a afirmat Adrian Vasilescu.

      „Mai e ceva. Văd că sunt foarte multe comentarii privind declarațiile politice. Leul nostru are o particularitate. E sensibil la declarații politice dar nu atât mult precum sunt alte monede. Piața noastră valutară este mai puțin sensibilă și la declarații politice și la zvonurile din sfera politicii”, a mai declarat Vasilescu.

      Încă o observație, din memorie…
      Primul & actualul guvernator BNR, Isărescu, zisese direct sau printr-o goarnă din BNR (nu mai țin minte), acum niște ani, că nu ia nicio alegere fără să țină cont de alegerile făcute de băncile centrale din Polonia, Cehia și Ungaria(?), efectiv telefonul fără fir domino. Nu pot să găsesc articolul dar știu, ori el fie coarnele (tot el dar indirect), că a zis asta, cu banca poloneză & cehă sigur.

      50
    • @Ioan C, eu as printa euro, stiu ca sunt glumet dar daca tot e sa trolam plebea de ce nu.
      Pe mine ma amuza faptul ca desi printarea nu o face romania de capul ei practic banii aia nu ii vede niciun roman, doar aia in genul lu cere cash care isi fac imobiliare peste hotar, asa ca eu recomand romanului de rand sa isi vadaa de treaba ca de iesit cu molotovu in strada nu o sa iasa ca nu-i ucrainian

      65
  4. Nu mai șterge comentariile, șefule!

    Comentariu apreciat.494
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1448
    • Creșterea dobânzilor e principalul mecanism de a scoate bani din piața și de a reduce inflația.

      Comentariu apreciat.3812
    • Alex
      E principalul mecanism de a scoate bani din buzunarul tău (prin inflație) și a îmbogăți băncile și statul. De aia merge economia nasol in vest unde dobînzile sînt sub jumate fata de alea românesti, nu-i așa?

      Indecis. Tu ce zici?2327
    • Știi tu ceva dar nu precis. Banii au apărut ‘din neant’ atunci când ți s-a acordat creditul, nu când îl plătești înapoi.

      Comentariu apreciat.378
    • @Marinel: stii tu ceva, dar nu stii bine.
      Dobanzile mari sunt efectul inflatiei, nu cauza ei. Practic ala care te imprumuta isi vrea toata suma inapoi, actualizata cu rata inflatiei, caci altfel el iese pe minus.
      Bine, mai adaugam aici riscul de tara, instabilitatea fiscala, soldul balantei comerciale, previziunile privind deficitul, ma rog, din astea.

      Indecis. Tu ce zici?277
    • Inflația e o consecință a injectării de bani in piață. Banii respectivi trebuie scosi cumva pt a scădea inflația.
      Dobânzile in Romania sunt/ au fost la jumătate față de inflația maxima. (Cifre din cap: inflație de 16%, dobânzi de 7-8%). Vorbesc de cifrele oficiale.
      In SUA inflație maxima a fost de ~9% iar dobânzile la 5-5.25% cu mențiunea că de câteva luni dobânzile > inflația.
      In Romania dobânzile cred că au rămas la 8% dar inflația e in continuare mai mare, undeva la 10%.

      56
    • Marinel: vrei sa faci 2 tipuri de prajituri si ai doar 1 kg de zahar. Il imparti egal si te apuci de treaba, dar constati ca prima prajitura necesita cu 15% mai mult zahar. Nu te apuci sa cumperi zahari, ci pui mai putin zahar la prajitura a doua.
      Sper ca m-am facut inteles :)

      320
    • Banii sunt virtuali, idem dobanzile, trebuie sa ai pl mare sa nu te bata altii, cum fac americani, ei probabil au printat de 3 ori mai mult ca noi dar nu ii afecteaza ca la ei e pulanul

      72
  6. @2
    Nu e cel putin dubios, ca altfel nu pot sa spun, ca domnul nostru presedinte a ridicat imunitatea celor doi de la USR? Si atunci cand e vorba de imunitatea altor lichele din parlament, trebuie supus la vot?
    Si apropo, ati mai auzit pana acum de la presedinte sa ridice imunitatea pentru cineva?

    Indecis. Tu ce zici?2129
    • Presedintele doar a aprobat cererea de cercetare, alții au ridicat imunitatea…

      202
    • asa e legea: la parlamentari imunitatea o ridica doar Parlamentul, la fostii ministri care nu sunt parlamentari, e suficienta o aprobare a presedintelui.

      Comentariu apreciat.390
    • E în țară și muncește? Sigur se simte bine?

      231
    • Am inteles ce ziceti voi, stirea am citit-o de pe digi.
      Dar nu pare ca totul e prea pe fata?
      Cand e vorba de psd sau pnl, lucrurile abia se misca sau chiar se lalaie pana se prescriu, dar cand e vorba de altii…
      Era bine daca printre cei anchetati, era si un ministru de la PSD, sau altcineva de la PNL.

      Uite, n-am mai auzit nimic de ultimul mare scandal, cazul Crevedia, unde erau numa baieti de la PSD.

      Privind in urma, efectiv imi vine sa-mi dau una in cap ce presedinte avem: face safari in Africa, efectiv pare ca il doare in p*la de toti si toate.
      Dar cand e vorba de muit ceva adversar politic, imediat isi face simtita prezenta.

      https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/politica/iohannis-ridica-imunitatea-fostilor-ministri-usr-vlad-voiculescu-si-ioana-mihaila-in-dosarul-achizitiei-de-vaccinuri-anti-covid-2594901

      Indecis. Tu ce zici?921
    • Aderentiu, in dosarul asta cu vaccinurile, lucrurile se misca repede doar in faza asta.

      Altfel, eu cred ca sunt sanse minime ca dosarul sa ajunga in instanta in 2024. Pentru ca procurorul ala nu are ce prezenta judecatorului: nici lege incalcata, pentru incadrare la abuzul in serviciu, nici beneficiu primit de vreun politician, nici prejudiciu cert. Ca era imposibil sa stii la inceputul lui 2021 cati romani se vor vaccina, de cate rapeluri o sa fie nevoie sau cati ani va dura pandemia. Calculele facute de procurorul ala in final de 2023 sunt complet irelevante pentru deciziile luate la final de 2020 si inceput de 2021.

      Dar e o jucarie buna sa ii frece in an de legeri pe „coruptii” din USR, care „au furat un miliard”. Campania ruleaza deja zilele astea si va rula si in tot anul 2024.

      Indecis. Tu ce zici?2713
    • Opțiunea cea mai bună pentru USR e să folosească subiectul și să rupă pe comunicare. Nu or să facă așa ceva.
      A doua opțiune. Lawyer Up.
      – iei o avocată din cazul Țăndărei și îl dai în judecată pe Ciucă. E cineva care se pricepe la grupuri infracționale și în același timp te păzești de a fi acuzat de abuz împotriva minorului. O fi fost Ciucă Șeful Statului Major, dar o evaluare serioasă ar putea să scoată la iveală că nu e responsabil pentru faptele lui. Nici plagiatul nu și l-a făcut singur.
      – iei avocatul lui Ciomu și îl dai în judecată pe Rafila pentru malpraxis. E cineva care se pricepe la decizii medicale și administrative greșite. Vaccinurile au termen de valabilitate mai mari de 9 luni. Cine a preluat gestiunea și doarme și în prezent? Iodul expiră?
      Toate astea sunt pentru show/alegeri.
      Dacă reușește cineva să îl lase pe majestatea sa Klaus Întâiul fără girofar și SPP are toată admirația mea.

      Comentariu apreciat.334
    • Mai treziti-va dreacu’ din visele voastre mesianice usr-iste. Ati distrus pana si sperantele celor care au inghetat pe la P Victoriei.

      Lasconi care reprezenta 80% din electorat a fost crucificata ca a intinat valorile “lgbt”… Voiculescu in schimb e locul 2 la Europarlamentare si tinut in brate.

      Fix partidul taliban care zbiara “Jos coruptii, fara penali etc” a ajuns sa atace DNA?!

      Noaptea mintii…

      Indecis. Tu ce zici?2925
    • @Hermin
      1. Speranța e în beci la Cotroceni.
      2. Ideiile sunt la liber. Nu cere nimeni drept de autor pe ele.
      3. Why so serious?

      1112
    • @Hermin

      Voiculescu în schimb e locul 2 la europarlamentare și ținut în brațe.

      Uite de ce: https://www.facebook.com/tanase.stamule/posts/pfbid02ptUT6PDVET9Kja6jTSG7tYJL1Gc4H8MVmgSgniEnZgeEc7M2KMM78hrJ342y8gPhl

      1. Fratele bunicului meu (Voiculescu) a fost șef la DIE la Viena și responsabilul de comerț exterior dintre România comunistă și Austria
      2. Vărul primar al tatălui meu a fost CEO al uneia dintre cele mai mari companii de farmaceutice din România și astăzi este unul dintre cele mai influente personaje din sistemul sanitar din România.
      3. Vărul primar al tatălui meu (băiatul securistului de la Viena), este și în conducerea institutului Aspen
      4. Eu studiez și lucrez la Viena fără nicio legătură cu istoricul familiei mele acolo
      5. Eu iau o bursă de la Institutul Aspen fără nicio legătură cu faptul că vărul tatălui meu e în conducere acolo
      6. Eu devin ministru al sănătății fără nicio legătură cu influența vărului tatălui meu în sistem
      7. Când mă întreabă presa dacă îmi este unchi, le spun că nu este și că este doar “nepotul străbunicului meu”
      8. Eu promovez campania “Oameni Noi în Politică” deși provin dintr-o familie cu grade foarte înalte în vechea Securitate
      9. Cum mă cheamă pe mine?

      Comentariu apreciat.333
  7. @3 decizii politice proaste (ajutoare sociale si nu numai, mariri de salarii nejustificate prin productivitate, etc) + managementul prost al resurselor energetice ( important e ca marile companii sa imparta furtul cu politicienii, dai in masa pe cetateni) + greedflation

    137
  8. Cand credeti ca sare cursul de schimb euro-leu din cauza inflatiei?
    Ma gandesc ca trebuie sa aiba loc o corectie, avand in vedere ca in UE inflatia scade si la noi creste.
    Altfel deficitul se duce spre cer.
    Eu banuiesc ca acum de sarbatori, s-a mai intamplat in trecut.

    118
    • cel mai probabil după alegeri. dar e posibil și după sărbători.

    • Dupa alegeri. Ii tine PSD-ul outzele lui Isarescu in menghina, sa nu incerce ceva inainte de alegeri. Iar rezerva BNR inca rezista.

      Toate se vor sparge dupa alegeri: cursul va suferi corectia necesara, TVA-ul va creste consistent (2,3,4 puncte procentuale), regimul de microintreprindere cu marja mare de profit va disparea. Sa nu ziceti ca nu ati stiut.

      214
    • Și eu votez pentru după alegeri.
      BNR zice pe site că în noiembrie avea 58 miliarde euro rezerve valutare. Se pot sacrifica lejer 10-20% din bani ăia în 2024 pentru a ține cursul pe loc sub pragrul psihologic de 5 lei.

      Probabil după alegeri va crește treptat cum a crescut în 2007-2009 spre 5.5-6 ron.

      Nu-s prezicător nu dau cu parul, habar n-am cât de roză e situația, poate va fi mai devreme.

      Pe ce aș paria 100% e că microîntreprinderile vor dispărea total. Tot, 1%, 3%, angajați sau fără, totul va trece la 16% + 10% (minim) dividende.

      152
  9. USR trebuie faultat pentru ca „alegerea” sa fie mult mai simpla PSD&PNL vs. HAUR. Cheia este simpla Procurorul Matei este cunoscut ca fiind un anti-vaccinist convins.

    Indecis. Tu ce zici?1417
  10. Explicatia lui Tapalaga cu privire la acel dosar este cat de rationala. Insa ceea ce pot eu extrage din ceea ce s-a intamplat acolo este o chestie simpla. Mai precis orice situatie exceptionala cu care ne vom confrunta de aici incolo(pandemie, razboi, invazie de extraterestri) decidentul va trebui sa se acopere de hartii. Vorba aia situatii exceptionale, insa degeaba daca nu respectam birocratia.
    Astept ca peste niste ani sa vedem niste dosare cu achizitia de armament care se intampla acum, pentru ca nu-i asa avem prea mult.

    Indecis. Tu ce zici?2012
    • Tapalaba „ezplică” doar de ce trebuie decredibilizat procurorul-că e antivaccinist și că oportunitatea nu e ce se crede, ci e ce spune usereyul.
      Fain!
      Nasol e că vin alegeri pe burta (cam) goală și se compensează pâinea cu (mai mult) circ.

      Indecis. Tu ce zici?1619
    • >> Mai precis orice situatie exceptionala cu care ne vom confrunta de aici incolo(pandemie, razboi, invazie de extraterestri) decidentul va trebui sa…

      …respecte legea. Cred ca ne-am lamurit cat de nasol e sa nu se mai respecte legea si drepturile civile pentru „binele comun”.

      115
  11. 7. Noua „aristocratie” locala.
    De fapt noii ciocoi.
    Mama directoare la spital.
    Tata director la ocolul silvic.
    Copilul primar.

    Alegerea intre aristocratie si ciocoi e ca alegerea intre a ii pupa in partile dorsale si a ii scuipa intre ochi.

    Cei cu manutele rosii sunt pupatorii.
    Cei cu manutele verzi sunt scuipatorii.

    101
  12. NOU
    #68

    de vivi.ro mai stii ceva?

    31
  13. Ce noroc ca nu suntem oblast eurasiatic. Daca eram oblast, niste baieti cu topoare grele ar pleca dupa Chereches sifamilia lui sa ii aduca inapoi in pungi.
    Ce bine ca nu suntem cu Rusii. Doamne fereste sa pateasca ceva fugarii condamnati.

    322
    • Cred că glumești :))

      Dacă eram oblast rusesc, cherecheș în calitate de șef al oblastului venea cu toportul peste toți care îndrăzneau să scoată la iveală combinațiile sau să comenteze ce face.

      Lucrurile sunt mult mai simple acolo. Aici s-a lăsat totuși cu demiteri, permutări, se mai scutură un pic sacul cu șobolani, la ruși sunt ăia împământeniți în posturi de 3-4 generații deja, de pe vremea lui Stalin cred.

      222
    • Si daca eram oblast, Claudiu putrezea acum pe vreun camp de langa Bakhmut

      101
    • Eu vad ca e invers, cei din pozitii importante sunt pedepsiti aspru daca creaza probleme.

      02
  14. Prima brunetă iz chiut, măăăăi…

    13
  15. Sper ca mâine la știrile zile sa bagi cu Grig! :D

    11

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile