Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. Cand am vazut „demolarea unui castel ilegal” am crezut ca s-a apucat Robu de ceva treaba prin Timisoara…

    00
  2. Băi Vali, nu găsești și tu un băiat mai priceput care să te ajute cu hostingul la imagini? Sau măcar cu un script de redirect care curăță referer? Nu de alta, dar imgur dă 403 într-o veselie…

    00
  3. la faza cu puiul, agricola bacau poa’ sa faca un video cu un pui trecut prin saramura si / sau apa fiarta pe care sa-l publice idiotii de la protivi, ca parca ei au inceput caragața, sa mai calmeze cretarzii

    00
    • Nici nu ma intereseaza daca baga coloranti sau nu in nefericitul ala de pui, pentru ca nu cumpar de la ei, dar la mine in bucatarie/frigider niciodata puii de tara de 1 an sau gainile batrane pentru supe nu s-au decolorat. Nici in saramura/bait, nici la fiert. Deci şî eu tind sa o cred pe doamna revoltata. Sau poate a folosit sare de la CNAIR :)

      00
    • Dupa ce pui o pulpa de pui din acesta in tigaie si incepe sa iasa culoarea galbena din el te prinzi cat linsaj si cata realitate e in povestea asta (am intrebat in jurul meu si au patit-o si altii, cu mult inainte sa apara linsajul)

      00
    • „Speciali” ăștia cu puiul.

      Puiul ăla de țară e „piele și os”, evident că nu are atâta grăsime în el ca ăștia din comerț – ia întrebați-vă bunicile/mamele/ce vreți voi de la țară cât îi ia puiului să crească până la tăiere.

      Plus, al dracu’ dacă se întreabă unu ce rasă e puiul ăla…

    • Ba, voi doi sunteti pe bune, sau n-ati calcat vreodata in bucatarie? Pula mea, orice carne (inclusiv pui de i-a crescut maica-mea, garantat cu 0 chimicale) daca o pui inclusiv in apa calda, se „decoloreaza” (ca sa zic asa). Uite ba, special pentru voi o poza, ca poate daca va deseneaza cineva intelegeti:

      https://blog.thermoworks.com/wp-content/uploads/2017/02/Meat-Fibers-Gradient-Temps-Edit-1.jpg

      Se vede acolo in spate cum in prima faza carnea aia isi pierde din culoare cand e expusa la caldura, sau inca sunteti convinsi ca cineva incearca sa va otraveasca?

      00
    • Am pus „puiul fericit” la cuptor, după 30 minute am verificat/întors, miros puternic de vopsea arsă. Am zis că e de la cuptor, dar seara mi-a confirmat-o stomacul că nu prea e sănătos. Nu am făcut scandal pe net, pur și simplu nu am mai cumpărat. Puiul de țară, e pui de țară.

      Acum, de curiozitate, am să fac același lucru, fără sare/condimente, doar pui, tavă și puțină apă. Vedem ce iese.

      00
    • Se vede acolo in spate cum in prima faza carnea aia isi pierde din culoare cand e expusa la caldura, sau inca sunteti convinsi ca cineva incearca sa va otraveasca?

      Vorbesti de carne de pui si in link sunt poze cu carne de vita. Mere si pere.

      Din experienta mea(pui si gaini mancati sau gatiti de mine- nu din aia din magazin), pot sa va spun ca puii si gainile ce mananca strict cereale si ce mai gasesc ei pe afara (sunt liberi total) nu sunt chiar asa de galbeni si nici nu se decoloreaza…
      Pe mine nu m-a atras niciodata sa cumpar puiul respectiv. Nu arata…nu stiu, apetisant?natural? Pare prea fortat sa evoce nostalgii dupa puiul de la tara.
      Cred ca e de la faina aia de galbenele ce o incorporeaza astia in hrana. Carnea nu e vopsita, dar e colorata natural, in timp.

      00
    • Plus, al dracu’ dacă se întreabă unu ce rasă e puiul ăla…

      Hubbard. Zice acolo veterinarul lor. Pui din aia cracanati ce abia pot umbla, ca au crescut prea repede si au oasele prea mici ca sa-i sustina.
      https://www.hubbardbreeders.com/media/hubbardjv6__059156100_1307_15062015.jpg

      00
    • Sabotorule, p*la mea nu se decoloreaza nici la apa fierbinte, daramite la apa calda, nu stiu tu ce mananci.
      Znuff, pui de tara de 1 an, am specificat. Ala are grasime destula. Ce sa zic, cumparati in continuare branduri, nu mancare de calitate.

      00
    • NOU
      #20

      Taie-ti-o si bag-o in apa calda si ne spui dupa aia cum e cu culoarea.

      00
    • Vorbesti de carne de pui si in link sunt poze cu carne de vita. Mere si pere.

      Esti tampit de obicei, sau astazi e o zi mai speciala? Adica nu esti in stare sa realizezi ca poza e pusa spre exemplificare, nu esti in stare sa realizezi ca carnea e tot carne (muschi) indiferent ca-i din vita sau din pui, difera culoarea pentru ca carnea de vita contine mai multa mioglobina, o proteina care tocmai ea e responsabila de schimbarea culorii la carne pusa in apa calda, pentru ca mioglobina aia se „rupe” de la 60 de grade in sus. Nu, nu te-ai gandit la asa ceva, ai sarit repede de cur in sus cum o sarit tampita aia de pe facebook, sa grohai sus si tare, „CARNE DE PUI, NU DE VITA!!!111oneoneone”

      Sabotorule, p*la mea nu se decoloreaza nici la apa fierbinte, daramite la apa calda, nu stiu tu ce mananci.

      Tocmai pentru ca mananc carne de pui sau de vita, stiu ca carnea isi schimba culoarea daca e pusa in apa calda. Tu, molfaind cu gura plina de puli, n-ai de unde sa stii asta, ca tu doar puli ai vazut in apa fierbinte, nu carne de pui.

      00
    • Puiul ăla de țară e “piele și os”, evident că nu are atâta grăsime în el ca ăștia din comerț – ia întrebați-vă bunicile/mamele/ce vreți voi de la țară cât îi ia puiului să crească până la tăiere.

      Plus, al dracu’ dacă se întreabă unu ce rasă e puiul ăla…

      Ajunge si ala „de tara” gras daca e pui de carne; e ceva rasa de pui de-s lenesi si nu prea alearga, ci doar mananca – daca le pui un bec in cotet pe timp de noapte, mananca efectiv non-stop, fara sa se miste prea mult. Penele sunt complet albe, a pus cineva mai jos un clip cu niste pui dinaia.

      00
    • @Sabotor: te agiti ca sprayul pe aici de parca tu esti actionarul majoritar al firmei.
      Ataci si jignesti gratuit, asta nu e atitudine de discutie constructiva. Tu esti ala special, ti s-a mai spus si-n alte locuri, nu doar aici.

      Era vorba despre carnea de pui parca, nu? Nu carnea de vita cu mioglobina si ai sai pigmenti rosii. Si unde se zicea ca duoamna aia a bagat puiul in apa CALDA cu sare?

      Am avut un flashback la exemplul ala cu mioglobina din carnea de vita, parca o urmaream din nou pe Olivia Jder la dezbaterea cu vaccinurile.

      “all commercially-sold chickens are drained of their blood during processing.”
      https://www.epicurious.com/expert-advice/safe-eat-bloody-chicken-article

      SP

      00
    • @Iugas
      Deci, pe bune ca esti special. Smechere, SI carnea de pui contine mioglobina, nu DOAR aia de vita. Eu am exemplificat cum isi schimba ORICE carne culoarea, dar tu ai avut capul mult prea infipt in cur ca sa intelegi asta, ai sarit, cum am zis, ca urli ca „vita, nu carne”.

      Si ma doare-n pula de firma aia si actiunile ei, din partea mea sa dea faliment, da’ pe bune de nu ma irita retarzi care au vazut pui natural doar in poze si reclame, dar stiu ei mai bine cum e cu puii si alte animale si cum, oricum, se stie ca bogatii vor sa ne omoare, asa ca baga chimicale-n pui si-n vaccinuri de ajunge sa curga vopseaua de pe carnea de pui.

      Si, desteptu’ vietii, vezi in pula mea ca mioglobina e o proteina din carne (fibrele musculare), nu din sange sau maduva. Aia din sange e hemoglobina – au cam acelasi rol, in sensul ca ambele stocheaza oxigen. Si e amuzant cum tu vorbesti cu nasul pe sus de vaca de Olivia Steer, in conditiile in care vrei sa explici ce e cu mioglobina lasand un link spre un site de cacat (unde idiotii cred ca mioglobina e o proteina din maduva osoasa) si nu spre un site de medicina veterinara sau biochimie. GG, tine-o tot asa si simte-te jignit, ca sigur ai dreptate in bula ta.

      Ia lumineaza-te un pic cum e cu mioglobina asta:

      Myoglobin (symbol Mb or MB) is an iron- and oxygen-binding protein found in the muscle tissue of vertebrates in general and in almost all mammals. It is distantly related to hemoglobin which is the iron- and oxygen-binding protein in blood, specifically in the red blood cells. In humans, myoglobin is only found in the bloodstream after muscle injury. It is an abnormal finding, and can be diagnostically relevant when found in blood.

      Intelegi acu’ ca linkul tau e la fel de relevant ca si opiniile Oliviei Steer in legatura cu vaccinarea?

      00
    • Si unde plm e apa aia calda in toata povestea asta sa atace mioglobina si sa „gateasca” carnea? E doar o presupunere de-a ta.

      http://mobile.hotnews.ro/stire/8344511

      00
    • @Iugas
      iti recomand sa citesti primul meu comentariu. Ca toata treaba cu apa calda a plecat cand le-am raspuns tampilor aia 2 care ziceau ca carnea daca e naturala nu-si schimba culoarea nici la fiert.

      Dar ca tema de casa, sa fii tu linistit, ia puiul cel mai natural, baga-l in saramura si vezi tu cu ochii tai daca isi schimba culoarea in saramura sau nu.

      00
    • Si, daca e sa vorbim de firma aia si puiul ei:

      Mai jos veți găsi rezultatele controalelor și analizelor făcute luni, 25 martie. De către două instituții independente. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Bacău, respectiv Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău. Rezultate astea, pe care le găsiți mai jos în original, arată clar că pentru culoarea puiului sunt respectate toate reglementările existente. Că nu există nicio formă artificială de colorare sau amplificare a culorii. Nici exterior, nici prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrană artificială.

      Vad ca rumanii n-au incredere in controalele si analizele facute de institutii abilitate, controale pornite in urma povestii, da’ au maxima incredere in ce scrie o ţaţă pe facebook. Seems legit.

      00
  4. ‘Neața! Pentru distrugerea reputației nu se poate intenta proces?

    00
    • ba da. mai ales că aia nu e o gospodină plictisită, ci lucrează la o firmă de farmacie, e in jurul unor oameni care știu cum e cu chimia.

    • Dpdv PR asta e un nightmare, si chiar daca pot sa o dea in judecata nu ar trebui. Va deveni victima si i se vor solidariza toti retarzii care au comentat ca da, asa e, se decoloreaza. Ceea ce va duce si la o mai mare propagare a stirii.

      Trebuie sa publice un comunicat oficial (un video ca sa se arate conditiile de la crestere pana la taiere nu ar strica) si sa lase lucrurile in pace, altfel risca sa intervina efectul Streissand daca dau in judecata si trimit notificari la ziare.

      00
    • Deci azi am invatat de la Agricola, ca daca pui un asiatic in mediu salin, acid sau chiar apa devine european.

      00
    • Ar fi mișto sa fie chemați la proces și agitații care au dat share fără să gândească … Aia oricum probabil că sunt pierduți ca clienți așa că în modul asta o sa susțină în alt mod compania…

      00
  5. Cum poate fi puiul fericit atunci cand il tai?

    00
  6. Nu dau ăia de la Agricola faliment, relax! Dacă nu mai merge treaba în România, la cât de portocaliu e puiul ăla, îi zic ”Chicken Trump” și sparg piața în US.

    00
  7. Agricola a reactionat tarziu de tot si destul de steril

    00
  8. Mergea o stire si cu faptul ca ieri o picat reteaua Orange. O fost interesanta situatia de a ne descurca fara telefon.

    00
    • dacă era vreo urgenţă aveai alternative la V,T,D, luai o cartelă şi te descurcai

      să vezi ce interesantă devine situaţia când rămâi fără curent electric

      00
    • Interesant ar fi fost să aflăm de ce, nu ce au zis ei cu fibra din Bistrița, că nici după 18:30 nu te puteai înțelege om cu om la telefon, când se lăudau ei că totul merge.

      00
  9. Zoso, scuze de offtopic, insa vreau sa stiu ce parere ai de agentia kiwi… Am vazut ca au cateva cursuri si ma gandesc sa imi cumpar un abonament lunar. Merita investitia sau arunc banii pe fereastra?

    00
    • Nu-i deloc offtopic. Dacă cineva mai sus a scris despre puiul emo, cu trimitere vădită la struțul emu, o referire la kiwi e cât se poate de firească.
      Urmează pasărea mango.

      00
    • Multumesc de raspuns, Vali.

      00
    • la Kiwi nu-s patroni aia care fraiereau oameni pe net cu cursuri de dezvoltare personala? unul era adolescentul ala care aparea peste tot cu aceeasi camasa si vorbea despre antreprenoriat dupa ce singura afacere pe care o facea era ceva cu salina, care era de fapt al sora-sii si care era pe pierdere si altul un papitoi care si-a schimbat numele, dar nu mai retin exact cum ii cheama.

      00
    • cosmin, oamenii n-au experiență. doruleț e bun îmbârligător, dar are 20 de ani, n-a făcut nimic in viață decât să mintă că e antreprenor de succes și că e șeful la bani. cu un ceas ieftin și o cămașă la fel.

  10. Apropo demolari, ce se mai aude de acel bloc construit linga biserica catolica?

    00
  11. Prima stire agita doar cativa oameni pe FB si in cercurile „elitiste”. Restu nu prea se chinuie sa faca asocieri de genul.

    Cand va pica totul in cap PSD va da vina pe lacomia creditorilor si fraierii vor da din cap aprobator. Intre timp:
    „Imprumutul la 30 de ani a fost mai scump, la 4.9% decat se imprumuta Grecia cu rating JUNK – GUNOI.”

    si e usor sa faci legatura de atitudine de la probleme de zi cu zi, la chestii macro. Ex e si articolul cu trenurile de ieri, fraierasteanu de rand trece din jegul CFR in conditii decente la privat si arunca cu rahat in privat ca ala e „Baiat destept”.

    Asta fara nici o campanie anti privati dusa politic, pur si simplu prostie si ura ce standard. De asta nu rezista mult astia de trag 10% si fac treaba, ca poporu nu ii vrea, nu ii suporta. Prefera sa fie muiti din toate partile de Dragnea & CO.

    00
  12. la faza cu puiul o sa vedem daca se demonstreaza sau nu zicala ca nu exista publicitate negativa

    00
  13. @apple pay: https://www.gadget.ro/wp-content/uploads/2019/03/bt.jpg

    Guerilla marketing prinde avânt.

    00
  14. Zic și io doo despre puiul ăla…
    Din ce văd eu prin magazine Agricola face push cu produsul ăla pe vitrina de frig, nu pe congelator. Produs premium, preț pe măsură, hai clientule să-l gătești cât mai ușor/repede.
    Așa că întreb, dacă e carnea proaspătă de ce o pui în apă cu sare?
    O speli, o cureți de ceva puf/pene dacă mai are și la foc.

    Majoritatea de aici mai intrați în bucătărie si pentru alceva decât sex, nu?
    Când vreodată ați pus carnea, orice carne, în apă cu sare?
    Pui ceva plante aromatice la decongelat, să zicem, faci ceva baiț pentru carnea proaspătă, dar apă cu sare… de ce?

    Mă uit la comentariile alea și mi-e milă de firmele care plătesc oamenii să studieze chimia pe net în timpul programului. Ce face sarea, ce nu face clorul plm. Omul de la Agricola a spus ca dă de mâncare păsărilor și făină de gălbenele ergo carnea va avea culoarea gălbuie. Și ce dacă, fuck you mr obvious! Noi suntem chimiști.

    Cred ca un trolaj finuț de genul „doamnă cu cine ați învățat să puneți puiul la saramură” rupea.

    00
    • Am mancat doar ficat din.. puiul fericit si era, de fiecare data, foarte bun. Oricum, cine a avut ideea sa-i saboteze cu galagioasa aia, a platit gros…

      00
    • Cred ca un trolaj finuț de genul “doamnă cu cine ați învățat să puneți puiul la saramură” rupea.

      Si tu repede…Daca a vrut sa faca femeia o reteta traditionala de saramura de pui la care a folosit un pui premium hranit cu porumb(asa cum recomanda toate fetele cu bloguri de retete)? Te bagi tu sa-i strici reteta de saramura?

      00
  15. Tot Hubbard(cred, seamana), dar astia nu-s nici pe departe portocalii, iar omul se pare ca stie ce face:
    https://www.youtube.com/watch?v=yzIHG2Hx644

    00
  16. Proaspăt din secţiunea de oripilări inutile a presei vb de engleză https://www.youtube.com/watch?v=Z3iNXwHBKoI

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.