Știrile zilei – 27 februarie 2023

  1. Fum . Brunetă . Munți . Ana . Lac . Brunetă . Blondă . Brunetă . Oraș . Apus
  2. Băncile au avut 2 miliarde profit
  3. Cade cerul sau nu ne mai cer autoritățile copii?
  4. Campioni din nou
  5. Oamenii nu mai raportează infracțiuni
  6. ANAF a găsit marii evazioniști
  7. Un profesor care făcea bani, turnat de polițiști
  8. Secetă în Europa
  9. Mai puține branduri pe raft
  10. Sandero, cea mai vândută mașină în Europa
  11. 600.000 laptopuri vândute în 2022
  12. Cronica de tehnologie
  13. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. 3. Chiar ieri am trimis la poliție o copie după procesul verbal pe care tot ei mi l-au dat.

    Comentariu apreciat.695
    • Daca este vorba de confirmarea platii unei amenzi, nu mai este nevoie, e doar o relicva a sistemului. Nu a fost niciodata nevoie, nu am trimis niciodata o asemenea copie, mi s-a parut absurd. Nu am avut niciodata probleme in a nu mi se confirma plata amenzii.

      84
    • Caută în lege dacă există vreo sancțiune pentru nerespectarea aceteia.Aha, e o lege făcută tot pentru birocați.

      151
  2. 3. „Sunt două legi. Legea Tuță de acum un an și legea nouă pe 2023, legea mea”
    Deci, nu va grăbiți. 1 iulie, rotativa pluii, e loc de o a treia lege care sa mai amâne puțin lucrurile
    Trecem peste LEGEA MEA, data probabil ca să arate că el e șefu și nu merge nimic pana nu spune el…

    Comentariu apreciat.342
  3. 3 lege inutila si care nu va avea nici cel mai vag efect practic.

    nimeni nu se duce la o instituție a statului de placere ci pentru ca are nevoie de ceva, biletin, permis, pasaport, adeverinta… si probabil are nevoie de acel ceva cat mai repede, asa ca se va duce in continuare cu toate copiile necesare si va suporta umil nesimtirea si indolenta functionarului.

    bine, probabil vor fi unii funcționari care chiar se vor implica, ca n-or fi cazut toti din acelasi pom, dar sunt sigur ca majoritatea vor aborda problema tipic romanesc… nu e problema lor asa ca de ce sa-si bata capul si sa-si futa fengshuiul cautand si cerand niste acte altor functionari ca ei cand o poate face la fel de bine petentul….

    195
    • La drpciv nu mai vor copie dupa CI, dar cer copie dupa cartea emisa de RAR.

      91
    • @Cosmin la DRCPIV nu îți mai cer copie după buletin, dar totuși dacă ai este foarte bine fiindcă de unde fac ei altfel rost de datele tale (citat funcționară DRPCIV).

      72
  4. @4 manipulator, ca orice sondaj, dar să nu exagerăm.(bine e ge4media, nu am așteptări)

    La o singură întrebare(din zeci de întrebări) suntem „campioni” , cum ne autodenumește autorul, cea cu ajutorul umanitar, ajutor către o țară care ne distruge delta,se pișă cu bolta pe drepturile minorității românești și multe altele.

    Si „fruntași” la partea de refuz a imigranților și a ajutorului financiar către Ukr, pe bună dreptate. Imigranți am primit căcălău și am primit o flegmă-n frunte. Ajutor financiar , haha.

    În condițiile în care nu avem conducători care să ceară lucruri pentru oameni ci doar niște cârpe, e firească reacția populației de respingere și revoltă.

    Iar să ceri țării cu cel mai mic consum de energie pe cap de locuitor să-l reducă e propagandă mizerabilă.

    În rest suntem pe la mijlocul clasamentului la restul întrebărilor, (zeci de întrebări da, repet, nu una sau doua din care tragem concluziile)

    Însă la întrebări cu adevarat serioase, precum încredere în EU, e o prăbușire generală și suntem depășiți cu mult de țări ca Italia, Franța, Spania, Austria și desigur Germania. Iar fără Germania nu mai este nici EU.

    Indecis. Tu ce zici?6957
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2265
    • eu as vrea sa detaliezi un pic partea cu distrisul deltei.

      da’ nu cu smiorcaieli de genul ‘deltuta noastra’ ci cu argumente concrete, cotele apelor, volume de apa, volume de aluviuni, efecte asupra faunei si florei, cum vor fi afectate traseele de migratie a pestilor, cum se compara efectele tranzitullui naval prin bistroe fata de chilia si orice altceva care include fizica, biologie, matematica si nu include politica si propaganda.

      Comentariu apreciat.4519
    • @thebblack Un pic de rabdare,sa ii vina raspunsul la intrebare pe telegram, ca a dat fw la cerere catre superiorii lui, atat ca probabil va fi penalizat si ia juma de rubla la comentariul urmator, nefiind capabil sa produca un contraargument cat de cat convingator.

      Indecis. Tu ce zici?2332
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1039
    • @AndyanL smiorc, smiorc. usr, usr.
      @Mdln: esti cam slab informat, sa nu zic altceva.

      Indecis. Tu ce zici?1420
    • Mdln, deocamdată ei se cam pisa pe noi…ne pisam reciproc, și baltim în urină …aia e…

      173
    • uite și boul bălții… pardon deltei

      411
    • Cum e unu cu o parere diferita de a ta, gata, e platit de rusi sau de ambasada rusa. Chiar e atat de greu de inteles ca oamenii pot avea pareri diferite si mult mai important, pareri proprii?
      Nu e musai sa fi cu unii sau cu ceilalti

      218
    • curios ca „ideile proprii” sunt fix prorusesti.

      cumva
      – faptul ca romanii dau foc in delta e ok
      – ca se plimba cu saupe de viteza printre pelicani e ok
      – ca se braconeaza in draci e ok
      – ca nu se curata canalele alea, pe partea noastra e ok

      Dar ukr ne fut delta.

      Indecis. Tu ce zici?3211
    • Mai exista varianta neutralitatiic, ca sunt de moda veche. Culmea, tot ce a venit propaganda din partea Ucrainei e ok, de dincolo e de rau.
      Sa ai o parere diferita coincidw cu plata de catre rusi, ca si cum toti am fi vanduti altor tari. Culmea, unii o spun ca si cum au fost de fata cand ai fost platit de rusi. O sa mai treaca timpul si se va satura si lumea de ucrainieni, cu insistenta lor de a intra toti in razboi pt ei.
      Din punctul meu de vedere, razboiul era terminat din a doua zi de cand pleca Zelenski din functie. Dar nu mai apuca sa apara peste tot, fie ca vorbim de ONU sau de decernarea premiilor Oscar, Grammy, Bafta, Berlinala sau la intalnirea asociatiei de proprietari din Berceni, in care sa ne aduca aminte ca daca nu stam capra priponita si nu le dam tot ce cere fara sa primim nimic la schimb, atunci e rau, putem urma noi si ceilalti. Ma gandesc ca om fi platit taxa de protectie aiurea la Nato, daca a ajuns sa ne fie frica degeaba

      Indecis. Tu ce zici?1218
    • @pedro, daca tot ești „neutru” , ne spui si nouă ce taxa de protecție plătim la NATO?

      52
    • @Damian iti este greu sa te expremi in nume propriu? Sau reprezinti interesele unui anume grup de oameni sau ale unei asociatii de proprietari?
      O sa iti raspund, totusi, la intrebare si anume ca suntem obligati, conform protocolului sa alocam 2% din PIB,iar in viitorul apropiat va fi 3%. Armele, avioanele si fregatele cumparate si platite in avans, chiar daca sunt SH reprezinta taxa de protectie mascata. Mai mult de atat sunt foate multe avioane pe care ar fi trebuit sa le primim de mult, dar nu era in lista de prioritati. Teoretic, pe hartie avem arsenal militar. In caz de razboi, ne vom bate cu hartiile in mana.
      Ce am vrut sa zic de fapt.. Cu toate ca i-am ajutat pe ucrainieni, indiscutabil ar fi trebuit sa primeze interesul tarii si al cetatenilor ei, nu sa ascultam obedient poruncile venite de la UE si mai ales SUA. Sunt doua tari care au tacut malc si anume Portugalia si Spania, pentru ca ar fi fost ipocriti in privinta invaziei. Culmea, ne dau lectii exact aia care pe modelul invaziei si-au construit averea tarii. Pe moment, doar Rusia a invadat o tara,nu?!

      26
    • @pedro, ce te ataci asa, bro, de refulezi asa, pun întrebările cum vreau eu :)). Oricum stiam răspunsul tău, e retorica șoșocară si putinistă de ani de zile.
      1. Bugetul ăla din PIB pentru apărare merge de ani de zile 90% pt salariile si pensiile militarilor, deci nu ai spus nimic concret să aibă legătură cu taxa de protecție.
      2. Ce spui tu cu achizitia echipamentelor e doar presupunere si e propaganda vidanjata de ani de zile propaganda rusă din România. Dacă ne înzestram din Rusia era altceva :))). Dacă ne luăm după mintea ta SUA, Israel, Germania ce au cumparat arme cu sutele de milioane de la Romarm sau Olanda, Germania ce si-a cumpărat nave din Galați, toate astea plătesc taxă de protecție României.
      La final nu ai reușit să nu te abții si să aduci in discutie Ucraina, desi eu te-am întrebat total altceva, dar cum nu esti capabil să spui ceva concret, faci diaree propagandista ca restul șoșocarilor.

      60
    • Pot sa am argumente fara atacuri la persoana, asa cum o faci tu.
      Dar sa revenim la ce spui tu.. In primul rand, fondurile bugetate ale armatei insumeaza 35,3 miliarde lei, cu 50% mai mult decat pentru 2022. Creditele de angajament inseamna inca 68 miliarde lei(aprox 14miliarde euro)

      01
    • Banii astia se folosesc pentru inzestrarea armatei si pentru invatarea ofiterilor in folosinta sistemelor de aparare, fie ca vorbim de Himars, Javelin, Patriot, Avion Multirol.
      Multe din astea sunt platite in avans, din credite de angajament. Fondul de investitii e undeva la 20% din buget.
      Fondul de salarizare este din nou o pista falsa, ca salarii iau doar cei din personalul angajat. Militarii nu au salarii, au SOLDE. Fix alt lucru
      Mai mult de atat, confunzi Ministerul apararii nationale cu Serviciul Roman de informatii, care desi sunt doua entitati publice diferite, au principii militare asemanatoare si in acelasi timp diferit.
      Daca vrei, pot sa dezvolt mai mult, dar sper sa nu mai existe atacuri la persoana, ca nu sunt nici sosocar, nici putinist, nici troll platit de rusi. Ultimul meu salariu oficial a fost 9800 euro pe luna, ma indoiesc ca as putea castiga atata din postari rusesti

      01
  5. 5. Propun infintarea a doua institutii noi, politia saracilor, sau politia normala, unde ca la biserica, intrii, zici ceva cuiva care la fel de bine poate sa nu existe, faci o cruce si iesi, macar mai linistit si impacat in sinea ta ca „ceva o fi” si politia bogatilor cu influenta politica si putere financiara, unde lucrurile se misca mereu si intodeauna in favoarea ta, asta vine si cu ghiseu de spaga, sa nu te mai incurci ca prostu’ cu spaga data prin masini noaptea tarziu

    188
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2161
    • Ucraina n-o fi ea vreo putere mondială, dar dacă e măcar vag pe bune ce vând ăștia la știri o bună parte din puterile mondiale îi furnizează armament, muniție, know-how, chestii și trestii, poate chiar oameni. nu e chiar singură, să se bată parte în parte cu rușii.

      Indecis. Tu ce zici?258
    • Diferența esențială între Ucraina și RO , este că ei nu sunt suedejizati , nu s-au corcit cu suedeji, nu au sudeji. Deci au ceva fibra morală și națională să încerce să îi oprească pe mujici. (Si) de aia sunt ajutați de cei care contează prin lume.
      Dacă mujicii ar invada romanika, suedejii ar fi primii care s-ar cara -toate ‘vestitele’ clanuri interlope , de fapt niște suedeji cretini care au fost lăsați sa isi faca de cap că au dat spaga, iar Ciolacu și Ponta ar fi unși șefi de țară, mulțumind poporului rus care ne-a fost alături de-a lungul istoriei…de alde Ciuca nu ar zice ceva dacă i se păstrează pensia specială….nu ai cum sa sprijini o adunătură de genul asta, credeți ca vesticii nu ne-au mirosit, vazut ?

      Indecis. Tu ce zici?4026
    • Pai, nu spune. Este mai bine pentru toata lumea :-)

      33
    • @ car, e amuzant cum crezi tu ca ucrainienii sunt mult peste romani la ‘patriotism’ sau la corupție, clar, de aia au președinte un actor ca e acolo pe merit, a jucat teatru bine pt vest. Acum de partea cealaltă e la fel de trist, putin a reușit puțin comparativ cu propaganda lansată insa hai sa nu ne facem ca nu stim de ce muricanii au plecat din Afganistan… Ce-i drept suna mai real o cauza aproape de casa decat una într-un colt de lume pe care nimeni nu da 2 bani.
      Acum ii suspectez pe ambii de complot planetar pt instalarea ‘noii ordini mondiale’ ca putin joaca si el ca actor sau că într-adevăr risca sa fie exclus de la masa mondiala nu știu sigur, dar probabil vom afla in maxim 2-3 ani, bine sunt relativ optimist si cred ca nu ne vom trezi cu miros de atomi încinși dar nu stii niciodata, prostia nu are limite

      615
  7. 5. Nu o înțeleg pe aia cu 1.600.000 de dosare penale într-un an. Nu e mult? :))

    81
    • se deschide dosar penal pentru orice? ai condus băut? dosar penal! ai renovat fațada? dosar penal. nu înseamnă nimic.

    • esti singur pe drum cu bicicleta, cazi si te lovesti. te duci la spital si esti fraier sa spui exact ce s-a intamplat. dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

      Comentariu apreciat.622
  8. @4 pai nu la noi e expresia „sa moara si capra vecinului”?

    Empatie, compasiune, bun simt, etc etc etc? Nah

    Una un pic offtopic apropo de UE: am o familie de agricultori aka tarani ce se plimba zilele astea in X6 si in Ford ranger la mall, merg la sky, vara la mare in Spania, Italia, etc, etc, etc toata ziua sunt cu „Mu3 UE” si ” nu ne zic aia noua ce sa facem”. Pai, co4ie acum 20 de ani aveai WC in curte, apa la fantana plina cu nitriti(aka pipi) si nici nu aveai idee ce e ala concediu la mare! A venit UE si ti-a bagat apa potabila si canalizare, ti-a dat bani de utilaje, iti da bani prin subventii, etc etc etc, te-a scos din jeg si te-a facut om si tu pielea pl asa iti arati recunostinta?

    Comentariu apreciat.6220
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1765
  9. 8-ul cred ca e cea mai mare problemă….ieri au fost 22 de grade în Bucureshitistan…’iarna’ a fost cu o singura gluma de ninsoare și atât…ne cam ducem pe banană…

    La 6, doar nu l-a crezut cineva pe meltenasul ala șef al lor, care declara ca o sa faca si o sa dreagă….te uiți la ce mașini și stil de viata au angajații ANAF, la ce suedeji borați fac ‘reshitentiale’ peste tot prin Bucureshitistan și trebuie sa iti dai seama cum stă treaba.

    Indecis. Tu ce zici?1320
  10. La 7 s-au suparat domnii politisti care voiau sa fie si ei doctori pe de-a moaca si l-au saltat pe fraier ca n-a prestat?

    151
  11. 2. teoria economica zice ca sa reduci inflatia trebuie „sa scoti banii din piata”. Si faci asta prin marirea dobanzilor. Si lumea incepe sa plateasca rate mai mari si le ramane mai putini bani de aruncat pe alte lucruri, scad vanzarile, aia de produc scad preturile, bla bla.

    Deci surplusul ala de bani e luat din piata de banci si acu intrebarea: Unde se duc ? Ce fac bancile cu banii mai multi incasati din dobanda mai mare ? Ii arunca in soba si le dau foc ? Eu tare cred ca uite asa aia 0.1% ce detin 80% din averea globala tocmai au acaparat mai multa avere si active.

    Sau imi scapa mie ceva si gresesc.

    Comentariu apreciat.321
    • Altfel spus, aia 1000 lei in plus ce platesc doar dobanda din rata, unde se duc ? Ca nu primesc servicii si produse de banii aia. Probabil banca ii da la alta banca (fiind dobanda interbancara) si cealalta banca plateste la alta banca si….

      122
    • Mai e ceva. Bancile nu cresc dobanzile pentru ca cresc si dobanzile la care se imptumuta ele? Eu asa am tot auzit. Daca e asa, cum de au profituri record ???

      70
  12. NOU
    #42

    3. mi-au cerut copie dupa buletinul expirat ( pe langa actul in original) cand m-am dus sa-l preschimb. Ghici cine imi emisese buletinul, expirat intre timp, si avea toate datele mele personale necesare pentru a emite un nou buletin? Exact, aceeasi entitate care urma sa emita noul act de identitate.

    181
  13. @4. Suntem codasi doar la parerea despre „ajutorul umanitar” din toate intrebarile din barometru cu privire la razboi. Acu tinand cont de educatia din tara noastra, cati din cei intrebati au inteles la ce se refera exact ajutorul umanitar? Cati au crezut ca ajutor umanitar inseamna sa trimiti oameni in Ucraina?

    Sau poate intrebarea legata de ajutorul umanitar e influentata si de majoritatea ucrainienilor cu bani au reusit sa fuga prin primele zile, oameni cu bani ce si-au permis sa dea spaga sa iasa mai repede iar pe aia ii vezi mai usor prin Romania, ca doar nu intorci capu dupa un golf 5 cu numere de ucraina.

    Lasand supozitia de mai sus, nu credeti ca e un pic dubios ca doar la 1 intrebare din sondaj s-a raspuns diferit fata de restu? Da, stiu ca ne uitam mereu la tarile din vest, dar in sondaj suntem acolo cu tarile din juru nostru adevaratii „adversari” cand ne uitam la economie si dezvoltare.

    Si G4 a subliniat si ca „nu vrem sa economisim energie electrica”. Pai G4 putea sa vina cu un studiu facut de autoritatile europene pe consumul din 2020 cand Romania era la coada clasamentului cu privire la consumul casnic de energie electrica (si ala „industrial” e la fel ca media europeana cam 75% din total), studiu din care reiese ca un roman consuma in medie 2.7 MWh pe an, de vreo 2.5 ori mai putin decat un neamt si vreo 20 de ori mai putin decat un novergian/islandez.

    Si nu stiu cati ati descarcat barometrul, dar sa stiti ca diferenta intre noi si nemti la nivelul de economisire nu e atat de rea. La nemti 18% au zis ca vor sa economiseasca in timp ce la noi au zis 34% ca nu vor sa economiseasca

    Deci, ce curent sa mai economiseasca romanii cand oricum suntem la coada clasamentului din punct de vedere al consumului.

    194
  14. Propaganda de orice fel daca e turnata un timp suficient de lung 100% schimba perceptia (a se citi indobitoceste) oricarui popor. Cu cat poporul este si oleaca mai natarau timpul se reduce proportional. In 1990 toti romanii ii urau din toti ficatii pe rusi, azi jumatate dintre ei isi iau parerile din chilotii lui Simion sau tampoanele Sosoacai.

    196
  15. Referitor la sondajul de la 4, eu zic că românii au fost și au rămas destul de empatici. Eu nu cred că sunt supărați pe ucraineni, ci pe ticăloșii care îi conduc și în care n-au deloc încredere. Percepția populației este că ăștia sifonează inclusiv banii pentru ucraineni. Referitor la cei din urmă, am fost zilele trecute în Constanța..orașul e mai plin de ucraineni decât Chișinăul și e la fel de animat ca in luna iunie, deci aproape de sezon. Se vorbește ucraineană peste tot, mașinile lor ies in evidență în orice parcare, mai ales in cele de pe lângă parcuri și malluri. De aici și frustrările unei părți importante a populației autohtone, care observă că au mașini mari, puternice și destul de noi. Evident evită să înțeleagă că acei ucraineni sunt cei bogați, care chiar și-au încropit afaceri la malul mării. E pe principiul „noi nu ne vindem țara”, „mai bine săraci și curați”, aceleasi principii care ne-au ținut în întuneric zeci de ani.
    Referitor la canalul Bastroe, vreau să mai scriu ceva, ce nu spune nimeni sau n-am auzit eu să se spună, faptul că era navigabil și înainte de război. Intrau pe canal navele maritime cu pescaj mic, adică goale, să încarce mărfuri din porturile lor fluviale, adică Vîlcovo, Izmail, Reni. Uneori ajungeau și la Galați și Brăila, tot pentru încărcat mărfuri. Ulterior ieșeau încărcate pe la Sulina. După începerea războiului, odată cu criza mărfurilor, navele care așteaptă în rada la Sulina pentru a naviga pe canal au ajuns, de la câteva pe zi, la chiar peste o sută. Ele așteaptă încărcate cu mărfuri perisabile care se depreciază așteptând să se organizeze mărețul stat român și să mărească capacitatea de control a acestor nave. Ce e necesar? Păi multe. Polițiști de frontieră și vameși pentru mai multe comisii de control la Sulina. Piloți fluviali pentru introducerea și navigarea navelor pe canal și Dunăre căci da, navele maritime nu pot naviga cu piloții de la bord, sunt obligate, conform legii, să aibă piloți fluviali. Numărul acestora este limitat și în scădere. Mai trebuie pilotine, adică șalupe care să transporte acești piloți la bordul și de la bordul navelor. Statul român n-are chef însă să facă niciun efort pentru rezolvarea acestor probleme, de-aia ficusul tace mâlc pe subiect. Că o să i se ceară să facă ceva, și el nu dorește decât să încaseze taxele alea mari pentru canal.
    De aici nevoia de dragare a canalului Bastroe, căci trebuie deviat o parte din traficul maritimo-fluvial, altfel vor fi pierderi economice mari. Pe de altă parte, românii au sărit ca arși deși n-au văzut în viața lor măcar pe o hartă configurația canalului controversat. Aceiași care acum câțiva ani erau specialiști în pandemii și vaccinuri, anul trecut în războaie și anul ăsta în dragări și ecosisteme. Am auzit zilele astea atâtea prostii spuse cu certitudini docte pe TV, încât e clar de ce opinia publică a fost atât de ușor de manipulat.
    Ca și concluzie, nu, nimănui nu-i pasă brusc de Delta Dunării, dacă ar fi păsat cuiva, ar mai fi fost pește în ea. Domnii unguri din conducerea țării ar fi fost credibili dacă erau la fel de vocali pe tema lemnului din Ardeal. Singura problemă pentru care se dezbate cu patimă în spațiul public acest subiect este faptul că cineva pierde bani. Trafic deviat înseamnă mai puține taxe de canal pentru statul român și cam aici se oprește tot.

    Comentariu apreciat.372
    • Apropo de Bastroe: nu cumva pe acolo mai intrau si unele transporturi cu arme catre Ucraina? Ca asta ar explica de ce aceasta agitatie brusca pe subiect a prietenilor rusilor

      142
    • @florin, evident. Și astfel au pierdut șoșoneii sursa prin care puteau oferi informații rușilor.

      63
  16. 4. Am citit si eu rezultatele sondajului in original, nu interpretate de G4. E de observat o demarcatie semnificativa intre numarul de respondenti „totally agree” si „tend to agree” la mai toate intrebarile. Din cate stiam, cei care tind sa fie de acord nu inseamna ca si sunt de acord, ci doar ca tind sa fie mai usor convinsi sa devina 100% de acord, cu argumente concrete.

    Greseala sondajului este comasarea rezultatelor in acele bare Agree („aproba”) vs. Disagree („dezaproba”). Cand la majoritatea intrebarilor (legate de Ucraina sau alte cele 100 de subiecte relevante pentru UE in acest moment) avem raspunsuri 40% „totally agree” si 40 „tend to agree”, sondajul comaseaza aceste raspunsuri in 80% „agree”, numai bune pentru „jurnalistii” de la G4 de luat cu copy-paste niste rezultate major deformate de dat opiniei publice cu confirmation bias cronic.

    Legat de punctul 4, am adunat aici procentul *la nivel UE* de respondenti cu *”totally agree”* (FARA tend to agree), ca sa comparam cu rezultatele „oficiale” care comaseaza (in mod fals, parerea mea) „totally agree” cu „TEND to agree”:

    – providing humanitarian support to the people affected by the war: 61% („ajutor umanitar” suna bine oricarui om normal si empatic, doar nu ii lasi pe vecinii tai sa moara de frig, foame si boli; Europa de Est este o regiune cu cele mai putin empatice tari nu doar din Europa, dar si din intreaga lume „civilizata”, deci rezultatul nu ar trebui sa ne mire– cautati clasamentele rezultate din studii de empatie pe tari, nu este nevoie sa va conving eu);
    – welcoming into the EU people fleeing the war: : 55% (ce inseamna „welcoming into EU”? pentru cat timp? in detrimentul caror alte nationalitati non-UE care nu primesc viza/ drept de sedere/ drept de munca asa de usor?);
    – providing financial support to Ukraine: 40% (ce inseamna suportul financiar? pentru armament si echipamente militare sau pentru reconstructia tarii? care este diferenta intre suport financiar, ajutor umanitar si ajutor militar? foarte vag formulat);
    – imposing economic sanctions on Russian government, companies and individuals: 42%;
    – banning state-owned media such as Sputnik and Russia Today from broadcasting in the EU: 37% (domnii de la G4 au sarit aceasta intrebare relevanta pentru orice jurnalist, m-as fi gandit);
    – financing the purchase and supply of military equipment to Ukraine: 32% (comparat cu 61% pentru „ajutor umanitar” si 40% pentru „ajutor financiar”, orice ar insemna asta).

    80
  17. 10. Nu va tresaltă inima de nationalism aurifer cand citiți despre Sandero, acest model romanesc fabricat in …Maroc?

    102
  18. „Campioni din nou” incep sa cred ca astora de la Eurobarometru le e sila sa treaca pe aici si fac sondaje cu 3 romani luati de pe strada prin Bruxelles sau de unde apuca si ce iese aia e.

    43

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube