- Brunetă . Brunetă . Soare . Șatenă . Brunetă . Roșcată . Toamnă . Verde
- Vârful a trecut pentru 20 de țări europene
- Avem o epidemie de rujeolă
- Gazele se vor scumpi
- Rusia suspendă exportul de cereale
- Youtube a împlinit 15 ani
- Primark e în faliment
- Ce spune consumul de curent despre oameni
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
La noi nimeni nu știe dacă am trecut vârful, n-au nici o logica cifrele raportate de autorități, par mai degrabă scoase din burta într-o zi sunt 300+ cazuri noi, a doua zi sunt 200+, a treia zi 400+, a patra zi 100+, a cincea zi 300+ și tot așa.
E greu sa verifici date concrete, e mai usor sa scrii un cacat. https://datelazi.ro/.
Am impresia ca asta este capacitatea noastra maxima de testare la ora actuala.
Cum ar fi trebuit sa fie ca sa fie toata lumea multumita?
Nu se fac suficiente teste de aia pare ca nu au logica cifrele. Numarul reali de bolnavi e considerabil mai mare. Daca s-ar testa constant toate persoanele cu care a interactionat un om bolnav atunci numarul cazurilor raportate ar fi predictibil.
Adică.confirm ce au scris eu:
– 19 aprilie – 328 noi confirmați
– 20.04 – 190
– 21.04 – 306
– 22.04 – 468
– 23.04 – 386
E o aberație statistica, n-are nici o logica, când crește când scade cifra de noi infecatati de la o zi la alta.
Au mai fost și în alte țări schimbări de trend adică după câteva zile de scădere a numarului de noi infectati sa urmeze câteva zile de creștere, însă nicăieri nu se schimba trendul in fiecare zi de la scădere la creștere și invers.
Dupa parerea mea, daca acest virus s-a raspandit din septembrie-noiembrie, cam 30% din populatia a trecut printr-o faza a acestuia, mai usoara sau mai grea, insa fara panica indusa de azi.
„Câți vreți boss să fie numărul de cazuri noi azi? Mergem pe 200? Pe 300?”. Zici că la testări de covid au angajat un samsar de mașini obișnuit să aranjeze numărul de kilometri ca să fie bine pentru vânzare.
Mai aproape de adevar este numarul mortilor, cred ca de acolo am putea extrage o imagine cat de cat.
Cifrele au o logica daca le interpretezi statistic ca procent de infectari pe zi din numarul de teste zilnice. Varful a fost cand era cam 10%, ieri spre ex. daca au fost 10,000 teste si 400 infectari e 4%. Daca urmaresti procentul asta ai sa vezi o curba logica.
@infektus – Romania are cei mai mulți morți din europa de est, Polonia la mai mulți infectați au cu 15% mai putini morți.
Nu conteaza masurile, ori China ori Suedia, tot acolo ajungi https://www.mediafax.ro/externe/cercetator-israelian-coronavirusul-dispare-in-70-de-zile-indiferent-de-restrictiile-sociale-19096384
idea masurilor era de a oferi un ajutor sistemului medical, chestia aia tot repetata cu aplatizarea curbei. ideal e sa ai mai putine cazuri pe zi.
nimeni nu a spus pina acum ca aceste masuri determina ca virusul sa aiba alt tip de durata de viata sau ca isi schimba forma, are un tipic specific familiei din care face parte.
masurile au impact direct asupra fortei cu care se propaga.
Nici nu știu dacă au trecut 70 de zile de când a apărut virusul în europa, nu știu de unde scoate cifra aia.
Nu mă-nțelege greșit, sper să fie adevărat, dar mi se pare că scoate un pic din burtă alea 70 de zile.
Suedia are de 3x mai mulți morți decât Norvegia, finlanda și Danemarca la.un loc și e în top 8 european la număr de morți și infectați la 1 milion de locuitori deși are una dintre cele mai mici densități de populație din lume.
O fi dispărând in 70 de zile, nu am de unde sa stiu, dar una e sa dispară dupa ce a făcut 100.000 de victime si alta dupa 100.000.000. Intelege lumea ce citește, oare?
#Tiberiu
e greu de comparat sisteme diferite sociale si moduri total diferite de comportament raportat la distributia populatiei (daca vrei o exagerare, reducere la absurd, comportamentul conlocatarilor nostri desi sunt si ei cetateni romani).
in suedia majoritatea stau in zone urbane dense nu in cabana la munte sau in sate izolate.
@zippo – în Danemarca sigur stau mai putini în cabane izolate la munte decât în suedia, iar Norvegia și Finlanda tari scandinavice la fel că Suedia, împreună au sub 400 de morți la o populație însumată de aproape 11 milione de locuitori, Suedia la o populație un pic peste 10 mil are aproape de 5x mai mulți morți aproape 2200.
Punctul 4. Potrivit platformei Bursei Române de Mărfuri, cotațiile forward pentru luna mai sunt cuprinse între 51 și 58 de lei, la volume tranzacționate, adevărat, destul de reduse. În aceste condiții, ar trebui să ne așteptăm la oferte cu preț mai mic la gaze pentru consumatorii casnici, începând de la 1 iulie
Stai ca acum, urmeaza faza a doua a pornirii economiei si fiecare isi va da cu parerea despre ce trebuie facut. Cea mai smechera servita lui tolo azi, este introducerea unei taxe de solidaritate pentru veniturile de peste 3200.
Pana pe 15 mai, vom auzi tot felul de propuneri, toate mai cretze decat alta, totul fiind gandit pentru sustinerea cresterii pensiilor de la 1 septembrie. Cateodata ma gandesc daca in gandire PSD este ceea ce ar trebuie sa fie PNL si invers.
@taxa de solidaritate pentru veniturile de peste 3200? dupa ce oricum dai aproape 50% din salar taxe la stat, acum hai sa marim si mai mult acest procent.
in timp ce banii se sifoneaza prin primarii fara nici un stres: http://www.b365.ro/clotilde-armand-modernizarea-pietei-amzei-proiect-tipic-pentru-administratia-locala-din-s1_262410.html
Rusine Vali!!! de ce nu stii cifrele exacte din tara? Ia zi!
Raportarile pe sinusoidala sunt exact asta. Raportari, nu neaparat cazuri pe zi. Azi se raporteaza pe doua zile, maine pe jumatate de tara. Vizibil din numarul de testari – ultimul numar raportat este de 10.000+ intr-o zi, duminica, in coditiile in care noi avem capacitatea teoretica – adica infrastructura materiala, capacitate totala de RT-PCR, pe la 8000. Numarul de teste e OK pentru protocolul de testare – testare personal medical si pacienti simptomatici. Pe acolo cu Polonia, dupa aia trebuie sa ne orientam noi.
Restul sunt carcoteli, stati in casa.
Aici multe dintre testări s-au făcut aiurea, Polonia nu și-a testat parlamentarii, baronii locali, ministrii, amantele și pilele acestora mulți dintre ei neavând nici un simptom și nici un motiv să fie testați.
Uite ce face secretarul de stat pt turism si ce comentează Manafu pe acolo (am screenshot in caz ca il sterge): https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3623133044382694&id=100000581012936
not found.
In articol spun ca pretul gazelor a scazut, tu spui ca se vor scumpi.
E vre-o eroare ?
„vre-o”. geez.
Citeste tot articolul. Pana jos
vreo, da.
Scuze.
Imi place articolul ala cu gazele romanesti. Inainte tipau si faceau in toate felurile sa se liberalizeze piata pentru ca putea castiga o gramada de bani.
Au facut in toate felurile cand pretul la gaze a fost plafonat pentru ca pierdeau niste bani.
Ce se intampla acum? Acum, cand liberalizarea inseamna ca trebuie sa reduca pretul la jumatate, cand plafonarea pretului ii ajuta, sunt impotriva liberalizarii si pro-plafonare.
Si, evident, se plang ca sunt obligati sa scada pretul. Hahahahaha. Totusi, nu inteleg, ei chiar cred ca ne pasa de pierderile lor? Ar trebui sa facem vreo petitie sau ceva de genul? Salvati profiturile de zeci si sute de milioane de euro a firmelor! N-are importanta ca preturile alea sunt tinute sus fara vreo baza reaza, doar pentru ca profitul lor sa fie mai mare!
la plăcinte înainte…
Nu sunt pierderi, doar o diminuare a profitului.
Primark nu e chiar în faliment. Din ce-am citit, compania stă pe două miliarde cash, și-a achitat toate facturile pentru stocul livrat pînă acum și pentru comenzile deja date și așteaptă cuminte să-și redeschidă magazinele. Asta și pentru că are costuri de operare oarecum mici, în sensul că toate chiriile lor reprezintă sub 100 milioane lire, că au obiceiul de a cumpăra spațiile în care-și desfășoară activitatea. Bașca, au o groază de business-uri colaterale, de la pîine și zahăr la ceai. Bagă un ochi aici.
Numarul de cazuri variaza pentru ca testarea suspectilor se face dupa o definitie de caz si a unui algoritm de testare realizate de Insititul National de Sanatate Publica din Romania. Atat definitia de caz, cat si algoritmul de testare s-au modificat de-a lungul timpului in functie de situatia la nivel national si local.
https://www.cnscbt.ro/index.php/1665-definitii-de-caz-si-algoritm-de-testare
Uneori aceste modificari au fost zilnice.
P.S. Medic, contact cu pacienti pozitivi, azi dimineata am facut si eu al doilea test sa vad daca am fost infectat. Sper sa scap si de data asta de o tura cu izoleta.
Intotdeauna m-am intrebat, cum ajungi pozar de busturi/nuduri ? fotografii sunt platiti cu bani sau in natura ?
dai 15.000€ pe echipament, faci un studio și apoi te caută ele.
@vali – daca bag 30 de mii in echipament vin cate 2?
tre să ai două obiective.
La punctul 11. urma sa pui ca Geanina e in carantina, dar inca astepti confirmarea
Offtopic. Vali, de la noua versiune de olx, nu te mai lasa sa adaugi apartamente sub un anumit pret calculat de ei cine stie cum.
In iasi minimul e 1016 lei. Orice pui mai jos esti avertizat ca e pret prea mic pentru zona respectiva, chit ca e garsoniera, apartament sau baraca. E marlanie facuta de ei ca sa forteze preturile?
nu știu.
Ok. Poate acusi apare statistica ca ia uitati nu au scazut preturile, ba din contra. Merita avut in vedere.
ia nu mai fiți cârcotași! vor scădea prețurile la gaze, da?!
https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/ministrul-economiei-la-stirile-pro-tv-tarifele-pentru-gaze-si-electricitate-vor-scadea-din-vara.html
Cautam ceva si am dat peste asta – https://prod-mobile.hotnews.ro/
Hotznews nu renunta la varianta de mobile separata nici batuti asta odata si a doua, cum cacat nu blochezi google in robots.txt pe un staging ? Ce penibili.
man, toată existența lor e definită de „noi știm mai bine decât ăia care știu bine”.
e românismul amestecat cu rea voință.