Știrile zilei – 24 ianuarie 2020

  1. Brunetă . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Cabană . Fluturi . Oraș . Oraș . Blondă . Brunetă . Brunetă . Apus . Iarna . Brunetă . Roșcată . Iarna . Codițe
  2. PSD își trădează electoratul, susținând vaccinarea
  3. Rata de absorbție a fondurilor europene este de 36%
  4. Soroș crede că Trump și Facebook cooperează pentru realegere
  5. Ce probleme financiare au românii
  6. 20 schimbări mici pentru o viață mai bună
  7. Cronica de tehnologie
  8. Cronica de business
  9. Cum arata VW ID3, ID CROZZ si alte modele electrice vazute la DRIVE in Berlin

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Vezi ca aia cu antivaccin sunt USR!

    00
    • Eu știu ca sunt dintre cei care au votat cu paleologu sau diaconu.
      Pesedistii erau surprinzător ok la chestia asta, pt ca au chestia aia cu statul în turma. Dar nisa paleologu-diaconu se crede prea deșteaptă pt asa ceva, deși nu e.

      00
  2. Interviul cu soros este publicat de Bloomberg…
    Facebook a complotat din 2008 cu anumiți candidați adică cu Obama
    https://www.usnews.com/opinion/articles/2008/11/19/barack-obama-and-the-facebook-election
    Adică in 2008 Facebook era ăla bun acum e ăla mârșav. De fapt toată gelozia democraților este determinată de faptul că Trump a fost ales cu exact aceleași metode ca Obama.

    00
  3. Ce te faci cu studiile astea si romanii… (vezi studiul financiar de pct 5)
    Adica 16% dintre romani puni bani deoparte, insa 66% cred ca au o educatie financiara. Bine, si Vali considera ca educatia financiara inseamna doar sa economisesti.
    Totusi, problema mea nu e cu cifrele astea ciudate, ci cu „studiul”. M-am saturat de atatea studii socilogice care prezinta doar rezultatele fara a preciza cum au fost facute. Plm, se asteapta sa imi arate niste un desen frumos si niste cifre si gata, e de ajuns sa il consider un studiu valid? Pe mine nu m-a sunat nimeni, nici sms si nici mail nu am primit.
    Nu contest datele, si ma gandesc ca poate sunt niste oameni care chiar au muncit la studiul ala. Au sunat, au intrebat, au compilat datele, eu corectat aberatiile etc. Pai nu e pacat de munca lor? Si chestia asta e valabila in multe domenii. Muncesti la ceva de te rupi si, la sfarsit, cand trebuie sa iti preziti rezultatele, roadele muncii deci, o lalai cu prezentarea si se dilueaza tot efortul tau si nu intelegi de ce nu iti apreciaza nimeni noptile nedormite. Cum zicea unul pe la televizor odata: nu conteaza ce spui, conteaza cum spui :)

    00
  4. @S
    Nu stii multe despre sistemul electoral american. Seamănă mai mult cu scorul din tenis unde deși au luat mai multe puncte/gameuri pierzi meciul (vezi finala la Wimbledon din 2019 unde Federer a câștigat mai multe puncte și Djokovici meciul!). Că e mai bun și mai rău sistemul american greu de spus. În țările cu 2 tururi se poate întâmpla ca in mod voit un candidat bine plasat sa încurajeze intrarea în turul 2 a unui candidat „indezirabil”: vezi Iliescu / Vadim in 2000 sau Iohannis / dancila anul trecut.
    Referitor la rolul rețelelor sociale în alegeri ce s-a întâmplat în 2016 a fost că republicanii au folosit mai deștept decât democrații aceleași date din rețelele sociale. Obama a pionierat asta in 2008, acum s-a trecut la alt nivel.
    Bloomberg e șmecher, el e foarte bogat, are influență în media adică are șanse mari să il pună în încurcătură pe Trump desi nucleul dur republican e de neclintit.
    Ce vreau sa spun este că toate marile corporații Facebook Google Microsoft, gm, Ford, Exxon etc întotdeauna joaca la 2 capete. Depinde de echipele de campanie cum maximizează oportunitățile oferite de colaborările cu marea finanța

    00
    • Știu totul despre sistemul electoral american. Ce legătură are cu sistemul cu 2 tururi? În SUA populația are dreptul sa aleaga președintele doar la nivel de stat. De exemplu, în Arizona, populația a votat 55% cu Trump, el este președintele Arizonei. Fiecare stat alege ca președinte unul dintre cei doi candidați mari. Pana aici e democrație. După aia se termina cu democrația, în 2 feluri: o data pentru ca numărul de electori pentru fiecare stat se aloca proportional cu populația statului, nu proportional cu prezenta la vot din fiecare stat; doi, pentru ca deja nu mai e democrație de când votul celor 45% pierzători din exemplul cu Arizona nu mai contează deloc la alegerea presedintelui la nivel național. Pentru ca practic, fiecare stat își alege președintele lui, iar președintele la nivel federal e ales direct de reprezentanții câștigătorului din fiecare stat, nu de popor.

      Si când zici republicani, te referi și la rusi, nu? E rușinos ce a devenit partidul republican.

      00
    • @S, de aceea SUA o duce rau de tot din toate puctele de vedere, nu-i asa? Sistemul ala electoral a creat o tara democratica.

      00
    • @S
      Mă bucur că știi totul despre sistemul electoral american. Poate în lumina acestor cunoștințe intelegi și de ce la alegerile din 2016 au fost mai mulți mari electori de rea credință în tabăra Clinton decât în tabăra Trump (5 la 2 plus alți 3 ale căror voturi nu au fost validate). Probabil ingerința rusă a fost atât de puternică încât americanii s-au prostit de tot la nivel psihologic. Și tehnologic de au permis unui serviciu secret străin să le influențeze alegerile în așa hal. Daca puțin a putut probabil că anul asta vor putea chinezii, frau Merkel și bibi netanyahu. Poate chiar și cine știe ce dictator de țară bananiera.
      Referitor la discuția cu „alegătorii nereprezentati” cam așa este și în România. Gândește-te numai la procesul de redistribuie a locurilor din parlament.
      Intr-adevar sistemul electoral american își are originea în secolul XIX dar funcționează. Am zis anterior este precum sistemul de scor la tenis (sau baseball sau snooker). Poți câștiga mai multe puncte dar sa pierzi meciul.
      Democrații ar fi putut iniția schimbarea sistemului de vor cat a fost Obama presedinte dar nu au facut-o. I-a lovit problema doar când au pierdut. De vina e putin și sistemul invechit și complotul cu Facebook. Niciun democrat nu a văzut că hilara era un candidat slab, ridicata in slavi de „presa progresistă” dar cu un limbaj de lemn demn de un aparatcik. Probabil o individa buna că președintele al comisiei europene dar nu al statelor unite.
      Bloomberg e diferit. Până acum nu prea a expus idei mari, doar l-a atacat din toate direcțiile pe Trump ceea ce își permite și are marele avantaj că nu e perceput precum un politician de cariera. Un meci între cei doi va fi foarte interesant și destul de echilibrat. Orice alt candidat democrat (exemplu Warren) va fi bătut rău de Trump, nu neapărat la votul popular dar în colegiu sigur la cum arata scena acum
      Revenind la republicani/ruși, ar fi bine sa ne aducem aminte că Obama era ăla care părea că e mai interesat sa facă ce zice Putin. Vroia sa fie mai „flexibil” după alegeri și Medvedev a zis că il va informa pe Putin
      https://www.politifact.com/truth-o-meter/article/2012/apr/17/shirtless-putin-and-obama-secret-agent/
      Deci ingerința rusească și la alegerile din 2012?

      00
    • @anonim
      Despre ce redistribuire vorbești? Aia a partidelor sub 5%? Da, pragul electoral e o tâmpenie.
      Sper ca nu vorbești de redistribuirea aia a parlamentarilor de la fiecare partid pe județe, care e făcută tocmai pt ca în final procentul parlamentarilor din fiecare partid sa fie în concordanta cu procentul alegătorilor care au votat cu partidul respectiv. Pe tara, nu separat pe fiecare județ. Ca votam componenta parlamentului național, nu a consiliului județean.
      Funcționează sistemul în America? Nu, li s-a băgat în cap ca sunt cei mai democratici de pe vremea când erau cei mai democratici. De atunci i-au depășit mulți. Nu funcționează sistemul când colegiile electorale sunt trasate într-un mod care sa avantajeze un partid sau altul. E atât de prost sistemul încât și dacă toți ar fi de buna credința, nu ai cum sa trasezi toate colegiile într-un mod care sa nu dezavantajeze un grup sau altul de alegători. Dacă ai alegeri pentru o instituție națională, voturile pt fiecare partid trebuie sa reflecte exact preferințele la nivel național ale poporului(nu sa fie o adunare a câștigătorilor din fiecare părticică de tara). Dacă nu e asa, nu e democrație, e un joc care include și democrație, în primă etapa.

      00
  5. Nu arată rau mașinile as accepta una, dar problema e ca pana nu vine o rețea gen ionity https://ionity.eu/ in romania cu încărcare rapida e cam greu sa te plimbi cu ele in afara orașului.

    00
    • vezi ca tocmai au mărit preturile in Franța !

      00
    • Pe site scrie ca din 31.01 se schimba preturile. 0.79 euro kWh o sa fie, da, nu e puțin dar trebuie sa isi scoată investiția. Un full la un bmw i3 cu cea mai mare baterie costa 0.79×42.2=33 Euro. Daca nu te grăbești poți sa „alimentezi”la încărcătoare mai ieftine gen kaufland in romania

      00
  6. La cele 20 schimbari, asta mi-a ramas intiparit in minte:

    “There’s a big difference between being busy and being effective. Don’t confuse motion and progress. A rocking horse keeps moving but never makes any forward progress. So, try not to be the rocking horse in your personal life in 2020.”

    00
  7. Bbai nene da’ numa’ brunete. O pistruiata nu gasesti si tu?

    00
  8. Se apropie criza?
    https://m.zf.ro/companii/este-oficial-salonul-international-auto-bucuresti-nu-se-organizeaza-in-2020-presiunea-pe-costuri-este-tot-mai-mare-18741928
    Sau e lipsa de interes a publicului larg pentru niste produse din ce in ce mai scumpe și nu neapărat mai bune calitativ. Sau acum le expunem direct in VR, nu mai avem nevoie de salon.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile