- Alcoy | Blondă | Blondă | Verde | Stele | Păsă rică | Blondă | Apus | Roșcată | Brunetă | Blondă | Brunetă | Roșcată | Apus | Apus | Păun
- Barna și Cioloș vor candida ca echipă
- Hai că până la urmă asta o să se întâmple
Pornesc idei bune și de pe bloguri, nu mai plângeți… - Sorin Ovidiu Vîntu a mai luat 10 ani
- Hipsterii cumpără haine
- Justiția pe care o apărăm: Microsoft și șpaga
- Justiția pe care o apărăm
- 50 ani de la aselenizare
- Copiii vor să fie youtuberi
- Cronica serii. Cronica dimineții.
Nu obligi absolventii sa ramana aici. Mai simplu, elimini locurile la buget, si faci totul cu taxa, pe care o platesti cand intri in campul muncii. Cel care ramane aici, dupa ce intra in campul muncii ii retii x lei pe luna, pe care ii deduci din impozit.
ambele soluții sunt bune. fie îți plătești și pleci, fie rămâi 10 ani în câmpul muncii.
Asta cu retinutul e o prostie pt ca nu pleaca oamenii de bine ce e aici.
De ex. la medici tot am auzit prostia asta, dar medicii nu au posturi.
Sunt 30 care termina rezidentiatul la o specialitate(ca proful are nevoie de fonduri care sunt raportate la numarul de rezidenti). Cate posturi credeti ca exista cand termina? Va zic eu, poate 2 in oras mare, poate 4-5 in toate orasele din zona. Si majoritatea posturilor sunt deja pentru cineva. Nu exista notiunea de concurs, ala e doar de confirmare.
Daca indraznesti sa te inscrii la un post care nu e pt tine nu mai pupi post niciodata.
Pana atunci lucrezi voluntar cu forta la un spital ca sa poti face garzi sa ramai cu ceva bani, asta daca mai lasa altii loc de garzi, ca acum cu banii care se dau pe garzi sar toti medicii primari pe ele.
Intrebarea e: de ce pleaca absolventii? acolo trebuie lucrat
Realistic, nici o solutie nu se va putea implementa cat timp, invatamantul nu este de o calitate exceptionala.
Magariile exista si lumea se va inghesui din ce in ce mai putin sa faca scoala pe aici, ca intre a plati un purcoi de bani aici si a plati un purcoi de bani in Olanda, sunt sigur ca multi vor alege varianta doi.
Ce este foarte trist, este ca noi tratam efectul si cauza. Ideea e buna s-o implementezi daca ai conditii foarte bune in tara, dar cum invatamantul se degradeaza de la o zi la alta e doar praf in ochi.
Invatamantul universitar e bazat pe cantitate si nu pe calitate. Pentru ei e mai important sa scoata 20 de absolventi mediocri, in loc sa scoata 5 foarte bine pregatiti. Evaluarea universitatilor si a facultatilor e o gluma, se intalnesc la un piscot, semneaza si aia e.
Pai si numai bine pleci direct si faci facultatea in Germania, Franta,sau Anglia, ca oricum acolo e gratis si e mai buna ?
subtil
Da, doar ca nu toti isi permit sa studieze gratis prin tarile alea.
sau si mai tare, ii obliga sa ramana sa munceasca aici dar le ramburseaza/deconteaza meditatiile platite de parinti in liceau si cand or mai fi fost.
Eu am ramas 10 ani si apoi am plecat. Si am platit impozite, si impozit la sanatate si tot ce mai trebuie. Nu am lucrat pe PFA ca toti cocosii care se bat pe burta ca castiga bine in RO, nu mi-am inmatriculat masina in Bulgaria. Si cu ce m-am ales? Cu un sistem la CNAS de 100 de mil. nefunctional, cu necesitatea de a avea o asigurare privata de sanatate. Sunt de acord sa imi platesc facultatea, dar imi vreau banii de taxe si impozite pe cei 10 ani inapoi.
Oamenii pleaca pentru ca inteligenta nu este apreciata. Inca din generala si liceu, aia care performeaza sunt numiti tocilari si se face misto de ei. Intre timp, aia ajung sa castige bine si sa plateasca impozite mari, dar apoi se sictiresc de „bo$$i”, smekeri si de „oameni cu scoala vietii” care ajung la conducere. Oamenii valorosi pleaca si raman doar cefele late… ghinion, asta vrea societatea.
In loc sa cerem restrictii, ar trebui sa facem conditii pentru care oamenii sa doreasca sa ramana. Altfel, inchidem granitele si dam repartitii la absolventii de facultate.
PSD e la guvernare din 2012, neîntrerupt din 2016.
Vreau să zic că dacă vroia, o făcea.
Nu vrăjeală cu studenții și alte categorii defavorizate.
Mai ales in ani electorali
E bun tandemul Barna și Cioloș, asteptam o alternativa la primul turist al Romaniei (pe care oricum l-as fi votat sa nu votez PSD-ul, dar acum am alternativa).
Americanii s-au dus pe luna, au vazut ca nu e nimic acolo (petrol, uraniu, aur, diamante, niente, nada), asa ca au anulat programul.
Copii vor sa fie youtuberi, pai cine n-ar vrea sa se plimbe in excursii, sa conduca cele mai noi masini, sa se scoale cand vrea si cum vrea si sa faca mii de euro ?
Dar la fel ca in fotbal 1 din 10 reuseste.
mai pune niște zerouri … cam 1:sutademii maybe
si niste „i”-uri…
copiii, adica 99,999% dintre ei vor primi un croseu de stanga in ficat de la viata, cand mai cresc.
da bre, da’ toți îs speciali n-auzi?
oare unde e linia a când boracii speciali/geniali/unici/zei ăștia devin adulți bășinoși ordinari?
Iohannis cu cine face tandem? Cu Rares Bogdan?
Copilul meu vrea să se facă developer de jocuri. Și spune că la 18 ani o să plece din țară (mai are de așteptat 8 ani).
Cred că o să mănânc pământ cât mă costă cursurile lui.
Si la 18 va merge la facultate si va deveni plm stie in relatii internationale ca apoi sa lucreze la kfc. Felicitari, ieeeeeeeee, baga cursuri in el
e bine, au astia nevoie de personal la callcenter…
Depinde cum il educi. Daca il cocolosesti si il protejezi de toate cele o sa fie foarte scump si foarte greu. Daca il inveti independent si cumpatat o sa fie foarte usor si mai ieftin. Tarile nordice au studiile gratis si dau si un ajutor de la stat pentru studenti. Deci asa iesi cel mai ieftin. Apoi e Germania unde studiile sunt ieftine (1-2k/an) si preturile medii cam ca-n centrul Bucurestiului. Anglia e cea mai scumpa: când termina studiile are vreo 28k imprumut guvernamental de dat inapoi (dar conditiile sunt rezonabile) si cazare+masa+distractii+zboruri pe ai mei i-au costat vreo 7k de lire/an.
Bagă-l la ore de programare și matematică, fără nici o jenă. Dacă nu îi place, poți să-i explici că 90% din dezvoltarea de jocuri cam asta înseamnă.
Grafica, povestea și restul se ocupă departamentul de artă, adică artiștii, care de obicei nu prea au treabă.
Dar în rest nu văd ce costuri ar putea să fie…dacă nu îi place, măcar renunță mai repede. Pune-l să facă ceva jocuri în Unity, e gratis, sau în Unreal Engine, și ăla e gratis, dar să vadă conceptele, sunt tutoriale, sunt o grămadă. Și nu, nu e prea mic, fiecare copil se dezvoltă diferit, depinde doar de el, n-ai de unde știi.
Eu în clasa a 7-a și-acuma țin minte că făceam hărți pentru counter-strike în Valve Editor și le duceam la clubul local de calculatoare să le pună pe rețea. Am construit în 3D pentru CS clădirea școlii, vă dați seama ce era pe-acolo :))
Good times…
Măi băieți, ce drăguți sunteți voi.
Băiatul face doar acele cursuri care-i plac, nu-l oblig, doar îi dau posibilitatea să le facă, îi place engleza (câțiva ani de cursuri Cambridge), a luat examenele ECDL, am găsit ceva gen Micii developeri (încă nu a început, după vacanță).
Nu o fi grozav și poate o să lucreze la call center sau la KFC cum spuneți voi (viața te duce unde nu gândești), dar eu încerc să-l ajut cât pot plătindu-i niște cursuri care-i plac.
Dacă-i place ceva, învață imediat, îi plac chestiile practice, dar nu are răbdare și nu se omoară cu cititul.
In romania investigatia microsoft a fost inchisa gratis ca noi suntem cuminti, o sugem, inghitim si facem si curat dupa. Totul pe gratis
manu144x, mulțumesc, dau de băut!