Știrile zilei – 23 aprilie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Din 90 PSD e pe marginea gropii (unde ne imping pe toti) si i se canta prohodul si ce sa vezi? ei ne conduc si tot ei fac strategia pe inca 20 de ani. Inca o infrangere din asta a psd si ajung 10 milioane afara

    00
    • romanii nu-s chiar asa prosti, odata ce Ioihannis e presedinte….Ba nu, is prosti ca au votat pesede ;)

      00
    • io cred in mod gresit ca „romanii voteaza pesede din prostie” e doar o scuza a sefilor de partide din opozitie pentru faptul ca sunt slabuti tare calitativ. Iohannis cum a putut? Constantinescu cum a putut?

      …si tot in mod gresit mai cred ca votantu frustrat se bucura sa auda si afirna tot cu bucurie ca romanii sunt prosti. asta e un fel de pomana electorala de dreapta, care ea centreaza ea da cu capul ;)

      00
    • Nu-mi pasa, eu tot cu PSD votez!

      00
  2. Domnul de la Cris-Tim mai ca nu spune ca ar fi frumos sa se retraga unul din brandurile mari sa aiba si el loc cu brandul nou lansat. Noroc ca UE impiedica practicile astea, ca altfel dadea PSD-ul o lege pentru promovarea brandurilor romanesti. Asta este esenta concurentei, lupta continua intre branduri care pe noi consumatorii ar trebui sa ne ajute (concurenta mare, preturi mici). Ma uit cum face Kaufland-ul pe segmentul asta (lactate), orice alt lapte la raft e 3.5-4 lei litrul, ei au brandul lor cu 2.5-3 lei. Ca evreul.

    00
    • Mugura? pai dupa ce bei un pahar ragai ca o vaca, e facut din cel mai fin lapte praf polonez. Daca ar fi de calitate s-ar vinde singur si marketurile insusi ar face comezni dar asa …e doar ieftin si atat. Sau daca batranu securist s-ar zgaria pe portofele si ar plati chiar si cu 1 ban in plus fata de ailalti o sa aiba produsele la nivelul ochilor pe dreapta, poate forta piata intre anumite limite. Dar mugura e un lapte greu digerabil, si la propiu si la figurat, bun in cel mai fericit caz la prajituri, creme.

      00
    • @Claudiu, departe de mine gândul sa-l apar pe dl. CrisTim. Dau „reply” ca sa comentez afirmatia asta : „Asta este esenta concurentei, lupta continua intre branduri care pe noi consumatorii ar trebui sa ne ajute (concurenta mare, preturi mici)”.

      E trist ca tu, si multi altii, vorbiti de concurenta in lumea de astazi, ca si cum „concurenta” nu a fost si ea pervertita in atâtea feluri de 20-30-40 de ani incoace. „Concurenta mare = preturi mici”. Nope. Concurenta mare = preturi mari. Platesc mai mult supermarket-ului ca sa fiu pe raftul 1, 2, deci sunt obligat sa repercutez acest cost suplimentar catre cumparatorul final. Mai mult, daca tot am ajuns pe raftul 1, fac si ceva reclama (ziare, reviste, tv, internet etc), deci si costul asta trebuie sa-l repercutez la fraierul din capatul lantului trofic. In general, agesivitatea in comercializare (cel mai bun loc de vânzare din magazin, cel mai bun spot, cele mai bune locuri de afisat etc) nu denota decât o urmarire a profitului. Iar, de multe ori, ca sa reduci costurile pe care tocmai le-ai umflat platind locul la raft, reduci calitatea ingredientelor pe care le folosesti in produsul pe care-l vinzi. Ca acolo se fac reducerile de costuri când le umfli in alta parte.

      00
  3. Atat subiectivism in articolul cu CV-urile romanilor… e si normal sa petreaca 5-7 secunde pe un CV un viitor angajator daca te abonezi la site-uri online de aplicatii, si nu exista un filtru, sa primesti doar 7-10 CV-uri relevante, si toti analfabetii aplica pe pozitii de management.

    00
    • Stai sa înțeleg:
      Tu vrei sa pui un anunț. Gratuit. Să specifici acolo 2 3 chestii pe care ai vrea sa știe să le facă viitorul angajat și vrei că platforma sa trieze pt tine CVurile?
      Gratuit?
      Am înțeles.

      00
    • Ioan, eJobs nu e gratis. Firmele platesc

      00
    • @Gustav

      La asta m-am gândit și eu.

      „O poză neadecvată unui CV te descalifică total, un selfie, o poză tăiată de la nuntă[…]Până și o adresă de mail care nu ese adecvată este un detaliu care poate să influențeze”. Fandoseala asta e periculoasă.

      00
    • Fac si eu o mica paranteza, despre domeniul IT, unde vrei sa angajezi DevOPS, sa spunem, si job description-ul arata ca un pomelnic? Din 20 de tehnologii ai 5 cu care lucrezi zi de zi, 5 de care te lovesti ocazional si 10 ca sa fie cu de toate ca in shaorma. Frumos sa ai pretentii de la aplicanti cand tu nu esti in stare sa iti faci anuntul.
      Hai sictir!

      00
  4. Absolut superb textul de pe Sociollogica.

    00
    • Mai ales fraza „accesul la bani transformă filialele locale la căprioare privind direct în farurile mașinii”.

      00
  5. Cîtor oameni extrem de capabili nu li s-a dat cu piciorul fiindcă nu aveau un CV pe placul piţipoancelor care se uită peste el în fugă?

    00
    • Doua observatii:

      Daca un client iti cere gardul vopsit verde si tu il dai albastru, ca stii tu mai bine, sau „merge si-asa”, ce zici, e ok sa te mai plateasca clientul? CV-ul reflecta abilitatea ta de a efectua o sarcina. Formatare neuniforma, fonturi ampulea, greseli, informatii lipsa, etc – toate transmit ca e probabil sa fii incompetent, sau ca nu poti urma niste instructiuni.

      Pipitele alea au rolul sa vada cum esti ca om, ca de abilitatile tale profesionale se ocupa sefii. Ele vor sa vada daca minti, daca esti capabil sa articulezi coerent o fraza, daca nu puti, etc

      Bonus: daca nu esti capabil sa treci de filtrul de la hr, si vorbim pe termen lung, cel mai probabil tu esti de vina.
      (Oricum, la modul general, tu esti ala care e responsabil pt tine)

      00
    • @adi, depinde de om. Eu ma mai duc la interviuri din cand in cand si specific cand sunt contactat ca nu ma prezint la interviurile cu hr decat in doua cazuri :

      1. sunt in stare sa verifice cunostintele de limba germana daca asta cer
      2. sunt in masura sa imi verifice cunostintele necesare locului de munca respectiv.

      Nu ma duc la interviuri de prezentare sau la firme de headhunting. Pierdere de timp.

      00
    • Ai dreptate totusi sunt multi care chiar sunt retarzi si au cv-uri facute de zici ca-i profilu de facebook sau tinder.
      Are dreptate si adi, trebuie sa treci de proastele de la hr altfel esti tu mai prost, simplu.

      00
    • @adi

      Daca un client iti cere gardul vopsit verde si tu il dai albastru, ca stii tu mai bine, sau “merge si-asa”, ce zici, e ok sa te mai plateasca clientul?

      Premisa e că ai fost angajat deja, da? Nu are legătură cu subiectul exemplul tău. Poate ți s-a părut adecvat când ai scris comentariul dar nu merge.

      CV-ul reflecta abilitatea ta de a efectua o sarcina.[…]Pipitele alea au rolul sa vada cum esti ca om, ca de abilitatile tale profesionale se ocupa sefii. Ele vor sa vada daca minti, daca esti capabil sa articulezi coerent o fraza, daca nu puti, etc

      Complet greșit. Complet, complet greșit. Atât relatările cretine ale recrutantului (și celor ca acesta) de pe Republica, cât și tu. Dacă lucrezi la resurse umane în vreo corporație străină sau ești recrutant de profesie (ha!) & ai frezat prin CV-uri după crezul ăsta cvasi-fașcist, vezi că ai făcut victime pe bandă rulantă și eliminat angajați buni. Felicitări!

      CV-ul reprezintă datele personale pe care tu le scrii/înșirui ce ar conta sau nu contează pentru a fi angajat.
      Conform standardului tău @adi, dacă CV-ul „reflectă abilitatea ta de a efectua o sarcină”, 9/10 de pe planetă ar muri de foame, în timp ce 1/10 ar lucra pe ceea ce vor fiindcă a trecut îndeajuns timp de când s-au angajat, încât să nu se descopere că au mințit și aceștia, evitând șmecherește înfometarea.
      Dacă CV-ul reprezintă „reflectă abilitatea ta” să…, 99.9% ar fi calificați ca șomeri, în timp ce restul de .01% sunt calificați ca lucrători de fast-food, voluntariat, tejghetarm lucrător în hipermarket și altele de acest fel, deși ambii 99.9% și .01% au studiat la facultate sau școală profesională.
      Doi la mână, școala nu te învață să-ți faci meseria/treaba/job-ul. Treaba cu sarcinile depinde de tine ca om la locul de muncă, școala te instructează ce și cum dar nu te învață să-ți faci meseria. Crezul ăsta este probabil cel mai contraproductiv adoptat de firme când își caută angajați, darămite drept mentalitate colectivă de proști.
      Trei la mână, cei care s-au angajat pe timpul facultății în tot felul de slujbe „part-time”, au făcut-o din grija banilor, nu să-ți demonstreze ție că au avut un istoric ca forță de muncă. Au lucrat pe unde au apucat să aibă bani [în plus] pentru diverse sau necesități, ori dacă revenim la descrierea ta, nicio firmă nu i-ar angaja pe motiv că au lucrat în tot felul de chițibușuri. Nu mai zic de cei care au stat bine cu banii & n-au lucrat part-time.
      Patru la mână, nu există „nu putem să te angajăm ca pucte-puncte pe motiv că ai lucrat part-time ca gardian la o poartă”. Nu există așa ceva, e cea mai mare cretinitate, dacă există asemenea specimene la resurse umane/de recrutanți, care angajează pe standardul ăsta, trebuie dați afară și rechemați cei care au fost refuzați, inclusiv ăia fără istoric.
      Cinci la mână, nu există „nu putem să te învățăm, deși ai făcut o școală ce se încadrează pe fișa de lucru sau una care aparține ariei de sferă”. Dacă vedeți pe undeva asta cu „X ani experiență”, înseamnă că ei sunt „full”, iar managerii împreună cu ăia de la resurse umane/recrutanții sunt cârnați care trebuie demodați sau concediați sau trimiși în judecată. Ăștia sunt la fel de răi ca fosilele jurasice care se încăpățânează să nu se pensioneze și să nu lase sângele proaspăt să prospere.
      Șase la mână, când citești treaba cu „lipsă de forță de muncă”, înseamnă două lucruri: 1) Angajatori care nu-și permit forță de muncă & speră să dea peste niște oameni disperați sau naivi și 2) Angajatori care se încadrează la punctul cinci.

      Când vă mai întrebați de ce țările cu apă caldă, pentru care xenofilii adoră atât de mult, au legi care stabilesc clar și previn abuzurile de aceste feluri (Franța e probabil exemplul cel mai banal), să știți de aici că managerii și HR-ul sunt întotdeauna părțile vătămătoare.

      – toate transmit ca e probabil sa fii incompetent, sau ca nu poti urma niste instructiuni.

      Drăguțule, eu te-aș trage de urechi să ți le smulg și p-ale pițipoancelor: oameni care deja au lucrat o perioadă la firma cutare (adică s-au adapatat deja), nu au cum să nu se aștepte ca nou-veniții să nu fie încă adaptați sau tensionați cu tot felul de griji (inclusiv aceea de a nu fi incompetent sau că „nu urmează instrucțiunile”), darămite să judeci omul în prealabil când tu nici măcar nu l-ai angajat!

      Bonus: daca nu esti capabil sa treci de filtrul de la hr, si vorbim pe termen lung, cel mai probabil tu esti de vina.

      @adi nu știe „cum sa nu ajungi sclav”. Ori e bătut în cap, ori face parte din vreo scehmă din asta unde se crede zeu și-i place să se joace cu viețile oamenilor (fie management sau resurse umane), care nu face altceva decât să cânte în strună pentru victime.

      Xenofilia lovește din nou fiindcă e mentalitate americănescă de „business”: infectă.

      00
    • Cea mai buna metoda e sa vezi cine e manager pe acolo unde vrei sa lucrezi si vorbesti direct cu el, sau daca cunosti pe cineva care lucreaza deja…poate sa te introduca. Bypass la HR.

      00
    • Cred ca multe dintre nemultumirile pe care le aveti vis-a-vis de hr sunt legate de faptul ca priviti rolul lor dintr-un unghi nepotrivit. Atentie, nu zic ca problemele voastre nu sunt pertinente sau reale, ci doar ca nu rezolvarea lor nu e acolo.

      Rolul hr-ului e sa minimizeze riscul pt firma si sa filtreze tot ce nu e ok in raport cu ce cauta ei. Tinand cont ca de multe ori nu cunoasteti politica din spatele angajarii si ce anume cauta firma respectiva, consider ca e o greseala sa credeti ca stiti voi mai bine decat ei ce cauta.

      Experienta si expertiza:

      Hr-ul verifica experienta ca sa vada daca nu ai mintit in cv, daca esti ce cauta ei, daca chiar ai fost angajat acolo, daca chiar ai facut cursul respectiv, precum si alte chestii simplute: daca stii sa te prezinti, daca stii sa redactezi un document, sa prezinti o idee sau o informatie, daca esti punctual, agreabil, , daca la bani sunteti pe aceeasi lungime de unda, etc.
      Pe scurt, verifica cum esti ca om. Habar nu aveti de ce chestii isi pot da seama pipitele alea dupa o discutie de juma de ora cu un candidat. Personalitatea e destul de bine legata de competenta si rezultate.

      Expertiza in schimb e verificata de manageri sau alte persoane competente in domeniile alea. Si asa ar si trebui sa fie, sau considerati ca hr-ul ar trebui sa fie competent in toate ariile in care activeaza candidatii? Logistica, operatiuni, vanzari, contabilitate, proiectare, etc.
      Multi dintre voi aveti meserii atat de specializate si atatia ani de munca si efort in spate, si totusi considerati ca fata aia ar trebui sa fie la acelasi nivel profesional cu voi.

      Oamenilor, daca cineva nu e capabil sa treaca de o secretara, asistenta, hr-ita si ce mai vreti voi, e foarte posibil sa nu aiba ce cauta la o intalnire cu managerii.
      In plus, ca in orice domeniu, sunt si prosti, incapabili, rau-voitori si toate cele.
      In plus plus, in aceeasi competitie sunt si alti candidati si, plm, e foarte probabil sa fie si altii mai buni sau mai potriviti pt jobul respectiv.

      In fine, ca si concluzie, pe termen lung, gen 50 de interviuri, e cam greu ca de fiecare data altcineva sa fie de vina pentru rezultatele voastre.

      00
    • @alupigus: „@adi nu știe „cum sa nu ajungi sclav”. Ori e bătut în cap, ori face parte din vreo scehmă din asta unde se crede zeu și-i place să se joace cu viețile oamenilor (fie management sau resurse umane), care nu face altceva decât să cânte în strună pentru victime.”

      nu cois, pur si simplu viata de birou nu e pentru mine. am incercat si nu imi place. am dat la propriu ceea ce se numeste faliment personal.
      imi place sa lucrez indepedent in raport cu bucatica mea din proiect, sa imi controlez timpul si sa fac cat mai mult ceea ce imi place.
      asa ca m-am hotarat sa nu mai dau vina pe altii pentru alegerile si rateurile mele si sa imi pun curu la treaba.
      (sunt pfa, lucrez in linii mari in doua domenii, it si sunet, ambele in productie, si simplist spus daca nu livrez, nu mananc)

      si vezi ca iar te-ai murdarit de xenofilie pe la gura :))

      00
    • Bă @adi, în locul tău aș tace și aș lua notițe din ce am scris eu.
      Doar așa, ca exemplu aleator, dacă încep să vorbesc despre încărcarea CV-urilor pe internet, să fie la văzul tuturor la două clicuri, e un „brici” la singurața datelor personale ale oamenilor. Poate tu nu știi (sau nu te interesează că, na, te crezi zeu care se joacă cu viețile oamenilor & n-ai probleme cu d-ăstea pe conștiință) dar CV-urile pot fi considerate un act de identitate. Hai să încep cu punerea în pericol a tuturor persoanelor care au CV-ul încărcat fără permisiunea lor, ce zici?

      M-am „murdărit la gură cu xenofilie”? Băi băiatule, dacă eu sunt „murdar la gură”, tu ești într-o stare de putrefacție.

      00
    • @scoate-tidouacoastesiterezolvisingur:
      Ti le-am citit, chiar pe amandoua. Nu ti-am raspuns personal pentru ca divaghezi si reduci totul la ce ti se intampla tie de parca tu esti miezul din fanta. De parca lumea ar trebui sa fie cum ai chef tu.

      Nu te mai lua atat de in serios coite, nu-ti datoreaza nimeni nimic in viata asta. Te plangi in plm de toate cacaturile si non-subiectele. Iei totul literal si personal. Ba da’ tu chiar crezi ca ai dreptate de fiecare data si restul sunt prosti?

      Viata e greu boss, spor la treaba in inchisoarea aia mentala pe care ti-ai construit-o singurel cu mare grija.

      Eu, de exemplu, stiu ca sunt detinatorul adevarului absolut, obisnuieste-te cu ideea. Asa ca nu exista posibilitatea sa gresesc in cazul tau, mai ales ca stiu eu sigur cum ar trebui sa fie lucrurile.

      00
  6. De mult n-am mai citit un SF așa bun ca articolul de pe sociollogica. Cel care l-a scris trăiește într-o bulă atât de minusculă că n-are nici loc să-ntoarcă. Sau e „la comandă” ca să dea niște speranțe ălora întregi la cap care încă n-au șters-o afară.

    00
  7. Referitor la articolul cu CV-ul, o mica nuvela din partea mea.

    Daca ar fi sa vorbim la nivel teoretic, chestiile care sunt scrise acolo sunt de bun simt, in teoria teoriei, in carti, la rece, fara sa luam in calcul piata. Sunt de acord ca o persoana de HR primeste foarte multe CV-uri, drept urmare, sa-i irosesti jumate de ora din zi cu un cv de 5 pagini cu cacaturi, e aiurea. Tot in teorie, din punctul meu de vedere, ar trebui ca angajatele de la HR sa aiba ceva cunostinte psihologice, de citire a limbajului trupului, ceva experienta cat sa-si faca o idee despre caracterul si atitudinea persoanei cu care discuta, daca nu-s in stare, atunci sa lase pe altii. Poate ceva idei de negociere sa stie cum sa atraga persoana spre pozitia respectiva, un pic de head hunting, etc. Tot la nivel teoretic, ar trebui, exact cum e afara, firmele sa apeleze la instrumente de genul background screening (cazier, istoria angajarilor, referinte, scoala) unde sa vada conform trecutului tau, daca merita sa se incurce cu tine sau nu. Tot la nivel teoretic, candidatul sa aiba optiunea sa vada transparent detalii despre firma aia cum e pe glassdoor, payscale (era in trecut desprefirme.com, am impresia ca acum e undelucram).

    La fel, sunt de acord ca trebuie sa stii cum sa scrii un cv, cum sa evidentiezi „ce i-a iesit firmei” cat timp ai fost angajat la ea, cifre, profit, redus timpul de executie, clienti noi, crescut business, ceva. Tocmai, ca sa te sune, iar daca esti bun la aburit, de acolo stii cum sa discuti. Tot aici, in general, printre persoanele pe care le cunosc, pot afrma ca multora nu prea le place sa scrie cv-uri desi oamenii sunt excelenti in ceea ce fac.

    Insa, revenind cumva la articol, exista o mica mare „problema”. Practica nu e ca teoria, cum nici iarna nu-i ca vara. Practic, in momentul de fata, singura chestie care conteaza e raportul de forte, raportul dintre cerere si oferta, dintre numarul de oferte de munca si numarul de specialisti existenti pe piata. Si tocmai despre asta e vorba, oferta de joburi, numarul de firme din Romania, cererea de specialisti, cel putin din domeniul IT, e mult mai mare decat numarul de specialisti exiestenti la noi in tara. Vezi si tu, firmele apeleaza la tot felul de optiuni sa faca rost de oameni: dau bonusuri angajatilor si chiar persoanelor externe, de cel putin 1500 de euro pe persoana recoamndata daca se angajeaza si trece de perioada de proba de 3 luni, angajeaza firme de HR sa le faca rost de oameni, inchirieaza oameni, etc. Cand tu, manager de companie, stii ca tocmai te-au contactat 2 clienti care iti cer sa aduci in 2 luni 100 de angajati din care 30 de seniori si ca iti bat 4 proiecte la usa care incep pe data de 1 luna urmatoare, iti zic sigur ca bullshit-ul cu cv-ul structurat, cu poza taiata sau cu sectiunea Educatie, nu mai valoreaza nici un scuipat, cu tehnologiile si atitudinea, la fel. Faci pe dracu in patru, scazi standardele, ridici salariile si incerci sa castigi proiectele sa tii clientul ca altfel se duce si bate in usa la vecinu ca poate are el. Tot referitor la ideea ca practica nu e ca teoria, marea majoritate a fetelor din HR nu au o idee de psihologie si de a negocia si sa poarte o discutie, sa influenteze, au un checklist, si cam atat, ceva standard, nu stiu sa-si adapteze discutia in functie de persoana, tocmai dupa cum ziceam, nu-s specilisti destui si din acest motiv multi subiectiv le dau cu flit. Tot la nivel de practica, firmele din RO nu prea apeleaza la background screening, stiu persoane care au facut lucruri extrem de grave, care-s bine mersi angajate unde un simplu cazier trebuia sa-i scoata din joc. Ceea ce zic cu raportul de forte e valabil pentru Romania, cand ajungi afara e alta mancare de peste.

    Insa iar revenind la articol, cum am mai zis si in trecut, e foarte important sa stii sa iti faci un CV si sa mergi la interviuri pentru antrenament, sa stii sa porti o discutie, sa stii sa te diferentiezi, sa stii cum sa intorci sau sa dirijezi discutia spre ce vrei, sa intelegi unde si cum sa plusezi, sa-ti dai seama in ce pozitie esti in negocierea aia si unde sa insisti sa obtii mai multe avantaje (pentru ca, cu timpul, vei stii cum sa te prenzi rapid cine are nevoie de cine dupa acea discutie si cat poti cere si ce beneficii)

    00
  8. Scurt si superficial articolul cu CV-urile. Un CV in primul rand nu include o poza, fiindca ce ar trebui sa conteze sunt abilitatile, calificarea si experienta (cautati in London City de exemplu, acolo ti se si spune sa nu pui poza in CV, ca sa nu se creeze discriminare). Iar asta cu „recrutorii petrec 6 secunde in medie sa se uite pe un CV”, lucru care mi se pare jignitor, a devenit deja un truism pe care il intalnesc des in articolele de acest tip. „Hai sa punem presiune pe cei care cauta un job, ca sa nu se simta speciali, sa stie ca sunt doar un sobolan intre alti sobolani in the rat race, ca sa ceara cat mai putini bani si sa presteze cat mai multa munca.”

    00
    • Întâmplător, prin 2002 verificam CV-uri la o firmă care făcea angajări. Primeam cam 20-30 de CV-uri pe zi pentru postul acela. Nu-mi lua mai mult de 5 secunde să decid dacă-l pun pe om în teancul ”posibili” sau în cel ”la gunoi”. Îți ia efectiv 5 secunde să vezi dacă a scris agramat. Și-a trecut la ”studii” doar liceul? Mergea în teancul ”la gunoi”. Și-a trecut la ”experiență” chestii precum ”voluntar în Asociația Șahiștilor Vânători-Pescari” ori ”membru în asociația studențească ROSTZERO”? Ahahaha – la gunoi.
      Ah – CV-ul arată îngrijit, are poză, diacritice, omul are studii superioare și nu mi-a trimis un CV de trei pagini din care două jumătate sunt pline de realizări precum ”locul III la concursul județean de poezie 2001”? Da – merge în teancul de ”posibili”.
      Și – dacă tot ai pomenit de asta – nu: nu ești special. Trebuie să înțelegi că alături de tine mai depun CV încă alți 200 de oameni care se cred speciali, fiecare în felul lui. Angajatorul are un singur scop: să angajeze un om care să-i aducă profit. Atât. Nu să te facă să te simți ”special” sau ”șobolan”, nici să pună presiune pe tine. El dictează condițiile, tu decizi dacă le accepți sau nu. Dar până să ajungi în poziția aia de a putea decide sau nu, depinde de el și doar de el dacă îți aruncă CV-ul în grămada ”pentru gunoi” sau în cea de ”posibili” oameni pentru firma mea.
      Ție ți se pare jignitor că se uită în medie 6 secunde peste un CV. Mie mi se părea jignitor în 2002 să primesc 70 de CV-uri scrise agramat, cu spațiere de 1,5 (ca să umplem cumva toată pagina) în care niște omuleți concurau pentru post de administrator de server RedHat cu abilități precum ”știu HTML” ori ”cunoștințe instalare Windows, Office”.

      00
    • Stii de ce petrec atat? Pentru ca romanii aplica peste tot, poate cade ceva. Cand tu scrii in fisa postului ca vrei un programator experimentat, dar el aplica pentru ca stie sa instaleze jocuri crackuite sau aplica pentru posturi de management ca a avut candva server de counter-strike e normal sa nu acorzi prea mult timp. N-am nici o treaba cu recrutatul, doar am mai luat parte ocazional la interviuri. Mai sunt si angajatorii, cer 50 de competente si sa fii expert minim in jumatate din ele. Si daca s-ar putea sa te plateasca minimul pe economie, sa lucrezi 12 ore/zi si sambata. Asta e, angajeaza unul pe un salariu de nimic, vad ca ala nu are habar, mai fac asta cu vreo doi si pana se lamuresc toata treaba e fututa.

      00
    • Bai Razvanele, la cum vorbesti, in opinia mea, te-as baga in gramajoara „oameni de rahat, prea plini de ei”. Mai ales in IT, studiile superioare nu au nici o relevanta. Oh, stai, stai, am uitat, oamenii din gramajoara de rahat se simt superiori ca au invatat sa respecte regulile intocmai si sa nu mai gandeasca singuri.

      00
    • @Ioana: complexed much?

      Mai ales in IT, studiile superioare nu au nici o relevanta.

      Așa zice fetele? Mai ales în IT?
      Păi angajatorii care beneficiază de scutire de impozit dacă angajează IT-ști cu studii superioare finalizate sau în curs de desfășurare zic altceva. Vezi ordinul comun nr. 1168/2017/3024/2018/492/2018/3337/2017.

      Eu te-aș băga în grămăjoara ”oameni care vorbesc fără să știe despre ce vorbesc” și le-aș arăta CV-ul tău și celorlalți din firmă, să râdă și ei.

      00
    • Trebuie studii superioare, nu neaparat in domeniu.

      00
    • @Ioana:

      Ce spui tu:

      Mai ales in IT, studiile superioare nu au nici o relevanta.

      Ce spun eu:

      Păi angajatorii care beneficiază de scutire de impozit dacă angajează IT-ști cu studii superioare finalizate sau în curs de desfășurare zic altceva.

      Și ce zici tu ca răspuns la asta:

      Trebuie studii superioare, nu neaparat in domeniu.

      Eu n-am spus nimic despre studii în domeniu.
      Cine-i proastă dintre noi doi?

      00
    • @Răzvan
      cois, eu sunt unul din aia fără studii superioare (terminate – am început vreo 2 facultăți și mi-am băgat picioarele când am văzut ce imbecili sunt profii).
      ultimul meu salariu, anul trecut, la o corporație din București, a fost de 5000 usd.
      Și mai am ceva exemple.

      00
    • @MariusCC: să-ți fie cu sănătate, dar ești excepția. Pe restul oamenilor din populație nu-i angajează nici la Carrefour ca stivuitor la raft fără studii superioare.

      00
    • Ceea ce-mi place mie cel mai mult la românul din online este cum, sub anonimat, e mereu curajos, de succes, frumos, bogat, dârz, admirat și alte cele. Dacă te iei după comentariile semnate ”Codrin_73” sau ”boss21” ai zice că suntem o țară populată majoritar de oameni sclipitori și descurcăreți care o duc bine.

      00
  9. de computer games nu zici nimic? unde mai postezi pdfurile de black friday?

    00
  10. am zis ca nu stiu daca direct sau link spre blog, dar ai postat…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile