Știrile zilei – 22 octombrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. chiar vreau sa vad cum vireaza pensia pe card de la 1 ianuarie. Cand isi fac pensionarii card? De unde isi scot banii ? Bancomate la tara nu exista. cea mai mare parte a pensionarilor de la tara nu stiu sa lucreze cu , cardul . inca o masura fara niciun studiu de impact .

    00
    • Păi dacă scopul e să falimentezi Poșta Română ca apoi s-o privatizezi, mai contează cum faci asta?

      00
    • Exact. Bunica-mea abia reuseste sa strabata 150 de metri, din casa pana la poarta. Abia se taraste. La noi e simplu, ca ma ocup eu, sau matusi-mea, sa ii incasam pensia pe card si sa i-o dam. Dar altii, care nu au copii/ nepoti aproape, ce fac? Sau aia carora le iau copiii pensia? Ca stim ca exista si lichele din astea.

      Practic, ii fac sa depinda de altcineva. Sa fim seriosi, mamaie habar nu ar avea, sa mearga ea si sa se descurce cu banca. Cand ea abia stie sa se descurce cu doua telecomenzi la televizor, sau cu telefonul mobil.

      Sa nu mai vorbim de cei imobilizati la pat, sau cei de la sate, care nu au bancomat prin preajma. Practic, daca n-ai copii, sau pe cineva de incredere, cam greu. Sa zicem ca le trimiti banii prin Western Union, dar oare care ar fi cel mai apropiat punct de ridicare a banilor, pentru unii? Asta in cazul in care are cine sa incaseze si sa le trimita. Ceea ce ne duce iar, la prima problema. Sau sa mearga la banca si sa ridice banii de la ghiseu? Cam, ce cozi s-ar face in ziua de pensie?

      PS: Eu cum mai comand, cu transport gratis, de pe Iherb/ Aliexpress, daca falimenteaza posa? HAOLEUUUU!!! Ne mananca DHL-ul!!! :))) Gata stiu, e mana lor la mijloc, fmmm de hoti!!!

      PS 2: Solutia ar putea sa vina, tot de la banci. Sa trimita agenti, din curte in curte si sa ii ajute pe pensionari sa competeze hartiile, pentru card. Si apoi sa le fie trimise cardurile acasa. PRIN POSTA :))))))).

      00
    • Cam la fel și în cazul meu Jupaneasa.

      Se fac iarăși abuzuri cu cardul și băncile, chiar acum înainte de criză.

      00
    • Pensionarii de la tara au carduri de la APIA iar daca nu le au isi vor scoate banii de la banca.

      00
    • Posta Romana este in faliment de zeci de ani si toti platim in continuare rahaturile lor.

      00
  2. pe capital.ro este specificat numele spitalului privat:Sanador. https://www.capital.ro/scandal-monstru-clinica-privata-bucuresti.html

    00
  3. Masina electrica nu polueaza absolut deloc, stie asta orice om cu barba pantaloni stramti si minte creata

    00
    • Nu zice nimeni asa ceva. Dar pe majoritatea ne intereseaza prea putin ce se intampla in Bangladesh sau prin alte parti. Ne intereseaza ce se intampla in jurul nostru.

      00
  4. Se pune, abuziv și excesiv, accent pe card. A fost îndeajuns de necruțător, abuziv și coruptibil când au decis că salariile nu mai pot fi oferite în mână de către secretariat sau contabil și că tot se vîre neapărat pe un cont bancar – fără să existe prima alegere sau prin cec, să aleagă angajatul cum să fie plătit, că sunt banii săi la urma urmei. În America, ți se oferă alegerea cum vrei să fii plătit, în Românica noastră n-ai voie decât cu ce diktează baronii bancari cu ăilanți care le dau legi favorabile.
    Acum și cu pensiile, deși a speculat bine GuestStar cu privatizarea poștei.

    Asociațiile de proprietari nu o să mai existe. Pur și simplu. Ori asta se vrea ori nu știu de ce vor acum să se ofere opțiunea asta cu site-uri bancare.
    Iarăși absolutismul, corupția și lipsă de alegeri pun amprenta, iar lacheul flaușat (”Gigel”) nu o să se întrebe existențial ”Dar de ce trebuie să-mi împrăștii peste tot datele personale?” fiindcă nu vrea pe urmă să-și piardă din punctele invizibile sociale în a nu fi categorisit drept ”retrograd” dacă nu se pun pe servere și cloud-uri toate informații personale a fiecăruia…
    Apelativele sau denumirile ”șmecher”, ”boss”, ”băiat deștept”, ”de cartier”, ”sclav cu datorie la bancă pe următorii 30 de ani” și altele nu provoacă scârbă, repugnă ori ultragiere sau nici măcar reacție. Sigur că nu, dar ”retrograd” nu vrea lacheul flaușat ”Gigel” s-audă în timp ce face trafic de droguri, carne vie, mai rotește din vârful pixului o spălare de bani ai mafioților, conducând o gioarsă la mâna a doua luată prin leasing înapoi acasă în apartamentul de două camere într-un bloc construit acum 30 de ani în urmă sau într-unul nou fără canalizare cu fundație șubregă la următorul cutremur – știind că are informațiile personale vîrîte peste tot să știe toți & toate unde să-l găsească. Miștocăria poate continua…

    Vine criza în 2019/2020? Ăștia și-au umflat pensiile speciale și salarii într-un hal atât de rizibil încât nu stai și te gândești că, pe ascunse, cam un grup select știu de la alții că se așteaptă criza în 2019-2020 și vor acum să mai pună laba pe niște bani în plus, că doar nu vor să devină cu rândul lumii, sigur că nu, ar fi o blestemăție ca ei să se gândească la asta și să spună public datele ăstea.

    La final să nu fie comentariul unul deprimant, un video despre ”influenceri”: https://www.youtube.com/watch?v=ZG_s0k-c2iU

    00
  5. „Murdaria curatelor masini electrice” sau cum lupți când epuizezi motivele logice. Ceea ce spune acolo este ca mașinile electrice sunt poluante dacă energia cu care sunt încărcate e produsă din surse poluante. Captain obvious. Dar se schimba si asta usor usor. La noi productia de energie electrica este din surse nepoluante pentru mai mult de o treime din consum.

    00
    • Propaganda saudita oara: https://www.theguardian.com/world/2018/oct/19/saudi-arabia-pays-uk-firms-millions-to-boost-image ? gen, ciocul mic ca aveti nevoie de noi?!

      p.s. … si incredibil cum stindardul tuturor hipsterilor si drogatilor, vice, e pe nota de plata a musulmanilor

      00
    • e ceva mai complicat de atât. germania a renunțat total la energia nucleară. altfel spus, ai cel mai mare piață auto a europei care va depinde de cărbune, pentru că acesta e ieftin și imaginarul colectiv și politic va respinge încă multă vreme în germania ideea de centrale nucleare. și orice formă convențională de producere a energiei e poluantă. da, vântul, soarele, valurile nu poluează, dar formele astea de producere a energiei funcționează doar cu subvenții masive, altfel spus cu bani venind dintr-o economie poluantă. nu mai vorbesc de problemele în sine ale producerii mașinilor electrice, dar e de pomenit cât de poluante sunt bateriile uzate. când lumea se va umple de milioane de baterii de sute de kg nu va fi tocmai frumos din punct de vedere ecologic.

      da, mașina electrică e o soluție de viitor, însă va mai dura ceva timp până va deveni o alternativă viabilă, legată de costuri, fiabilitate pentru ca diferențele ecologice să primeze. graba cu care unele state anunță deja moartea mașinilor clasice nu face decât să inhibe cercetarea pentru ecologizarea lor și orientarea tuturor spre un domeniu puternic subvenționat. or, subvenția e, la fel, un mare obstacol în calea cercetării și inovării. și chiar e nevoie încă de multă cercetare și inovare…

      00
    • la propaganda platita s-au inscris si producatorii auto, cica daca se trece la masini electrice e prea eficienta producerea lor si se pierd multe joburi. o sa piarda ei si banii de care ne jefuiau in reprezentante. tesla sunt singurii care se chinuie sa produca si sa vanda masinile electrice, restul le fac doar de imagine, dar nu par interesati sa le vand, chiar daca au cerere enorma. tot incearca sa bage in fata hidrogenul.

      00
    • ba, multumesc de minusuri, dar va informati si voi inainte? jaguar se lauda de un an ca ei lanseaza masina electrica(i-pace) si poti sa o cumperi imediat, nu astepti ca dupa tesla si dupa un an abia incep sa o vanda si produc mult sub cat au comenzi. chevrolet bolt la fel, zic ca scad productia ca nu au vanzari si cand citesti comentariile vezi cati au facut comanda si inca asteapta dupa ele si la cati nu le accepta comanda ca cica nu sunt alocate destule(de ex pt canada). plus ca dealerii fac tot ce pot sa te convinga sa nu cumperi. singurii care scot acum o masina chiar viabila la preturi decente sunt hyundai kona si kia niro, dar cel putin hyundai face la fel, nu produce cat ar putea vinde si nu o sa livreze decat unde e obligata(california). cel putin pe kona si niro cred ca o sa fie bataie.
      povestea asta am mai vazut-o cu iphone si nokia/blackberry.

      00
    • Nu, s-a folosit google translate, deci e ok, original.

      00
    • Se vede că oamenii încă nu înțeleg mașina electrică. Conform specialistului de la ZF, bateriile litiu-ion, cu o valoare de 1000-2000 de dolari fiecare, vor sta pe marginea străzii aruncate și nu vor fi valorificate și reciclate. Ar fi fost simplu să observe că bateriile cu plumb (toxic) și o valoare de 20-30 de lei, nu stau aruncate pe străzi ci sunt valorificate.

      00
    • imi place cum toti vorbesc numa de CO2. Ah, gazele alea care dau cancere si alte cacaturi, eh…sunt si ele acolo.
      Articolul are totusi dreptate, in ceva. Daca nu se schimba modul in care se face curentul beneficiile nu or sa fie la fel de mari. Dar, iti arunca poluarea intr-un singur loc. Mai usor de filtrat. Mai usor de verificat. Cu randament mai bun. Departe de aglomerarile urbane.
      Etc etc etc

      00
    • Zici ca e articol platit de producatorii de masini diesel.
      Un litru de benzina genereaza 9.1kWh ( motorina 10kWh) la un comsum mediu de 10 litri in oras pentru 100km ai nevoie de 91-100 kWh.
      O masina electrica foloseste in medie 18kWh/100km in oras ( BMW i3 aprox 16 si tesla vreo 20).
      La un consum mediu de 5 litri/100km motorina vom avea 50 vs 18 kWh. Chiar daca electricitatea e produsa de carbuni, motorina o masina electrica va folosii 35% din resurse comparat cu o masina diesel.
      „bateriile litiu-ion care echipează vehiculele se produc în unele din cele poluate locuri din lume. „-Fabricile alea de baterii sunt in Germania( Mercedes), New York, Nevada, China, Thailanda. In primele 3 locuri e mai greu cu poluarea masina.

      00
  6. La asta cu nuntile si Anaf-ul, abia astept sa le trimita hartii, la proaspetii insuratei (aka fii de camatari, sau orice alt clan din asta suedejesc), ca sa il dea in gat pe Salam, ca le-a cantat la nunta si l-au umplut cu sute de euro, din munca lor curata :))))). O sa fie interesant.
    Ca se stie, ce nunti fac clanurile.

    „Fa, Serafino!!!”
    „Da, mo'”
    „Ce scrie, fa aici? Ca tu stii sa citesti! Bine ca macar ai apucat un an de liceu”
    „Zice sa zicem cine a cantat la nunta, cine ne-a dat mancarea, unde am facut nunta si cine ne-a facut poze”
    „Aha. Pai scrie asa: La nunta au cantat Sorinel, Salam, Guta si Adi Minune. Mancarea e luata din Selgros si facuta la noi la palat. Nunta e jumate la cort, jumate in curte. Pozele sunt facute cu telefonul, la veritkala”.
    „Deci le pun link-ul de youtube si de facebook?”
    „Daaa, faaa!!!”.
    „Gata, am pus aicea youtube cu live-urile lu salam si poze cu mankarea”.
    „Gata, am declarat”.

    00
  7. Horror ce s-a intamplat cu baietelul ala… Pff… Am si eu unul mic, mi se strange stomacul cand citesc.
    E o teorie vehiculata in randul celor care au avut de a face cu sistemul medical din interior: nu te duci la privat pentru interventii sensibile.
    Pur si simplu business-ul medical privat este construit pe investigatie si diagnostic.
    Nu ai ce sa cauti sa te operezi acolo.
    Cazurile dificile sunt automat pasate spitalelor de stat.

    00
    • o alta regula de tinut minte e ca la spital se mai si moare. sunt cazuri unde efectiv nu au ce sa faca, nu pot identifica problema etc. important e doar sa nu existe nepasare si sa fie medicii implicati, mai departe mai e si un pic de hazard. sunt cazuri usoare care merg rau si cazuri grele care merg bine. o vorba pe terapie e ca cine are zile, are. stiu, e cinic, dar am vazut prea multi revoltati pe net pentru chestii care se intampla fara o culpa.
      da, la privat daca merge rau cheama ambulanta si tot la spital de stat ajungi.

      00
    • Partea sadică e alta: părinții nu o să facă nimic fiindcă nu pot face nimic. Au semnat, și-au dat acordul, pa.

      00
    • nu e chiar asa. isi dau acordul pt riscuri, nu pt neglijenta. crede-ma, personalul medical de acolo a belit-o mult timp de acum inainte, indiferent ca sunt ei vinovati sau nu

      00
    • De unde bani pentru avocați? Tu înțelegi despre ce costuri vorbim?

      Good luck with that! Părinții nu o să facă nimic, spitalul arată foaia de hârtie prin care și-au dat acordul că nu vor face nimic dacă copilul le moare iar lumea (corporatistă?) o să zică ”Asta e, se mai întâmplă și la ăia buni”.

      00
    • @fane te inseli, nu e nevoie decat de plangere la parchet. ti-am zis, o sa dea declaratii aia de o sa li se acreasca, indiferent ca au gresit sau nu.

      00
    • Bre, Fane, da’ naiv mai esti, fituica aia e doar pt. speriat prostii, nu absolva de nicio raspundere penala medicii si spitalul.

      E ca si cand ti-ai da semnatura ca vrei sa-ti infig un topor in cap, iar militia nu are voie sa-mi faca mie nimic mai apoi.

      „Pai de ce sa ma bagi la temnita, sefu, uite, doar mortul a pus degetul aici pe foaie, a spus sa dau cat mai adanc, ca raspunde el, ce vina am eu?!”.

      00
  8. la articolul cu kodak ar merge justificarea ca la ala cu masini electrice: cum sa renuntam la film, nu vedeti cat se polueaza ca sa se produca un card de memorie? exact cum a fost kodak o sa fie si producatorii auto daca nu se adapteaza. nu vor sa produca masini electrice pt ca intretinerea e aproape de zero. cum mai iau ei 200 de euro pt un schimb de ulei care la alt service costa 50 de euro(fix acelasi ulei si acelasi filtru)?

    00
    • Culmea e ca Kodak a inventat camera digitala, dar pt. ei a fost asa un fel de …side project. O perioada erau in top la vanzari de digitale in USA, dar nu le-a pasat ca banii se faceau din film.

      00
  9. dacă era la spitalul municipal era vreo diferență?

    00
  10. legat de aia cu copilul mort la spital nu iau apararea si nici nu acuz, dar ce se spune acolo nu prea e valabil. ora de aur e la neurochirurgie, cand sa ajungi pe masa de operatie. de asemenea ati-ul vine cu balon si intubeaza pacientul, defribilatorul e folosit doar daca ai fibrilatii, nu pt resuscitare(cum stim in filme). cand a murit jucatorul dinamovist de culoare atata caz au facut la tv si la stiri de asta. da, e bine sa aiba ambulanta defribilator, dar in cazurile astea nu ajuta. plus ca daca ati-ul vine prin spital cu inca vreo cateva kg dupa ei inseamna sa ajunga mai tarziu si masajul cardiac(resuscitarea) trebuie inceputa cat mai repede(in mod normal chiar de cei de pe sectie). daca s-a intervenit tarziu o sa raspunda, sa nu credeti ca asta e ceva ce se trece cu vederea usor. medicii dau cu subsemnatul pe la parchet foarte des pentru cazuri unde nu sunt vinovati, iti dai seama ce se intampla la un caz de genul asta.

    totusi au mai fost cazuri de copii(sau adulti) care au murit, se intampla, nu putem judeca dintr-o frantura de informatie. sunt copiii cu malformatii(cardiace sau de alt tip) care se descopera doar la autopsie. suntem in era dezinformatiei, nu sariti ca rata la muci despre cum trebuie omorati unii cu pietre imediat cum vedeti o stire.

    00
    • Nu sare nimeni fara sa se stie exact cauza dar ti se pare normal sa nu iasa spitalul cu nicio declaratie? Sau sa nu se intalneasca conducerea cu parintii sa ofere explicatii samd? Parintii spun ca 9 ore nu a fost monitorizat decat sumar, ceea ce iar e o problema mai ales in situatia in care nu se simtea bine.

      00
    • no vorbesc strict de cazul asta, ci in general. suntem dezinformati si sarim imediat sa muscam

      00
  11. ceva comentariu despre înghețarea salariilor în sectorul bugetar, că pe aici e adunare de corporatiști, lor nu le pasă: dragnea, precum toți ceilalți din fruntea psd, habar nu are de economie. să ai creștere economică și să nu dai niște firimituri și fraierului care te votează e, pentru el, de neconceput. altfel spus, salariile nu vor îngheța. vor fi finanțate, în continuare prin credite, devalorizare, inflație, noi taxe și multe, multe alte măsuri de fațadă. da, puterea de cumpărare va intra pe o curbă descendentă (iar inflația, scumpirea creditelor, taxele îi vor lovi și pe corporatiștii cărora nu le pasă ce se întâmplă în sectorul bugetar), dar dragnea o va ține mai departe cu ideea că el, ei, au mărit salariile (și pensiile). și, pentru electoratul lor captiv, doar asta va conta.

    00
  12. In articolul cu masinile electrice eu m-am oprit cand am vazut cum calculul lor se bazeaza pe faptul ca in Germania o masina parcurge 50.000 km in trei ani jumate.

    00
    • pai batranii care merg cu ea doar pana la piata cat circula?

      00
    • Da, e plin mobile.de de masini de trei ani jumate cu 50.000 km.

      00
    • pe mobile.de sunt masini de firma, de la flote, de la firme inchirieri, deci nu se pune ….. O persoana fizica face 50k km iin 3 ani. Multi fac naveta la munca, dar naveta nu inseamna 200km dus, inseamna 20km…40km dus-intors pe zi, deci cam iese calculul.

      00
    • mai nene, km aia ii faci in Romania cu o masina cu care nu faci multe drumuri in afara orasului. acolo ai autostrazi, o masina care face doar 16.000km pe an e una necirculata. stiu ca toti vrem masini din germania de 6 ani si cu 115.00 de km, dar 30.000 km pe an in germania e ceva normal, de acolo in sus incepi sa numeri. un diesel poate lejer sa faca si 50.000 pe an acolo

      00
  13. Cred ca e timpul sa nu ne mai prefacem.
    – Toti stim ca sistemul privat nu e ok medical. Ca hotel, e parfum.
    – Toti stim ca sistemul de stat e falimentat deliberat, probabil la presiunile si spagile fondurilor imense de investitii care detin la noi clinicile si spitalele private + incompetenta ministrilor.
    – Toti facem eforturi sa platim cat mai putini bani la asig. de sanatate.
    – Toti am iesit sa-l aparam pe Arafat cand au incercat cei de mai sus sa puna curul pe sistemul de urgenta, dar cam atât. Share-urile la anchetele lui Tolontan nu cred că se pun

    00
    • Pot sa confirm ce spui stiind din interior mafia serviciilor de dializa.
      Pacienti convinsi sa mearga in privat de catre medici care lucreaza, atentie, in paralel la stat si in clinicile private.
      Complicatiile suny trimise cu UPU la stat, ca aia is obligati da le preia, clinica privata se spala pe maini.
      Mi-e sila.
      Se invart sume ametitoare in dializa, bugetele de la CAS sunt uriase, tentatia e mare.

      00
  14. Bine ar fi sa le înghețe. Sa le dezghețe numai dacă avem (imposibil) o creștere pib de 7%, acolo. După ce le-au crescut in draci , ar fi cea mai normala chestie făcută de PSD. Eu, ca și corporatist, am primit măriri din 2014 încoace doar cu amenințări. Și ei se așteaptă să crească ca iarba?! Asta fara creșteri impresionante ale veniturilor la buget și pib?

    00
  15. As fi de accord cu o crestere a salariilor la bugetari doar in cazul in care calitatea serviciilor ar creste, lucru aproape imposibil….
    La Primaria Oradea de exemplu, cred ca exista cel mai eficient departament de relatii cu publicul din tara. Mai multi functionari specializati in taiatul frunzelor la caini au fost concediati, birourile individuale au fost in mare parte desfiintate si mutat tot intr-un mare spatiu cu ghisee + camere de luat vederi si microfoane la fiecare ghiseu.
    Cum ar fi sa avem ceva de genul in fiecare primarie? sau la orice institutie de stat care presupune interactiunea cu cetateanu ?

    00
  16. Pt stirea cu spitalul: e incredibil pt mine ca parinte sa aud ca cineva sta langa copilul lui timp de 9 ore, vede ca se inrautateste starea si se multumeste cu „le-am zis la asistente, nu au facut nimic”!
    Am fost in spital cu copil nascut prematur, timp de vreo 3-4 ani intens. Daca am vazut ca nu ii e bine si nu e bagat in seama am mers si am facut circ pana l-a luat cineva competent in primire. Am dat spaga, am amenintat, am folosit toata influenta pe care am putut ca sa rezolv ce era de rezolvat. Am schimbat doctorii care pareau ca vorbesc prostii pana am gasit unii ok.
    Au trecut alti 3 ani si totul e ok acum, nici un fel de urme nasoale.
    Am avut o asistenta care imi zicea zambind ca copilul meu e bine si el era critic rau. Am avut doctori care ma asigurau ca au medicamente dar cand am cerut sa imi explice ce doze si cand o sa i le dea am descoperit ca minteau. Daca stateam sa ii cred pe toti copilul meu nu era bine. La dracu, de aia esti parinte, sa te bati pt puiul tau, ca nu are pe altcineva.

    00
    • Când mergi la privat, ai impresia (greșită) că, pentru că e scump, ai parte de oameni pregătiți, interesați de binele tău și proceduri ca la NASA. Ești tentat să lași garda jos.
      Unde mai pui că fiecare om reacționează diferit în condiții extreme de stres. Si cred că operația copilului se califică.

      00
    • Noi am fost la nastere in privat, transferati la stat, apoi ping-pong in functie de unde am gasit doctori dotari si calificari ok. Stiu ca e tentatia sa lasi garda jos, dar indiferent cine ce iti spune, sa stai 9 ore fara sa intervii e inadmisibil pt mine.

      00
  17. Se pare ca la Sanador a decedat acel copil.
    In Adevarul mentioneaza in descrierea articolului pe prima pagina dar in articol nu mai apare.

    „Un copil a murit la un spital privat din reţeua Sanador, din Capitală, în urma unei intervenţii care ar fi trebuit să fie simplă. Micuţul a fost operat de hernie inghinală sâmbătă după amiază.”

    00
  18. NOU
    #50

    Boss, cum sa dea posta faliment.
    Cupoanele de pensie cine le mai duce ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile