Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. De ce nu foloseste romanul cardul in Romania? Pentru ca banca iti percepe comision de fiecare data cand scoti cardul din portofel.

    00
  2. „…trimit locația chiar dacă aveți localizarea dezactivată… singura soluție e să opriți localizarea”

    Mie-mi dă cu virgulă fraza asta.

    00
    • pastrezi telefonul invelit in folie de aluminiu

      00
    • @ion: poți să-l ții activat 24/7 (eu îl țin).

      Atâta timp cât nici o aplicație nu-l folosește activ, nu are impact asupra bateriei.

    • Articol scris la vrajeala, cum sa trimită locația actuala dacă GPS-ul nici măcar nu este activat, geez. m-M-ar tine bateria 2 ore dacă as avea GPS-ul activat tot timpul.

      00
    • Gps poate fi activ sI daca iconita din setari indica ca nu e….in background OS il poate activa, si consuma ff putin.

      00
    • Chiar și eu, paralel fiind cu telecomunicațiile, știu că se poate face localizare cu ajutorul releelor(cred că le zice) rețelelor de telefonie. Simplu: 3G triangulare, 4G pătrangulare și în curînd cinciangularea, dar rețelele 5G sînt încă în teste.

      00
    • Folosind relele (gizas suna a conspirație PSD) de telefonie şi locația retelor wireless accesate iti poti face o idee de locație. Mai punem active scan a rețelelor wireless dar la care nu te conectezi şi ai o imagine şi mai bună.
      Partea buna e ca google a anunțat că din noiembrie ac nu mai face… probabil au găsit altă cale.
      Nu înțeleg ce va mai chestia cu localizarea. Dacă dai acces unei aplicații la poze, poate citi geo tag şi vede pe unde ai umblat în funcție de pozele făcute. Deci tin foil, dezactivare geo tag şi … şi … şi … ah, la naiba, welcome 1984.

      00
    • da, oprim gps, dexactivam geotagging, etc.

      dupa care ne dam checkin pe facebook.

      00
  3. NOU
    #12

    „When you use Google services, we may collect and process information about your actual location. We use various technologies to determine location, including IP address, GPS, and other sensors that may, for example, provide Google with information on nearby devices, Wi-Fi access points and cell towers.”

    De asemenea, te anunță de treaba asta chiar și când setezi pentru prima dată telefonul, așa că nu văd unde e marea „descoperire”

    Cu alte cuvinte, nu vad care e surpriza. Nu îți convine, nu folosești! Nu înțeleg unde e deranjul.

    Când văd știri de genul asta îmi amintesc de aia care spuneau că nu e bine să folosești carduri, că citit invers e „drac”. Și acolo știe banca absolut tot ce faci cu cardul

    00
    • @cătălin exact! Te anunta cand iti setezi telefonul prima oară si oricum poti dezactivat oricand. Păi cum stie google maps cu atâta precizie tot timpul unde sunt ambuteiaje/acidente/lucrări de drum/starea drumului etc.? Păi vede locația atâtor telefoane in acelasi loc si presupune că e ambuteiaj. Am pățit vara asta când am traversat transfagarasanu si ma anunta cu 2 ore inainte ca voi sta la coada 2 ore si mi-am spus „du-te ba de aici ca nu se poate de unde stie googleu asta treaba asta esti prost”. Am stat fix 2 ore. Daca luam de buna informatia cred ca Ma îndreptam spre transalpina. Deci ajutam la chestiile astea colectiv si ne facem viata mai usoara. Ca ne foloseste locația sa ne învețe obiceiurile si vinde datele astea… plm închide locația daca ai ceva de ascuns

      00
    • Cu alte cuvinte, nu vad care e surpriza. Nu îți convine, nu folosești! Nu înțeleg unde e deranjul.

      „Ce te vaiți de atâta poluare? Nu-ți place, nu respiri.”
      „Ce te vaiți că mâncarea e otrăvită? Nu-ți place, nu mănânci.”
      „Ce te vaiți de salariu mic? Nu-ți place, nu munci.”
      „Ce te vaiți că firma nu ține cont de deciziile tale? Nu-ți place, nu-ți setezi telefonul la privat.”
      e
      t
      c

      Când văd știri de genul asta îmi amintesc de aia care spuneau că nu e bine să folosești carduri, că citit invers e “drac”. Și acolo știe banca absolut tot ce faci cu cardul

      Aici sunt cel puțin trei probleme:

      1) E o lege tâmpită despre banii care trebuie puși într-un seif sau loc amenajat special securizat. Cum 99% din toate firmele din România (cu atât mai puțin instituțiile publice) nu au așa ceva, așa că s-a făcut printr-o intentare indirectă să-ți faci cont la o bancă și să-ți primești leafa pe card pentru că, poftim, „banca are locul ăla amenajat” chipurile. Deși nu-mi amintesc să se fi văitat cineva să-și primească leafa de la contabil. Mizerie, în orice caz.

      2) E o campanie voalată manifestată de multe firme care oferă servicii, destul de subtilă, în care puțin câte puțin devine din ce în ce mai greu să plătești cu bani cash SAU devine insuportabil și nu s-a simplificat fără intervenția băncilor. Desigur, susținătorii cardului sunt vocali și destul de apăsați dacă zici ceva de genul „Auziți? Hai să avem calea în care să plătim cu banii jos, fără intermediul băncii și simplificat pe cât posibil”. Nuuu, iar susținătorii băncilor sar: „retrogradule”, „comunistule” șamd. Iarăși, fac referire la bancul ăla cu românii în Iad și cazanul.

      3) Mi se pare ușor șocant ca oamenii să nu știe deja că banca îți înregistrează orice achiziție pe care o faci. Totuși, pe lângă mirarea asta tâmpă, mă mir că nimeni n-a sărit să zică: „Auzi? Ce-ar fi ca banca să nu ne mai monitorizeze?” . Desigur, apărătorii băncilor, iarăși sar cu spume la gură să le apere…

      00
    • @Gogoasa, bravo, nici nu te-ai gândit că ar fi unii așa deștepți încât să își dea seama că sute de telefoane / utilizatori maps / waze care stau pe loc pe drum ar putea însemna că e aglomerație acolo fără să încerci pe pielea ta?

      00
    • NOU
      #16

      @Alupigus esti gingas cu exemplele tale. Androidul este optional, dar sa respiri nu e :)
      Ia mai incearca, poate a doua oara folosesti si niste argumente valide

      00
    • O sa fie amuzant din mai cu GDPR-ul…

      00
    • @gogoasa si daca am ceva de ascuns? Cat de prosti pot fi astia cu ‘n-ai nimic de ascuns’ ba uite ba prostilor ca google si alte companii isi maresc diferenta dintre pragul lor de bogatie si pragul vostru de ‘bogatie’ voi fiind din ce in ce mai sclavi pentru ca nu aveti nimic de ascuns.

      00
    • Alupigus are dreptate. Nu androidul sau iphonul in societatea care traim nu e optional sau e la fel de optional ca masina sau mancarea. Cum plm iti faci treaba ca marketer fara toolurile pe care probabil le folosesti de pe telefon? Exact, asa ca terminati cu aberatii ca in zilele noastre masina si telefonu sunt optionale. Duceti-va in padure si nu mai comentati 0nline daca sunt optionale.

      00
    • NOU
      #20

      @NIX, bati campii cu gratie. Eu am spus ca Androidul e optional, nu telefonia mobila in general! Dar nu te ingrijora, mai sunt si altii ca tine :) uite: https://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_func%C8%9Bional

      00
    • @Cătălin Tănase tie si celor ca tine n-am ce sa le explic oricum nu pricep cu functioneaza economia monopolului. e bine asa, ai oricand optiunea sa te duci in munti sa mulgi caprele.

      00
    • NOU
      #22

      Care monopol, sefu? Ia-ți aifon! Sau daca nu ai încredere nici în aia, ia-ți un featurephone! Ce tot îndrugi acolo? :)

      00
  4. E o doamna care vine din voinesti, da merele cu 2.5 lei, perele cat a avut, le-a dat cu 4lei. Din contra, ea a zis ca merele au mers foarte bine, perele mai putin. Deci..? Are 4 soiuri, toate excelente si de cate ori trece are vanzare foarte buna si comenzi de cate 5-6 kg per familie. Si asta doar pe strada unde sta sora mea. Asta vara a avut piersici absolut geniale, dar din pacate pentru mine, s-au vandut atat de bine ca n-am mai reusit sa prind o a doua comanda.

    00
  5. A fost ciudat cu inghetul ala din aprilie, prin zona mea au fost diferente mari la cum au rezistat florile de mar, de la o localitate la alta. Inghet a fost in toata zona, dar poate in unele locuri a fost un pic mai rau decat in altele si aia a fost decisiv. Sau conteaza si soiurile…nu stiu cum fac polonezii (sere, ingheturi in aprilie, dar neprecedate de temperaturi mari?)

    00
  6. Avantaj iOS vs Android.
    E un sistem ermetic si bine capsulat astfel încât nici naiba nu știe ce date transmite și cui.
    Și Apple nici n-are servere, așa, ca Gogu. :)

    00
    • Nu are servere ca doar iCloud si iTunes ruleaza pe shared hosting.

      00
    • Foarte tare asta ca nu are servere, nici angajati nu au probabil…

      00
    • @dorin

      Mi-ai adus aminte de Jeff Bezos și ce șmecher e el că le-a oferit băieților de la CIA (probabil și FBI) să le folosească iCloudurile de pe Amazonul lui.

      În fine, discuția e despre Android VS iOS, clar situația cu Amazon e exclusă. :)

      00
    • „Ermetic si bine encapsulat” se refera la inchegarea dintre device-uri. Poti face tracking foarte usor cu ce date trimite, cui si unde. Nu o faci din telefon, ci din echipamentul de retea dumbo.

      00
    • De fapt diferenta e cam asa:

      iOS e facut de Apple care traieste din vanzarea de hardware scump ca naiba, cu marja mare de profit.

      Android e facut din Google care traieste din vanzarea de reclame (si asta nu e o figura de stil). Google chiar are tot interesul sa stie tot despre tine: ce cauti pe net, ce site-uri vezi, pe unde mergi, ce cumperi, ce primesti in email si asa mai departe. Google chiar memoreaza asta despre tine: stie ca esti in vacanta in Creta si in ce perioada scanand de capul lui un PDF primit de la agentia de turism prin gmail. Misto, nu?

      De asta ii „iubesc” eu asa de tare pe cei de la Google, dar mai am si alte motive. De exemplu, ca lovesc masiv in industria mica de software, bagand in capul utilizatorilor din piata comsumer ca absolut totul trebuie sa fie gratis pe lumea asta. Sau maxim 2.99 dolari.

      P.S. Oricum eu inca folosesc „defunctul” Windows Phone. Astept sa moara de tot si apoi ma gandesc ce fac.

      P.S. 2 Pentru cei care se tot leaga de localizarea prin GPS, sa incerce o localizare prin Google Chrome pe laptopul/PC-ul cu care lucreaza. Laptop care nu are GPS, evident. O sa ramana cu gura cascata cand o sa vada precizia localizarii.

      00
    • @m0fo

      Și cum facem tracking pe retea mobila?
      (easy way, dumbo, pls)

      00
    • Localizarea laptop-ului se face prin IP.

      00
  7. Sa puna sechestru si pe masinile feciorului.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube