Știrile zilei – 22 februarie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Ala cu jobul bine platit e un articol sec si gol. Insiruie niste chestii cunoscute, exagereaza multe aspecte si nu ofera nici o solutie. Am inteles, pe om il durea ceva si atat, a scris si el durerea lui, insa de citit nu prea are sens. Nu cer solutii insa macar putin realism, nu inteleg de ce un om normal nu are loc in spital sau copiii lui in scoala de stat.

    00
  2. Diferența dintre români și bulgari? Bulgarii au ieșit în stradă și premierul lor a plecat. Românii ies în stradă doar după ce câștigăm un meci de fotbal. Cum nici măcar nu am câștigat trofeul Europa League, ci doar ne-am calificat în optimile de finală, în bucuria lor se citește tristețea: avem tot puține lucruri care să ne facă fericiți, sărbătorim chiar și lucrurile foarte mici.

    00
  3. Este exagerat si nu prea. Ai auzit vorbindu-se de cei care chiar produc ceva in campania electorala ? Eu nu am auzit. In schimb e plin podul de bugetatori si de maini intinse si categorii peste categorii de cersetori care toata ziua se baga in seama.
    Noi nu suntem deloc reprezentati si asta chiar e rau. Singura speranta este ca va veni vremea unui guvern european care sa sparga dictatura bugetara de aici si sa termine cu hotia de la toate nivelele. Sincer am mai mare respect pt unul ce sapa santuri la negru decat pt unul ce plimba o hartie de la un etaj la altul si e tinut degeaba in primarie.

    00
  4. Vezi ca alea nu-s violete, sunt branduse.

    00
  5. @zicatorul
    Nu stiu daca si cu ce exagereaza!
    Dar confirm situatia cu angajatorul.
    Cam aceeasi chestie: doua salarii neplatite. Sumele confirmate de o autoritate a statului (adica ITM in urma sesizarii facute, au primit si amenda si somatie sa faca platile restante). Asa si ….!!! La a doua sesizare ITM-ul ridica din umeri si zice: singurul sfat „dati-i in judecata”
    Primesti termen (6 luni, in cazul meu este unul fericit, altii au primit si termene de un 1 an) Intre timp angajatorul intra in insolventa si se pare ca o sa mai recuperam praful de pe toba.
    Ca sa nu mai spun ca sunt colegi cu doua procese castigate (primul de recunoasterea drepturilor salariale si al doilea de executare silita) si tot nu au mai apuca sa-si ia banii!!
    Aaa, ca sa nu uit, nu-i treaba mea sa fac legi, dar ti se pare ok ca parcursul legal sa fie:
    – ITM (da, aveti dreptate) !!
    – Angajator (asa, si …)
    – Tribunal-drepturi salariale (da, aveti dreptate) !!
    – Angajator (asa, si …)
    – Tribunal-executare silita (da, aveti dreptate)!!
    – Angajator (insolventa; asa, si …)

    00
  6. Mare dreptate are nenea ăla. Cunosc cazuri de oameni asistaţi sociali care au vile ridicate şi mici afaceri. Pe mine mă miră faptul că mediul privat încă mai supravieţuieşte în România în contextul în care este sufocat de taxe şi impozite care se duc în van. Da, pare o concluzie drastică însă dacă faci nişte socoteli o să ajungi la concluzia că raportul dintre pomanagii şi plătitori de taxe este al dracului de mare.
    Oare ce ar prefera o firmă de importuri: să plătească dări către stat pentru Gigi care stă cu pla la soare şi îi vine remuneraţia lunară sau să plătească taxe pentru un circuit de autostrăzi care să lege sudul de nord pentru a micşora cheltuielile de transport?

    00
  7. Mai conteaza ca HP a avut venituri bune , chiar si in scadere , sau ca aia poate sa iti calculeze la ei pe site costul curesi.

    Baiii a castigat Steaua , mai conteaza altceva ?
    P.s Pamflet

    00
  8. Like pentru articolul „Prostu’ satului angajatul” :)

    00
  9. Foarte bun fontul de la Tarif Taxi, care e idiotul care l-a ales ? Ma pis pe aplicatia lor.

    00
  10. Multumim de mentiune, Zoso.

    00
  11. @zicatorul … problema nu e daca ai loc in spital sau nu, problema e ca zilnic ai de suferit din cauza celor pe care tu ii sustii, de pe urema prostiei care e sustinuta din banii tai, ai mei si al celor descrisi in articol… asta e problema, nu stiu ce ai inteles din articolul acela, dar cu siguranta are dreptate in toate aspectele descrise, iar solutiile ar trebui sa le gasesti tu… doar n-ai ajuns atat de departe fara sa fi capabil sa gandesti :)

    00
  12. Prima poza-i din Koln

    00
  13. Ma uitam la raspunsurile voastre si incep sa inteleg de ce acel articol este considerat bun. Personal nu impartasesc aceeasi viziune. Zau daca pot intelege problema cu doua salarii neplatite. Se presupune ca suntem profesionisti, suntem buni in ceea ce facem si castigam mai bine decat media, altfel suntem niste necalificati. Patronul de aici are probleme cu platile? Am plecat in cel mai scurt timp in alta firma, pe un alt post si pe cel putin acelasi salariu. Daca esti bun, intotdeauna o sa gasesti un loc de munca aproximativ egal cu ceea ce ai. Atitudinea asta cu dat in judecata firma mi se pare exact cea de bugetar, acei bugatari mult huliti – noua sa ni se dea, noi nu plecam de aici insa avem drepturi.
    Din banii tai de taxe si impozite traiesc parazitii tarii si de asta nu poti tu trai? Nu contest asta, insa nu vad diferenta daca seara nu poti sa iti cumperi o paine din cauza acestor taxe iar ele se duc la paraziti sau cu ele se construieste infrastructura sau altceva serios. Te incalzeste cu ceva asta? Iti umpli stomacul cu imaginea autostrazii si viata e roz sau e fiz aceeasi foame daca banii tai se duc in autostrada sau la paraziti?
    Vai, noi platim taxe! Desigur, Romania e singura tara din lume unde se platesc taxe. Romania este cea mai saraca tara din lume si are cel mai mic salariu. Sau cel mai mare impozit.
    Aveam senzatia ca pe aici sunt oameni mai scoliti, mai spalati, mai bine pregatiti. Democratia si capitalismul inseamna in primul rand dreptul de a muri de foame daca nu esti in stare sa iti umpli burta. Fix asa a fost de la inceputul omenirii, pe cand meciul oameni tigri era dominat de oaspeti. Capitalismul presupune ca ai libertatea sa te informezi, sa inveti, sa muncesti si sa o duci mai bine. Parca ieri sau acum 2 zile insira zoso o lista de proiecte, de incercari mai mult sau mai putin reusite. Cam ala e capitalismul, incerci sa o duci mai bine, nu te pui in cur si plangi ca nu ai bomboane.
    Insa inteleg, opinia mea este minoritara iar opinia majoritara (afirmata cel putin) este cea in care sistemul e prost si viata e grea. Afirmatia in sine este corecta, doar ca aia de jos fac din ea o scuza pt esecul lor iar cei ce au reusit doar o enunta.

    00
  14. De Steaua nimic?

    00
  15. Ai un job bine platit intr-o multinationala? Faci jocurile masonilor.

    00
  16. Ionut, hai sa facem un exercitiu de imaginatie: din impozitele la pf statul acorda ajutoare la toti parazitii iar din impozitele la pj face autostrazi. Esti sau nu revoltat? Tehnic vorbind banii tai pleaca la paraziti, practic statul face si autostrada.
    Ce face sau nu face statul e una, ce face fix cu banii tai din impozite este alta. Eu spuneam ca se pune prea mare pret pe ce anume se intampla cu taxele tale si mai putin pe ce face sau nu statul. Si apropos de stat, Romania e democratie de 22 de ani, liderii sunt cei alesi de popor. Sigur, poti face exact ca usl-ul astazi, cand au 99% din tot si mereu se plang ca treaba nu merge din cauza lui Basescu sau poti admite ca poporul alege niste oameni care il conduc iar apoi acelasi popor se vaita si isi doreste alti lideri, eventual straini. Astia suntem, cu astia defilam.

    00
  17. zicătorule, vorbeşti de capitalism şi democraţie însă observ că nu prea cunoşti faptul că plata taxelor şi impozitelor şi gestionarea lor de către aparatul de stat te afectează în mod direct. Nu a zis nimeni că viaţa e grea, eu unul nu mă plâng de situaţia actuală însă consider că dacă nu mă interesează unde se duc banii pe care-i virez în contul statului asta mă face un ignorant.
    Tocmai acei oameni despre care spui tu că „îşi umplu stomacele cu imaginea autostrazii” vor lucruri care nu au legătură cu subzistenţa.

    00
  18. @Shack la mine se vede ok aplicatia prietene. te-ai gandit vreodata ca poate ai o problema tu? ce browser folosesti? ce rezolutie? dar ce dracu sa ne mire, tipic romanesc, mancam shaorma si bem bere pe canapea si dam cu cacat in oameni care incearca macar sa faca ceva. daca nu pt ceilalti macar pt ei. vai de tara asta de bisnitari si ne mai intrebam de ce suntem unde suntem.

    00
  19. @zicatorul: Stii de ce nu mi-am facut inca o cabana / casa intr-o zona laturalnica a orasului ? Pentru ca ma gandesc ca in N ani voi avea copii iar acestia vor trebui sa mearga zilnic la gradinita, scoala, sport, meditatii, etc.

    Atitudinea cu plecatul in cel mai scurt timp intr-o alta firma se aplica atunci cand esti tanar si atunci locuiesti intr-un oras foarte mare, gen Bucuresti sau Timisoara. Pe termen lung solutia ta inseamna sa faci naveta pana ti se acreste, sa-ti plimbi copii prin N apartamente in chirie si X scoli, sau sa-ti lasi familia undeva si tu sa produci bani.

    Articolul ala ilustreaza adevarul crunt. In spital vei fi vecin de camera cu smardoiul care n-a muncit o zi in viata lui, ala care iti fura oglinzile si stergatoarele de pe BMW-ul tau cumparat in rate. Fura sa aiba bani de benzina pentru tomberonul lui de pisicuta cu care circula pe strazile ce le-ai platit tu.

    Caz concret, operatie de bypass, unchiul meu 73 de ani pensionar, fost inginer actualmente are o pensie frumusica, 2000 de euro operatia, colegul de salon vreo 35 de ani, n-a lucrat in viata lui cu carte de munca, asistat social, aceasi operatie moca. Pai sa nu moara ma-sa lui Poc, Bonta si a tuturor racametilor astia ce sustin dubla subventionare ?!?

    Altu a venit la mine sa-i vand lu’ fisu’ un calculator pe baza tichetului ala de 200 de euro de la scoala. Plecati de 15 ani in Italia, in Romania figureaza fara venit, nu platesc impozitul, platesc cate 50 de lei la intretinere doar cand ii suna administratora ca ii e imposibil sa opreasca debransarea, iau subventie maxima pentru gaz, etc. Intre timp se plimba cu S Klasse 320.

    00
  20. @rechinule, aplicatia aia e muci oricum ai da-o. Si-o fi dat vreun licean corigenta cu ea.
    Shack s-a referit probabil la marimea fontului cu care-s scrise preturile. Liceanul, gandindu-se cum sa ia un 5 de trecere, nu i-a trecut prin cap ca preturile, principalul motiv de existenta a aplicatiei trebuie scrise un pic mai mare.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube