Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. NOU
    #1

    3. In AUR.

    00
  2. Pna acum un an, Swarovski nici nu vindea online pentru Romania. Puneau placa cu “mergeti dvs in magazin si vorbiti acolo” la orice intrebare adresata prin suport.
    Au bijuterii extraordinar de frumoase si bine lucrate, dar r momentul sa mai coboare din stratosfera

    00
    • Bijuterii din tinichea de pe care se curata strălucirea în 2 luni de la purtare. Când m-am dus înapoi cu garanția mi s-a răspuns: „vai, dar sa știți ca bijuteriile noastre nu trebuie purtate non-stop. Clienții noștri stiu ca trebuie purtate doar la ocazii speciale. Si dacă va transpira degetele este normal sa se ducă luciul de pe inel.”

      00
    • Swarowski, acest vanzator de cristale fake care de fapt sunt cioburi de sticla cu oxid de plumb.

      Stralucirea se curata fiindca „bijuteriile” de la Swarowski sunt de fapt din alama suflata cu un strat fin de rodiu care se duce cu timpul.

      Decat un fake ordinar de la Swarowski, faceti-va iubita fericita cu o bijuterie mica si finuta dar adevarata.

      00
    • @Flo: pai in teorie nicio bijuterie nu trebuie purtata non stop, ca se uzeaza in timp. Cele de aur alb (de exemplu) trebuie duse la curatat si intretinre de 1-2 ori/an. Mie imi e aiurea sa spal (de exmplu) cada cu verigheta pe mana. Sau vasele.

      00
    • Nu stiu ce se intampla dar am observat tot mai des reclame la Versace pe Youtube. Nici luxul nu mai e ce a fost odata :)))

      00
  3. apropo de vaccinuri, există voci, mai ales în germania, care critică serios organismele europene în privința achiziționării și validării diferitelor vaccinuri. mai exact, ue a mizat pe vaccinul astrazeneca, care, deocamdată, nu se știe dacă e un succes sau un eșec, pe sanofi, care e un eșec deocamdată, ei nereușind să aibă un răspuns imun substanțial, sau pe jj, care e în spate tare. nici pfizer, nici, mai ales, moderna nu au fost vizate în contracte serioase, astfel încât ue stă, în acest moment, cel mai prost dintre țările bogate la contractele de achiziții de vaccinuri. mai mult decât atât, întârzierea validării vaccinurilor, de vreme ce organisme impecabile științific din lume, din marea britanie până în israel și din elveția în sua, le-au validat deja, nu denotă decât ceva prostie.

    00
    • Socialism imbacsit cu aere de elitism, nu prostie.

      00
    • @berenger, nu cumva exista contracte semnate si cu Pfizer si Moderna?
      Sau te referi ca au fost semnate cu intarziere?
      https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_20_2081
      https://ec.europa.eu/romania/news/20201125_contract_vaccin_moderna_ro

      00
    • impecabile?
      Oricum, nemtii sunt in general conservativi.

      00
    • ” organisme impecabile științific din lume, din marea britanie până în israel și din elveția în sua, le-au validat deja”

      In SUA si Marea Britanie au fost validate pe repede inainte la presiune politica, mai ales ca la cateva zile dupa validare a aparut super-covid-ul peste Canal.
      (pro vaccin aici, dar sa nu incurcam lucrurile)

      Acum ca zici nemtii nu l-au luat in considerare deloc pe ala de la Pfizer… nah, cam naspa…

      00
    • @berenger
      De unde pula lu’ Cristos iti iei tu informatiile? UE a mizat pe AstraZeneca, zici tu? Atunci de ce a sarit rapid sa bata palma cu Pfizer pentru 200 de milioane de doze, cu optiune de inca 100 de milioane? Cum a mizat UE pe AstraZeneca si Pfizer n-a fost vizata intr-un contract serios?

      00
    • Vorbesti ca sa vorbesti. In Elvetia nu a fost autorizat niciun vaccin anti covid. Ba mai mult nici nu au un mecanism de autorizare de urgenta a unui medicament. Cel mai devreme se asteapta sa il autorizeze in februarie.

      Cu Astrazeneca nu cred neaparat ca e un pariu rau. Daca va ajunge la autorizare e cel mai ieftin si usor de administrat vaccin, pentru ca nu necesita stocare la -70 grade.

      00
    • @sidriane, dacă mai aud expresia „pe repede înainte” legată de vaccin cred că fac infarct.

      oricum, facts: ema (european medicines agency) a primit, ca toate celelalte organisme din alte țări, un dosar care include toate rezultatele de la testul clinic (al vaccinului pfizer, că moderna e departe tare de aprobare în europa) care a inclus 43.448 persoane. testul clinic corespunde standardelor cerute pentru aprobarea oricărui vaccin. ema trebuie să dea un răspuns la cererea de autorizare: fie să autorizeze, fie să respingă, pe motiv că nu e bun vaccinul sau pe motiv că nu sunt suficiente date. ema NU face alte studii clinice și nici nu are de luat în calcul alte reacții adverse în afara celor din dosarul pe care trebuie să-l evalueze. ema trebuie să se pronunțe pe ACEST dosar. dacă i se pare că nu sunt destule date sau că nu e bun vaccinul, trebuie să aibă curajul să spună acest lucru, nu să stea fără să dea niciun răspuns și să amâne. altfel spus, operatorii altor agenții nu au lălăit-o cum o fac cei de la ema.

      oricum, să spui că în sua și în uk vaccinul a fost aprobat din considerente politice nu trădează decât ignorarea realității.

      00
    • @alex, ignoră știrile de la începutul lunii care spuneau că elveția nu se grăbește cu autorizarea vaccinului. caută-le pe cele de ieri, care afirmă că elveția a autorizat vaccinul. vezi pe swissinfo .ch / eng/ first-covid-19-vaccine-approved-for-swiss-use/ 46234782

      00
    • berenger, le-ai cam enumerat pe toate. Deci toate-s proaste. Atunci cei care se vaccinează deja (țări non-UE) sunt tâmpiți?

      00
    • @george, concentrează-te, te rog! unde am spus că pfizer și moderna sunt proaste? am spus doar că ue a precomandat prea puține din aceste vaccinuri (460 de milioane de doze, fără a avea întâietate la livrări, la un necesar de minimum 800 de milioane de doze)

      00
  4. Eliminarea taxei auto a fost o crima impotriva umanitatii la noi. Pe de alta parte, toti banii aia mergeau probabil pe salarii, pensii si alte giumbuslucuri, nimic pt mediu.

    00
    • Nu, nu pe pensii si salarii mergeau banii aia, ci pe niste proiecte aiurea de mediu din care se sifonau banii, vezi pe siteul lor la rapoarte anuale cati bani se cheltuie pe proiecte de mediu cauta rezultate si trage concluzia, mai mergeau si pe rabla si pe casa verde o parte. AFM gestiona banii si erau multi bani, nu stiu daca au facut toate platile de returnare, ca au fost ceva miliarde de lei.

      00
    • Mergeau doar pe studii de pre- si fezabilitate si consultanțe… Plus pegioatele lui motocicleanu.

      00
  5. Si eu as vrea sa ii aud pe toti aia care laudau „modelul suedez”. Desi concret vedeau ca in Suedia mor mai multi oameni raportat la populatie decat in tara vecina Norvegia, ii auzeam cu replica aia cretina: „este prea devreme sa ne dam seama, o sa vedem la final”.
    Uite ca au ajuns si suedezii sa impuna aceleasi masuri ca restul lumii, iar ambitia lor i-a costat cateva mii de pierderi de vieti omenesti. Pierderi ce puteau fi evitate.

    00
    • Învață boss să citești înainte să comentezi. Scrie in articol că „măsurile fără precedent” înseamnă doar o recomandare de a purta masca in transportul în comun la orele de vârf, închiderea piscinelor, bibliotecilor și sălilor de sport, limita de 4 persoane în restaurante, dar fără penalități, etc…
      Deci, oricât se încearcă să se prezinte Suedia în mod negativ, și să inducă impresia că le pare rău de modul în care au reacționat la Covrig19, lucrul ăsta nu reiese decât din titlu. Oricum pentru marea majoritate titlul e suficient. 😂

      00
    • @bezmetique Tot ce ai enumerat tu este mult mai mult decat

      „Noi nu facem nimic, ca noi la noi distanțarea socială este este doar o alta Miercuri”

      00
    • @bezm
      Dacă nici pe ”don prezident” al regatului suedez nu-l crezi cînd a spus că e un eșec…

      00
    • Ia uite aici date oficiale pe ultimele două săptămâni, caută Suedia în tabel, și uită-te la nr. de morți/100000 de locuitori. Și spune-mi, e același lucru cu ce citești în presa mainstream? E motiv de panică, sau doar se încearcă demonizarea modelului suedez?
      https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

      00
  6. pai de ce vrei sa ii auzi? pare ca deja ai o opinie formata.
    Am trait in ambele tari in perioada pandemiei si nu exista comparatie. Acolo la nivelul simplu al populatiei aproape ca nu s-a simtit pandemia. Viata a mers mai departe: scoala, afaceri, concedii etc. Da, au fost un numar prea mare de morti de covid, probabil un numar mare se putea evita. Pe de alta parte numarul de morti de anul asta e in media ultimilor 5 ani – deci nu a fost o explozie de morti. E ciudat ca nimeni nu e afectat ca la noi de o perioada buna se zice ca nu mai sunt locuri la ATI, dar cand in Suedia era la 99% si apelasera la vecini sa nu fie cazul sa aleaga cine moare sau cine traieste, noi tot de ei ne faceam probleme.

    00
    • Dragut cum te raportezi la numarul de morti dar nu faci nicio asociere intre explozia infectarilor si cresterea probabila a numarului de persoane decedate in perioada urmatoare.
      Mai bine sa se lase pe mai tarziu ca sa ne convingem unii si altii de teoriile noastre, decat o atitudine proactiva care ar putea limita daunele.

      00
    • @mircea, nu compara Suedia cu Romania. Compara Suedia cu Norvegia, care este o tara cu nivel economic similar si cu un sistem medical similar.
      In plus, cele doua tari au aceeasi mentalitate generala legata de contactul fizic cu strainii. Putem sa exageram putin si sa spunem ca Romania, in perioada pandemiei a ajuns la nivelul Suediei dintr-o perioada normala.

      00
    • @andrei g
      am comparat romania cu suedia pentru ca am trait in ambele locuri in pandemie. e un pic ciudat ca roman sa compar norvegia si suedia. dar daca insisti
      – contact fizic cu strainii – la ce te referi? ca nordicii is reci ? sper ca stii ca salutul suedez e o imbratisare.
      – o mare problema in suedia au fost caminele de batrani. din pacate o mare parte din angajatii de acolo is imigranti – slujbe care nu sunt platite foarte bine – si care spre deosebire de scandinavi nu stau cate 1-2 persoane intr-un apartament. statul suedez din pacate a neglijat acest aspect, spre deosebire de cel norvegian care nu e foarte prietenos cu imigrantii si care e un stat bogat si si-a permis sa angajeze personal super calificat in aceste centre. nu vreau sa zic ca imigrantii au contribuit la raspandire, dar e un fapt ca in stockholm in aprilie rata de infectare in cartierele cu imigranti era foarte mare in timp ce in cartielere mai centrale era spre 0
      – influenza din ultimii ani a avut un numar dublu de morti in norvegia fara de suedia, s-a zis la un moment dat ca in suedia oamenii au rezistat influenzei dar au fost foarte slabiti si nu au rezistat la covid.
      – evident o mare parte din vina are si abordarea suedeza, foarte relaxata; spre deosebire de norvegia unde daca imi amintesc bine erai arestat 14 zile daca nu stateai in casa daca erai suspect de covid.

      Sistemul economic si medical din Suedia si Norvegia nu e la fel de bun. Norvegia e o tara mult mai bogata, medicii din Suedia emigreaza in Norvegia unde is platiti mai bine.

      00
    • @mircea, ca sa-ti fac pe plac nu mai compar sistemul medical din Suedia cu cel din Norvegia.
      Haide sa comparam situatia din Suedia cu cea din Finlanda si tot la aceeasi concluzie ajungem: „modelul suedez” nu este cel castigator.
      In momentul in care primarul din Stockholm cere ajutorul medicilor militari pentru ca sistemul de sanatate este depasit de situatie, parca nu este prea bine.

      00
  7. 3. Se reprofileaza. La fel cum s-au reprofilat de la pupat in cur Venezuela „uite domne raiul comunist promis” la „pai aia oricum nu erau comunisti. Inca nu s-a experimentat comunismul adevarat.” dupa ce s-a dus pe pula pretul petrolului.

    00
    • Uite asta urasc cand mananca unii kkt. Pana sa se dovedeasca ca ai dreptate, respectivii o baga placa ” ce ? eu nu am zis niciodata asa ceva „

      00
  8. mamă ce party aș trage dacă ar da kitsch-ul ăla de swarowski faliment :-)

    00
  9. 3. Langa aia care latrau despre vaccinul rusilor

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube