Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. restu’ de oi sunt ca romanii, cand unu se ia de unu negru, restul nu se baga, stau si se uita…sa le vina randu.

    00
  2. Daca vrei sa pleci din București nu mergi la Cluj. Orașul se sufoca, de la trafic până la chirii. E mai cool și sunt evenimente dar 90% din timp îl petreci la job și acasă.
    Motivele pt care sa părăsești Bucureștiul se pot găsi lejer și la Cluj:
    – un primar și președinte de Consiliu județean arestați
    – pata rât care ajunge un focar de infecție.
    – profesori universitari ce fac bișniță cu locuri de cămin pt untold
    – lipsa parcurilor
    – costul vieții tot mai ridicat pt cei ce nu lucra in IT
    – în București ai cutremur în Cluj îți pica tencuiala clădirilor in cap. Oradea și a renovat clădirile, Clujul se tot chinuie

    Și ar mai fi multe, ideea e sa nu credeți că în Cluj este ceva el dorado. E pe val, e pe creștere dar ii este și foarte greu sa tina ritmul.

    00
  3. Doar o mica intrebare legata de articolul cu betivii la volan. Scrie in articol ca in urma masuratorilor, ambii aveau ceva in sange, unu 0.74mg/l si alalalt 0.61mg/l. Cu toate astea, mai jos scrie ca ambii vor fi cercetati pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool în sânge”. Ultima oara cand am verificat, miligramele erau mai mici decat gramele… care-i faza?

    00
    • Faza e următoarea: concentrația de 0,80 g/l alcool pur în sânge este echivalentă cu o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

      00
    • „Jurnalisti” de rahat. Cam asta e faza. E tot mai clar ca daca vrem sa ne informam trebuie sa evitam orice inseamna relatare din presa. Deformeaza realitatea, mint pur si simplu…nici nu mai stii ce sa iei de bun si ce e pura inventie de dragul senzationalului.

      00
    • @John

      Dacă nu exista lumea largă sau dacă tu n-aveai internet, mai credeai ce ai scris?

      00
  4. BI e nasol cu popup-ul ala de add blocker

    00
  5. De ce vrea patronul fabricii de mobila ca angajatii sa se trezeasca la 05:00? La brutarie inteleg. Dar la o fabrica de mobila sunt sigur ca poti face sertare si dupa amiaza.

    00
    • Cel mai probabil e munca in 3 schimburi:iar munca de noapte e considerata incepand cu ora 22. Deci schimbul 1 trebuie sa inceapa la o anumita ora, ca sa prinzi mai mult de 6 ore incepand cu ora 22 sa fie considerata munca de noapte. Unde am lucrat era asa:schimbu 1 incepea la ora 7, schimbu 2-ora 15, schimbu 3 ora 23. Am plecat dupa aproape o luna: am cedat fizic si psihic. Probabil daca locuiam in SUA ieseam cu AR15 la vanatoare de colegi.

      00
    • Se lucrează în 3 schimburi cand au comenzi 24/24

      00
    • tre sa bata lemnul cat e cald

      00
    • Idiot cu reputatie proasta. Are salariile sub cele ale concurentei. In plus e si evazionist. Nu bate deloc la ochi – cifra de afaceri de 12 milioane si profit de 12 mii.

      00
    • Daca nu poate da salariu decat 1500 lei net, de ce cauta angajati? El se incadreaza la valoare scoasa din plata proasta a angajatilor – ori face imprumut si automatizeaza ori plateste mai bine. Calea de mijloc nu mai merge, pentru ca s-a schimbat paradigma sociala – lumea nu mai vrea sa munceasca pe 2 lei si sa plateasca mii de lei pe luna sau sute de mii de lei pentru o locuinta vai de mama ei.
      Pare o fabrica de mobila de mass production, deci se poate cu automatizare. Si ce abilitati vrea de la oameni la o fabrica de mobila care scoate bani nu din valoare adaugata, ci din rulaj? Si sculptura in lemn mai nou se face automatizat, prin 2 metode – robotel ce invata miscarile unui operator uman sau unul complet programat (macheta facuta chiar si in 3D Max si taie el in material.

      00
    • Daca nenea patronu lucreaza corect, mai are putin si inchide fabrica. Sa calculam doar salariile la 129angajati cu 1500net/luna, rezulta in 12luni cam 4milioane lei din 10milioane venituri. Mai trebuie bani de curent, materie prima, utilaje, targuri, expozitii… Daca mareste salariile cu 100%, trebuie sa faca doar KENDANE DE LUX, poate asa scoate bani pt toate

      00
    • Acum 4 ani am lucrat la Deac 2 saptamani.
      Program de la 06 la 16 obligatoriu. Sâmbata de la 06 la 12.00.Obligatoriu.
      Salariul minim pe economie era 850 lei,la el incasai ca necalificat putin peste 900 lei net.Fara bonuri de masa,nu se dadeau.Un verisor muncea aproape zilnic ca tâmplar universal de la 06 la 19 si lua 1200-1300 net.Drept e ca-l aducea seara masina firmei acasa.Ce bonus…
      Necalificat munceai de toate aproape.Chiar si lacuirea se facea cu necalificati.Doar practic la utilaje de prelucrat lemn erau calificati.
      La fabrica lui Deac mult strica directorul,din aceasi comuna cu Deac(Asuaju de sus),el trage de la gura muncitorilor.Ma rog,treguie omul sa-si intretina casa in Tauti Magheraus,nu o fi construit-o sa se degradeze :P

      00
  6. „Munca e grea” – zilele trecute vorbeam cu un „senior brand manager” de la o firma de produse lactate. Despre roboti, despre faptul ca o linie de ambalare in sticla costa milioane de euro, si nimeni nu vrea sa investeasca in asa ceva (mai bine poluam cu plastic, baga-mi-as? :( )… ma rog.
    Printre altele vorbeam dspre automatizari si despre faptul ca nu mai sunt locuri de munca, ca robotii au inlocuit tot.
    Femeia mi-a spus ca nu e asa, ca ei se chinuie sa gaseasca oameni, ca nimeni nu mai vine sa munceasca, ca le este foarte greu sa gaseasca aia 5-10 oameni cae sa supervizeze o linie de productie.
    Si nu, fabricile nu sunt din Moldova sau Oltenia, cum multi vor crede, ci in Transilvania.
    Nu mai vor oamenii sa lucreze in fabrici… Oare ce vor face in viitor, unde vor lucra toti oamenii astia?
    Puii mei, o fabrica de produse lactate nu ar fi un mediu de lucru ok? Curatenie, lapte (si miere?).

    00
    • Dupa ce stai 4 ore in picioare(te dor picioarele de mori-faci varice,daca ai ghinion)ai pauza de 10 minute sau nici atat, iar dupa aia mai stai 4 ore in picioare, si cel mai probabil in 3 schimburi iar dupa o luna primesti salariul minim, eu zic ca nu e lapte si miere.

      00
    • E corect ce zice playactive. Dupa 5-10ani banii câștigați ajung la spital/doctor. Tragi linie si rezulta cu minus…

      00
    • In constructii, produtie de masini, agriultura, cresterea copiilor etc. …. e mai simplu?
      Daca ATAT STII… ce munca li s-ar potrivi unora care nu au luat BAC-ul, sa spunem?

      00
    • A nu se neglija nici zgomotul produs de o linie de ambalare in sticla. Am vazut chestia asta la o fabrica de bere. Imaginati-va zeci de mii de sticle ciocnindu-se una de alta non stop. E un zgomot infernal si nu cred ca poti rezista psihic prea mult, chiar si cu castile alea speciale pe urechi.

      00
    • corcodusul, preferi zgomot la linii de ambalare in sticla, sau poluare cu plastic?
      Oricum, in viitorul apropiat NU se va renunta la plastic.
      Iei un iaurt la paharel de 150g, mananci doar cinci linguri din el, ca atat are, apoi arunci un cacat care va „trai” 500 de ani. Gunoi. O fi bine, n-o fi bine?

      00
    • Cristi, aia care nu iau Bacul pleaca afara. Lucreaza pe aceeasi linie de lapte sa spunem pe un salariu mai mare. Atat timp cat tot ceea ce face se raporteaza la Romania, este fericit. In fabrica aia de lapte din vest nu mai lucreaza nici un localnic pentru ca salariul este de mizerie raportat la nivelul de viata. Adica va avea acelasi nivel de viata daca nu mai rau, comparat cu un roman ce munceste pe 1500 lei. De bine de rau, romanul mai are unde sa stea, este proprietar. Ala din vest nici macar asta nu este.
      Un est european va fi fericit ca trimite bani acasa, isi ia un apartament ceva tot in RO si cam astea sunt calculele.

      00
    • Oamenii se plâng în comentarii ba că nu poți sta în picioare 4 ore, ba că e zgomotul prea mare și trece prin căști, ba că nu te poți trezi de la 5 dimineața…

      Asta mă face să cred că generațiile astea proaspăt ieșite de pe linia de producție sunt pline de fătălăi ultrasensibili.
      Și cu ăștia vrem noi să-l batem pe rus când ne-o invada.

      00
    • De ce minusurile? Iar primesc minusuri pentru FAPTE.
      Babaeti, exista vreo opinie in comentariul meu? sunt FAPTE, intelegeti? :)

      00
    • Nu consider ca patronul trebuie sa aibe profituri de 2000 de ori mai mari ca un angajat la fabrica – sa imparta din profitul lui angajatilor ca si daca el face 6000 de euro si fiecare muncitor face 2000 de euro nu gasesc ca iese cu minus. Doar are fabrica cu toate activele ei pe mana si poate sa o vanda la un moment dat.

      00
    • te gandesti ca poate nu mai sunt oameni? ca efectiv nu mai sunt.
      Si cei putini care mai traiesc in zona sunt sustinuti de copii din strainatate (2-300 euro pe langa un salariu de 3000 nu e chiar asa grav).

      Sau mai sunt unii care muncesc 6 luni in strainatate si mai stau 6 acasa.
      Mie de asta imi e mila de recrutori (in IT) daca nu sunt oameni, de unde vrei sa ii scoti? Matematica nu poate fi inselata.

      00
  7. Surprinzator, nicio banca din cele considerate importante nu apare in lista celor care nu au platit taxe pe profit.

    Fac atat de mult profit incat nu-l pot ascunde(pe tot) sau sunt cinstite toate? :)

    00
  8. SUPRAVEGHEREA unei linii de productie lactate e munca grea? Adica sa stai pe scaun sa urmaresti pe monitoare ce se intampla pe acea linie? Poate e solicitanta intelectual, ca trebuie sa intelegi ce se intampla acolo, sa ai timp de reactia mic in caz de avarie. Dar nicidecum nu e munca grea. Munca grea inseamna santiere, nu fabrica de iaurt.

    00
  9. Indianul are si un restaurant in Bucuresti, Barka Saffron, destul de ok :)

    00
  10. Terminati cu placa aceasta ca romanul nu vrea sa munceasca.Oricine din lumea acesta vrea sa muncesca atat timp cat este platit nu extraordinar dar macar decet cat sa poata trai cat de cat normal.Si in plus de asta multi stiu si cum mai este pe afara ce salarii se mai castiga ce beneficii au si tot asa.Imi si vine sa rad cum se plang patronii ca nu mai gasesc scalvi pe salariul minim sau ma rog in jurul acestuia.
    De asta traim in democratie si avem piata libera daca nu iti convine sa fii sclav in Romania te poti duce oriunde in Europa sa castigi de 3-4x mai mult decat aici.De exemplu curier pe bicicleta in UK 350 lire pe saptamana, muncitor la salubrizare in Franta 1000 si ceva de euro pe luna, muncitor necalificat in depozite in Suedia 1200 euro pe luna si exemplele pot continua.Pentru ce am enumerat mai sus nu iti trebuie aboslut nici o cunostiinta nici macar limba nu este obligatore ci doar sa fii dornic sa muncesti.De ce ar sta cineva pe 300 de euro in Romania?

    00
  11. O precizare importanta, aceste salarii sunt legale adica ai si asigurare de sanatate si toate beneficiile aferente, desigur poti lucra si la negru si mai castigi cateva sute de euro in plus.

    00
    • Spune-mi te rog si mie care firma de curierat pe bicicleta iti da asigurare de sanatate si beneficii?
      Deliveroo? Uber eat? Esti self- employed si ai zero beneficii. Deci din alea £350/ saptamana iti platesti singur asigurarile, daca le platesti…in general nu se practica. Si nu vreau sa intru in detalii ce preturi sunt la chirii, mancare, viata in general. In plus , daca nu stii deloc limba cum aplici pentru job?

      00
  12. La Baia Mare nu mai e un numare asa de mare de sclavi. Iar din articol nu se intelege daca salariul este net sau brut. Probabil brut si din cauza aia nu vin „puturosii” la munca. Problema e la patronache nu la ceilalti.

    00
  13. Munca pentru români este la nivel cât mai înalt… ca să nu poată ajunge la ea :)

    00
  14. Între „va fi” și „ar putea” este cale lungă..

    00
  15. Daca nu vrei Cluj atunci Iași unde ai aeroport și 3 zboruri pe zi spre București cu 70 Ron.

    00
  16. ” restricțiile legii antifumat nu ar trebui să se aplice în cazul pacienților care suferă de boli psihice”

    hahaha o sa se umple tara de bolnavi psihic…

    00
  17. Astept articolul baiatului de peste 5 ani: cat de sufocant si mizerabil e Clujul si cum s-a dus de rapa datorita puzderiei de moldoveni veniti peste noapte.

    Asta e ca cotofana, atras de primul lucru stralucitor si cu cu memoria scurta.

    00
  18. Referitor la munca in fabrici. Intamplator cunosc 2 cazuri in productia de mobila:
    1. Un prim caz, productia de mobila e aproape o manufactura , aproape totul este facut manual , deci afecteaza sanatatea muncitorilor, iar productivitatea este destul de mica, deci salarii / profit nu prea stralucit. Echipamentele folosite nu ieftine .
    2. Un al doilea caz, producția de mobila este 90% automatizata cu roboti , obscen de scumpi (~ 2 milioane de euro un robot secondhand, modificat de pe o linie asamblare auto) , unde exista 2 angajați cu studii superioare in mecatronica pe tura.

    Cele doua cazuri sunt extreme. Ideal ar trebui sa exista o fabrica cam intre, unde echipamentul sa ofere atat productivitate sporita , ca si conditii de munca suportabile si profit proprietarului. Insa exista o problema: proprietarul unei asemenea fabrici, este aproape natural ca va ajunge sa investeasca in roboti odata ce va avea suficient capital de investitii. Multi oameni uita de unul din avantajele principale a unei linii de productie robotizate, robotii nu costa nimic cand nu produc, si nici este necesar un preaviz pentru oprirea lor.

    00
  19. Fumatul va fi interzis și în mașinile personale

    De aici e toată inspirația: https://www.bbc.com/news/health-34402622 (2015)

    00
  20. Haha, ce mica-i lumea! Nevasta indianului e verisoara unei cunostinte.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile