Știrile zilei – 20 ianuarie 2014

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Poti suna la 112 si fara cartela SIM.

    00
  2. Faceti o petitie pentru Antena 3, daca tot a surclasat televiziunea poporului ( otv ), sa ruleze fortat spoturi de informare gen : Doi copii bateau mingea in mijlocul strazii, unul din ei era pacatos si a dat masina peste el. La 5 metri mai incolo, in interiorul unei cabine telefonice alti 2 pustani se hlizesc si formeaza numere diverse, dupa care fug.
    Am pierdut ideea, ma duc sa-mi fac cafeaua.

    00
  3. Tarom face succes intern – Serios?! Este foarte inteligent sa compari Tarom cu Blueair sau Wizzair.

    00
  4. cum sa compari companie de linie cu lowcost?!?!?!
    iar fraza asta mi se pare geniala: „Cu maşina personală veţi ajunge acolo în acelaşi timp pe care l-aţi parcurge şi cu trenul. La actualul preţ al carburantului, veţi plăti aceeaşi bani pentru drumul dus-întors: tot 100 de euro, dar veţi călători mai confortabil. ” sa mori tu ca dupa ce stai 10 ore in scaun e mai fericit curu tau decat atunci cand stai 45 de minute si poti sa bei si o bere:)

    00
  5. Cum ar zice nenea Base….. daca nu va convine, plecati….si doctorii au plecat…

    00
  6. La faza cu 112 ar fi buna urmatoarea regula: daca faci abuz de acest serviciu iti este banat numarul si nu mai poti suna acolo. Sa vedem apoi plangeri ca nu vine domne’ ambulanta sau ma rog, nu raspunde la telefon :-) Bine, nu ca ar fi greu sa scoti cartela.

    00
  7. Pai era vorba ca legumele isi pastreaza pretul, ca a fost iarna blanda si serele n-au trebuit incalzite. Sau e vorba de legumele de calorifer?

    00
  8. Inca nici nu s-a terminat iarna, nici nu stim exact precipitatiile de urmeaza, dar noi deja scumpim. Dezgustat total…

    00
  9. Stirea cu Taromul e geniala. Nu-i de mirare ca o ducem cum o ducem in sectorul asta.
    – Compari intern cu international
    – Linie cu low-cost
    – TVA versus non TVA etc….

    00
  10. Intr-o masina normala cu motor pe benzina, orice drum in Romania cu minim doua persoane este mai ieftin decat orice alta forma de transport. Iar daca mergi singur in masina si drumul cu trenul costa la fel, prefer masina pentru ca am confort si nu depind de un orar fix. Ma rog, cand e vorba de CFR, „fix” nu mai are acelasi sens.

    00
  11. @sitting duck cum ai socotit?

    00
  12. @sitting duck: Prostii. Minim 3 persoane pe majoritatea rutelor. Daca iei in considerare toate costurile masinii (RCA, anvelope, revizii, lichid de parbriz, etc) se cam duce la minim 3 persoane calculul. Daca mai adaugi la calcul si costul unei masini ieftine sari lejer la 4.

    Confort pe sosea? Circul mult noaptea si mi-e sila de confortul de pe soselele romanesti.
    Pe DN1 insulele alea de beton sunt invizibile, nu mai au un element reflectorizant pe ele. Daca mai au totusi e jegos de anul trecut si tot nu se vede nimic.
    Daca nu ninge se imprastie antidereapant doar dupa ce rupe parapetii primul nefericit – nu stiu la voi cum e dar Brasov – Sibiu asa se intampla mereu, asa s-a intamplat si sambata seara cand masinile de la drumuri au iesit doar dupa ce se agitau SMURDUL si descarcerarea sa-l scoata pe nefericitul care nu a adaptat viteza la conditiile de cacat ale drumului.

    Daca as avea conditii as plati cu placere dublu pe tren decat sa ma bucur de „confortul” oferit de masina. Doar ca la noi dai peste tot felul de specimene in tren si in caz de nevoie nu te ajuta nici dracu.

    00
  13. @ omu negru, florin: cum am socotit? Am comparat costul benzinei pe un drum dus intors in orice directie cu costul biletului de tren la clasa I pentru doua persoane. Da, stiu ca la clasa II e si mai ieftin, dar cine ar vrea sa mearga cu 6-7 oameni in compartiment, fara loc de picioare, cu un tren care intarzie si in care e prea cald sau prea frig?

    Daca iei in calcul costul reviziilor si consumabilelor masinii, ar trebui sa calculezi si costul taxiului sau cu transportul in comun de la/pana la gara, sau o jumatate de zi pierduta in asteptarea unui tren, sau o noapte la hotel pentru trenul pleaca a doua zi la 6 dimineata, etc. La astea nu v-ati gandit?

    Florin, golful meu e suficient de confortabil, desi nu mai este nou, am cauciucuri de iarna suficient de bune sa nu am probleme si cred ca conduc suficient de bine ca sa nu intru in parapeti. Libertatea de a nu depinde de nimeni e mare lucru si sunt dispus sa platesc mai mult doar pentru asta. Dar, cum am aratat mai sus, platesc acelasi pret sau poate doar putin mai mult. Daca as trai in occident as merge numai cu trenul si bicicleta, dar, din pacate, traiesc doar in romania.

    00
  14. @sitting duck: In lumea civilizata da, dar nu in Ro. Eu as plati sa pun masina pe tren si sa traversez Romania pentru a evita costurile reparatiei supensiei si riscurile de pe drumurile patriei.

    00
  15. @ sitting duck daca masina iti ia peste 4l/100 km (ceea ce e mai mult decat sigur) esti mai ieftin cu trenul la clasa I. La fel si in cazul a 2 pers la clasa 2 deci nu e cel mai eftin mod de a calatori. si eu prefer masina deaorece avantajele sunt nenumarate si pentru simplul fapt ca urasc trenurile fie ele si sageti albastre

    00
  16. Treaba cu creditele este un adevar partial. Credite in Euro imobiliare nu prea mai vrea nimeni sa dea si astfel s-a marit dobanda ca sa-i descurajeze.

    Inainte de asta ING avea o dobanda de 3,5 + EURIBOR 12M. Asta da un DAE undeva la 4,1%/an. Departe de cei 5,7% ce sunt acum la lei. Deci creditele in lei sunt acum mai avantajoase pt ca s-a vrut descurajarea creditelor in EURO.

    Acum partea nasoala ca EURIBOR-ul e la un minim absolut si peste cativa ani o sa ajunga din nou probabil spre 3,5 – 4% deci iata cum se ajunge la 7%/an.

    Dar nici cu ROBOR-ul lucrurile nu sunt foarte clare inca. Daca in 2018 se trece la Euro sunt curios cum o sa se faca conversia creditelor din RON in EURO. Ca doar creditul imobiliare il iei pe 30 de ani nu pe 5.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile