Știrile zilei – 2 noiembrie 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Îți dai seama ce diamant mic o să iasă din tine?

    00
  2. Noroc cu tactu’ ca asa mai eati si tu la curent cu sindicalismul romanesc :))

    00
  3. „Carbonul este curatat, analizat si grafitizat de noi, apoi introdus intr-o celula in crestere. Dupa presare, vom avea ceea ce noi numim un diamant in stare pura, care e taiat in forme diferite, in briliant sau smarald.”

    Au descoperit elvețienii piatra filosofală și transformă carbonul din cenușă în silicat de beriliu ?

    00
  4. Stirile zilei fara poze ?!? adica vrei doar sa citesc? realizezi ce efort pentru prima ora ?

    00
  5. Pfoai ce de stiri pozitive astazi

    00
  6. Ala de la cnas nu e data center, e ca la groapa de gunoi, la mine si magazia e mult mai ordonata. Zici ca a fost facut de cineva beat. Amatori…

    00
  7. NOU
    #15

    Da, unde sunt pozele noastre?

    00
  8. La faza cu băncile pentru locuințe e putin ciudat ca treaba se aplica si pe contracte incheiate la care nu s-au facut livrarea de bani in contul curent.
    Sunt client la RBL. Nu am vrut sa tepuiesc statul („teapa” = 1000 de euro IN CINCI ANI), eu doar am cumpărat un produs bancar.
    Am prins si dobanzi la depozite care, adunate, erau mai mari decat RBL. Stiti ca incheierea unui contract presupune niste comisioane de câteva sute de lei, da? Cred ca prima „ptima de la stat” o pierzi prin dude gen comisioane, si faptul ca banii se dau dupa ce se incheie anul = ei sunt blocati in contul ala.
    Ma rog, „in my defence”, cel putin eu am fost un client care a jucat cinstit. Daca nu era RBL, as fi pus direct in depozite la termen.

    00
    • Din ce am citit am inteles ca ai 25% dobinda pe an(250 euro prima la 1000 euro depusi).
      Un credit nevoi personale luat acum are dobinda decenta de 9%.
      Ti se pare putin sa primesti 25%?
      Pt un credit luat comisionul bancii a fost de 160 lei.De unde scoti sute de lei?

      00
    • Comisionul de cotract, cand faci contractul cu RBL, e 380 de lei, ceva de genul. Ala il plateai/platesti din buzunar. Banii aia NU se pun in suma finala, deci la mia aia de euro, mai trebuie sa pui 100.
      Sunt in RBL din 2005. Am prins perioade in bancile romanesti cand dobanda la banca era de 14% la depozite. In anul ala, mi-a convenit mai mult sa pun in banca decat in RBL – nu mai am acum calculele efective unde explicam de ce.
      Sora mea a fost „dealer” de RBL de pe la inceputuri. Castiga niste bani din comisioanele alea, de asta ales jobul. Si-a facut si ea contract RBL, dar a renuntat inainte de maturitatea unui contract. Oare pentru ca erau atat de avantajoase?
      Tot sora mea a convins toata familia „majora” sa deschida contracte. Bineinteles, pentru ca ii plateam comisioane, nu din prietenie. Desi cam toti si-au deschis, sunt singurul care a reusit sa duca la maturitate un contract. E greu, pentru ca, chiar trebuie sa uiti de banii aia pentru a primi acea prima.
      Banca pentru locuinte, repet, e pentru oameni care au de BLOCAT cateva mii de euro pentru cativa ani. Din fericire, eu am avut si (poate mai) am.
      Sunt curios cate contracte sunt in derulare, comparativ cu alte produse bancare de acest tip – cam cat din piata au acaparat.
      Si o alta buna intrebare e: de ce s-au trezit tocmai acum? De ce nu s-au trezit cand dobanda la depozitele clasice era de 10%, 8%, 6% pe an? :)

      Sa va mai distrez cu noile conditii? Vrei prima de la stat? Trebuie sa aduci facturi ca ai folosit banii aia in chestii imobiliare (renovari, mobile, acoperisuri, garduri, garaje). Dar, ei vor facturi INAINTE de a-ti da banii. Intelegi? Vrei 5000 de euro, din care 4000 sunt ai tai? Adu facturi pe ei INAINTE de a ti-i lua.
      Cum suna asta? A oameni seriosi? :)

      Repet: eu sunt un om care a cumparat un produs bancar. Nu mi se pare corect sa se aplice o hotarare si retroactiv. OK, „incepand de azi”… dar nu ce a fost pana azi.
      Contractul meu s-a terminat acum doi ani. Nu m-am dus sa trimit banii dintr-un cont in altul, asa ca sunt si eu prins in faza asta.
      Nu mi-e de mia aia de euro, ma pis, chiar nu e cazul de atat scandal, dar mi-e de masura abuziva. Frate, am hotarat ceva? PAI ASA SA FIE! Daca schimbi, incepe de azi, nu ma lua pe mine ca fiind infractor, ca eu nu am furat!
      (daca am reusit sa „uit” in Raiffeisen 5000 de euro, iti dai seama ca +/- 1000 de euro chiar nu ma distruge)

      00
    • Apropo, prima mie de euro produce 25% IN CINCI ANI! Adica, 5% pe an, intelegeti?
      Daca dobanda la depozitele clasice e peste 5% pe an, nu mai are sens sa depui la Banca Pentru Locuinte.
      Asta era calculul. Imi aduc aminte clar un 14% pe an la depozite, pe varf de bula (2008, cred?).
      14% anul asta, 13% la anul, 10% al treilea an… si uite cum produce mia mea de euro mai mult decat „prima de la stat”.
      GOT IT!?

      00
    • @Sly Comisionul urias se ia la Contract(depozit), nu la Credit, adica la depunerea de bani. Valuarea „Comisionului” era egala cu banii primiti de la stat in primul an. Dupa primul an dobanda la banii depusi devenea minuscula.
      Pe 5 ani, in total, ajungea la fel ca orice alt depozit, dar aveai un avantaj de dobanda la un credit pentru constructii facut in paralel la aceeasi banca. Si da, trebuia sa vii cu chitante si sa iti aprobe banca pe ce cheltui tu creditul.
      A fost o teapa de la inceput pana la sfarsit.

      00
    • A doua mie de euro, care produce 250 de euro, e blocata in sistem patru ani. Adica, 6% pe an dobanda „la depozit”. A treia mie de euro e blocata in sistem trei ani, adica 8% pe an, in total… si tot asa. 25% primeste numai ultima mie de euro, stati linistiti. Dar nici la aia nu e curat 25%, pentru ca dupa ce se termina contractul, banii mai stau in banca lor cel putin 6 luni, pana livreaza statul primele. So, 25% pe 1,5 ani, nu pe 1 an. Adica, de fapt, 17%, ceva de genul. Well, compilati noile date, sa vedeti cata „teapa” e din partea clientilor bancilor…
      –––-
      Banca Pentru Locuinte era buna daca la sfarsit de perioada voiai un credit, pentru ca dobanda LE CREDITARE era ok, nu neaparat la economisirea de dinainte.
      Totusi, cand dobanzile la depozite in bancile clasice au luat-o razna in jos, a inceput sa fie avantajoasa aceasta schema.
      So… de ce Curtea de Conturi nu a venit peste RBL si BCR BPL cand dobanzile la depozite in bancile „clasice” erau de +/- 6%? Aici e mizeria, de fapt.

      00
  9. Trista stirea cu irlandezul santajat. Lipsa de maturitate a dus la deciziile pripite (inclusiv motivele pentru care s-a ajuns aici – trimis poze/file indecente la straini), dar in locul lui incercam sa ajung la un accord cu santajistul si sa platesc macar o parte din bani in conditiile in care politia s-ar fi implicat in urmarirea transferului. Orice doar sa obtin putin timp sa il poata cineva depista pe jeg. E doar o presupunere dar nu stiu cat de serios trateaza politia cazuriile astea, dar cum lucruriile au luat o intorsatura urata s-au motivat un pic mai mult sa ii dea de capat.

    00
  10. Ai citit despre cazul elevului ăluia din Piteşti şi cum deranja clasa?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile