Știrile zilei – 2 mai 2022

  1. Oraș . Galben . Mov . Brunetă . Brunetă . Alb . Blondă . Șatenă . Mov . Fire .
  2. Petrom a avut cel mai mare profit
  3. Românii fac turism pe afară, nu știu de ce…
  4. Așa se fac banii
  5. Oameni nenorocoși
  6. Corupția trebuie să aibă consecințe, de aia mor generalii ruși
  7. Dreptate pentru Liviu Pop
  8. Sunt curios cum se va rezolva schema asta
  9. Profitul Tellur a crescut cu 70%
  10. Boris Becker, condamnat la închisoare
  11. De ce ai ataca siteul Poliției Române?
  12. Cronica de tehnologie
  13. Cronica de tehnologie
  14. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. 3. dupa doi ani de stat acasa nu indraznesc sa cheltui banii munciti din greu de sot pe turismul jegos din tara. anu’ asta vedem pentru prima data Grecia. abia astept!

    • Am fost eu anul trecut in RO. Citeai sictirul pe fata ospatarilor. Cazare cat de cat ok, doar ca in baie crestea o ciuperca din perete. Care a ajuns direct pe tripadvisor impreuna cu review-ul.

      Anul asta am dat mai putin pe cazare in Grecia plus avion decat am dat doar pe cazare in RO anul trecut.

  2. 8. pai e simplu (daca doar vorbim discutii): orice roman, daca il intrebi, vrea tezaurul inapoi de la rusi, considera ca are dreptul sa il ceara (a fost trimis statului tarist, apoi statul sovietic, in calitate de urmas al celui tarist ar avea obligatia, pe care abuziv nu si-o indeplineste,de a returna tezaurul). pastrand rationamentul, nenea ala francez are dreptul sa ceara rascumpararea titlului de stat emis de statul roman in 1929 si suspendat abuziv de la plata de statul roman comunist in 1948.

    • E posibil ca aia 500 de franci de aur, in numele carora este emisa obligatiunea, sa se afle in acelasi sac cu tezaurul romanesc „pastrat” la rusi…

    • Tezaurul trimis către Rusia în primul război mondial era preponderent privat (BNR nu era încă „de stat”, de exemplu).
      Apoi, nu știu cât de clară e chestiunea succesiunii imperiului țarist către URSS, dar au fost 3 momente în care statul român a mai primit câte ceva înapoi de la ruși.
      PS ironia sorții, Troțki vorbea în context despre „oligarhia română”..

    • E posibil ca aia 500 de franci de aur, in numele carora este emisa obligatiunea, sa se afle in acelasi sac cu tezaurul romanesc „pastrat” la rusi…

      Bancos-ule, vezi ca tezaurul a plecat catre rusi in 1916 ;-) . Nu prea are treaba cu obligatiunile emise in 1929.

    • adi, te-a ratat gluma asta.

    • Faza asta imi aduce aminte de un curs de drept penal din facultate, unde proful ne-a adus pe unul dintre cei mai mari escroci ai neamului, cu nenumarate condamnari, ca sa ne vorbeasca despre adevarata viata a infractorilor. Cursul a fost super tare si o intamplare care mi-a ramas in minte este ca omul tocmai iesise la un moment dat din puscarie si era falit. In prima zi de libertate, s-a plimbat prin centrul vechi al Brasovului pana a dat de un strain din asta, cu ceva bani, caruia a reusit sa ii vanda vreo 500 mp din parcul Nicolae Titulescu. Talent.

    • @Anda. am întâlnit și eu 2 asemenea escroci profesioniști și doar întâmplarea a făcut să nu fiu la celălalt capăt al long con-ului. haha. pentru mine, situația este clară: noroc că nu sunt foarte mulți fiindcă probabilitatea de a ieși cu patrimoniul întreg dintr-o asemenea interacțiune este aproape nulă.

      dacă vrei o explicație mai fringe, acești oameni sunt excepțional echipați să construiască aproape instantaneu teorii ale minții celorlalți cu o validitate aproape de 100%. este un dar rar. cu educația corectă și ajunși în contextul adecvat, ar fi niște psihologi excepționali.

    • @toata lumea- noi putem sa tot speculam, despre escroci, despre franci aur etc, pana la urma daca acea bucata de hartie e originala poate da dreptul posesorului sa ceara. mai departe o instanta ar trebui sa stabileasca in ce masura termenul 1970 ca si limita de plata si termenul 1948 ca data a suspendarii anticipate a platilor afecteaza valabilitatea hartiei in ziua de azi. Dupa mintea mea de nespecialist, 1970-1948= 22 => 1990 +22 = 2011 ar fi minim. Dar, statul hotoman neanuntand in 1990 ca isi plateste datoriile, neexistand nici o hotarare in instanta care sa il oblige sa isi plateasca datoriile, inca nu a inceput acel interval de 22 de ani (dar cu siguranta va incepe- ori direct asumat de catre stat cred prin Ministerul de Finante, ori obligat de instanta).

      Pt cei care vad altfel problema, ii rog sa analizeze un scenariu in care peste o luna Ciolacu si Ciuca anunta ca suspenda plata bonurilor de trezorerie alea emise de Finante in ultimii 2 ani si totodata, cele bune sa se adune, cele rele sa se spele!

  3. 11. mi se pare aiurea cum aia ce fac un atac de DDoS sunt numiti hackeri. La fel cum si aia din Ramnicu Valcea ce facea/fac pur si simplu inselaciuni pe internet si carding, sunt numiti toti hackeri.

    Mare lucru sa ataci un blog de wordpress pus pe ceva masina shared.

    • Pai de cand Golf-ul tdi cu i ul rosu e bolid de lux

    • Am intrat pe canalul lor de Telegram si mi-am batut pwla de ei pana mi-au dat ban. E vina presei ca ca face din tantar armasar si numeste hacer orice script kiddie…

  4. 11. De ce ai ataca siteul Poliției Române?
    Pentru idei de afaceri profitabile. Am ghicit?

  5. mic offtopic – la concursul hostgate ramane doar 1 castigator?

  6. 11. Când eram eu în liceu, la ora vreunui prof neatent unii rechiziționau catalogul să-și motiveze absențele. :)

    • din graba, la o ora de dirigentie, am motivat si o nota.

    • Neah, la ora de dirigenție le motiva direct diriga. Cred că doar rugată frumos, eu n-am văzut altceva. Nu trebuia să te grăbești tu, că voiau și alții. :)

  7. 5. Oameni nenorocoși

    Au fost sinucisi… impreuna cu familie…

  8. „Hotărârea instanței de judecată din Cluj este definitivă.
    Inculpatul – al cărui nume nu a fost făcut public”

    Care-i faza cu anonimatul pentru criminali condamnați definitiv?

  9. Care este orasul de la punctul 1.1 ?

  10. 4. Domnul Petru Mazilu a scris o stire repetand de 5 ori urmatoarea fraza: „O companie a vândut terenuri virtuale în valoare de aprope 300 de milioane de dolari”

    #qualitipres

  11. NOU
    #31

    @11
    Cica intr-o sambata, politistii au reusit sa aresteze o banda de spargatori profesionisti. I-au bagat in arestul politiei. Astia au stat cuminti pana duminica, cand politistii au plecat acasa.

    Ca sa nu plece cu mana goala, au spart toate camerele din secie. Ce sa luam noi deaicea… bani avem, droguri nu ne intereseaza, sa luam ceva interesant, sa avem amintire. Cauta ei prin toata sectia, unul gaseste un caiet cu amprente. Ce interesant, uite numele, si amprenta unora, probabil ale unor infractori celebri, asta e.

    Luni scandalul de pe lume, se descopera spargerea, seful urla din toate puterile:
    „Ba nenorocitilor, va mananc, ce au furat din camera cu probe: banii? drogurile?”
    „Nu, sefu, nu.”
    „Dar ce-au furat?”
    „Caietul de prezenta, sefu.”

  12. 4. iar n-am prins momentul :))

  13. NOU
    #33

    2. Imediat apar „specialistii” la europa fm care sa ne explice ca e normal sa nu scada pretul la pompa cand scade pretul barilului pt ca afara ploua. Dintre multii „specialisti” de la europafm se remarca moise guran a caror firme erau angajate in campanii publicitare pt omv, bancilor….etc

    • Și să nu uităm cum ministrul Energiei ne asigura că prețul nu va creste decât cu 0.15 lei. Au trecut aprox. 6 săptămâni de la scandalul cu Mol și prețul la motorină e 8.60 lei. Dar ministru avea garanții „verbale” de la OMV și Rompetrol că prețul nu va creste.

    • NOU
      #35

      Corect, europafm macar face propaganda marilor corporatii pe bani privati, ministrii o fac pe banii nostrii.

    • Din 29 martie, statul spaniol subvenționează cu 20 de cenți litrul de comustibil băgat la pompă. Asta așa, ca fapt divers.

    • NOU
      #37

      In ungaria e aprox. 6.3 lei/l de motorina iarin polonia 7.2 lei/l la noi e aproape 9 lei.

    • „moise guran a caror firme”

      Dacă era:
      „Moise Guran, ALE CĂRUI firme”
      poate ma făcea curios să verific. Nu de (de)nazificarea gramaticală a blogului e vorba, ci de semnalizat ceva.

      Plus că eu țin minte ca MG nu-și mai dă cu părerea la EuropaFM (un post respectabil, deși dau muzică pliiiic-tiiii-coa’) de ani buni; se apucase, după o pauză, de făcut (cca o ora pe săptămână) o emisiune cu muzică (foarte fain aleasă, parcă in ciuda a ce am zis mai sus de muzica de la EFM) de ilustrat politicul și socialul zilelor noastre – nu mai stiu nimic de proiectul ăsta, că nu era la o oră care să-mi convină.

    • NOU
      #39

      Da, europafm e atat de respectabil incat moise guran o ardea ca deontologul neamului in timp ce scria programele electorale ale usr si sa nu mai merg in istorie cand colonelul turcescu facea propaganda pt tovarasul petrov, elena udrea et comp.

    • NOU
      #40

      Ca sa nu mai zic ca acest post extrem de respectabil incearca din toate puterile sa impinga Romania intr-un razboi cu rusia, bazandu-se of course pe aliatii nostrii care nici macar nu interzic importurile de energie ruseasca in schimb isi vor trimite militarii sa moara pt noi.

    • Sosokare nu impinge nimeni Romania in razboi. Ti-ai cam luat teapa cu rublele in ultima vreme..

    • Pierderea aia de 7 cenți la litru pe care o înregistrează MOL în Ungaria oare din buzunarul cui va fi suportata? Fiindcă acum în Ungaria, nu mai e decât MOL, cum era PECO pe vremuri la noi, restul si-au băgat plua în economia de piață a Ungariei.

      Plm, războiul e război, inflația e inflație, Orban nu face decât sa amâne momentul plății, care va fi probabil prin iulie. A mai dat 100 de lei la pensie ca Ceaușescu, prelungind termenul preturilor plafonate de la 15 mai la 1 iulie.

      Singura metoda de scădere a preturilor cu un oarecare fundament economic în momentul asta este scăderea accizelor sau TVA. Dar și asta e o gaura la buget într-o forma sau alta.

    • NOU
      #43

      Nu cumva sa scadem din profitul omv care anul asta se duce spre 2 miliarde de euro, ma refer strict la profit, la o cifra de afaceri de sub 10 miliarde….sa tot ai benzinarii in Romania.

    • NOU
      #44

      Si mai terminti cu minciunile, n-a plecat nimeni din ungaria pt ca benzina si motorina sunt 6.3 lei/l, la fel cum n-a plecat nimeni din polonia, franta si spania care au luat masuri asemanatoare.

    • Boss, in Belarus si Rusia benzina e 3 lei si 30 de bani. In Venezuela e 13 bani litrul. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi.

      Eu fac un plin pe luna, adica dau 25 de lei in plus fata de februarie. Tragedia e la rate, energie si produse de baza, nu la benzina.

    • @rumbu, te raportezi doar consumul de combustibil individual. Uiti sa spui ca preturile la produsele de baza – si alte produse – au legatura cu energia si combustibilul (motorina si benzina). Marfa aia pe care o cumperi nu se teleporteaza de la producator in castronul tau. Si pana sa ajunga producatorul sa proceseze are nevoie de materie prima, care ghici cum ajunge la el in hala de productie.

    • NOU
      #47

      Tu nu intelegi ca e vorba doar de 25 lei in plus si aia o vrajeala acum 2 ani era 4 lei benzina si motorina adica la un plin de 50-60 l acum platesti dublu cu 200-250 lei in plus.

      E exact ca la broasca pe care daca o arunci in apa fierbinte sare in schimb daca o pui in apa rece si incalzesti treptat apa e ok se obisnuieste, cam la acelasi nivel sunt si cei care s-au obisnuit si li se pare normal sa fie 8-9 lei carburantii in timp ce marile companii petroliere fac profituri istorice.

    • @avPetrescu, nu au castigat doar companiile. A castigat si va castiga foarte mult si Statul Roman (bugetul) pentru ca vorbim de TVA si accize, TVA-ul fiind taxa pe care statul o incaseaza cel mai usor. E o consimtire tacita.

    • NOU
      #49

      @Marin – asa e in primele 3 luni statul a incasat cu peste 20% mai mult decat anul trecut in mare parte datorita exploziei preturilor la energie (combustibli, gaze, curent) tocmai de aia pretul la combustibli ar putea fi redus lejer cu cel putin 2 lei/l din accize, tva si profitul nesimtit al omv care pana urma exploateaza o resursa strategica romaneasca, nu moare nimeni de la omv daca li se reduce profitul de la peste 20% la peste 10-15% in conditiile in care majoritatea companiilor private nu au profituri mai mari de 5-6%, nu exploateaza resurse romanesti si nici nu au beneficiat de subventii de la stat, e cazul ca pe hoti sa-i tratam ca atare si nu e vorba doar de omv in aceiasi categorie sunt si ce care ne-au ras padurile si ne vand energia electrica si gazul romanesc la suprapret.

    • Simion tu esti? Hai iesi in fata, fii barbata.

    • NOU
      #51

      Nu adita sunt useristo-pluserist din ala bun care ridica in slavi toate corporatiile straine.

  14. 6. Era cât pe ce să îl prindă ucrainienii într-un bombardament asupra postului de comandă din Izium. Rămâne pe data viitoare

  15. Stiu ca sun ca un boomer… clar rusii si pandemia au afectat preturile la pompa, dar si OMV are partea lui de vina linistit. Si ei, si MOL si Lukoil si toti. Sunt fix padurarii din neamt care tac si fac, sa fie bine la toata lumea. Frumos cartel.
    Pana la electrificare hai sa stoarcem cat putem din pretul la pompa si dupa vedem in ce reinvestim.

    • Cel mai mare beneficiar al pretului MARE de la pompă e politicianul român (e usor de confundat cu statul, că așa se vrea el, camuflat): dacă benzinarul încasează 10 lei pe litru, nu poate folosi decat cca 5 lei (pentru scos/adus/cumparat petrolul, rafinat petrolul, transportat si distribuit carburantul la depozite și benzinării, salarii pentru pălmași și salarii+premii+bonusuri grase pentru cei mai înalți dintre ei, fonduri pentru intretinere, reparații și investiții, chirii pentru sedii, IMPOZITE pentru orice leuț trece prin firmă etc), șmecherul combinator (să-i zicem stat) ia cam tot atâția (gurile rele spun că chiar mai mult) lei. Fără să miște un deget, ia grosul banilor.

      Cum să nu-i convină statului să fie scump carburantul?

    • Calculul grosier la 8 lei/litrul arata cam asa:
      – 4 lei costa petrolul
      – 1,5 lei costa rafinarea, transportul și benzinăriile.
      – 2,5 lei sunt accize și TVA.

  16. #9 – Tellur… aham, deci dacă ar fi să mă iau după țeapa primită cu porcăria Tellur cumpărată de la eMAG, îmi dau seama de unde vine profitul ăla… și motivul pentru care nici măcar ANPC nu s-a implicat în rezolvarea reclamației la adresa țepei nesimițite a lor.

  17. Da, justitie pentru padurar.
    Hotii de lemn care isi beau cafeaua cu politia si prefectul, inchisi? La anul iese pentru buna purtare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile