Știrile zilei – 2 iulie 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Tip: “in curand” o sa citim si despre falimentul Depanero ;)

    • Foarte tare articolul cu sinuciderile, e ca si cu divorturile…. asa cum zic si ei, alienarea se produce de la tehnologie si schimbarile majore din ultimii 20 de ani.

    • @Cristina Momentul cel mai bun sa fii un autist introvert. Efectele secundare sociale ale tehnologiei nu te afecteaza.

  2. Referitor la știrea că România ar fi pe locul 37 la viteza internet, I say bullshit. Horseshit sau cum vrei. Adică e FAKE NEWS. Cred că cineva a greșit acolo sau ne-au pus intenționat mai jos. Pe speedtest.net global index România figurează pe locul 5 cu 130 Mb/sec viteză medie de download. De la 130 până la 21,8 cât apare în tabelul celor de la cable.co.uk e cale lungă ! Sincer am mai multă încredere în rezultatele celor de la speedtest.net

    • Un singur motiv de mândrie patriotică aveați și voi, și pe ăla vi l-au luat… Ce oameni…

    • E vorba de internetul fix, ce vezi pe speedtest INCLUDE testele de pe mobil, marea majoritate facute de pe 4G.

    • Masuratorile sunt bune pe ambele site-uri, conteaza si intre ce si ce masori.
      Pana la urma daca pe speedtest suntem pe locul 5 si noua ne convine asta atunci aia o luam de buna si ignoram orice alt test. Poti aplica asta si la masini:”-Accept orice test. (la service-urile alese de mine).”, Suna cunoscut? CHERRY PICKING ii spun americanii la asta.

    • În rest ți se pare total corect că face test de viteză by default cu cel mai apropiat server sau cu cel mai bun ping.
      Am făcut acum un test. Dacă se alege automat serverul pentru test obțin rezultate bune, dacă aleg eu ceva ce nu pare din România deja am jumătate din ce am avut la primul test.

    • Vor sa spuna ca 5G-ul e de vina probabil ;)

    • Netograf: digi fix 1.000 > 624Mbps down, 438 up.
      Pe ce loc oi fi?

    • Testul e facut de vreun dobitoc care nu are habar in ce hal se msica netu in UK.
      Oricum e normal sa fim ultimii la toate in UE doar nu putem sa suparam pe aia mari care sunt buni la toate :)

  3. M-am uitat in bila de cristal si am vazut centura ocolitoare a Balsului care va fi gata in 2035. Sau 2135, ca era vizibilitatea scazuta

  4. Probabil viteza de net a scazut si pentru ca multi si-au luat routere wireless ce functioneaza pe 2.4 si sunt niste pocnitori.

    Tinand cont ca in Romania nu mai ofera cred nimeni sub 100 Mbps la abonament si 1 Gbps a devenit standard, mi-e greu sa cred ca media e doar de 21 Mbps. La fel si pentru Republica Moldova unde netul merge foarte bine.

    • Un router bun pe 5 GHz si capabil de gigabit costa mai mult decat abonamentul la internet pe doi ani (cel de 1 Gbps).

    • Am router de 2,4 care imi ofera pe mobil testat de speedtest undeva cam la 125-135 Mbps, calculat folosinf netul gigabit de la rds. Router-ul e o pocnitoare de Archer C9, ca nu imi permit sa dau 2000 lei pe un router cu 17 antenute si nume pompos.

    • Da’ Archer C7 la ~300 lei ce are? Cu 2 PC, 3 laptopuri si vreo 7 telefoane nici nu caraie.

  5. Am trăit intens în anii ’90, când era o aventura sa poți trăi. Am trăit și mai intens in anii ’80, când era o minune dacă găseai de mâncare (am prieteni cu dinții stricați iremediabil pentru ca, in perioada de creștere, părinții nu puteau să le dea lapte – nu găseau!)
    Fast forward 2019: am laptop, PC, Netflix, am ce mănâmcare ce vrea p. mea, am 10 perechi de încălțări (in anii’90 aveam maximum două, intr-una intra apa), am văzut jumătate de Europa (hostel și zbor low cost, dar am ajuns la Atlantic, în Irlanda)…
    CARE E SENSUL VIEȚII?
    PENTRU CE toate astea?
    Știți, aventura de a găsi de mâncare în anii ’80 era un sens al vieții.
    Nu știu să mă explic mai bine. Am nepot care nu vrea să meargă pe bicla; ieri am trecut pe lângă un parc unde erau tineri, jur cu mâna pe inimă: 20 de tineri, băieți și fete, toți cu ochii in mobil. Băi, TOȚI!
    Ieri a fost ca azi, iar azi va fi ca mâine.
    Sinucidere… de ce nu?

  6. Când vine vorba de justificat averi, mama e noua mătușă.

  7. Stirile din cronica sunt interesante dar cine e in spatele ei? Cine o face?

  8. Noul indicator a crescut mai mult decat ROBOR. *surprised pikachu*

  9. Nu e nevoie sa oprim constructiile, ci pur si simplu sa ne orientam catre alte tipuri de materiale de constructii. Cum ar fi, supriza, lemnul. E regenerabil, nu polueaza, e rezistent. Cum nu avem nevoie de blocuri de 300 de etaje, pâna in 5-6 etaje se poate folosi fara probleme.
    Acum, partea cealalta, economica, lemnul e mai ieftin si constructiile ar trebui sa fie si ele mai ieftine. Dar nici un constructor nu va scadea pretul, pentru ca oamenii sunt deja obisnuiti cu preturile actuale, deci vor plati. Daca nu chiar mai scump, pentru ca lemnul e „eco”… Si când e vorba de eco, bio, oamenii stiu ca dai putin mai mult.

    • Fluture – lasa-ma sa rad, lemnul nu polueaza? Este regenerabil in conditiile in care replantezi padurile ceea ce nu se intampla nici unde in lume(nici macar 1% nu se replanteaza), e rezistent? Unde e rezistent? Lemnul trebuie tratat si lasat la uscat luni(nu cred ca vreun investitor imobiliar isi va tine 1 ha ocupat doar cu lemn la uscat), deci este poluare ca nu e ca si cum l-ai stropi cu o palinca si gata rezista 30 de ani. In romania trebuie sa iti dau dreptate, si daca le-ar acoperi statul 99% din cheltuieli cu ridicarea unui imobil ei tot la acelasi pret l-ar vinde

    • Chiar aș vrea să văd clădirea unui reactor nuclear, baraj de hidrocentrala sau o galerie de metrou făcute din lemn
      O lume perfectă în care toată lumea vorbește numai franceza, îl aprobă intotdeauna pe Fluture și circulă numai cu biclete cu portbagajele alea hidoase din lemn
      Nu te obosi să mă treci pe carnețel , că m-am trecut singur

    • Bula, mai bine stai in bancul tau. Inteleg ca ai avut bani de semnalizare, dar totusi :)

    • Romanii făceau acu’ 2000 și mai mulți ani drumuri care rezistă și acum dacă sapi după ele, fără ciment.
      și ca chestie, Calea Victoriei s-a numit la un moment dat Podul Mogoșoaiei pt că era pavată cu lemn= podită. :)
      de asemenea, în destul de multe locuri din lume există clădiri încă în picioare și într-o stare de rezistență bună construite mult înainte de apariția cimentului.
      așa că de data asta Fluture are dreptate. ori ne întoarcem la materialele vechi, ori, eventual, inventăm unele noi. și până le inventăm, le folosim p-alea vechi. :)

    • @A aia cu Calea Victoriei nu e motiv de laudă, e documentat încă din perioada interbelică că administratorii Bucureștiului pavau dinadins cu lemn pentru că putrezea și apoi prindeau iar un contract cu statul pt. reparare față de piatra cubică care rezistă și acum cu mentenanță.

      Să mai zică cineva că ne pierdem tradițiile.

    • Avân în vedere că lumea fuge de blocurile construite în comunism, aș vrea să văd cine își face credit pe 30 de ani să cumpere apartament în bloc de lemn.

    • In principiu, nu conversez cu persoane pur si simplu stupide. Mi se mai intâmpla câteodata pe aici pe blog. Dar nu astazi.

    • aia cu Calea Victoriei e fucking glumă. nu rezistă lemnul al traficul de azi.
      bloc de lemn nu, dar bloc de piatră, de ce nu, casă de lemn de ce nu?!

      voiam doar să subliniez că strămoșii au folosit alte materiale decât cele folosite de noi azi și aparent ceea ce-au construit ei rezistă mai bine decât ce construim noi.

    • A, nicaieri nu am folosit expresia „bloc de lemn”. Dar, da, poti construi un bloc din lemn. Lemnul poate fi folosit cu mari beneficii (ecologice etc) la constructia unei structuri de 5-6 etaje. Desi imi place lemnul, nu-mi plac deloc constructiile „totul lemn”, iar lambriul (de brad) interior il detest fara rusine. Blocurile pot avea orice arhitectura, chiar daca lemnul are o proportie de 40-50% in acea constructie.

      Casele pe structura de lemn sunt pur si simplu minunate. Dar oamenii daca nu vad stâlpi de beton cu armatura supradimensionata, au impresia ca la prima basina o sa le cada casa… Si atunci baga betoane si fier pâna la refuz. Bineinteles, in acelasi timp sunt ecologici, triaza plasticul, fac compost etc.

  10. Sper sa realizeze si guvernantii ca nu e timpul sa glumeasca cu promisiunile, mai ales acum cand cei de la FORD se pregatesc de concedieri.

  11. La faza cu mama lui Chereches nimeni nu se intreaba de unde avea doamna chereches 1 .5 milioane euro avand in vedere ca oficial e manager de spital din 2001. inainte a fost medic de infectioase. ceva nu se leaga…

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=65&cam=2&leg=2016&pag=0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)