Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. 5…. din ultimele 9 luni? uau. presupun ca sin din utlitmele 2 saptamani. si din ultimele 2 zile. inca astept o stire care sa imi zica cam cum e referitor la utlimele 30 de secunde…

    00
  2. 3. Bai a fost ieri 1 dec, hai sa gandim pozitiv, poate nu suntem noi cei mai buni la multe in Europa, dar hai sa fim constienti de un lucru. Avem un sol f calitativ, in zona noastra temperat continentala. Nu am idee daca e chiar asa, dar tin minte de la Geografie clasa a 10-a ca noi avem un sol brun-argilos f bogat in nutienti, dupa miile de ani de ecosistem al padurilor ce impanzeau tara asta. Deasemeni, toate studiile pedologice OSPA dau un sol superior din toate punctele de vedere. Ok, sunt sigur ca cartofii pot fi cultivati si in solul sarac al Spaniei cu suficientet NPK, sau in solul ultra lutos al nordului Europei cu suficient ame dament. Poate avem si noi un noroc al nostru!

    00
  3. Romania este Pakistanul Europei, guvern condus de un militar, casta epoletilor plina de privilegii, justitia corupta si imposibil de reformat, emigratia pare singura sansa de 30 de ani plus ce mai vine

    00
    • ai uitat religia, care e mana forte in stat. ma uitam la niste poze de ieri la o depunere de coroane, toti oficialii cu masca, popii nesimtiti, fara.

      00
    • IPS Teodosie a spus ca nu exista virusi in/pe altar.

      00
    • @Anda, nu a uitat, e în nume: Pakistan,[c] officially the Islamic Republic of Pakistan

      00
    • Și când mai aud pe unii idioți că laudă comunismul și ce mare patriot a fost Ceaușescu…

      Tot sistemul ăsta ticălos vine fix de la domnia sa, care a vrut să țină poporul cu mână de fier, ca un debil mintal, încât a creat această supra-structură paralelă de control a statului care funcționează și azi.

      După ce-am mai citit pe la unu altul, vă dați seama că pe vremurile alea, era câte-un om al securității, nu informator, ci efectiv om cu dublă salarizare, prima fiind la securitate, iar abia a doua fiind job-ul său de acoperire.

      Și ăștia erau împrăștiați strategic prin toate instituțiile, ca atunci când era nevoie ‘să se întâmple’ ceva, puteai mobiliza orice instituție prin ordin de la securitate, fără ca nici să știe cineva. Inclusiv în armată dar aici ăștia mai se prindeau, știau că colonelul x sau maiorul y e de fapt om plantat de la securitate.

      Și azi avem fix la fel, sunt convins că există inclusiv procurori, judecători, tot felul de oameni distribuiți strategic prin instituții astfel încât dacă trebuie să se întâmple ceva, se-ntâmplă.

      Pe ideea de ‘gura păcătosului adevăr grăiește’ Dragnea avea dreptate cu statul paralel. Problema lui e că a fost ejectat de-acolo și acuma a crezut că va putea lupta pe vector politic cu ei având puterea politică totală :)) Dacă tăcea și se retrăgea, azi ar fi fost în continuare șef PSD.

      00
  4. @2 pai da, ca doar nu da de la el.
    Doua întrebări am:
    -ce au făcut acei oameni ca sa merite acele „decoratiuni”? (Chiar ma refer pe bune, nu ca au pupat in p*la pe cine trebuie)
    -in afara de creșterea salariului, mai sunt bune la ceva?

    00
    • Smart blackout ca iti faci casa la porumb, si nu ti se aproba decat 5kw pentru ca enel nu are retea de 11kw pentru toti si nu vrei sa platesti tu sa upgradezi tot cartierul.
      Dupa care consumi 10kw la orele de varf cu aragaz electric, uscator de rufe, aer conditionat, etc, si te plangi ca scade tensiunea la 206V in tot cartierul ca faceti toti la fel.
      Welp, not anymore, ai racord de 5kw, ti se taie la 5.1kw. Lasa Tesla, nu mai poti nici sa calci in timp ce spala masina de rufe si copilul se uita la TV. Tesla e ok, ca o incarci noaptea cand dormi si nu consuma altceva curent.
      Nu-i rau, ca te forteaza sa consumi doar ce ai semnat. Nu-i nici bine ca nici nu puteai sa cumperi racord mai mare de la enel. Dar poate asa, cand fiecare casa depune cerere de 11kw, Enel are business case sa schimbe transformatorul cartierului cu unul care sa dea 11kw tuturor. Sau. la fel de bine poata sa nu le pese si sa raspunda „n-avem de unde sa va dam mai mult”.

      00
    • Nu boss, mi se pare o mizerie la ceea ce face Enel, ca-ti pune limita de consum desi multi au consumatori care depasesc limita impusa.
      https://www.youtube.com/watch?v=eIXaiBt19qE

      Tipul explica mizeriile facute de enel si dezvoltatori, ca deh, enel inca considera ca ai doar 5 becuri in casa.

      00
    • Problema este in primul rand la distribuitori. Ei stiu daca o zona este in crestere (dpdv al constructiilor) si pot investi de la inceput in retele cu putere mare. Dar nu se vrea.
      Bineinteles, ca si unii dezvoltatori sunt marlani si solicita doar minimul.

      00
    • @Marin, eu din carti, despre tari civilizate, am citit ca nu ai voie sa construiesti (nu primesti aprobare de construictie) pana cand distribuitorul nu construieste infrastructura. Iar daca planul lor de dezvoltare zice ca peste 5 ani, apai peste 5 ani iti construiesti tu casa acolo. Si d’aia au murit unii la revolutie, sa nu poata construi „dezvoltatorul” un rezidential unde vrea coasta lui? Libertate!!!

      00
    • @Baliverne, true story, la noi se construieste rezidential fara canalizare =))

      00
    • @baliverne, acolo ești pe alta „planeta”. Problema in Romania este că dacă vrei să construiești un cartier (compus din case și/sau blocuri) ar trebui sa aștepți ani, repet ani, că sa ai infrastructura de utilități construita de distribuitori (apă, gaz, curent). Din acest motiv dezvoltatorii construiesc singuri (din fonduri lor) acele infrastructuri și după aceea sunt preluate de fiecare distribuitor/furnizor.
      Ce spui tu e corect, așa ar trebui. Dar trăim în România, unde ii doare la basca pe furnizori sa investeasca în rețele. Insă le place sa bage tarife mari pentru utilități. Normal că tariful pentru gaz, de exemplu include și un procent alocat pentru dezvoltare/extindere. Și ar trebui sa se implice în primul rând distribuitorii / furnizorii pentru că ulterior câștiga prin creșterea numărului de clienți.

      00
  5. 2. asta e idiot sau cineva a preluat fraiele in locul lui. Altfel nu-mi explic ticslosiile si gafele (asta daca sunt gafe) pe banda rulanta.

    00
  6. Iohannis nu se dezminte, doar nu era să ne surprindă plăcut.
    Nu doar terenurile agricole sunt mai scumpe la noi, din păcate.
    Cu sau fără UE sau legi românul crește porc, face pălincă și se încălzește cu lemne. Așa a fost așa va mai fi mulți ani de acum încolo.

    00
  7. In pozele alea cu decorații și înaintații in grad văd numai lichele. Fețe de lichele, nu de oameni integri. Nu știu cum, dar nu vad oameni cinstiți, au fețe de șmenari și bătăuși.

    00
    • Cum zicea cineva mai sus. Pakistan style. Tarile normale au o armata. Armata din Pakistan are o tara.

      Ne apropiem cu pasi repezi de un sistem in care clasa politica nu mai exista in realitate, e doar o interfata tampa ce are in spate epoleti. Si partea naspa e ca pe aia nu ii poti schimba prin vot.

      00
  8. realist vorbind, care-i treaba cu iohanis? Sigur isi da seama ca e full retard de ceva timp incoace. Il au la mana cu ceva sau a fost asa dintotdeauna ca nu mai fac diferenta?

    00
    • Speculatia este ca ii e frica de dosare penale pentru el/sotie pentru afacerile cu case dupa ce termina mandatele si vrea sa-si asigure la Justitie oameni „intelegatori”.

      00
    • ok, are sens, dar urmatorul presedinte ii poate inlocui oamenii apropiati cu apropiatii lui.. Asta se intampla la fiecare ciclu de alegeri, nu?

      00
    • „ok, are sens, dar urmatorul presedinte ii poate inlocui oamenii apropiati cu apropiatii lui”

      Gandesti marunt ;)

      Iohannis nu pune oamenii lui, el se asigura ca sistemul merge in continuare cum trebuie. Care sistem o sa aiba grija de toti, nu doar de Iohannis, si o sa fie aproape imposibil de destructurat.

      A existat o bresa in perioada 2013-2018, dar bresa a fost inchisa rapid si toata lumea se asigura ca asa ceva nu o sa mai fie posibil.

      00
    • „Nu vreau să transmit un viitor betonat generațiilor viitoare”, a adăugat reprezentanta partidului ecologist pentru a explica această alegere contestată cu virulență de celelalte trei mari formațiuni politice ale țării.”
      Dna Gewessler, va dam noi mii de km de drumuri comunale, judetene neasfaltate, care au ramas la fel de zeci si sute de ani. Asa nu mai poluati cu betoane si asfalt. Si va recomand sa treceti la caruta cu cai si carul cu boi. Sigur e mai ecologic.
      Si va recomandam sa construiti la noi autostrazile alea pe care le abandonati voi.

      00
  9. 6. Ma bucur ca am aflat intr un final de ce au crescut preturile gazelor, scris negru pe alb. Poate la anul le mai dubleaza o data, sa fie bine sa nu fie rau, ca oricum nu avem alternative.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube