Știrile zilei – 19 octombrie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

    • „Va construi in china un automobil electric”. mică diferență.

    • „Vor construi noile modele electrice” … Parca nu mai e asa mica diferenta.

      00
    • asta ziceam și eu. dar am șters două comentarii de la săraci care nu-și permit un volvo, deci e o mașină chinezească de kkt.

    • Pai in articol spune doar ca Polestar-urile vor fi produse in China. Nu am citit nimic de modelele Volvo. Sau am sarit eu peste vreo parte?

      00
    • @ giani … Conform articolului e ca si cum ai spune ca AMG nu e Mercedes

      00
    • Nu chiar. Articolul spune ca vor fi produse 5 modele electrice. 3 dintre ele sunt Polestar. Doar modelele Polestar vor fi produse in China. Implica faptul ca 2 dintre modele nu vor fi produse in China, sau nu se specifica unde vor fi produse, ceea ce contrazice afirmatia ta.

      00
    • the relationship between Volvo and Polestar has been a bit like that between Mercedes-Benz and AMG

      00
    • Inteleg asta dar nu asta discutam.
      „Volvo isi muta productia noilor modele in China”poate implica faptul ca toate modelele noi de la Volvo vor fi produse in China. Aduci ca argument un articol care arata ca doar 3 modele Volvo vor fi produse in China.

      00
  1. Pff, dacă moare Soros, cine va mai destabiliza guvernele? Cine va mai plăti oamenii sa iasă la proteste? Vremuri tulburi or sa vina…

    00
  2. Pai nu ma mir ca are medlife bani sa tot cumpere. Am mers la un control la clinica din baneasa. 150 de lei consultatia, iar dna doctor pac, pac, e nevoie sa fac x lucru, costa 500 de lei, dar va fi nevoie de doua sedinte ca nu crede ca poate rezolva cu una singura. Mi s-a parut ciudat si am mers in alta parte. Si din cauza asta si din cauza ca dna doctor figura ca find in concediu in ziua respectiva si nici nu m-a mai sunat nimeni sa reprogramez, ca atunci pe loc, pareau toti picati din pod in momentul in care am intrebat cand anume vine din concediu. E si am mers intr-un final la o clinica micuta, de doar 4 camere, foarte curata, cu personal foarte primitor. Costul? 260 de lei, cu tot cu consultatie, care apropo insemna doar sa se uite 30 de secunde la mine, treaba rezolvata in cam 20 de minute. Diferenta pana la 1000 de lei unde s-ar fi dus daca mergeam la medlife?

    00
    • Diferenta intre Medlife si o clinica mica e ca medlife are 40%-50% din piata asigurarilor private si isi permit sa ceara multi bani pentru ca nu le pasa daca mai vii sau nu.

      00
    • Radiografia perfecta a sistemului medical românesc : treaba de 30 secunde rezolvată in 20 minute și ni se pare rapid.

      00
  3. 2% solidaritate cu cine mai precis?

    00
    • Cum cu cine!? Cu asistații social, evident..

      00
    • mai ușurel cu bau-bau-ul asistaților social. nu acolo au crescut cheltuielile atât de mult că au devenit nesustenabile, ci la nivelul salariilor din administrație, de 80% din comune sunt în stare reală de incapacitate de plată, și la nivelul pensiilor speciale, unde 200000 de oameni primesc cumulat aproape cât alți 5 milioane de pensionari. „solidaritatea” e deci cu o masă de privilegiați din ce în ce mai bogați, nu cu cei săraci. ăștia vor plăti această taxă, pentru că orice taxare în plus se duce în costuri și din costuri în prețuri. și într-un fel simte o inflație de 1 punct unul cu 1000 de euro venituri și cu totul altfel unul cu 1000 de lei…

      00
  4. Ăștia sunt complet nebuni cu transferul către angajat a contribuțiilor sociale. Vor avea o mare surpriză cänd majoritatea oamenilor vor cheltui toți banii și lula bani la cas, șomaj etc. Un guvern premium :) aș face pariu că se vor căra de la guvernare cel târziu în februarie și vor lasa țara aproape în colaps.

    00
    • Trece din sarcina angajatorului in sarcina angajatului dar retinerea banilor se face tot la sursa de catre angajator care ii vireaza la buget. Dorel pune mana doar pe ce mai ramane din salariu dupa ce statul si-a luat cat trebuie.

      00
    • Contributiile vor fi retinute si platite tot de catre angajator. Nu vrei primi mai multi bani in mana, ca sa fii nevoit sa dai inapoi o parte catre ANAF.
      Oricum ar fi, tot noi vom avea de pierdut.

      00
    • @Valeriu: păi pare aceeași Mărie cu altă pălărie. In final, tot angajatorul cheltuie resurse cu transferul către buget. Diferența e doar din punct de vedere contabil…sau sînt eu suficient de superficial încît nu văd avantajele acestei schimbări?!

      00
    • @Valeriu: îți mulțumesc pentru lămuriri.

      00
    • Diferenta e ca in sfarsit vor vedea oamenii ca platesc 50% taxe, pana acum aveau impresia ca partea angajatorului nu se plateste tot din salariul lor.

      00
    • @ raul
      Teoretic exista un avantaj, iti va creste contributia personala la pensie (asta pentru cine o mai prinde pensia).
      Ar mai fi si avantajul psihologic, aunci cand angajatul va constata ca de fapt vreo 43% din salariul lui se duce la stat pentru nu se stie ce (spitale mizere, drumuri proaste, invatamant de cacat, etc.)

      00
    • o sa creasca salariul -> mai mult impozit pe salariu.

      00
    • @Alin: Mă refeream strict la avantajul angajatorului (în condițiile în care dă salariul brut angajatului, obligația primului se stinge. Nu mai are de făcut alte z viramente in diversele conturi ale statului). După cum a explicat Valeriu, angajatorului îi rămăne vechea obligație de reținere a diverselor contribuții si virarea lor la buget.

      Impact psihologic asupra angajatului ar fi fost dacă într-adevăr plătea personal dările la stat. Atîta vreme cît nu îi bagă statul mîna în buzunar, pălmașul o să-și bea țoiul liniștit, că doar leafa merge ca înainte.

      La faza cu pensiile am rîs ca astrele în horoscop. Mai bine îmi gestionez eu fondul de pensie economisind.

      00
  5. Avand in vedere ca in curand se incepe treaba la autostrada Brasov-Ploiesti, nu stiu cat de profitabila o sa fie investitia IKEA intr-un magazin brasovean. Sau o sa navaleasca toata valea prahovei la hotdogi?

    00
  6. NOU
    #32

    Dacă ai ști tu câte mașini de Prahova sunt în parcările hypermarketurilor din Brașov… Și e logic, e mai aproape Brașovul decât Ploieștiul și multe magazine din astea sunt plasate chiar la ieșirea spre București

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.