- Brunetă | Brunetă | Girafe | Brunetă | Blondă | Roșcată | Blondă | Verde
- România, cea mai mare inflație din UE
- Nu sunt bani pentru spitale regionale
- OLX, profit de 5 milioane euro în 2018
- Brăila știe cum să îndrume elevii către școlile profesionale
- Dar Vrancea nu.
- Antena3 și telespectatorii ei
- Despre Libra Coin
- Benzinăriile vor renunța la carburant și vor face miliarde
- Un pic de comunism nu strică, zic nemții
- Cronica Serii. Cronica Dimineții.
Eu nu vad comunism in masura asta, ci doar o metoda care sa ii ajute pe cetatenii sa nu dea 50+% din salarii doar ca sa aiba unde locui, asta presupunand ca nu stau cinci, ci un cuplu ori o persoana singura. Si nu inteleg exprimarea asta ca sunt putine locuinte deci trebuie sa creasca pretul, ca nu e ca si cum proprietarul, cu acea diferenta de bani, va construi o alta locuinta si se rezolva problema. E din nou vorba strict de lacomie si de „Hai sa profit de situatie si sa mai storc putin prostul de bani ca si asa munceste prea mult pentru ei”. Deci mie mi se pare bine ca statul pune latul acestor capuse.
Ba chiar ajuta capitalismul, adica toate firmele care se vad nevoite sa pluseze la salarii serios sau sa se mute la tara.
in schimb blocheaza un cartel format din cateva mari corporatii.
A dracu ipocrizie la romani….. deci cand psd au dat acum cateva luni oug si au INGHETAT preturile la energie electrica si gaz pana in 2022 sunt comunisti,ciuma rosie,…. o face germania si „e o metoda buna, ce baieti buni…..”
😂 Suntem un neam de pupincuristi
Sper ca i platesti tu ratele si dobanzile proprietarului.
Daca el isi asuma unu sau mai multe riscuri (risc de dobanda, risc de pret, blocarea avansului, perioade moarte, intretinerea proprietatii) cum vine statul si ii impune ce chirie sa ceara?
Nu e normal sa aiba un profit cand inchirieaza apartamentul?
Cat crezi ca scoate profit? 500€ maxim in majoritatea cazurilor.
Dupa plata asigurarii, intretinerii proprietatii, anunturi, agentii imboliare, cat crezi ca mai e profitul lui?
daca esti chirias si vrei sa fii proprietar trebuie sa ti asumi aceleasi riscuri sau sa le platesti pe ale lui. E simplu
Oxy aici proprietarul sunt niste corporatii care au peste 50k de apartamente.
Faptul ca aceste chirii sunt limitate o sa faca preturile sa stagneze, inclusiv pretul de cumparare va stagna.
Interventia statului in zona privata prin cacaturi din astea de inghetare de preturi / acordare de subventii / garantii bancare / salariu minim pe economie / si altele dauneaza grav. ori umfla preturi la chestii aiurea fara o justificare reala pt. populatie, ori limiteaza capacitatea unei firme / industrii de a face un anumit profit / venit.
Îmi place de voi. Programul ”Prima Casă” e ceva bun, că permite oricărui rupt în cur să devină proprietar (mărind totodată prețurile), dar intervenția statului în cazul chiriilor e o măsură comunistă, deci nu e bună.
Dan maniPULEAZA.
Bai Dan, „ciuma roșie” nu e pentru că au înghețat prețurile la energie, CI PENTRU CA FURĂ, BA!!!
Pentru că sunt niște lepre și fură. Nu fac aproape nimic bun, pe lângă faptul că sunt hoți.
Au dat o hotărâre relativ ok, acum vrei să-i votăm, sau ce?
Nu mai maniPULA.
@ioana, n-ai citit în viața ta o carte de economie, nu-i așa? mai ales capitolul despre cum se formează prețurile. oricum, ca fapt divers, așa, pentru tine, știi ce se întâmplă cu un produs sau serviciu cu preț reglementat? dispare, în primul rând (și apare pe piața neagră, aia nefiscalizată). în al doilea rând, dacă nu dispare, calitatea acelui produs sau serviciu se degradează. și asta foarte repede. per total, cel care pierde în primul rând e cumpărătorul, care are acces mult mai greu la acel produs sau serviciu, oricum degradat calitativ. și asta se petrece indiferent de produs sau serviciu, de la curent electric la chirii și de la căldură sau taxiuri la lame de ras.
pana la urma preturile cresc pt ca este cerere. eu am o garsoniera la inchiriere si cand am scos-o prima data pe piata, am dat-o in prima zi, cu licitatie practic, fara sa vreau: aveam o vizionare la 17, una la 17:30 si una la 18. Aia de la 17:30 si 18 au venit la 17:15 si mi-au zis ca „iti dau eu cu 100 lei mai mult decat el” si celalalt cu 150 mai mult. wtf! l-am refuzat pe ala cu 150 lei mai mult ca nu mi-a placut de fata lui si l-am luat pe ala de a dat cu 100 lei mai mult. cerusem pretul zonei si am primit 100 lei in plus. de ce sa vina statul acum sa zica ca sa nu iau aia 100 lei in plus ca e plafonat?!
nu stim exact textul legii totusi, poate sunt niste plafonari f largi, la modul 1500 chiria la 2 camere pretul zonei, tu nu ai voie sa ceri 2000.
@berenger ar fi fost recomandat sa nu te opresti dupa primele pagini daca tot ai inceput sa citesti o carte de economie, altfel ai fi descoperit ca teoriile din manualul de liceu se aplica doar intr-o situatia ideala numita ‘piata cu concurenta perfecta’, ai fi citit despre oligopol si monopol(care nereglementat tinde sa fie mult mai ineficient, calitatea unui produs sau serviciu este mult mai probabil sa scada in cazuri de monopol decat in cel din articol), despre practici anti-concurentiale, abuz de pozitie, despre cartel, lobby, despre setarea de preturi independent de cerere, despre impartirea pietelor si multe alte probleme, ai fi descoperit diferentele dintre bunuri mobile si cele imobile, ce implica aceste diferente si multe alte lucruri mai mult sau mai putin utile.
Antena 3 si telespectatorii ei or fi cum or fi, da junimea de pe aici, speranta romaniei de ce tanjeste la comunism?
Apropos dragilor, voi astia scoliti in socialism etic, care imi poate da un exemplu de „rent control” fara rezultate dezastroase pe termen lung?
@ vineri, am citit și paginile acelea. problemuța e că ce spui tu nu contrazice mecanismele descrise de mine și ideea generală că înghețarea prețului unui produs sau serviciu nu a adus niciodată la îmbunătățirea vieții beneficiarului. există n politici antimonopol. plafonarea unui preț este varianta cea mai proastă. și, apropo, cred că, dincolo de cărțile de economie, vouă astora, milenianilor, vă trebuiau câțiva ani de viață sub comunism adevărat, să vedeți ce înseamnă reglementare absurdă în economie.
O gramada de pareristi de fotoliu, tot aia care tipau in 2008 ca de ce nu a intervenit statul si a lasat bancile rele sa dea credite in franci si sa umfle bula imobiliara.
Problema cu Berlinul (si mai multe orase populare din Vest) este ca dobanda mica la credite (~1%) a facut ca multi bani sa ajunga in imobiliare si sa umfle preturile si chiriile, iar chiriile au crescut mult mai repede ca salariile. Cand stai niste ani undeva si apoi vezi ca atunci cand trebuie sa te muti dai 800-1000 EUR in plus, iar salariu ti-a crescut cu 300 EUR, parca nu e asa misto sa vina un parerist d-asta de fotoliu si sa zica „asta e piata libera, boss”.
Dar poti sa iti dau exemplu de orase fara rent control unde cu 100k salariu esti sarac: Londra, Paris, San Francisco.
@alxzen rezultate dezastruase nu au fost nicăieri (https://shapeillinois.com/wp-content/uploads/2018/12/rent-control-literature-review-final.pdf). Poate poți da tu exemplu de unul. Nici nu poți spune că are un impact pozitiv, dar nici dezastruos nu e.
Pe de altă parte, rezultate dezastruase au fost în America, de exemplu, în cazul celor care nu dețin pământul de sub casa lor și plătesc chirie pentru el (https://time.com/longform/affordable-housing-mobile-homes/). În fine, te poți documenta tu mai mult despre cum marile companii au cumpărat acel pământ și au ridicat chiriile la niveluri exorbitante, știind că oamenii ăia nu se pot muta (mobile homes nu sunt chiar așa de mobile).
Situația se aseamănă cu cea din Berlin și alte orașe mari, unde companiile cumpără foarte multe locuințe, ajungând să poată controla prețurile.
Soluția cu reglementarea prețurilor, într-adevăr, nu e cea mai bună. Ideal ar fi ca statul să creeze un mediu echilibrat, pentru dezvoltarea companiilor cât mai uniform pe teritoriul unei țări, astfel încât să nu se înghesuie toți cocleții în același spațiu, cum e la București, de exemplu.
Pe termen lung plafonarea de pret duce la apariția rețelelor de pile și cunoștințe care să te anunțe contra cost când e ceva disponibil. Chiar dacă firmele sunt private, angajații nu vor refuza ceva în plus.
@alex_b: cum ar fi să fii nevoit sa te muți însă nu poți găsi nimic liber pentru că nu există nimic liber?
@vineri: monopolul și ce mai zici pe acolo trebuie rezolvat din legislație. Dar pentru asta trebuie să mai ieși la vot și să mai citești cate o știre despre cine sponsorizează pe cine, rudele angajate…
@Cristi
Esti prost. Prea prost chiar. Daca tu ai inteles ca eu am zis ca oug 114 data de psd e buna atunci esti praf!
Hotararea psd cu inghetarea preturilor la gaz si curent e la fel de proasta si comunista ca decizia germanilor… n are rost sa ti explic de ce pentru ca sigur nu o sa intelegi
@ion
Nu mai specula, că știm bine că ești un român cuminte care ascultă de la alții și repetă ca un papagal ce a auzit în engleză. Bine?
@Oxy
Așa, și? De ce să plătească chiriașul rata proprietarului? Nu mai bine îi dă actele pe casă, dacă tot el plătește chiria? Ce gândire toxică e asta băi, ce țeapă românească clasică să plătească chiriașul rata pe locuința locatorului (după ce a beneficiat, sau nu, și de Prima Casă).
Cât profit să aibă cineva care nu muncește? Uită sau se prefac că uită locatorii că ei primesc venituri (bani de chirie) necuvenite din lipsă de muncă? Că nu muncești pentru banii ăia, îi dai altuia spațiul să-l folosească, nu? Ia hai, să mai auzim argumentele cu asistații sociali, că parcă răsună și aici.
Suntem capitaliști sau țepari/paraziți?
Popor cu mentalitate de țepari jegoși; să ajungem să avem nevoie de stat să se mențină „piața liberă” fiindcă toți vor să fie niște țepari/paraziți, să umfle forțat și artificial prețurile (fie că sunt chirii, fie că sunt din vânzarea locuințelor, fie că sunt mp de teren).
@Dan – cand au blocat tarifele rca-ului ti-a placut da sau nu? Cred ca iti place acum sa platesti 300 de lei pentru un rca comparativ cu 800 sau ma insel eu? Mnoah, de ce nu ti-ar placea inghetarea pretului la energie? Vrei sa scoti cate un credit de nevoie personal in fiecare iarna doar pentru incalzire?… exemple mai sunt multe unde statul chiar trebuie sa spuna muie corporatiilor mari. A ca nu le convine alora? Ba interesant ca momentan nu ii vad sa iasa de pe piata politelor… eu zic sa vezi putin ce se intampla cu amazon in amurica
Bai esti nebun?!?! Sunt locuri in lume in care nu iti permiti sa stai? Nu se poate asa ceva.
Maine-poimaine afli ca sunt si lucruri pe care nu ti le poti permite.
Sidenote: babaieti acum vreo cativa ani cand peste tot in presa se facea comparatia intre cum vad romanii si nemtii propietatea si cati au in propietate casa o ardeati cosmopolit. Ca mobilitate, ca car, ca mrrr. Cum e baieti cu propietatea? E scump sa fii sarac, asa-i?
@verdenpom
Lucrez in energie si stiu mai bine despre ce e vb….
Nu mi a placut cand au blocat rca-ul. Nu imi place niciun fel de mocangeala,gratuitate,subventie sau inghetarea de preturi populista. In felul asta orice idiot ia un cazan de masina cu volan pe dreapta si ii face un rca de 250 de lei la euroins sau city insurance. Eu fac la allianz, omniasig sau groupama ca s mai fraier. Statu sa faca in plm autostrazi,spitale si scoli. Dupa mai vorbim de chirii,rca, energie,etc
Zice bine alxzen. Sa ne hotaram, vrem sa fim de dreapta sau nu ? Ca astea sunt masuri de stanga…..
@Dan
Câtă vreme paraziții/țeparii, care se pretează fals a „capitaliști”, persistă cu giumbușlucuri, pișcotării și țepe, măsurile de stânga vor fi omniprezente.
Până la urmă, sunt de stânga sau de dreapta măsurile, în care statul asigură buna funcționare a pieței (chiar și atunci când trebuie să le dea la bot așa-zișilor „capitaliști” care trag țepe cu prețuri inflate artificial)?
Zic să ne gândim bine, că nu merge să fii un parazit țepuitor și să jelești că „da’ ăstea măsuri de stânga” dacă și tu acționezi precum o jigodie care trebuie să fie cu reglementările pe cap. Păi, nu?
Aaaa… nici până acum n-a zis nimeni de eminent domain, asta în cazurile în care țeparii decid că se comporte ca niște corcoduși, crezând că dacă blochează ei piața de imobile, nu există alte metode mai eficiente să-i facă să regrete că nu respectă legea și orânduirea bună unei piețe funcționale.
Repun întrebarea, ca final: ‘Este o măsură de stânga sau de dreapta, ca statul să se bage să reglementeze piața încât să îi asigure buna funcționare, chiar și la sacrificarea țepuitorilor care se cred & mint că sunt „capitaliști”?’ E foarte importantă întrebarea, regret că nu am conceput-o eu…
Nu prietene. Pur si simplu asa functioneaza piata. Daca un articol lipseste sau e in cantitati mici, pretul va fi mare. Daca statul intervine si impune un pret mic, asta nu inseamna ca gata s-a rezolvat problema. Pur si simplu acel articol va lipsi total de pe piata si se va vinde la negru chiar mai scump decat daca era lasata piata sa-si regleze singura pretul. Asa se intampla mereu.
piata trebuie controlata si reglementata, nu lasata de capul ei
scopul este bunastarea generala, nu doar acumularea unora (detinatorii de capital)
Masurile de stanga sunt populiste si aduc voturi, masurile de dreapta nu. Eu cred ca avem nevoie de masuri de dreapta daca ne vrem belgia,germania,america,etc. eu sunt doar un vot…..
Ramanem lideri la inflatie! Le-am dat-o peste bot la pigmeii care ne contestau pozitia de lider!
eu nu-l suport pe rares bogdan dar cand vad ce „drama” s-a facut ca a fost la antena3. newsweek boicoteaza, newsweek !!!! aia care au fost la evenimentul zilei in vremea cand dimineata ii faceau o mui3 lu basescu si seara lu elena udrea, cand s-a imputit treaba au plecat toti la romania libera si au facut un kkt si acolo. o sa aiba aceasi soarta si newsweek….
teoria mea e urmatoarea, esti om politic -> te duci oriunde e public : la taraf ,la etno, la trinitas ,la a3, la digisport, etc. dc ??!! pentru ca vrei voturi !!! nu conteaza cati ani are ala care iti da votul,ce scoala are, cati bani are, daca are dinti sau nu are.
ca daca esti smecher si te tii cu pl mare ca tu nu mergi la a3, sau la x sau la y sau la z si anul viitor nu faci pragul si nu intri in parlament in 2 luni te uita toata lumea,nici pulea nu zice „baaa ala n-a facut pragul si n-a intrat in parlament dar a fost baiat bun ca nu s-a dus la a3”.
si altceva: si barna si rares bogdan stiu un calcul simplu, mai mult ca la alegerile astea ( inclusiv dpdv al prezentei de 50% ) nu au de unde sa ia voturi pt ca cine nu a fost la votul asta nu o sa mearga nici la viitoarele si daca vor mai mult trebuia sa ia din voturile psd, pmp, ponta, alde si cine mai e
plus ca la alegerile urmatoare votantii vor trebui sa mearga acasa sau sa aiba viza de flotant. eu zic ca la alegerile astea de au fost usr+ au scos cam maximul la care puteau spera. de acum in colo vor fi doar jocuri de culise si mici fractiuni de procente „furate” de pe la rivali.
am votat usr+ dar m-ar deranja daca ar afisa un elitism din asta ca ei nu merg si nu vor sa aiba treaba cu „aia rupti in cur si fara dinti”. daca vrei sa faci o treaba trebuie sa-i educi si pe ceilaltinu sa stai doar in bula ta. iar astia de zic ca-i boicoteaza acum, parerea mea este ca n-au fost niciodata decisi intr-un sens sau altul.
chestiunea nu se pune asa, ci daca vrei sa folosesti sau sa omori antena 3
voturile le iei atunci cand publicul de la defunctul post antena 3 va muta pe digi
dar asta necesita gandire pe termen lung si coalizare, ceea ce politicienii nostri nu sunt capabili.
de asta e de criticat raresh ca s-a aruncat ca o curva penala la prima solicitare de favoruri sexuale din partea lui gadea. si mai de kkt dupa ce scuipase inspre aia ani de zile
„succesul Libra ține de încrederea utilizatorilor, încredere măcinată masiv de scandalurile legate de privacy” … asta m-a facut sa rad. Imi dau seama ca multi „ziaristi”, majoritatea fac stiri din stiri si si se citeaza unul pe altul, o laba in cerc. FB are 2 miliarde de conturi, cate conturi sunt „macinate” masiv de scandalurile de privacy ?
2 miliarde de conturi adunate laolalta cu instagram si whatsapp.
Unde zeci sau sute de milioane sunt boti.
Cred ca scaderea e mai mult la nivel de „trend” . Ca nu mai e la moda mai ales intre tineri. Tin ei contul deschis (sau il au pentru ca au instagram) dar daca nu il folosesc e degeaba.
FB e mort in Vest, am tot vazut reclame stradale care aratau disperarea retelei, cu tot felul de promisiuni ca „noi avem grija de datele tale” si alte mizerii. Majoritatea prietenilor mei ne-romani nu mai folosesc FB, doar in Romania inca mai e pe val, ca nah, romanului nu-i pasa de privacy si viata privata, trebuie sa arate cat de valoros este. Lasati FB-ul sa moara, o sa fiti mai fericiti si cu mult mai mult timp liber.
România U21 – Croația U21 = 4-1
E si asta o mare stire, având în vedere calitatea fotbalului românesc.
@ion
În cât timp se va ajunge si in Romania ca proprietari de locuințe sa fie corporatii cu peste 50 000 de apartamente? Sau macar 10 000 de apartamente?
Va fi bine ca multi romani sa stea in chirie in apartamente ale unor corporatii care se ocupa de inchirieri?
măcar alea mai plătesc ceva taxe/salarii etc. Proprietarii actuali sunt doar niște lepre, care închiriază cotețe mobilate ca în ’70, la negru, la prețuri de apartament de lux.
Comunism în Germania? Deloc. Doar un imbecil ar gândi așa. Statul german știe că cea mai importantă resursă a sa este populația muncitoare.
Spitale regionale în Rromânistan? Ha! Ha! Ha! Unde-i Arafat acum?
Oh, am uitat: el e ocupat cu prostirea proștilor cum cumpără el ambulanțe la 250k Euro de la amicul său din facultate (Deltamed), pe când o asemenea amulanță e vândută la 95k Euro.
@Dan: degeaba a înghețat PSD prețul la energie electrică și gaz, dacă prețul benzinei și motorinei aproape s-a triplat.
las aici un comment din alta parte.
tldr rent controls never work:
“As much as I can sympathise with the predicament, this decision, and the Berlin housing market in general, absolutely baffles me.
When I moved here I was warned of 100 people turning up to a flat viewing, and laughed it off as some hyperbole. Only later did I find out that it actually happens, albeit the maximum viewing I went to was around a meagre 50. Having come from the UK, I found the situation in Berlin to be absolutely ridiculous. There are already strict rental price limitations in place (based on location, size of the property etc.), and although these can be skirted, in general they’re clearly very effective.
Again, I sympathise with city housing being very expensive, and don’t believe that purely gentrified city centres are likely to be a good thing. Still, economics 101 seems to suggest that merely putting rental freezes in doesn’t fix the problem. It just (as is already the case in Berlin), leads to excess demand. The solution is to build houses, but what kind of investor is going to throw their money at Berlin, where their opportunity to make a return on their investment is severely hampered? I just don’t understand this stance at all.”
fata de ce moment s-a triplat?
Nu are de unde să știe că investitorii imobiliari nu își primesc partea lor din schema asta. Asta e speculă, de ce a simțit nevoia să scrie asta?
Probabil ca s-a triplat daca face comparatie cu 2005… desi daca iei in calcul inflatia nu s-a triplat nimic, nici macar nu s-a triplat…
@kmlx … hai să-ți spun cum stă treaba în Londra: investitorii privați construiesc turnuri unde un apartament începe de la 500 mii de lire, aproape nimeni nu construieste locuințe din astea accesibile ca preț. În anumite situații acești investitori trebuie să ofere consiliului local un procent din locuințele construite ca locuințe sociale (comuniști?!) în schimbul anumitor facilități gen autorizații sau chiar terenul pe care se construiește. Ocazional se zvonește că aceste consilii ar trebui ele să construiască locuințe pentru tot poporul (comuniști?!).
E ușor să îți dai cu părerea pe net și mai ales să dezinformezi. Din fericire majoritatea populației nu freacă menta pe net citind comentarii și aberațiile care apar în acele comentarii.
„Cei de la IȘJ spun cei ceilalți 26% merg la școlile profesionale, care nu au nevoie de acest examen și elevii cu nevoi speciale.”
Învățați-va că, uneori, TREBUIE virgulă înainte de „și”, nu vă luați după toți… profesorii de limba romana.
credeam ca nu sunt asa grav, dar tocmai am aflat ca’s in aia 4%.
„Potrivit datelor Eurostat în România aproximativ 96% dintre persoane locuiesc în apartamente sau case proprietate personală, cel mai mare procent din UE.”
nu scrie acolo că uneori e vorba de „proprietatea personală a părinților”
las ca pot sa o dau PRistic, traiesc ca un german :))
@colin
E relativ si procentul ala de 96%. Dacă omul are credit imobiliar, ăștia l-au pus ca proprietar, cand el de fapt nu e.
@John Temple
Poti sa-mi spui de la ce valoare până la ce valoare „pretul benzinei si motorinei aproape s-a triplat”? De la 4,5 lei/l la 6 lei înseamnă că aproape s-a triplat? Tu ai facut matematica cu Dancila?
@colin: da, mea culpa.
Să fiți voi sănătoși.
…problema legata de telespectatorii A3 cred ca e gresit inteleasa… oamenii de 65+ se uita pentru ca li se pare ca acolo sunt intelesi, se vorbeste pe limba lor de catre un Gadea care are acest talent… peste 4-5 ani o sa fie tot 82% si 65+, oamenii se vor uita in continuare… e o chestie psihologica si tine de lipsa banilor, nicidecum de nostalgie.
A dispărut bulletul gol de la sfârșitul listei!
Pe 12 iunie a fost ultimul. M-am notat.
Legat de Evaluarea Nationala si nelasatul elevilor sa se inscrie la ea… ar trebui sa zboare foarte multe capete din inspectoratele care incurajeaza asta atat la EN cat si la BAC. Faza e ca nu-i chiar legal, mai ales ca unii profesori isi iau gradatie de merit pe rezultate de genul… dar e Romania si ministra e Abramburica, gropara invatamantului romanesc, iar pana profesorii, parintii si elevii accepta un specimen de cea mai joasa speta ca ministra asta sinistra, sa nu ne mire nimic.
Germania moderna (post WW2) a fost mereu condusa de partide cu inclinatie socialista, in afara de Hayek. La ce preturi sunt in Berlin acum, foarte bine ca au proiectul asta pe masa.
Legat de „trosbal”, ne imbatam cu apa rece ca intotdeauna, am batut o echipa a caror vechili sunt printre cei mai patati in mafiile caselor de pariuri, dopaj samd…
Anglia si Franta sunt dintr-o alta „sfera”, cu mult superioara, Anglia e campioana mondiala in 2017 si nu avem de unde sa mai scoatem 1 punct din ultimele 2 meciuri, chiar daca englezilor le va lipsi un titular de baza…
Trosbalul romanesc e cuprins de metastaze peste tot, cum apare un talent, toti samsarii din famigliile fecaliote se grabesc la targurile de „vite”…
Fara un campionat puternic pe termen lung si sanatos umblam dupa „cai morti sa le luam potcoavele”, echipele romanesti sunt extirpate constant din cupele europene inaintea sa inceapa toamna de neica nimeni,iar principala ocupatie a”jucatorilor” reprezinta trucarea meciurilor in cardasie cu mafia caselor de pariuri, fiecare isi ridica „comisionul” intr-o perfecta „silenzio stampa”…
Mie nu îmi e clar ce înseamnă acea inghetare a chiriilor, presupun că e similară cu rent control din Canada și niste state din US. Nu înseamnă că îți spune statul cu cât poți să închiriez o proprietate (asta ar fi f greu de făcut) ci odată închiriată nu poți crește chiria cu mai mult de un anumit procent, anunțat anual de stat sau in cazul nemților deloc.
Consecința? Vor ieși proprietăți de pe piata chiriilor și oferta se va reduce pentru că dacă ai un apartament închiriat cu 1000 de euro și prețurile au crescut în ultimii doi ani de la 90 de mii la 100 de mii și eu nu pot sa cresc chiria atunci îl vând unui tip care va locui în el..și chiriașii pleacă unde vor daca sunt după primele 12 luni de contract.
Oana Bogdan, politician PLUS din conducere, apropiată de Ciolos:
„În vest oamenii se raportează deja altfel la proprietate. Nu sunt asa atașați. Sunt dispuși să o împartă sau chiar sa renunte la ea. Isi doresc sa fie chiriași, nu mai vor sa fie proprietari. Cei tineri, la fel, au o cu totul altă… Nu vor sa aiba autoturism.”(declaratie pt g4media in primavara lui 2019)
Chiar ma gândeam cine va fi fraierul care vrea sa fie proprietar cand poate fi chiriaș. Uite ca la Berlin s-au găsit fraierii, corporatii care au 50 000 de apartamente.
Nu se potriveste ce zice Oana Bogdan cu situația din Berlin, oamenii nu sunt asa fericiți ca sunt chiriași si chiar a trebuit să intervină statul ca sa mai atenueze problema.
Cred ca la Berlin nici daca esti din clasa medie superioară nu ai apartamentul tau cu toate ratele plătite. Cam trebuie sa fii om bogat sa fii proprietar de apartament in Berlin.
Daca ai sub 55 de ani, cam trebuie sa fii om bogat sa fii proprietar de apartament in Bucuresti.
Nici eu nu sunt multumit 100% de plus dar avem nevoie si de oameni mai orientati spre vest. Nu-i ca si cum apropierea de rusia prin PSD a ieftinit apartementele si ne-a ajutat sa devenim proprietari.
Zic sa le mai dam oleaca de „M*ie PSD”. Se pare ca nu a fost suficienta pentru a pune in practica afirmatia lui Dragnea: „Pentru fiecare insulta, PSD a construit un spital, o scoala” .
Veniră americaniii!!
https://www.facebook.com/100010854518553/videos/831130910592052/
https://www.facebook.com/100010854518553/videos/831130673925409/