Știrile zilei – 19 iunie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. NOU
    #1

    Kaufland nu apartin de LIDL :)? Acuma ii ataca pe astia cu micii lor. Eu stiam ca au produse super ok kaufland si lidl.

  2. Poi din moment ce romanul consuma in marea lui majoritatea cartofi si carne de porc, sa nici nu ne asteptam sa fim supli. Ar trebuie sa avem o dieta mai echilibrata, insa, nu prea vad eu romanii renuntand la ceafa de porc cu cartofi prajiti. Cel putin majoritatea nu va renunta.

  3. eu cred ca au fost prea transparenti cand ne-au spus ca micii se vor intoarce in rafturi ( chiar sub alta forma) … parca nu as vrea sa stiu nici cum arata pasta de crenwursti, nici carnea din care se fac carnatii … :(

  4. Auzi fraza: „Vestea proastă e că nu devin obezi mai repede, ca să nu se mai înmulțească”
    Mai zoso, tu cred ca esti invidios. Pai tu esti slab si tot NU te inmultesti, de altfel se tot zvoneste ca ai fi virgin. Asa ca parca ai prefera sa fii oleaca obez, ti-ai mai gasi si tu o femeie.

  5. Mari cretini trebuie sa fie aia ce vor vota pentru schimbarea constitutiei.

  6. Habar n-aveam că se fac mici și din carne de pasăre.

  7. Cele doua modele testate de Mossberg, noul MacBook Air si Sony Vaio Pro, sunt printre primele modele cu Haswell. Concluzia din final e ca Intel chiar a reusit sa imbunatateasca autonomia.
    ” Intel has pulled off a major gain in battery life with its new 4th-Generation processor, and I recommend you look for one with these new chips if you’re shopping for a light, thin, mobile laptop.”

  8. Baterie decenta era si inainte. Haswell e mai eficient in utilizarea normala, cand nu e forjat. De aici sporul considerabil fata de generatia trecuta

  9. N-am putut să nu mă cac pe mine de râs când am văzut că și la obezitate Banatul e fruncea.

  10. e normal ca ccr sa nu aiba niciun cuvint de spus in ce priveste deciziile parlamentului care este institutia suprema in stat, aleasa prin vot popular. constitutionalitatea actelor ar trebui sa fie verificata de comisii sau de ccr doar consultativ. asa vom ramine doar cu o singura institutie care poate face abuzuri, nu cu doua.

  11. Poza cu Neuschwanstein e in reluare? Parca am mai vazut-o odata.

  12. Eu tind sa cred ca toata treaba cu micii a fost un fas. Alta a fost smecheria in cazul asta.
    Golf-urile sunt la mare cautare. Articolul tau precedent demonstreaza asta

  13. PCH, puti a prost. Stai jos

  14. @PCH De ce ai mai avea nevoie de separatia puterilor statului? Mai bine o singura institutie, sau poate chiar persoana, care sa detina controlul absolut…asa abuzurile vor fi clar limitate! :)
    Daca nu exista posibilitatea controlului reciproc separatia puterilor in stat ramane doar pe hartie…

  15. dupa cum spuneam la o postare anterioara:

    „Pasta de mici poate fi folosită la produse preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade, spune preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu, citat de Mediafax.”

    @Ryan Pivovar Lidl si Kaufland sunt detinute de familia Schwarz, dar se concureaza. :)

  16. De cand CCR a respins o lege ca fiind neconstitutionala , pe motiv ca „…este impotriva demnitatii umane. Imaginati-va un camp imens pe care sunt 200.000 de caini si cativa oameni care ii omoara. Ati vrea sa va uitati acolo, sa vedeti imaginea asta? „, in timp ce prin pastrarea cainilor in strada se incalca direct (fara sa ne inchipuim nimic), vreo 5 articole din constitutie, m-am lamurit cam cat de folositor e si CCR-ul.
    http://www.ziare.com/social/caini-vagabonzi/presedintele-ccr-despre-legea-maidanezilor-textul-e-confuz-si-ridica-probleme-de-demnitate-1144681
    Asa ca mi se pare un pas inainte sa nu mai aiba CCR puterea de a opri legile dezbatute de parlament, parlament care spre deosebire de CCR e ales de oameni.

  17. NOU
    #19

    Elitebook 8470p cu IvyBridge de la HP echipat cu bateria internă de 9 celule și cea 9 celule de tip slice, precum cea din articol, are o durată maximă estimată de producător de 35 de ore și 15 minute:

    Este drept, te apropii de valoarea maximă dacă ai SSD și dacă nu ai placă video dedicată ci doar cea de la Intel, HD4000.

  18. Ardelenii și bănățenii sunt „fruncea” și la obezitate

    hahaha!

  19. NOU
    #21

    Iata o stire „bine” editata:

    Echipa de futsal United Galaţi este în doliu, unul dintre cei mai tineri componenţi ai echipei, Alin Ilie (21 de ani), a murit ieri, înecat în Dunăre.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: https://www.realitatea.net/#ixzz2WeoPXRKE
    Follow us: @realitatea on Twitter

  20. @Flo, vezi ca 21 e mai mare ca 20. Acu’ arunca un ochi si unde e 21 asta. Si daca ti se pare ca-i Banatu’ …

  21. „Teoretic e o idee bună, practic au pus o baterie mai mare, nu au inventat o nouă tehnologie care să facă bateria să țină mai mult sau computerul să consume mai puțin curent.”

    Huh?

    Am un Asus cu prima generatie de Intel Core care de nou tinea 10 ore bateria, cu 8 celule.

    Articolul zice ca chipurile (Haswell) sunt mai eficiente în consumul de curent. Deci o baterie mare + Haswell == WIN.

    In altă ordine de idei… MacBook Air doar 10 ore..?!

  22. Marcel Prodan la PUSCARIE ,….Vvreo 10 ani.!!!!!!

  23. andrei: constitutionalitatea nu tine exclusiv de justitie, deci separatia puterilor nu cred ca este un argument in speta asta. in teorie, sistemul ar functiona asa: parlamentul este ales, deci deciziile lui sunt supreme si greselile sunt taxate de catre electorat. ccr e numit deci nu poate avea putere peste un organism ales, iar greselile lor nu sunt taxate de nimeni. practic, in sistemul actual, ccr bate parlamentul, adica cel numit politic bate pe cel ales, ceea ce contrazice pricipiile democratiei. abuzuri se intimpla oricind si oriunde exista putere, fie democratica fie absoluta, iar instaurarea unui sistem anti-democratic de control al parlamentului nu garanteaza disparitia abuzului. daca as avea de ales, as prefera abuzul parlamentului decit abuzul unor numiti intangibili de nicio consecinta.

  24. vali petcu: chiar si in democratie, puterea are tot structura piramidala, deci in final, tot exista o institutie care nu poate avea sef. deciziile parlamentului sunt taxabile electoral, iar constitutionalitatea este o chestiune tehnica ce tine de comisiile parlamentare dar si de dezbaterea publica. desigur ca o constitutie mai putin de kkt ca a noastra ar ajuta pentru evitarea ambiguitatii, folosita chiar de ccr cf dl zegrean care a emis cataclismul verbal: „asta e maretia dreptului – legile sunt interpretabile”. spre deosebire de comisii si electorat, deciziile ccr nu sunt supuse dezbaterii publice, deci teoretic cine poate controla ccr poate abuza orice situatie fara nicio consecinta. asta e motivul pt care cred ca ccr nu trebuie sa aiba putere decizionala ci consultativa. faptul ca taxarea parlamentului pt abuzuri nu prea se intimpla la noi nu inseamna ca trebuie a imputernicim prin numire pe cineva sa taxeze in locul nostru, fara sa asigura pirghii democratice de control si taxare a respectivei institutii. practic, inlocuim seful pe care teoretic il controlam electoral cu seful care nu raspunde nimanui, poate decide orice fara consecinte pt greseli sau abuzuri.

    • @PCH: teoria ta e foarte bună și congruez. Din păcate, practica ne omoară. pe scurt, n-aș prea vrea să dau puterea supremă unei adunături de penali și oportuniști.

  25. dar penalii si oportunistii sunt consecinta democratiei. asta este neajunsul democratiei care vine la pachet si cu marile valori ale ei. in momentul in care electoratul va considera indezirabili penalii si oportunistii ei vor disparea din parlament, pina atunci… astia suntem, cu stia defilam. sigur ca e nasol sa fim cei care traim dezintegrarea democratiei, insa este firesc ca orice sistem politic sa ajunga sa esueze pina cind va fi inlocuit cu unul nou, prin revolutie. noul sistem este fondat pe principii chiar contrare vechiului sistem. cel mai mare neajuns al democratiei este chiar valoarea ei suprema: libertatea, deci probabil noul sistem care o va inlocui va fi mult mai restrins in privinta asta. daca ne uitam in jurul nostru, exact asta se intimpla acu: asistam la moartea democratiei si inlocuirea ei cu un surogat de democratie dar mult mai restrictiva, cu un controlmult mai strins asupra cetateanului din partea statului. doar faptul ca vom putea totusi vota in continuare nu inseamna obligatoriu democratie, alegeri erau si pe vremea lui ceasca.

  26. @PCH Democratia nu e acelasi lucru cu tirania majoritatii, tocmai de aceea e importanta existenta controlului reciprioc. Asa cum monopolul dauneaza unei economii sanatoase, parlamentul atot-puternic dauneaza societatii in ansamblu ei.

  27. Super tare articolul ! Romanul mananca foarte mult cartofi !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)