Știrile zilei – 18 octombrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. „unul dintre proprietari şi-a legat reţeaua apartamentului la un generator ţinut într-o dubă de lângă casă”. Eu nu inteleg cum se poate ajunge in situatia asta. Iti iei casa in stadiu de proiect de la un dezvoltator de care nu stii nimic(fara sa verifici reputatia) bani dati „pe incredere” sau ce.

    00
    • Simplu, apartamente ieftine si fara bataie de cap cu bancile, toate platile la dezvoltator direct, dupa aia cand iei foc te plangi pe la tv putin.

      00
    • Dezvoltatorii sau proprietarii care cer sume mult prea mari (nu mai spun de chirii) & băncile cu împrumuturile pe următorii 30 de ani poartă partea lor de vină.
      Ai nevoie de o locuință fiindcă smecherii din parcare cred că fac business ca lumea dacă umflă cu 20-40% prețurile mai mult decât costurile de construcție, iar șmecherii cu banii îți dau doar cu condiția să fii ai lor pe următorii 30 de ani.

      Nici pentru un capitalist, asta e o piață nefuncțională.

      00
    • Nu toată lumea este jurist, avocat, etc. Nu pot să pricep de ce la fiecare țeapă din asta apar sfătuitori mândrii că ei nu au pățit-o. Sunt convins că în imobiliare nu, dar sigur sunt alte domenii unde s-au ars. Nu mai fiți aroganți și încercați să vedeți problema. Nu este normal să se întâmple așa ceva. Nu este normal să poată vinde „dezvoltatorul” așa ceva și să nu existe consecințe, înafară de televiziune, nu l-a deranjat nimeni.
      Chestia asta cu să râdem de ăia că sunt proști, noua nu ni se putea întâmpla, este exact motivul pentru care suntem unde suntem.

      00
  2. Leonela Leneş, de la ONG-ul „Energie electrică în blocuri noi”.
    Viata e poezie.

    00
    • – am o idee de ONG
      – bagă!
      – să milităm pentru electrificarea blocurilor noi!
      – pe bune? ești prost?! cine naiba are nevoie de așa ceva?!?!
      (6 luni mai târziu)
      – bos, ne mai luăm câte un bentley?

  3. Ar trebui dată o lege pentru interzicerea traiului cu 5$ pe zi. Zec și io..

    00
  4. arsenie boca de pe frigider nu face curent? ah, trebuie post trafo. nasol, e scump. ceva mai ieftin nu ave’i, un prelungitor, ceva _

    00
  5. Metrorex deschide o parcare de 600 de locuri intr-o zona in care coada incepe la intersectia cu centura si se termina la iesire din mogosoaia spre buftea in fiecare dimineata.

    O parcare cacaita pe 5 ani si care cu o luna inainte de deschidere nu are un plan de functionare:
    „contra unui tarif de un leu pe oră, care va fi, (((cel mai probabil))), ajustat în funcție de durata parcării.”

    „”Tariful va fi de un leu pe oră şi (((se discută şi introducerea unui abonament))), a adăugat el.”

    Dar asa suntem noi romanii, nu e bine cand nu se face, si cand se face nu ne convine ca se face prost. Niste carcotasi domle’!

    00
    • evolutie

      nu facem nimic > nu facem nimic dar furam banii > mimam ca facem ceva, dar nu facem nimic si furam banii > facem studii la misto, furam banii dar tot nu facem nimic. si noul pas: facem studii la misto, executam proiectul la misto, furam banii

      rezumat:
      1. ?

      n. furam banii

      00
  6. Terminalul de la Straulesti este gata de aproape 5 luni, dar sta inchis din cauza documentelor-autorizatiilor. Inca un caz de mare prostie si incompetență. Adica statul român, beneficiarul investitiei, nu isi elibereaza autorizatiile……

    00
    • Cainele cand nu are ce face se linge la pula. Exact asta face ANAF. In loc sa execute marii datornici si sa puna biciul pe aia cu probleme, ANAF se trage pe cur cu manopere din astea care mai mult consuma decat produc.
      Un ministru de finante destept externaliza recuperarea datoriilor mai vechi de 12 luni. Dadeau 10% catre firmele de recuperari si cu asta rezolvau tot si aveau incasari record. Nu vindeau creantele ci doar externalizau serviciile de recuperare. La fel si cu datoriile istorice lasate de Ceausescu, externalizau la firme internationale de profil si in 5 ani recuperau toti banii. Altfel se misca cand le ingheti conturi si le blochezi active decat cand o freci cu anii in negocieri cu fiecare guven sau sefut de stat care vine si pleaca.

      00
    • Valeriu cum obligi ăia mari să dea banii dacă ei le au în conturi offshore? Pe urmă, ca să fii corect până la capăt, cum aplici legea pentru ăia care au Lamborghini înmatriculați în străinezia și căsoaie?

      Îți trebuie o armată pentru așa ceva.

      00
    • Fane, iei consultanta si servicii de la firme specializate si colaborezi cu autoritatile din statele respective. Se poate, daca se vrea. Sunt firme si case de avocatura ce fac exact asta. Costa dar dau randament. Daca prinzi cinci si ii faci caz de manual ceilalti se vor gandi de doua ori inainte de a face manevre. In paralel vii si cu o oferta de repatriere a capitalului, aduci banii inapoi in tara, taxa 1% si 0 intrebari.

      00
    • Eu ma gandeam ca se ajunge la manelisti pe filiera asta bosilor

      00
    • Valeriu a cam deturnat subiectul in balarii…howaboutism

      Dar da, e o initiativa foarte buna pe o piata unde se invart la negru sute de milioane de euro anual.
      Astept cu interes sa vad si care sunt urmarile: cati bani au fost colectati in plus si cate amenzi s-au dat..

      00
    • Doar cine a lucrat nitel la stat in Romania stie care sunt sansele sa se creeze un cadru legal care sa puna in aplicare masurile conturate de Valeriu, cred ca nici macar un guvern de tehnocrati nu viseaza la asa ceva, ba da de visat s-ar putea sa viseze..

      00
    • Sunt curios cum ar fi dacă ar sta ANAF cu un agent la fiecare nuntă, iar la sfârşit să ia 40% din bani, contribuţii de pensie, de sănătate şi impozit pe profit.

      E incredibil la ce nivel de penibilitate am ajuns. Nu ştiu ce urmează, să avem un agent ANAF atribuit pe fiecare stradă, şi să vină să ne verifice chitanţele odată pe săptămână, un fel de sectorist sau securist, ceva, ca în vremurile epocii de aur…

      00
    • Iugas, vor fi exact aceleasi rezultate cu alea de acum cativa ani cand incercau sa stoarca taxe de la vrajitoare. In 6 luni ideea asta cu fotografii si lautarii va fi trecuta la discutate si uitate. Cat personal sa aloci sa ancheteze cetateni pentru ca exista „indicii temeinice” ca altii nu declara veniturile? 2-3-10? Asta in timp ce ei nu reusesc sa colecteze de la contribuabilii de la care stii sigur ca ai de luat bani? Vor zace prin sertare declaratiile pana se vor clasa / arunca la gunoi.

      00
  7. Legat de Facebook: ăștia și-au întărit mult de tot securitatea încât conturilor noi li se cer automat numere de telefon pentru codul ăla prin SMS. La fel și cu Google am observat că cer numere de telefon.

    00
    • si tinder la fel. M-a prins dracoaica desi dezinstalam mereu aplicatia, dar am uitat sa stertg SMS cu cod…

      00
    • Schimba-ti „amprenta digitala”.

      00
    • Am facut acum vreo 3 zile un cont de FB pentru cineva doar cu email. Ca te bate la cap prin popup-uri dupa aia, sa iti bagi nr de telefon, e altceva. Dar te descurci si fara.

      00
    • @rdb

      Acel cineva e mai norocos.
      Imediat dupa ce completezi numele, dai emailul si ce-ti mai cere, imediat a doua fereastra cand dai clic ”Continue” sau ”sign up”, e cerere de nr de telefon ca sa-ti trimita SMS cu acel cod.

      Ma enerveaza.

      00
  8. Esti carnat la faza cu lumanarea… Era de la biserica sau de la piata? Ceara sau parafina? Ce treaba are bor cu asta?

    00
    • da, e posibil să nu fie lumânare omologată.

    • bor are legatura ca dupa revolutie a construit 10.000 de biserici din banii poporului in loc sa faca milostenia sa traga niste stalpi de curent in satele alea electrificate de ceausescu, biciul dumnezeirii romanilor. da, stiu, ar fi fost treaba statului sa traga stalpii aia, dar cand vezi ca statul lucreaza tot impotriva poporului nu crezi ca ar fi cazul pastorului sa isi ocroteasca turma? da’ nooo, mai bine afurisim si le trimitem anaf-ul pe cap celor care vand lumanari neomologate ca sa facem monopol pe alea bune din parafina sfintita vandute exclusiv in besereca, ca sa nu mai platesti si tva, ca doar nu te-ai prostit la batranete.

      00
    • daca nu e biserica vinovata de ceva nu are impact mesajul

      00
    • mst, pai biserica si-a arogat singura titlul de ocrotitor universal al poporului, de la inaltarea in rai pana la grija cui cu cine se fute asa ca este foarte simplu sa-i arunci in spate orice rau se intampla intregului popor sau oricarei parti a lui pana la ultimul amarat de individ.

      00
    • sunteti ca hitler pt care evreii erau de vina pt tot.

      00
    • @thebblack
      …sa traga niste stalpi de curent in satele alea electrificate de ceausescu… pai la ce dracu’ sa mai traga niste stalpi daca satele sunt deja electrificate.

      plm la tine faza cu BOR-ul e ca in bancul cu ursul iepurasul si basca – de ce biserica nu se baga peste tot (inclusiv in energetica), si daca se baga undeva, de ce se baga ca suntem stat laic.

      00
  9. Culmea tupeului 2.0
    (Pentru cei care care au deschis televizoarele mai tîrziu, „Culmea tupeului” era: să te nr.2 pe preş la uşa lui Chuck Norris, după care să suni să ceri hîrtie igienică.)
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/confruntare-sangeroasa-intre-2-detinuti-din-bacau-de-la-ce-a-pornit-conflictul.html

    00
  10. aia cu enelu e credibila, daca nu ai spate sau nu ungi vreun directoras local poti sa stai cu bransamentul in brate ca nu semisca nimic, ba nu au contoare, ba nu au oameni, ba aia ba ailalata…https://www.zf.ro/companii/dedeman-disputa-cu-enel-pentru-magazinul-deschis-la-constanta-fara-curent-de-la-retea-de-doua-saptamani-functioneaza-pe-generator-9426937

    00
    • Nu vreau sa fiu avocatul distribuitorilor de energie, dar regulamentele si tarifele sunt stabilite de catre ANRE.

      In plus si cu fizica e o problema – nu poti sa consumi cat curent ai chef prin niste cabluri/transformatoare existente. Adica ii mai dai o galeata de curent lu fratii Dedeman ca ei e miezul.

      In primul rand, daca vrei sa construiesti ceva, trebuie sa obtii un Aviz de amplasament – adica faci o cerere la care atasezi printre altele plan de situatie si plan de amplasare.
      In max. 30 de zile distribuitorul (Electrica, CEZ, Enel, etc.) iti raspunde ceva de genul
      – in zona nu avem retele de energie electrica
      – avem LEA (Retele aeriene) si poti sa construiesti in conditiile … (distante, mutari de retea, etc.)
      – avem LES (cabluri subterane) si trebuie mutate sa construit la distantele …

      Apoi trebuie sa obtii Avizul tehnic de racord (inca 30 zile) . Pentru asta trebuie sa completezi un chestionar destul de stufos unde spui de ce putere si ce tensiune ai nevoie, regim de functionare, putere instalata, putere simultan absorbita, consumatori, etc.
      Distribuitorul iti raspunde gen te poti alimenta in conditiile:
      – alimentare din transformatorul x
      – coloana bransament de y metri cablu tip…
      – contorul montat in BMP pe stalpul z
      – pretul este xyz – repet, tarife stabilite de ANRE (pretul poate fii mai mic daca il negociezi cu un constructor autorizat)

      Deci, nu poti sa zici ca ai avut o surpriza ca dupa ce ai construit casa in varful muntelui distribuitorul iti cere la sfarsit 10.000 de euro ca sa ti-o alimenteze.
      Sau ca tu nu stiai ca sunt cabluri in pamant si ca nu poti turna beton peste ele.
      Sau ca tu vrei 2000 kVA dar transformatorul din zona are doar 1000kVA. Si vrei curent maine.
      Sau faci un bloc, distribuitorul iti spune in ATR ca bransamentul te costa 100.000 euro, tu te faci ca ploua, taci malc, construiesti fara avize, vinzi la fraieri si apoi urli ca vai ce tragedie, ce excroci sunt cei de la electrica (nu ca nu ar fi).

      De asemenea nu poti sa spui ca am cumparat un teren, maine va mutati cablurile din subteran

      00
  11. Asta cu domenii vandute la preturi bomba e o alta modalitate de spalat bani.
    In realitate daca trimiti o oferta de 250 de euro unei companii romanesti ce invarte milioane de euro nici macar nu se sinchisesc sa-ti raspunda la email, atat de mult ii intereseaza.

    00
  12. https://www.carscoops.com/2018/10/time-dacia-budget-hot-hatch/

    Dacia fac hot hatch, dar nu-l lanseaza pe piata de la noi, pt. ca stiu si ei ca tot desteptii care „simt masina” nu ar cumpara-o.

    00
  13. Nici cu unii dezvoltatorii nu mie rusine, Enel care are un an la dispozitie sa dea solutie technica si vreo 2 ani sa o puna in practica dupa ce platesti 50.000 Euro. Apoi clientii daca vad ca au geamuri si usi , ei sar cu banii si se muta stiind ca nu au utilitatile conectate, CF-urile si apoi plang ca furnizorii de materiele/ firmele de constructie le pun proprire pe locuinte ca dezvoltatorul a uitat sa platesca materialele/manopera.

    00
  14. S-a sculat Sam într-o dimineață și și-a pus o întrebare: ”Am înțeles de ce există milionari și multi-milionari dar de ce dracului există miliardari și multi-miliardari?”

    https://jacobinmag.com/2018/10/rich-people-philanthropy-inequality-wealth

    00
  15. nu este interzisa vanzarea domeniilor .ro?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile