Știrile zilei – 18 ianuarie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Casiera aia mă doare la bască de ea totuși are „licența în contabilitate și informatică de gestiune în 2008 și a absolvit un master în ”contabilitate internațională” în 2014”.

    din titlul digi 24 aflam ca e o casieră care a fost promovată direct in guvern. păi dea

    e ca și cum vali ar fi lucrat o săptămână în studenție intr-un depozit de legume fructe și digi24 ar veni cu titlul: „lucrător într-un depozit de legume fructe, blogul numărul unu in românia”… nu că ar fi vo manipulare sau ceva.

    00
    • Păi stai un pic, ea era casieră și nimic mai mult, apoi în 2008 a fost luată direct în guvern la cancelaria lui tariceanu, apoi si-a luat licenta și 10 ani mai târziu licența. Poate e adevărată chestia că a fost casieră doar o scurtă perioadă de timp, dar chiar și așa, din studenție direct în guvern… mai las-o moale. Iar acu direct în consiliul de administrare, unde se știe ce slab plătiți sunt. Dap, nu sună deloc a plată pentru prostituție. Nici Udrea nu a prestat la băselu, nici carmen nici viorica nu au supt la liviu. Iar tăriceanu nu s-ar culca cu altcineva decât nevasta-sa (viitoare).

      00
    • Eu vreau mai multe poze concludente cu acea casiera

      00
    • @Alexandru: gurile rele spun ca Serban Nicolae ar avea niste poze mai concludente cu casiera corespunzatoare…

      00
    • mircea 2: văd că nu ești deloc invidioooos, pisoi mic!

      00
    • Invidios că ce? să mă prostituez și eu pentru un post în guvern? sau să vreau și eu la coadă la casierie, că nu înțeleg unde bați? Dar e bine pentru tine, să fie numai persoane din astea super capabile în funcții publice, să te conducă numai fătuce din astea ajunse numai pe bază de concurs foto. Iar pe tine să te intereseze numai invidia mea, asta e buba ecuației…

      00
    • mircea2: aia poate te conduce pe tine, pisoiaș ;) și ai vrea invers, da nu ajungi la struguri :)))

      00
    • Si eu sunt invidios ca nu sunt promovat pentru ca mi s-a supt pula ba din contra as putea fi chiar tras la raspundere pentru ca mi s-a supt, pai ori vrem egalitate ori numai vrem?

      00
    • Daca e sa ne uitam cu atentie, tot un mare gol vedem in CV-ul ala.

      Fatuca are 31 de ani, a facut masterul la 4 ani dupa terminarea facultatii si a avut in viata ei trei slujbe: 2 ani casiera, 3 ani referent la Cancelaria Primului MInistru (a angajat-o Tariceanu de cand era studenta!), apoi din 2009 si pana astazi „consilier la Cancelaria Primului Ministru”. Nu te supara, dar cum poate fatuca asta sa consilieze pe cineva si in ce domeniu? Si asta incepand cu frumasa varsta de 23 de ani

      Da. aia de la digi sunt rai, dar si CV-ul asta e o mizerie.

      Numai buna sa intre in consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare.

      Bine, daca te uiti la ala de a fost dat afara, adica Marius Mitruș, te iei cu mainile e cap. Nici nu stii cum naiba e mai bine.

      00
    • Ce prost e Akex ăsta, „pisoi”.

      00
  2. Era o legenda cica nu stiu ce supermodel nu se dadea jos din pat pentru mai putin de 10.000 coco, ale noastre nu se urca in pat pentru mai putin de 10.000 euro lunar de la stat, zici ca au fleașca data prin faina asa trag la ea toti politicienii

    00
  3. or fi homleși în california, da’ au steagu’ lu’ unchiu’ sam arborat pe cort! și când li se oferă o alternativă de bun simț refuză să o accepte, ei zic că așa vor să trăiască, liber, la cort https://ktla.com/2017/11/10/orange-county-officials-begin-evicting-homeless-camps-along-santa-ana-river/

    00
    • Până la urmă homleșii din California au pistă de biciclete asfaltată, nu două dungi galbene pe un trotuar. Aici se vede diferența de civilizație.

      00
    • @Balaurul … deci pt tine civilizatia e acea pista de bicicleta asfaltata? Plm, Germania, Uk, Spania, Italia etc. au dungi galbene pe asfalt deci o fi inapoiati

      00
  4. Incet o sa se inlocuiasca sintagma Tu stii cine sunt eu? cu Tu stii cine ma fu.. pe mine?

    00
  5. Cred că întrebarea corecta despre bitcoin nu e de ce a scăzut, ci de ce a crescut. De ce există, mai precis.

    00
    • -Ia bitcoiu- Da bitcoiu. Upss na ca s-au cheltuit deja 215kwh cat consuma frigideru meu tot anu. Drace moneda asta e de mare viitor https://www.vice.com/en_us/article/ywbbpm/bitcoin-mining-electricity-consumption-ethereum-energy-climate-change

      00
    • Cred că întrebarea corectă e de ce nu te informezi. De ce exiști, mai precis.

      00
    • Nicule, dar între timp conduci un diesel, este? Că e mai ieftin la buzunar, cuplu etc.

      00
    • Bitcoin n-are nici un motiv să existe decât prostia umană.

      Visa poate procesa orice tranzacție mai ieftin, mai rapid, și complet reversibil în caz de fraudă.

      O tranzacție de 10 dolari pe bitcoin te costă 25 minim altfel nu te bagă nimeni în seamă să ți-o confirme.

      Și nu mă interesează aburelile pentru că știu cum funcționează exact, sunt în domeniu și pot face mâine o monedă virtuală dacă trebuie.

      Nevoia e reală, trebuie o metodă de a transfera valoare fără intermediari, un fel de cash digital, dar bitcoin nu e soluția. A fost doar un POC și atât.

      Nu poți sta la supermarket să platesti comision 20 usd la cumpărături și să aștepți 20 de minute să vezi dacă au intrat banii.

      Plus că dacă s-ar folosi la scară largă cu adevărat, comisioanele și timpii s-ar mari de n ori. De KWH nici nu mai are rost să zic, vom consuma 30% din capacitatea unei țări doar să ne ținem în picioare sistemul monetar. Yea, good value.
      Plus că dacă alta țară deține 51% din puterea de confirmare ne-au furat toți banii.

      Iar faptul că tehnologia blockchain ar fi folosita la ceva, n-are legătură cu bitcoinul nu înțeleg prostia asta.

      Banca x anunță că va implementa un sistem blockchain să testeze una alta, și idioții se înghesuie să cumpere bitcoin fără să știe că n-are nici o legătură una cu alta, ca sunt alte tokenuri, sunt complet paralele și n-au nici o treabă una cu alta, dar ei iau bitcoin.

      00
    • @Teniescu ce replici de kkt ai in tine. Daca nu ai nimic util de spus abtine-te nu jigni aiurea comentatorii. Ma refer la faza cu Cristi.

      00
    • Cristi, incerc sa iti raspund eu. In 2008 – 2009 cand e avut loc criza imobiliara, principalii vinovati au fost bancile (stii, credite fara acoperire). Ca si raspuns din partea societatii, un grup de oameni (cel mai probabil), ori un singur om sub denumirea Satoshi Nakamoto, a creat un white paper (on document academic sa zicem) pentru ceea ce avea sa devina bitcoin-ul. A fost primit cu aplauze in lumea celor care lucreaza in cryptografie, iar conceptul s-a dovedit a fi unul solid. Si mai jos voi extinde ideea asta.

      Ce trebuie sa intelegi este ca bitcoin-ul si majoritatea cryptomonezilor se bazeaza pe blockchain, iar aceste blockchains au nevoie sa fie distribuite intr-o retea pentru ca sistemul sa fie sigur. Scurt – un blockchain retine intregul istoric de activitati (logs) efectuate, si fiind distribuit intr-un sistem pe care nu il voi explica, este aproape imposibil de spart de catre oameni sau companii obisnuite.

      Aici exista o problema care trebuie rezolvata – ce stimulent poti oferi celor datorita carora reteaua devine mai puternica (numiti miners, ei creaza bitcoins dupa un algoritm)? Pai.. bani. Si de unde provin acesti bani? Din comunitate. De aici vine valoarea:

      blockchain < bitcoin < proof of work / miners < $ < comunitate

      A se interpreta: comunitatea plateste bani celor care mineaza bitcoins pentru blockchain.

      Si acum iti pui intrebarea, de ce ar exista o comunitate in jurul celor care mineaza bitcoins? Pentru ca ei vad valoare in munca depusa pentru a crea rezultatul obtinut (bitcoin). Alte cryptomonezi au alte incentives, si te invit sa le explorezi. Iti dau cateva exemple: TASS, CND, EDG, etc. (aici explorezi ce ti-am dat

      Practic asa cum unii vad valoare in a petrece ore intr-un joc, pentru a obtine experienta pentru acele caractere si a le inzestra cu diferite arme (totul digital), altii vad valoare in bitcoin.

      Ulterior focusul s-a pus pe tehnologie, atat blockchain cat si DAG (sau tangle, vezi IOTA), si acum se creeaza produse in jurul acestui ecosistem.

      Ce pot sa iti zic sigur este ca asta nu este o bula, si corectia de pret (a revenit la cat era acum o luna) e binevenita si se intampla mereu in Ianuarie. Daca te uiti la companiile implicate vei intelege ca suntem la inceputul unei tehnologii noi, asa cum in urma cu 20 de ani eram in dot com bubble. Totul e haotic acum, neregularizat, si se fac multi bani. Nu este insa ilegal – ci pur si simplu nu exista inca un framework legal care sa defineasca aceste lucruri, in consens cu toate tarile din lume.

      In urmatorii ani, sau poate luni (cine stie), se va gasi un sistem de reguli si o forma in care aceste tehnologii sa fie incadrate. Pana atunci insa, cei care si-au dat seama din timp despre ce e vorba, profita de oportunitatea de fata si isi schimba viata in mod semnificativ.

      Cum recomanda si un comentator anterior, iti recomand sa te familiarizezi cu subiectul.

      00
  6. In California chiria e cam 4000 dolari. Destui traiesc in cortyri, masini, rulote. Abia inginerii de la google, fb, apple isi p

    00
  7. Dintr-un review pe faisbook :

    O mare prostie romaneasca, pentru 45 lei copiii au accesc la doar 4 zone de joaca restul fiind cu plata, asadar pentru cele 4 ore ajungi sa platesti peste 100/150 lei, lucru de care nu ai cum sa iti dai seama de la inceput pentru ca nu exista o harta sau o explicatie clara de la intrare, dupa un mare scandal mi-am recuperat banii si am plecat in viteza de acolo cu toata dezamagirea copilului.

    Am vrut să mergem și noi ca s-a cam saturat de zao, dar era măcel când am ajuns pe acolo. Mai incercam in februarie, poate după ce baga și taxa de adulți e mai liber.

    00
  8. Rusii se trezesc incet din betie.Asta cred ca ingrijoreaza rau pe ” tzarul ” conducator.

    00
  9. Bine că n-au iarnă gospodarii aia din California.

    00
  10. NOU
    #38

    Cel mai mare loc de joaca din Romania pentru parlamentari si deputati este Romania.

    00
  11. California, aceeași imagine cu un filtru hipsteresc: http://www.ralphmag.org/CA/gold-miners530x348

    00
  12. In california e optim pentru homelessi, nu ploua iar temperatule sun intre 10-30C de-a lungul anului.

    00
  13. Se anunță coduri colorate de viscol. Câți or să plece cu mașina în șlapi, fără apă, mâncare, cu nevasta gravidă și/sau copiii după ei?!

    00
  14. Cred că în Rusia a crescut evaziunea la alcool, nu că a scăzut consumul. Dar nah, de ce să nu se laude cu realizări mărețe?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube