Știrile zilei – 17 octombrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Daca lua concursul ala mic atunci „l-a luat ca e tacso tudorel toader”. Daca nu l-a luat atunci ” nu poate fara tati”. Off…….

    00
    • viața e greu

    • Problema e alta, nu ce a facut fiu-su, ci faptul ca doar ministrul justitiei poate scoate 1 post din asta de oficiu notarial la oras, si din 2013 nu mai fusese scos unul in Iasi. Si acum a fost scos asa foarte tacut, tinand cont ca au fost 5 candidati dintre care 2 de la acelasi birou (fiul lui toader si a 2-a clasata). Deci, cam ce concluzii tragi de aici?

      00
  2. https://www.agerpres.ro/eveniment/2018/10/16/brasov-doua-persoane-ranite-dupa-ce-ambulanta-a-intrat-in-sant-soferul-avea-o-alcoolemie-de-0-97-mg-l–194301

    Baga, tata, si din orasul minunat unde umbla cainii cu covrigi in coada non-stop.
    Glumez, stiu ca soferul beat era, de fapt, un bucurestean mitic venit sa fure locurile de munca alea bune de la localnici.

    00
  3. Vă dați seama cît s-a furat din CFR pînă acum?

    00
  4. Ma bucur ca filipinezii se mai gandesc si la ecosistem, nu doar la bani.

    Ma intreb, cand or sa inceapa sa lase pe Everest, doar pe astia foarte experimentati, nu toti puletii cu multi bani si chef de moarte? Am vazut cateva documentare si deja am inteles ca e nasol cu toate cadavrele alea pe acolo si unele mizerii si dejectii pe care le lasa turistii. Ca sa nu mai zic, cati serpasi mor, din cauza ca trebuie sa pazeasca fundul astora. https://imgur.com/a/7Ka1LIT

    00
    • e distractiv cum niște săraci proști ca filipinezii s-au prins de ceva ce noi incă nu ne prindem.

      iar cu everestul, în ultimii 10 ani au tot apărut articole cum că e deja prea aglomerat, dar la 5.000€ permisul de urcare până la 6.000 metri și încă 25 până sus, într-o țară săracă…

    • Costa $70k sa urci pe Everst. Cel putin la firmele cu reputatie, care accepta doar din turisti experimentati (pentru o aplicatie trebuie sa aduci o gramada de dovezi, ca ai mai fost pe varfuri inalte, cu experienta pe care o ai, etc).
      De-aia e plin de morti, pentru ca au aparut firme de mana a treia, care accepta turisti neexperimentati, la jumatate de pret.

      Oricum, banii nu se duc la serpasi, o farama mica merge la ei. Din cauza ca nu exista educatie, asta e singurul mod in care isi pot intretine familiile. Majoritatea barbatilor lucreaza pe munte, cand e sezon si multi mor acolo. Din ce am inteles, un serpas castiga undeva la $5000 pe an, pe cand, media castigurilor unui nepalez din zona aia, nu sare de cateva sute de dolari. Pe an. Din cauza ca nu exista acces prea mare la educatie, singura lor solutie e muntele. Uite aici un mini documentar https://www.youtube.com/watch?v=R3VMW6fxK6Y

      00
    • Pai elitele filipinezilor or fi mai elite decât ale noastre. La faze din astea conteaza cine te conduce, nu cat de sarac e poporul.

      00
  5. parfumul minunaților ani ’90 în care nu te angaja nimeni dacă erai măritată și dacă erai vroiau cu recomandare și relații chiar și pentru cel mai umil post de secretară, măcar puteai să pleci din țară. sau să te măriți. sau să-ți faci relații, orice ai fi ales, tot o sugeai într-o formă sau alta

    00
  6. x7 seamana cu fostul GL de la mercedes

    00
  7. CEO ala de la walmart parca e taicamiu abia anu asta a descoperit becurile cu led

    00
    • Când „trebuiau descoperite” becurile led?
      Pe vremea cand crezi tu ca trebuia sa le descopere gagiul, ce preturi aveau? Ce eficiență/fiabilitate aveau pe vremea cand tu erai super-kewl și știai de ele?
      Cate becuri are tot lanțul Wallmart?
      Care e diferența de consum de energie intre un neon și un led? (ia in calcul și lumenii, direcția luminii).
      Care e logistica implicată în a schimba becurile in toate Wallmart?

      Pe scurt, suge-o.
      El e kewl, e superior, a auzit de becuri LED înainte de CEO-ul Wallmart.
      Putem sa te atingem?

      Astept minusuri de la toti proștii care au descoperit ei becurile LED inainte de CEO-ul ăla.

      00
    • Why would LEDs put fluorescent lights out of business?
      In the last few years LED efficiency has surpassed that of fluorescent lights and its efficiency improvements are progressing at a much more rapid rate.

      Când „trebuiau descoperite” becurile LED, desteptule mai „smart” decât CEO-ul Wallmart?
      Când erau mai ineficiente și MULT mai scumpe decât neoanele?

      00
    • Bai Cristi zici ca lucrezi la CTC in fabrica de dildouri anale si ti-a venit lotul de Africa .

      00
    • Și ce preț au acum? Am dat 40 de lei pe un bec acu’ 2 luni.
      Am nevoie de 5 de felul ăla. 14 în total în toată casa.

      00
    • 1. Pumpariu că există de multă vreme becuri led, produse sub marca proprie Walmart, deci mai ieftin nu se ezicstă. Chestie care ne duce la 2. Logistica. Becurile alea ajungeau în magazine deja. Chestie care ne duce la 3. Fiecare magazin are echipe tehnice, care au echipamentele necesare schimbării unei lămpi la înălțime şi care lucrează noaptea.

      Deci da, este posibil ca @nicu să fie şi mai kewl şi mai superior decît acel CEO Walmart.
      Criistiiiiii! Bă, Cristi!

      00
    • @A
      Vezi ca gasesti la Leroy Merlin, undeva la 10-13 lei pe bucata (alea care lumineaza ca lumea). Sunt foarte bune, cand am renovat, am pus in toata casa astfel de becuri.
      Uite, exact pe astea le am (sper sa mearga link-ul)

      00
    • @Jupaneasa, fix de la Leroy am luat, dar am vrut să fie cel mai puternic (nu mai știu cât, dar sigur mai mulți lumeni decât în link) din motive de pitici pe nervii optici. :)

      00
  8. Legat de mancat:

    – nu e nicio problema daca nu mananci micul dejun. Nu e o caracteristica a speciei noastre sa manance ceva dupa trezire, ci un indemn Kellog s si al altor producatori de cereale

    – apropo de cereale, sunt o hrana nespecifica omului. Dintre vietuitoarele cat de cat “obisnuite”, doar pasarile si insectele au un sistem digestiv capabil sa manance in mod natural asa ceva. Nu, ierbivorele nu au sistemul digistiv facut pentru consumul de cereale. Simplu fapt ca oamenii le hranesc cu asa ceva este o chestiune de calcul economic, nu de sanatate pentru animale.

    – pe de alta parte, fara cereale, nu am fi devenit o specie “sedentara”, care sa finstat pe loc si sa fi inventat lucruri.

    – cerealele (fainoasele) si dulciurile sunt cele mai nocive alimente pe care le consumam in mod obisnuit. Sunt dense caloric, sarace nutritional, fac ce vor din insulina (hormonul depunerii) si se asigura ca stam intr-un nesfarsit ciclu foame satisfacuta rapid – foame salbatica (cu lesin)

    – cerealele si dulciurile de duzina sunt ieftine, dar nu mai ieftine decat fructele locale. Mereu un mar va fi mai ieftin decat un covrig urias. Si mai sanatos.

    – nu mai beti mancarea. Adica nu mai consumati sucuri de fructe, consumati fructele intregi. Sucul de fructe pare ceva cool si sanatos. Nu este. Sucul este alta forma de zahar care isi face de cal cu insulina. Ca senzatie imediata, primesti placere si energie. Urmatoarea senzatie de foame va veni insa brisc si violent. Fibrele din fructul intreg atenueaza mult aceasta problema.

    – apropo de placerea provocata de manacare – fainoasele “merg” foarte usor pe traseele pe care se plimba si drogurile usoare sau unele droguri mai grele. De aici, si relatia de pofta intensa fata de gogosi, pizza si altele de gen. De asta si placerea intensa pe care o simtim cand le consumam – exorfinele din stomac de-abia le asteapta.

    – apropo de stomac si de intestine, avem acolo niste colonii de bacterii care se dezvolta si-n functie de alimentele pe care le oferim. O parte a dificultatii renuntarii la zahar si fainoase tine de faptul ca unele dintre colonii se hranesc cu aceste alimente. Daca le stopam hrana, reactioneaza. Cum? Inclusiv trimitand semnale creierului ca sunt “nemultumite”. Mor fara ceea ce vor si, in locul lor, se dezvolta colonii iubitoare de hrana naturala pentru om – densa proteic si in grasimi de natura animala – carne, vegetale (vegetale, nu legume, adica salata, nu fasole), oua etc.

    – apropo de creier – suntem mari iubitori de zahar si fainoase tocmai pentru ca-n evolutia speciei noastre au fost raritati. Nu aveai dulciuri atat de dulci in primul rand – marul de azi e mult mai dulce ca urmare a selectiilor repetate facute de om comparativ chiar si cu marul de acum 30 de ani. In rest, pana acum vreo 10.000 ani nu mancam fainoase.

    – mai ales daca esti barbat evita soia si uleiurile vegetale. Cucul tau si femeile cu care vei avea de-a face iti vor spune multumesc in felul lor. Primul prin tarie, ele prin tipete ancestrale :)

    – dormi macar 7 ore pe noapte. Daca poti mai mult, dormi mai mult. Somnul suficient e chiar mai important decat alimentatia.

    Ar mai fi unele lucruri, dar ajung sa spun inclusiv chestii prea off topic.

    00
    • Ia o „ierbivora” și las-o pe câmp. Știe ea mai bine ce sa mănânce.
      Cerealele existau si inainte de a le descoperi omul, apropo. Și unele ierbivore le mancau.

      00
    • La ce te referi prin „vegetale (vegetale, nu legume, adica salata, nu fasole)”. E prima data cand aud ca legumele nu ar fi tocmai bune… Am ramas eu in urma cu studiile britanice?

      00
    • @ Cristi – am scris ierbivor dintr-un soi de reflex al pronuntiei. Daca ma intrebai cum e corect, spuneam “erbivor”. Din pacate, as fi gresit :) Adica DMA 2 (2010) include “ierbivor”. De ce? Pentru ca-i povestea aia cu limba care-i un organism viu in transformare si daca oamenii siluiesc suficient de mult si de des un cuvant, cuvantul acela intra-n dictionare chiar daca nu place academicienilor. Deci e corect si ierbivor, desi amandoi suntem de parere ca e naspa.

      In rest, cerealele nu sunt plante care au crescut in mor natural cum le vezi tu acum intinse pe hectare. Sunt plante cu o dezvoltare fortata de om si au fost consumate sporadic de erbivore. Nu reprezinta hrana lor obisnuit naturala si le afecteaza intr-o grama de feluri.

      Economic, porumbul de siloz e excelent pentru vacile de lapte si-n general ratiile care includ cereale sunt foarte bune pentru cresterea productiei. Animalul insa devine o mica bomba gazoasa si care tarieste un disconfort asemanator noua cand mancam prostii.

      @ Iona fiind vorba de mancare, lucrurile sunt mai controversate. In genera, daca un produs nu prea poate fi consumat in stare cruda, posibil sa nu fie chiar ceea ce natura a gandit pentru alimentatia omului. Nu te gandi ca nici carnea nu se poate consuma cruda pentru ca ai intra intr-o discutie legata de preferinte de preparare. Omul a mancat-o intai cruda. In schimb, n-a pascut niciodata un snop de grau sau rontait boabe de fasole.

      00
    • @iona se refera la vegetale fainoase, amidonoase: fasole uscata, mazare, soia, cartofi, linte, dovleac

      00
    • Când eram copil și foarte tânără n-aveam nicio apasare dacă săream peste micul dejun. După ce m-am angajat chiar nu mai pot sa-l sar. E drept că-l iau la vreo 2 ore după ce-am căzut din pat și nu imediat după.

      00
  9. La aia cu „nu vrea sandwich pentru ca zice ca o fac de rusine” e vina parintelui exclusiv. Cum il cresti, asa il ai …

    00
  10. Dar nimeni nu comenteaza despre bmw-ul ala urat ?
    Ala e suv de parcat in fata blocului sau de urcat pe munte ?
    Eu zic daca bmw vrea sa faca suv-uri sa se duca la toyota sau nissan si sa-i lase sa copie un patrol sau land cruiser

    00
  11. Poate se vor ieftini locuintele vechi sau cele noi facute in porumb, ce se face in interiorul Bucurestiului nu are cum sa se ieftineasca ( pretul terenului merge doar in sus daca e in oras, salariile la fel fara sa luam in calcul lipsa acuta de personal, materialele au suferit cateva scumpiri doar anul asta, si nu uitati ca si terenurile decente din oras sunt putine )
    P.S. nu mai puneti botul la toti specialistii care rup copy pasteul cand scriu un articol, in America este o vorba : nu exista pret corect exista doar pretul pe care un consumator este dispus sa-l plateasca pentru un anumit bun sau serviciu restul nu conteaza

    00
  12. „Riscul ca economia globală să intre într-o nouă recesiune în următorii 2-3 ani este foarte ridicat” doar ca nu vine cu nici un argument.

    00
  13. BMW merge din prost,in mai prost in materie de design.Au scos X5 frumusel,dupa aia X6 nasparliu rau,iar acum X7 de ca.Cat.Zici ca e sifonier cu botul plin de silicon,duckface.Probabil o fi destinat pocnitorilor cu botul marit.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile