Știrile zilei – 16 mai 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Aia cu județele sărace nu e decât un click-bait. Precizează doar județele fără cifre concrete sau comparații cu celelalte județe. E ușor să dublezi o cifră infimă dintr-o perioadă cu altă perioadă pe care ți-o alegi după bunul plac.

    • Eu cred ca e foarte adevarat. In județele sărace marea majoritate a angajaților sau chiar singurii angajați nu sunt la privat ci la stat, acolo n-au producție, și cui au mărit salariile ?

    • :) Se muneste la gri, se face evaziune, de aici se explica banii de masini, nu e vb de judete sarace ci de aparenta de saracie din cauza ca oficial nu se inregistraza nici o activitate.

    • În Suceava se învârt bani negri din lemn, terenuri, contrabandă, prostituție.
      Legat de contrabandă, chiar ieri citeam despre niște șoferi din Polonia care au fost condamnați CU SUSPENDARE după ce au fost prinși introducând în România câteva țigări. Un milion de pachete :) Și atunci să nu continui să faci asta? Probabil pentru fiecare tir găsit, trec 10 fluierând. Mai adăugăm alcoolul, probabil și ceva droguri și avem probabil explicația pentru o parte din bunăstarea afișată prin mașini noi, case etc.
      Poate și creșterea salariilor la bugetari să fi contribuit, deși cu salariu de 3-4000 nu știu dacă te arunci la mașină nouă; poate prin credit, eu știu…
      Mai sunt și mulți plecați afară care trimit bani familiilor.
      Și depinde și despre ce mașini e vorba, că una e să se înmatriculeze 200 de Dacii Logan, și alta, valoric vorbind, 200 de Mercedes și Audi.

  2. Înmatriculările record nu or fi pe la primării și alte asemenea?
    Că nu spune persoane fizice.

  3. Digi24 are site nou

  4. Nu ne pasă de problemele altora pentru că și noi avem probleme noastre, pentru că dacă îți pasă de altcineva s-ar putea să ți se spună să-ți vezi de treaba ta iar în cazul Venezuelei, în ciuda propagandei “vestice” majoritații populației îi place acolo, ei pot părăsi țara lejer, opoziția nu văd să fie decapitată ca’n țările prietene ale US, văd că au în continuare acces la net, etc.

    • „în ciuda propagandei “vestice” majoritații populației îi place acolo”.

      hai să nu arunc din prima piatra către tine, dar ai vreo dovadă pentru această afirmație?

    • @berenger … 1. guvernul de acolo nu te ţine cu forţa, eşti liber să pleci oricând; 2. dacă oamenii erau cu adevărat nemulţumiţi cred că puteau găsi/primi ajutor să schimbe guvernul dar se pare că actuala conducere de acolo are mulţi suporteri şi ne puteam uita în nordul africii sau orientul mijlociu să vedem ce se întâmplă când bagi în seamă o minoritate tare-n gură. Poţi lua ca exemplu chiar şi România, vrei nu vrei PSD-ul e încă popular

      Nu mă crezi, ia şi caută singurel pe net

    • https://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics-colombia/thousands-of-venezuelans-break-barricades-cross-colombia-border-idUSKCN1RE2J8

      https://www.youtube.com/watch?v=9M62YTAf1Vg

      ihim, sunt liberi sa plece.
      sau poate soldatii venezueleni nu incep sa traga pentru ca stiu si ei ca au cate un glont pentru fiecare 1000 de cetateni care vor sa fuga.

    • așa cum bănuiam, nu ai nicio dovadă în sprijinul afirmației tale, ci doar un lung șir de sofisme, minciuni, lipsă de cunoaștere și părerisme, toate adunate în câteva rânduri. oricum:

      1. se pleacă foarte greu din venezuela pentru că țările din jur impun din ce în ce mai multe restricții. de fapt, nici brazilia, nici columbia nu au capacitatea de a absorbi sau măcar a primi migranții din venezuela. migranții mor de foame și în aceste două țări așa cum mor și în brazilia. ca să ajungă mai departe, au nevoie de bani, pe care, evident, nu-i au.

      2. actualul guvern este sprijinit cu trupe de rusia și cuba, în timp ce aceste țări atrag atenția americanilor ca nimeni altcineva să nu intervină. armata locală, de asemenea, cu mici excepții, e ca peste tot în america latină, supusă total regimului autoritar.

      așa că, te rog, citește, dar mai și gândește!

    • @berenger si restul … există acel ceva numit interpretare.

      1. este o diferenţă între nu te lasă să pleci şi nu te lasă să intri: eşti liber să părăseşti casa mea (ex Venezuala) dar nu eşti liber să intri în casa altuia (Columbia/Brazilia) şi binenţeles că de vină e ăla care te-a lăsat să pleci, nu?!

      2.de când e cuba putere militară? ce trupe au ăştia măh şi pe unde’s staţionate? … meanwhile, in a rich oil country …..

    • în continuare ai probleme majore cu logica. ai spus mai întâi așa: „majoritații populației îi place acolo”, deci nu vrea să plece de acolo. ca să argumentezi asta, afirmi că „eşti liber să pleci oricând”, dar, vezi doamne, nu pleacă nimeni. când ți se dovedește că spui bălării, fiindcă se pleacă pe capete, chiar dacă e foarte greu din toate punctele de vedere (nu ești lăsart să pleci, nu ai unde merge etc.), o dai la întors, că vina e a altora. oricine observă că, după tot excursul tău sofistic nu ai adus, de fapt, niciun argument în favoarea afirmației inițiale: „majorității populației îi place acolo”.

      că ne-am lămurit cu logica, vedem că nici cu istoria, prezentă sau trecută, nu le ai: cuba a fost brațul înarmat al comunizării africii și al americii de sud. la fiecare agent sovietic trimis să instaureze regimuri comuniste pe cele două continente, au fost 10 militari cubanezi. în prezent, cuba are peste 100 de militari la mia de locuitori (depășită fiind doar de coreea de nord și având mult mai mulți militari raportat la populație decât israel, de exemplu) și face același lucru ca în perioada urss, doar la o scară mai redusă. oricum, văd că de implicarea rusiei în venezuela ai uitat să mai zici ceva.

    • @berenger … păi tocmai, cui nu-i place e liber să plece, cui îi place stă acolo, în orice societate vei avea nemulțumiți față de regimul politic. dar cumva, se face că venezuela, țară cu resurse petroliere e dictatură și e oribil la ei, deși are partide de opoziție iar liderul opoziției se plimbă cam liber, dar de exemplu în Arabia Saudită sau Yemen totul e bine și frumos ;).

      Și da frate, e sărăcie când nu ai Iphone.

    • logică la xxx: dacă în yemen sau arabia sausită e dictatură (și e), în venezuela nu e. de fapt, toate studiile indică că venezuela are un regim autoritar (că degeaba ai opoziție care câștigă parlamentarele dacă parlamentul nu are nicio putere, iar liderul opoziției degeaba e liber dacă libertatea lui înseamnă, de fapt, mii de oameni care-l apără). oricum, că deja mi-e silă să repet evidențe, caută pe goagăl the economist democracy index 2018, de exemplu. ai să vezi acolo, cu analize serioase, nu cu manelisme după ureche, de ce venezuela e o dictatură.

      cât despre sărăcie, tot date factuale, ca să nu vorbim bălării (conform world poverty clock): 19,9% din populația venezuelei trăiește în sărăcie extremă (față de 0,2% în românia, ca să avem un reper).

    • @berenger … ce te face să crezi că dacă e regim autoritar e automat nasol. Poţi să faci ceva cu cifrele şi analizele unor publicaţii care scriu la comanda ăluia care dă mai mult, e de ajuns să te uiţi în România şi poate ai să afli că regimul autoritar al lui Ceauşescu e mai popular decât toată democraţia de atunci până acum. Şi la fel e şi în alte locuri, exemple tot ai, majoritatea populaţiei unei ţări nu are nimic împotriva dictatorilor cât timp sunt mulţumiţi, ci mai degrabă o minoritate tare’n gură.

      Şi nu ţi se pare aşa, oleacă dubios, cum toată presa vorbitoare de engleză „plânge” de grija Venezuelei da plm, când vine vorba de foametea din Yemen e cam … linişte?!

    • tot am ezitat să-ți spun, dar nu mă mai pot abține: ești incredibil de prost. în venezuela se moare de foame, ce dracu nu e clar aici? că tu nu vezi în asta o problemă nu spune decât cât de jos nu e doar iq-ul tău, ci și capacitatea de empatie, altfel spus, umanitatea din tine.

    • @berenger … rău sau nu, acel rău nu se întâmplă fără suportul oamenilor de acolo. Vrei să îi salvezi, atunci renunţă la locul tău de muncă, lasă-te de înjurat necunoscuţi pe net din comfortul casei tale şi du-te acolo. Tu le plângi de milă pe net, la zeci de mii de km distanţă, probabil aflat într-o zonă şi situaţie mai bună decât al lor dar … vreodată în viaţă ai încercat să schimbi ceva în bine? Te-ai implicat măcar în comunitatea din care faci parte? Ţi-ai luat şi un „marş bă de aici şi vezi-ţi de treaba ta” din când în când? Sau eşti apărătorul sărmanilor de după tastatura, un ipocrit şi nimic mai mult? Pune’n plm osul la treabă şi poate ai să afli că în astfel de situaţii cel mai dificil lucru e să schimbi modul de a gândi al celor care trăiesc în acele condiţii.

    • nu doar prost, ci prost fudul, din ăla care se crede și capabil să emită sentințe. tu cine dracu te crezi să mă faci ipocrit? ce știi tu despre mine? prostia ta monumentală e evidentă și nu am nevoie decât de scriitura ta să dovedesc asta, dar nesimțirea ta întrece orice limită. nu am greșit deloc când am observat că, pe lângă orice conexiune între sinapse și și o lipsă totală de empatie și umanitate.

    • Boss, reformulez … e mizeria lor, făcută de ei. Ție s-ar putea să nu îți placă. Înțelegi bine, nu înțelegi asta e… eu n-am timpul tău liber de înjurat sau de bocit pe net de grija altuia. Îți las ție ultimul cuvânt

  5. Hai sa mai si laudam ANAF-ul cand face treburi bune. Aia cu propirea e ok, mai ales cand iti vin restante de 10-15 lei si te ameninta cu propiri.

    • Prostia la ANAF e ca nu iti iau aia 15 lei din cont, ci iti blocheaza toate conturile pentru asta. N-ar avea nimeni nimic de comentat daca si-ar lua cat trebuie, ca na, pentru sume mari e mai mult de discutat, dar pentru sume mici sa blochezi 2-3 conturi, come on.

    • Din partea mea pot sa puna proprire si pentru 10 bani dar sa te anunte inainte.

      Au la dispozitie telefoane, adrese de email. Dar ei doar zic ca trimit un plic prin posta care nu ajunge si publica pe site undeva.

      Am fost chiar la ei la departementul de propriri sa-i intreb unde pe site publica dar n-au stiut sa-mi raspunda.

    • Vai, ce treburi bune face ANAF. Impresionat pana la lacrimi.

      Ia sa mergem pas cu pas

      1. Nevoile bugetului public sunt uriase (bugetari, pensii speciale, clientela politica). Si nu mai sunt bani. Asa ca, biciuit de politicienii de la MF, ANAF cugeta ce cugeta si ce face? Emite pam…pam..pam 3 900 000 de decizii de impunere pentru perioada 2014 – 2017. Da, ai citit bine. Nu au mai tinut cont de nimic, daca persoana aia era si angajata sau nu, au dat cu nucleara. Cele mai multe decizii sunt fie complet gresit calculate, fie direct ILEGALE, dar ANAF se bazeaza pe faptul ca cei mai multi nu stau sa conteste deciziile in instanta. Crezi ca eu ma apuc acum sa caut prin actele din 2014, prin legislatie si sa dau ANAF-ul in judecata pentru cei 187 de lei pe care mi-i cer ei?

      2. La asa numar de decizii, avem cam un milion de oameni nervosi. Nervosi tare. S-au gasit oamenii datori pentru activitati din 2014!!! Urmeaza popririle. Repet, un milion de oameni. Si cam vin alegerile.

      3. ANAF face un calcul politic, hai sa ii ignoram pe aia cu sume mici, ca sunt multi rau si ne ard partidul la vot. Sa ii belim doar pe aia DESPRE CARE NOI CREDEM ca au datorii ceva mai mari. Din doua miliarde de lei pe care ii asteptam, strangem doar 1 miliard de lei (cifrele sunt reale, nu bat campii), dar belim doar cateva zeci de mii de oameni, nu milioane. Aia sunt putini, nu conteaza la vot.

      Nu-i asa ca s-au descurcat frumos ANAF-ul? Adica au rezolvat elegant o problema mizerabila pe care tot ei au produs-o?

      Bravo, ANAF!

    • @silicon_v

      Cea mai pertinentă perspectivă.

      E vorba strict de jupuire, în cel mai pur stil posibil.

      Adaugă la asta te rog faza cu care am fost ars eu personal, faptul că plicurile cu somații anaf stau 3 ZILE la poștă.

      Ajung în ziua 1. În ziua 2 vine poștașul cu hârtiuța la tine acasă. În ziua 3 plicul a plecat înapoi.

      După care bagă nucleara -> Poprire direct pe conturi și și-au luat banii. Fără negocieri, fără analize, fără nimic.

      E jupuire de pulime pur și simplu. Nimic altceva.

  6. Ce frumos ati scris, domnul Sputnik

  7. Aia cu nu ne pasa de problemele altora e partial adevarata. Depinde in ce tara e problema ? Daca e in vreo tara pe care noi o pupam in cur: sua, franta, germania,uk, spania, italia si alte cateva atunci drama lor e si drama noastra ne schimbam poza de profil, je suis charlie, donam desi noi suntem paduchi ai avem probleme mai mari…… daca se intampla in vietnam,thailanda,siria,iran,etc atunci ne doare in pl,”sa se descurce ei acolo”

    • Lumea empatizeaza cu Franta, Germania si UK pentru ca lucreaza acolo si traiesc bine, pecand Venezuela nici macar nu o pot localiza pe harta.

      Ce se intampla acuma acolo este un exemplu alb pe negru de comunism totalitar, adica vreumurile bune din Romania mare.

    • Frate, nu mai fi atat de rau cu tine, asa e omul facut.

      Daca ai empatiza (in mod real!) cu toti despre care tu afli ca sufera cumplit pe lumea asta, ai innebuni in trei zile.

  8. Care ati incercat YouTube premium?
    clipuri fara reclame, muzica si YT originals, merge video si dupa ce blochezi ecranul, optiune de download. gratis 2 luni si dupa aia 26lei pe luna

  9. Referitor la arsul hainelor de lux, daca sunt scoase din tara pentru a fi arse in alta parte , nu vor intra in statistici ca si export, deci vor imbunatati parametrii economici `din pix` ? Poate asta se urmareste.

  10. >Nu ne pasă de problemele altor țări și nici altora de noi

    Bullshit. Numai Panama Papers și libera circulație au demonstrat contrariul (nu mai înșir sutele de mii de alte exemple).

  11. apusul e de fapt răsărit

  12. Bai, voi stiti canalul asta?
    „Expertul” de la PSD.
    Dar de ce au scos ratingul, numarul de vizualizari, posibilitatea de a comenta?

    https://www.youtube.com/watch?v=wRq5iSsiOeg&list=PLD9wsNo2WwYoTaW6d6U_sakbAE2JD5y0x&index=0

  13. Contribui si eu cu o stire de la preacinstitii clujeni: Plan Urbanistic General al Clujului a fost anulat în parte de Tribunalul Cluj și Curtea de Apel Cluj, pe motive de încălcare gravă a dreptului constituțional care apără proprietatea. Fiind o hotarare definitiva, administratia Boc nu mai poat aplica discreționar legea. Deci case si blocuri pe terenuri destinate parcurilor, blocuri intre case, cladiri prea inalte, drumuri de acces precare sau in zone cu alunecari de teren frecvente etc. Constitutionalistul Boc are acum o noua marota: metroul. „Decat” ca terenul nu permite, dar de ce sa ne impiedicam de atata lucru?!

  14. Review la ioniq si nj putem cumpara, smart ce sa zic 🤣

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile