Știrile zilei – 15 noiembrie 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Adriane, cum sa bei si apoi sa te urci la volan? O bere…

    00
  2. La fene se contopesc pedepsele asa ca el avand fo cinci ani cu executare il doare la basca.Oricum are destule meleoane de cheltuit unde vrea el in lumea asta dupa ce iese.

    00
  3. 80% dintre romani au carduri si 20% le folosesc activ :))))

    00
    • Bancile au o retea de bancomate invechite si ai norocul sa dai peste unul nefunctional, platile cu cardul la comercianti nu merg cand ti-e lumea mai draga. Pe deasupra fiecare banca are comisioanele ei ascunse. Apoi a fost plin de articole cand lumea se trezea fara bani in cont ca cineva de la agentie baga mana adanc.
      Asa ca e de inteles de ce prefera banii cash cand intra in cont.

      00
    • Banciile se plang si prin alte parti ca lumea isi scoate de pe card pensia/salarul. In Germania din experienta proprie platiile la magazin 1 – 50 Euro se fac in mare parte in cash. Chiar ma miram ca acolo vad mai rar pe cineva folosind cardul fata de cei de aici. Bine aici nu ma refer la sub 30 ani, ci la cei putin mai in varsta. Citeam in presa scrisa de la ei un articol cum ca media de utilizare a cardului ar fi in jurul 300-500 Euro pe luna.

      00
    • Inexact. Sunt 15 milioane de carduri, nu 15 milioane de persoane care au card. Multi au 2-3 carduri la diferite banci.

      Dw: folosesc cardul la toate platile unde exista pos. In 5 ani nu stiu daca am intampinat de 2 ori probleme si a trebuit sa dau cash. De regula la magazinase mai amarate. Asta cu „lumea se trezea fara bani in cont” e din aceeasi categorie cu „televizorul e unealta diavoleasca”. Suntem in anul 2016…aproape 2017…renuntati la mentalitatile secolului trecut. Sunt sanse de 100 de ori mai mari sa ramai fara cashul din casa sau buzunar, decat sa ramai fara banii din cont.

      00
    • eu n-am intampinat probleme la plata cu cardul, in ultimii…5 ani, sa zicem, in afara de problema aia clasica „fonduri insuficiente” :)

      00
    • aia o pățim toți :D

    • Cei care scot banii in ziua de salar sunt de obicei aia cu venituri mici. De ce fac asta? Pentru ca 80% din banii aia sunt deja ca si dati – 1-2 facturi, intretinere, mai vreo datorie, etc. Multi din cei care au card nu au sau nu stiu sa foloseasca internet bankingul pt a plati facturile, asa ca solutia ramane tot scosul banilor de pe card, stat la coada la un ghiseu si platit. La fel si pentru cei care stau cu chirie. Credeti ca vine proprietarul cu POSul dupa el sa incaseze euroii :))? Si daca mai pica o data ing-ul, cred ca si noi vom proceda asa, intra salarul, mergem jos la bancomat sa scoatem macar jumate din el.
      Plus ca inca sunt multele locuri unde nu exista POS (magazine mici si nu numai, piete, etc)

      00
  4. E frumos rau ceasul ala. Desigur, pentru majoritatea dintre noi de neatins. Dar pentru cine vrea ceva foarte aproape:

    00
  5. la mine la multinationala sunt niste fatuci platite cu 15-20 milioane. In zi de salariu iti dai seama c-au intrat banii pentru ca fac coada la bancomat la parterul cladirii.

    Am intrebat-o pe o colega de-a lor de ce fac asta si mi-a zis ca oricum banii astia se duc pe chirie, intretinere, rata la ifon si factura de telefonie mobila. Pe urma traiesc din mancarea de la mama si mai departe puteti vedea si dvs.

    00
    • Imaginea perfecta a fatucii corporatiste :)), dar cel mai probabil sunt platite cu mai mult, pentru…prea putin, dar oricum cheltuie mai mut decat castiga, clasic

      00
  6. Blonde a ? :)

    00
    • Eu unul nu pricep care parte din acel OUG mentionat in articol nu e clara: „cu excepția […] vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare”. S-a schimbat ce?

      00
  7. Aveam o hartie de 100 lei și voiam să cumpăr fix o pâine. N-am vrut să schimb banii așa că am scos cardul (cei drept din uk) să plătesc cu el(era un market). se aud comentarii și exclamații din jur -auzi la el, plăteste cu cardul pt 90de bani!

    00
  8. Tara de tampiti.

    Intra cainele de lupta al vecinului, imi omoara gainile, sare la mine, ma apar cu un topor si-l omor, dupa care tot eu risc puscaria ?! In schimb vecinul risca doar o amenda!

    00
  9. Hahahha, de vreun an jumate exporturile elvețiene de ceasuri sunt întrun puternic și accentuat declin, ce fain vine articolul ăla poate poate se redresează cumva magic piața …

    Dacă prin anii 80 elvețienii au reușit stoparea atacului de cuarț și au contraatacat cu succes prin swatch, de data asta pa și pusi, bula ceasului se sparge, declinul e rapid.

    O să mai reziste doar o parte din mărcile istorice, cu sudoare și sânge însă.

    Nișă

    00
    • Probabil, dar nu e chiar asa grav. Cine le apreciaza va cumpara mereu. Poti sa le compari cu tablourile sau arta n general. Da, ai abundenda de poze digitale azi, dar tot se vand tablouri si picturi la sume exorbitante.
      Unele fabrici in Elvetia iti ofera posibilitatea (pe bani grei) de a te duce la ei si stai cu specialistii sa ti construiesti singur ceasul. Dupa ce vezi cat de dificil e apreciezi mai mult munca pusa in ele

      00
  10. offtopic: ai vazut noua strategie uber ? Ca sa nu mai incalce legea, iti cer tie ca sofer sa fii „•O entitate juridică cu TVA intracomunitar.” Astfel ca ei vor face doar activitati de dispecerizare pentru care te vor taxa cu 25% din incasari, iar tu va trebui sa respecti legislatia. In caz de ceva probleme, ei se spala pe maini si totul cade in carca ta.

    00
  11. Oamenii nu ar mai scoate toti banii de pe card in ziua de salariu daca bancile le-ar oferi o solutie de control a contului eficienta. Am, pentu 5 lei pe luna, un serviciu oferit de banca la care am salariul prin care aflu prin sms cati bani mai am in cont dupa fiecare cheltuiala facuta.
    Asa nu mai trebuie sa-mi fac griji ca raman fara bani la casa si imi dramuiesc banii ca si cum i-as avea in fata ochilor in portofel.
    Bancile ar avea de castigat si daca ar oferi acest serviciu gratuit pentru ca ar avea comisioanele de la comercianti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile